Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Alaskan Purple - първи индор с автоматици

Публикувай отговор
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Ако се добавят много бактерии и живи организми биха могли да вкиселят..... По-лесно се оправя ниско пх, да примерно с доломит/камъни и тн, отколкото да се свали високо. 😂Ми аз нищо никога не меря. Но трябва да хванеш баланс от начало, да не е нещо в повече, нито да липсва и тогава сами се настройват. Но не винаги се получава и при мен, като се престарая с нещо и айде, почва се..... 😂🤦Тогава се връщам на заводски настройки. Също ако са свежи и нямат проблеми по принцип не е хубаво да се захваща човек с ръчкане на пх и промивки, ако са зелени направо не го мери да ти е спокойна душата. 🤣Ама чак за кофата не са! От тук добре изглеждат?
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

Peggy Zina написа: 09 Фев 2025, 16:45 Ох, много се ядосах, по едно време ми дойде на акъла направо да ги натиря към кофата. :x Не знам дали е спасямо положението въобще, стеблата седят като гумени. Меря аз пх-то в тавичката и кво да видя 5 и нещо. И как е станало такова като пх на почвата е 6.2 отделно аз с р-ри с по- ниско от 6.5 пх не съм поливал :х Днеска цял ден съм мерил пх като хамав. Нали уж е органика и пх-то се оправя от самосебе си, защо накрая се налага да меря като гламав все едно съм в Breaking Bad? :x И айде флъшове, прокарах им 2,5л чешмяна вода, пак седи амен амен 6. Ръснал съм ги с една супена лъжица доломит на саксия. Сега довечера като ептен доизтече пак ще меря, как да процедирам от тука нататък, че такова безобразие никога преди не ми се е случвало, направо нямям думи :х ....
Аз предимно зимата съм имал такива проблеми най - често е от преполиване. След преполиване дори и да оправиш проблема им трябва да доста време да се възстановят. Най лесно става, като се пресадят, но при теб ми се струва, че няма много място. Доломитата трябва да се омеша с почвата, ако я поръсиш и полееш става на гипс и не работи. С органични торове, не че pH -то се оправя само, а не пречи да има отклонения. Тази вода в подложката, трябва да се премери веднага, а и не е точен ориентир. И друго с какво pH поливаш и каква е водата, това се прави с дестилирана за да е по точно измерването.
На мен водата от чешмата ми е около 7.5 pH, когато се заиграя да меря, да нагласям винаги става по зле. Затова от поне 3-4 години нито меря нито коригирам, когато ползвам торовете на Bio Canna.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1018 times

Inna написа: 10 Фев 2025, 09:54 Ако се добавят много бактерии и живи организми биха могли да вкиселят..... По-лесно се оправя ниско пх, да примерно с доломит/камъни и тн, отколкото да се свали високо. 😂Ми аз нищо никога не меря. Но трябва да хванеш баланс от начало, да не е нещо в повече, нито да липсва и тогава сами се настройват. Но не винаги се получава и при мен, като се престарая с нещо и айде, почва се..... 😂🤦Тогава се връщам на заводски настройки. Също ако са свежи и нямат проблеми по принцип не е хубаво да се захваща човек с ръчкане на пх и промивки, ако са зелени направо не го мери да ти е спокойна душата. 🤣Ама чак за кофата не са! От тук добре изглеждат?
Vetrushka написа: 10 Фев 2025, 10:06
Peggy Zina написа: 09 Фев 2025, 16:45 Ох, много се ядосах, по едно време ми дойде на акъла направо да ги натиря към кофата. :x Не знам дали е спасямо положението въобще, стеблата седят като гумени. Меря аз пх-то в тавичката и кво да видя 5 и нещо. И как е станало такова като пх на почвата е 6.2 отделно аз с р-ри с по- ниско от 6.5 пх не съм поливал :х Днеска цял ден съм мерил пх като хамав. Нали уж е органика и пх-то се оправя от самосебе си, защо накрая се налага да меря като гламав все едно съм в Breaking Bad? :x И айде флъшове, прокарах им 2,5л чешмяна вода, пак седи амен амен 6. Ръснал съм ги с една супена лъжица доломит на саксия. Сега довечера като ептен доизтече пак ще меря, как да процедирам от тука нататък, че такова безобразие никога преди не ми се е случвало, направо нямям думи :х ....
Аз предимно зимата съм имал такива проблеми най - често е от преполиване. След преполиване дори и да оправиш проблема им трябва да доста време да се възстановят. Най лесно става, като се пресадят, но при теб ми се струва, че няма много място. Доломитата трябва да се омеша с почвата, ако я поръсиш и полееш става на гипс и не работи. С органични торове, не че pH -то се оправя само, а не пречи да има отклонения. Тази вода в подложката, трябва да се премери веднага, а и не е точен ориентир. И друго с какво pH поливаш и каква е водата, това се прави с дестилирана за да е по точно измерването.
На мен водата от чешмата ми е около 7.5 pH, когато се заиграя да меря, да нагласям винаги става по зле. Затова от поне 3-4 години нито меря нито коригирам, когато ползвам торовете на Bio Canna.
Благодаря ви за включването! Ем мерих и на момента от изтичането и после измерих , амен амен 6. То остана да отива и в другата крайност да смъквам, сакън, че ми се разложи шишето оригиналното на пх даун на кана, те така както си седи от нищото :x , направо едната плочка дето беше върху нея разложена на 3-4мм , ще кача снимки от тая поразия и утре. Наръсих със сода , почистих, прехвърлих в по-сигурна опаковка....Да се върнем на китките - Мисля да им спра ризотоника , възможно ли е от него да киселее? Ем кво да кажа на снимка изглеждат по-хубави , отколкото на живо :? , позарових го доломита, вече ги гледам влизат в предцъфтеж, да им дам ли следващия път храна за цъфтеж малки дози, да ги подсетя с пх 7 7 инещо на р-ра примерно?
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

За този тест с изтичащата вода, вода с какво pH си ползвал. Най - добре се прави с дестилирана вода, защото тя е неутрална с pH 7. Според мен им дай храна и не коригирай нищо. Ризотоника си го ползвам от начало до край, като накрая дозата от него е много ниска, но не го спирам. Не вярвам да е от него.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 10 Фев 2025, 14:26 За този тест с изтичащата вода, вода с какво pH си ползвал. Най - добре се прави с дестилирана вода, защото тя е неутрална с pH 7. Според мен им дай храна и не коригирай нищо. Ризотоника си го ползвам от начало до край, като накрая дозата от него е много ниска, но не го спирам. Не вярвам да е от него.
Чешмяна към 8 , сега гледам , като отворих палатката всички листа бяха с капки вода по краищата , без да съм пръскал листно , за сефте ми се случва. Пуснах им изкарващия и влагоабсорбатора и топлото.... ППЦ сега е студ и го спрях изкарващия, за да седят градусите в оптимума....
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Каква е влагата при тях, това ми се случвало при много ниска въздушна влага и се опитват да компенсират.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 11 Фев 2025, 08:51 Каква е влагата при тях, това ми се случвало при много ниска въздушна влага и се опитват да компенсират.
Не знам вече ниска ли е висока ли е , завчера наврях обезвлажнителя до бокса и ми даде 70%, което е много листата се бяха обърнали нагоре и навътре, като поработи един час обезвлажнителя на отварен бокс, се оправиха - придобиха нормална форма , днеска отварям бокса пак същия процент а вече са в пред цъфнеж и трябва да една идея по-ниска нали?
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Прочети и разгледай за VPD, ето ти примерна табличка.
VPD-Chart-4-1.jpg
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Благодаря за таблицата! Разучих я и ако правилно съм разбрал сега в този период гоня съотношение 0.8-1.1, после в цъфтежа 1.2-1.5. Демек сега при температури 20-25гр 50про, после баш в цъфтежа за тея температури 45про. Докъде я докарах да се занимавам със влага а преди слагах я кофичка с вода, я овлажнител, като наближеше предцъфтежа махах и нямаше ядове..... Тъй стига съм се ядосвал да си ъпдейтна дневника - последен ден от 4та седмица много ядове много нещо. Патологиите взеха да намаляват, има ги но се развиват по - бавно, ако е рекъл господ ще се оправят, аз ги флъшнах неделята стабилно, кога да ги полея пак имам и намерение да им дам половин дози храни за цъфтеж + меласа така кво пх да подбера?
Прикачени файлове
foto_no_exif (73)-min.jpg
foto_no_exif (72)-min (1).jpg
foto_no_exif (71)-min (2).jpg
foto_no_exif (69)-min (1).jpg
foto_no_exif (64)-min (3).jpg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

Според мен не се занимавай с коригиране на pH, полей си с 3-те неща на био канна по схема и не се занимавай с друго, добавяй само калций и магнезий. Можеш да ги пръснеш листно с Английска сол от обикновената аптека, една супена лъжица на литър вода. Това е магнезиев сулфат и се справя добре с коригирането на дефицита.
Peggy Zina написа: 10 Фев 2025, 22:35
Vetrushka написа: 10 Фев 2025, 14:26 За този тест с изтичащата вода, вода с какво pH си ползвал. Най - добре се прави с дестилирана вода, защото тя е неутрална с pH 7. Според мен им дай храна и не коригирай нищо. Ризотоника си го ползвам от начало до край, като накрая дозата от него е много ниска, но не го спирам. Не вярвам да е от него.
Чешмяна към 8
Аз си мисля, че уреда или не е калибриран или нещо не е наред. Не вярвам да имаш такова pH на водата от чешмата, освен ако не си някъде в балкана и водата минава през много скали.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”