Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Диагностика за растения в почва (снимки)

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Smokey
Градинар
Градинар
Has thanked: 18 times
Been thanked: 18 times

Благодаря ти, ще чакам и колегите да кажат нещо ако някой знае.
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 472 times
Been thanked: 1476 times

Smokey написа: 19 Окт 2022, 22:23 Благодаря ти, ще чакам и колегите да кажат нещо ако някой знае.
Bactoil SC - Bacillus Thuringiensis прикложи го. 24лв е. Рапакс също съдържа Bacillus Thuringiensis колкото по рано прикложиш толкова по бързо ще спреш разпространението
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8083 times
Been thanked: 5476 times

Smokey написа: 19 Окт 2022, 20:32 Значи доста бавни ще излязат тези автоматици :D Пуснал съм ги на 08.08. Каъо ги броя сега са 11та седмица, но ще ги чакам..

Трипса пречи ли, че после ще го пуша?
Със сигурност за толкова години в които пуша от улицата съм изпушил всякакви гадории, но сега като знам и като си ги гледам аз го мисля дали не е проблем да се пуши..
Аз моите ги изпуших с трипс. 🤣Не е хубаво, но няма да ги хвърля заради това, пък и той на сухи глави не стои. Но не слагай нищо друго да расте преди да изчистиш всичко с вряла вода и химия, саксии, всичко. Ако почвата някъде ти е седяла при други цветя, вземи нова за друг гроу. Помисли от къде се е взел, за да не се повтори. Защото имах и аз на последния гроу. Сега е късно, няма смисъл да ги третираш главите вече, пък и няма да се махне, много са упорити тези гадинки. Догледай си ги как да е.
Smokey
Градинар
Градинар
Has thanked: 18 times
Been thanked: 18 times

Inna написа: 21 Окт 2022, 10:46
Smokey написа: 19 Окт 2022, 20:32 Значи доста бавни ще излязат тези автоматици :D Пуснал съм ги на 08.08. Каъо ги броя сега са 11та седмица, но ще ги чакам..

Със сигурност за толкова години в които пуша от улицата съм изпушил всякакви гадории, но сега като знам и като си ги гледам аз го мисля дали не е проблем да се пуши..
Аз моите ги изпуших с трипс. 🤣Не е хубаво, но няма да ги хвърля заради това, пък и той на сухи глави не стои. Но не слагай нищо друго да расте преди да изчистиш всичко с вряла вода и химия, саксии, всичко. Ако почвата някъде ти е седяла при други цветя, вземи нова за друг гроу. Помисли от къде се е взел, за да не се повтори. Защото имах и аз на последния гроу. Сега е късно, няма смисъл да ги третираш главите вече, пък и няма да се махне, много са упорити тези гадинки. Догледай си ги как да е.
Благодаря! Така като гледам и аз моите ще си ги изпуша с него. :mrgreen: Предпочитам честно казано трипса, пред някакви отрови които после ще пуша…

Бокса ще го дезинфекцирам идеално преди следващия гроу, но се чудих дали да не го направя със спорт 99%? Дали спирта няма да избие всички бактерии или гадини? Или да ползвам нещо друго?
Аватар
3EBC
Градинар
Градинар
Has thanked: 162 times
Been thanked: 212 times

Някой замислял ли се е вътре с тия вентилатори какви неща залепват по смолата :D , като започнем от мъртва кожа, прах, акари, яйца, косми, ФПЧ и кво ли не. Навънка същата работа - полени, пясък, прах, семенца, косми, изпражнения, остатъци от замърсен дъжд, мъхчета и кво ли още не. Та не го мислете трипса - поне го знаем :D
Заложи на хубава почва с микробиологичен живот в нея и всички "проблеми" са зелени :weed: :weed:
Аватар
3EBC
Градинар
Градинар

Smokey написа: 21 Окт 2022, 20:35
Inna написа: 21 Окт 2022, 10:46

Благодаря! Така като гледам и аз моите ще си ги изпуша с него. :mrgreen: Предпочитам честно казано трипса, пред някакви отрови които после ще пуша…

Бокса ще го дезинфекцирам идеално преди следващия гроу, но се чудих дали да не го направя със спорт 99%? Дали спирта няма да избие всички бактерии или гадини? Или да ползвам нещо друго?
Белина, но ако не филтрираш входящия въздух кел файда. Попринцип единствения начин да поддържаш наистина чисто едно помещение/бокс е с положително налягане с филтриран входящ въздух(къде ще ходи миризмата?), а най-големия замърсител си оставаме ние. Е ако се събличаш гол и обличаш престилка после минаваш през въздушен коридор да те одуха еххх...нали вече влизаме в многоточията. Просто се откажи, че по някакъв начин ще се оттървеш от живота във въздуха, нужно да е не замърсяваш допълнително от нехайство.
Заложи на хубава почва с микробиологичен живот в нея и всички "проблеми" са зелени :weed: :weed:
Аватар
grustman
Градинар
Градинар

Колеги, прикачвам една снимка :lol: чудя се вече какво става давам Cal mag bioheaven biobloom topmax biogrow и отново дефицит втори ден са 12/12
Прикачени файлове
IMG_20221022_093704.jpg
IMG_20221022_093643.jpg
IMG_20221022_093627.jpg
Аватар
3EBC
Градинар
Градинар

Веднъж “поразени” листата никога повече няма да се оправят!!!! Гледай само новите листа как са и цялостното здраве на растенията, а не вече пожълтели.
Аватар
grustman
Градинар
Градинар

3EBC написа: 22 Окт 2022, 12:32 Веднъж “поразени” листата никога повече няма да се оправят!!!! Гледай само новите листа как са и цялостното здраве на растенията, а не вече пожълтели.
Не знам вижда ми се че и по новите има леки точки дай съвет. Какво да правя вече
Аватар
3EBC
Градинар
Градинар

Оправи си пх-то, от там ти идва цялата работа. Като гледам снимките изглежда точно ПХ. Оправяйки го не тори с нищо повече да не се натрупат елементи в почвата и да стане каша с оправянето после. Купи си някакъв PH Down или UP, според зависи, Старай се да поливаш с 6.5 ph, мери се след торовете ако има такива. Може да пробваш и с разни киселини(изстискан лимонов сок) примерно да го намалиш, но не знам за колко време ще го намали. Ако купих PH Up/Down внимавай, че се натрупва с времето и да не стане пък обратно. Аз бих ги пресадил и поливал с вода с нормално ph.
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”