Братле,прегледай документацията и виж къде е грешката...ако е при тях се надявам да корегират нещатаMasterBlaster написа: ↑14 Сеп 2021, 21:57 За жалост ме сполетя неприятна изненада като се прибрах вкъщи и отворих кашона - беше само палатката, а от лампата нямаше и следа. Навсякъде по кашона пишеше 1/1PCS. Писах им мейл със снимки и се надявам се пристигне и лампата. Тъжна история.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Blue Dream
- BuTaMuH
- Градинар

- Has thanked: 1512 times
- Been thanked: 860 times
- MasterBlaster
- Градинар

- Has thanked: 534 times
- Been thanked: 1030 times
Стана ясно какво се е случило. От сайта са ми отговорили няколко часа по-късно. Имало е и друга товарителница със същия номер, но в dhl.de. Когато е дошла в България, пратката е била разделена на две различни товарителници на Speedy/Rapido. Днешната товартилница са я доставили едва днес и преди малко получих съобщение от Speedy. Пиша всичко това толкова подробно, за да бъде в полза на всекиго, който реши да поръча по този начин. Снощи действително ми костваше много нерви цялата тази разправия, но в крайна сметка се надявам днес вече всичко да бъде наред.
И аз се колебаех дали да не взема този големия, но се опасявах дали няма да прави твърде голям дебит и да прави вакуум на цялата палатка. После се сетих, че това може да се оправи с вкарващ вентилатор, но вече го бях взел. Живот и здраве като сглобя всичко, ще споделя впечатления относно шума.mravkatrevoman написа: ↑14 Сеп 2021, 20:20 Поради ниската разлика в цената "се излъгах " да взема не 350 ,а 780 кубиковия като спя на 2 метра от бокса и проблеми с шума нямам не ,че не се чува но само в стаята която е . Сградата е тип панел. Децибелите извън бокса точно до вента са под 50дб. За мен не е проблем толкова не знам дали съм му свикнал вече или просто не е толкова фрапантно чува имам само 1 шумоизолиран въздуховод ,който е около 50 см . Това ми е цялото обезшумяване . Не казвам че за всеки ще е ок казвам МОЕТО МНЕНИЕ от скромния ми опит ..
- mravkatrevoman
- Градинар

- Has thanked: 769 times
- Been thanked: 448 times
Прави си вакуум да . Не помня кой беше сложил по една летва диагонално на страните на бокса точно заради подобен пробелм .MasterBlaster написа: ↑15 Сеп 2021, 08:55 Стана ясно какво се е случило. От сайта са ми отговорили няколко часа по-късно. Имало е и друга товарителница със същия номер, но в dhl.de. Когато е дошла в България, пратката е била разделена на две различни товарителници на Speedy/Rapido. Днешната товартилница са я доставили едва днес и преди малко получих съобщение от Speedy. Пиша всичко това толкова подробно, за да бъде в полза на всекиго, който реши да поръча по този начин. Снощи действително ми костваше много нерви цялата тази разправия, но в крайна сметка се надявам днес вече всичко да бъде наред.
И аз се колебаех дали да не взема този големия, но се опасявах дали няма да прави твърде голям дебит и да прави вакуум на цялата палатка. После се сетих, че това може да се оправи с вкарващ вентилатор, но вече го бях взел. Живот и здраве като сглобя всичко, ще споделя впечатления относно шума.mravkatrevoman написа: ↑14 Сеп 2021, 20:20 Поради ниската разлика в цената "се излъгах " да взема не 350 ,а 780 кубиковия като спя на 2 метра от бокса и проблеми с шума нямам не ,че не се чува но само в стаята която е . Сградата е тип панел. Децибелите извън бокса точно до вента са под 50дб. За мен не е проблем толкова не знам дали съм му свикнал вече или просто не е толкова фрапантно чува имам само 1 шумоизолиран въздуховод ,който е около 50 см . Това ми е цялото обезшумяване . Не казвам че за всеки ще е ок казвам МОЕТО МНЕНИЕ от скромния ми опит ..

- MasterBlaster
- Градинар

Дойде време за ъпдейт: Снощи отворих пратката с лампата и имаше няколко неща, които ми направиха лошо впечатление. Първо липсваха два винта, с които трафа се завинтва върху лампата и на практика не беше захванат. В последствие видях, че ламарините на корпуса на лампата са доста изкривени, а две от четирите дупки, с които се захваща трафа, бяха доста брутално разпробити, може би затова бяха решили да минат без тези два винта, защото нямаше как да се монтират в тези дупки. Както и да е, завинтих само двата винта и пробвах лампата - запали. Притеснява ме факта, че когато спра лампата от копчето докато е включена в тока се чува бръждящ звук от трафа. Когато е пусната звукът почти не се чува. Както и да е, ще се ползва с таймер и ще гледам да не я оставям спряна докато е включена в ел. мрежата. Давам си сметка, че това е нисък клас китайска лампа и не трябва да очаквам всичко да бъде перфектно, но имам едно наум за безопаснотта - първите няколко дни ще гледам да не я оставям без надзор докато свети. А сега към позитивните впечатления: Лампата беше добре опакована, няма как да си изкривя душата. Също така много приятна изненада ми направиха подаръците, които не очаквах. Вътре имаше таймер, комплект карабинери и термо-хидро станция. Все неща, които си бях купил предварително и вече са ми излишни, но все пак е по-добре да ги има. И да, най-важното е, че работи. Признавам си, че не очаквах 150W LED панел да свети толкова силно - впечатли ме. Честно казано ако беше от България щях да я върна заради издевателството над ламарините, но при тези обстоятелства мисля да го преглътна.
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2122 times
- Been thanked: 3743 times
Здравей, направи снимки и им покажи нещата, които не са наред. При мен няма никакъв шум от захранванията на ЛЕД панела, при мен са 2 по 150 вата. Захранванията, аз не ги държа на панела, защото така допълнително нагряват и няма смисъл. Бях ги сложил на дебело парче мрамор, до палатката за да се охлаждат. Обясни им и за шума и за липсващите болтове, това, че е китайски, не значи, че трябва да идва изкривен или с липсващи части!
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Все пак снимай скапаните места и да я пуснем в някоя тема за Марс хидро, защото не е редно да е така. Аз бих я върнала честно казано.Ще стане, попитай как се връща и да ти я сменят. Връщала съм сто неща и се прави моментално, щом забележиш нередност, нямат право да ти откажат. Аз имам две такива,но нищо им няма, работят си екстра, звук и пращене мисля че нямат.....MasterBlaster написа: ↑16 Сеп 2021, 08:42 Дойде време за ъпдейт: Снощи отворих пратката с лампата и имаше няколко неща, които ми направиха лошо впечатление. Първо липсваха два винта, с които трафа се завинтва върху лампата и на практика не беше захванат. В последствие видях, че ламарините на корпуса на лампата са доста изкривени, а две от четирите дупки, с които се захваща трафа, бяха доста брутално разпробити, може би затова бяха решили да минат без тези два винта, защото нямаше как да се монтират в тези дупки. Както и да е, завинтих само двата винта и пробвах лампата - запали. Притеснява ме факта, че когато спра лампата от копчето докато е включена в тока се чува бръждящ звук от трафа. Когато е пусната звукът почти не се чува. Както и да е, ще се ползва с таймер и ще гледам да не я оставям спряна докато е включена в ел. мрежата. Давам си сметка, че това е нисък клас китайска лампа и не трябва да очаквам всичко да бъде перфектно, но имам едно наум за безопаснотта - първите няколко дни ще гледам да не я оставям без надзор докато свети. А сега към позитивните впечатления: Лампата беше добре опакована, няма как да си изкривя душата. Също така много приятна изненада ми направиха подаръците, които не очаквах. Вътре имаше таймер, комплект карабинери и термо-хидро станция. Все неща, които си бях купил предварително и вече са ми излишни, но все пак е по-добре да ги има. И да, най-важното е, че работи. Признавам си, че не очаквах 150W LED панел да свети толкова силно - впечатли ме. Честно казано ако беше от България щях да я върна заради издевателството над ламарините, но при тези обстоятелства мисля да го преглътна.
- MasterBlaster
- Градинар

Тази вечер проведох много обстойно оглеждане и ослушване на лампата и захранването и установих, че дори докато лампата свети на 100%, звукът от захванването почти не може да бъде доловимо дори в абсолютно тиха стая. Само когато диметър е пуснат и съответно лампата е изключена от копчето, а е захранена се чува доста тих звук. Така или иначе таймерът ще ѝ спира тока и никога няма да се чува тракането.
Колкото до изкривеното - то не е нито на захванването, нито на лампата. Това е ламарината, на която са монтирани захранването и димера. Само заради това сякаш не ми се занимава с куриери и още губене на време.
Колкото до изкривеното - то не е нито на захванването, нито на лампата. Това е ламарината, на която са монтирани захранването и димера. Само заради това сякаш не ми се занимава с куриери и още губене на време.
- MasterBlaster
- Градинар

Малък ъпдейт от мен.
На 16 септември писах детайлиен мейл на marshydro.eu, но така и не получих отговор от тях досега. Не е нещо толкова фатално, но все пак можеше да ми върнат някакъв мейл относно състоянието на лампата. Както и да е, просто ще се надявам всичко с лампата занапред да бъде наред, като повече няма да правя поръчки от този сайт - моя си беше грешката, че обърках сайтовете.
Сглобих палатката, инсталирах лампата, затворих всички течове на светлина, остава само да монтирам вентилаторите, като съм планирал докато все още няма монтиран филтър на изходящия да не слагам никакви въздуховоди - само да го провеся от едната тръба на палатката и да го нахлузя на единия отвор на палатката, като пристегна със свинска опашка - мисля че ще се получи. Днес ще изчистя палатката отвътре с ракия - би трябвало да бъде ефикасно решение за дезинфекция. Ако това с ракията е противопоказно се надявам някой да каже.
Живот и здраве следващите дни ще стартирам проекта и тогава ще започне пика на спама на новобранеца.
Разсъждавах относно сортовете, които съм планирал да пусна. В заглавието на темата писах Blue Dream и White Widow. Сега обаче започвам да съобразявам, че времето на цъфтеж на Blue Dream е 65-70 дни по спецификации, а на White Widow e около 55 дни. Давам си сметка, че това са ориентировъчни стойности, но предполагам всеки от вас ще се съгласи, че при всички случаи на Blue Dream ще му трябва повече вече на цъфтеж отколкото на White Widow. Обмислям да суша в палатката и затова разликата в цъфтенето вече ми се струва проблем. Имам и три семки Black Sugar, който се доближава като време на цъфтежа с White Widow, но много ми се иска да си имам Sativa dominant растение - досега много по-рядко съм попадал на такива щамове и ефектът повече ми харесва. В този ред на мисли какво ще ме посъветвате - дали да не стартирам две растения Blue Dream? Семките съм ги сложил в хладилника така както са си опаковани - Blue Dream в оригиналната си хартиена опаковка от Seedsman, а другите два сорта в малките спейсбегчета. Вероятно е хубаво всички да ги сложа в хартиени опаковки, защото доста време ще престоят докато се стигне до засяване на всяка една семка.
На 16 септември писах детайлиен мейл на marshydro.eu, но така и не получих отговор от тях досега. Не е нещо толкова фатално, но все пак можеше да ми върнат някакъв мейл относно състоянието на лампата. Както и да е, просто ще се надявам всичко с лампата занапред да бъде наред, като повече няма да правя поръчки от този сайт - моя си беше грешката, че обърках сайтовете.
Сглобих палатката, инсталирах лампата, затворих всички течове на светлина, остава само да монтирам вентилаторите, като съм планирал докато все още няма монтиран филтър на изходящия да не слагам никакви въздуховоди - само да го провеся от едната тръба на палатката и да го нахлузя на единия отвор на палатката, като пристегна със свинска опашка - мисля че ще се получи. Днес ще изчистя палатката отвътре с ракия - би трябвало да бъде ефикасно решение за дезинфекция. Ако това с ракията е противопоказно се надявам някой да каже.
Разсъждавах относно сортовете, които съм планирал да пусна. В заглавието на темата писах Blue Dream и White Widow. Сега обаче започвам да съобразявам, че времето на цъфтеж на Blue Dream е 65-70 дни по спецификации, а на White Widow e около 55 дни. Давам си сметка, че това са ориентировъчни стойности, но предполагам всеки от вас ще се съгласи, че при всички случаи на Blue Dream ще му трябва повече вече на цъфтеж отколкото на White Widow. Обмислям да суша в палатката и затова разликата в цъфтенето вече ми се струва проблем. Имам и три семки Black Sugar, който се доближава като време на цъфтежа с White Widow, но много ми се иска да си имам Sativa dominant растение - досега много по-рядко съм попадал на такива щамове и ефектът повече ми харесва. В този ред на мисли какво ще ме посъветвате - дали да не стартирам две растения Blue Dream? Семките съм ги сложил в хладилника така както са си опаковани - Blue Dream в оригиналната си хартиена опаковка от Seedsman, а другите два сорта в малките спейсбегчета. Вероятно е хубаво всички да ги сложа в хартиени опаковки, защото доста време ще престоят докато се стигне до засяване на всяка една семка.
- MasterBlaster
- Градинар

Тази вечер палатката мина основна дезинфекция с ракия. Монтирах вентилатора точно както си го представях и дори пробвах как ще стои филтъра като му дойде времето. 300-кубиковият филтър на CAN влиза тамън в 70х70см палатка - точно на границата е. Добрата новина е, че ми се струва, че няма да ми се наложи да ползвам въздуховоди - палатката позволява да се свърже директно така вентилацията и не виждам смисъл да намалявам КПД-то на вентилацията. Контролетър на климата работи много добре и като видях на практика колко е удобно автоматично да се регулира изкарващия вентилатор спрямо температурата, вече не съжалявам за инвестицията. Шумът от вентилатора минава за поносим, повече ме дразни звука от бобината, отколкото от завихрянето на въздуха, но няма как - ще го преглътна. Основният проблем обаче е влажността и докато не ми пристигне овлажнителя не мисля да стартирам. Притеснява ме само едно нещо - заради вакуума от вентилатора, корпусът на лампата се опира в едната стена на палатката. От друга страна пък въздушният поток не позволява корпуса на лампата да се нагрее чак толкова. Предполагам вероятността от пожар е малка, но все пак ще се опитам да я наглася така, че да се избяхва контакт с палатката. Засега май не се сещам за друго, всякакви идеи са добре дошли. Живот и здраве следващият пост ще бъде с покълването на семената.
-
kalastirka
- Ценител

- Has thanked: 336 times
- Been thanked: 574 times
2 бр.Блу Дрийм ще паснат идеално.
.png)