Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Диагностика за растения в почва (снимки)

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

За сега може да си намалиш ph на водато на ph 6.5 и да видиш дали ще има подобрение.
Канабис не харесва толкова високо ph 7 ( което е неутрално) дори и органично.
Това не е моята специалност но някой тук може да ти помогне, как да си смесващ почвата за да е малко по-киселинна ph 6.5-6.8.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3539 times

airwalk написа: 07 Юли 2019, 21:34 h.jpgЗдравейте,
какво е това оцветяване на листата? Две китки са на едно място, само едната е така,
влажност 60%, температура 28С, ph 7, проблема се появи още след поникване
Високата температура на въздуха, комбинирана с висока влажност на почвата, допринася значително за развитието на различни заболявания. Патогените и гъбите обичат влага и топло. Пръсни профилактично с масло от нийм или друг широкоспетърен фунгицид, които има и антибактериални свойства.

pH го коригирай, защото и това оказва влияние, както за освояването на хранителни вешества, така и за отключването на патогени.

На лампа или на Слънце ги гледаш? Ако е лампа, дръпни лампата по-нависоко. Докато се възстановява не й трябва твърде силна светлина.

Gogo написа: 25 Май 2019, 12:27 Първите листа пожлтяха,вторите пожлтяха,третите съшто,дали от преполиване незнам,сега е доста сухо.IMG_20190525_122103.jpg
Проблема се задълбочава и ако не вземеш скоро мерки няма да ти останат листа.
Какъв ти е почвеният микс? Торове давал ли си? Кога и какви? Може да е преторяване. Почвата може да е много гореща.
Върни летата на зад и ще рабереш от какво е проблема ти. Според мен промий с вода + меласа.

1 супена лъжица с меласа на 5 литра престояла вода.

Изключително важно е водата с която поливате да не е хлорирана. Просто си напълвате шишета с вода предварително и ги оставяте 48 часа да престоят. (препоръчително е с отворена капачка на тубата, но не е задължително ) Хлора вреди много на растенията.
Аватар
Asda91
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 96 times
Been thanked: 228 times

Здравейте
Писал съм за това в главната тема на outdoor-a и в една тема която аз направих...но не мога да реша проблема
Става въпрос за следното....пожълтяват листата от долу на горе...вероятно е гладно...да започнем от начало
Почва
Пръст от мястото
Дървесни трици
Овча тор
Тор за цветя
Сято е средата на март...и преживя доста стес защото нещо беше го намляло....обаче го закрепих и стана
Торил съм го със амониева силитра 2 пъти 15г на 10л средата на май...и началото на юни
4 пъти с чай от пиле
И другото е само вода
Сложих 10л оборски тор отгоре още...защото нямам средства за торове.....и се надявах като поливам и да се наторява леко
Днес полях с тор от бананови кори...на около месец и нещо...само това имах...пък 100% е по добре от нищо...сега почнах и нова работа и мога да ходя само събота при него....не знам какво да правя вече
Навит съм и да купя кристалон ако е евтино...но не знам дали ще го има на нашата агро аптека...помагайте моля ви
Хубав ден
Прикачени файлове
received_879956942370342.jpeg
received_387042265252030.jpeg
received_697044464074690.jpeg
received_2394695897484558.jpeg
received_2304917239775284.jpeg
received_721022418367815.jpeg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8085 times
Been thanked: 5478 times

Почвата от мястото изглежда кофти,а то сигурно вече е навлязло в нея.И твоята ако не е била най-оптимална......А и с проимяната на формата всички върхове стават еднакви и всеки иска да яде еднакво,което затруднява растението и трябва да се храни повече.А в естествена форма като елхичка то си отдава предпочитания на върха.Оборската добре си сложил.Сега ще ти изредя всички неща,които се сетя,които може да му сипеш и ги има безплатно или евтино по село:)Тор от червей(него може и да не го намериш),коприва да си накиснеш в бидон за няколко дни,люцерна пак може да се направи чай,може и много да се наръси отгоре като мулч(но чая действа по-бързо за подхранване),стара вар,речна вода размътена,водорасли от язовир или река,взимаш ги заедно с водата,пепел да посипеш.... Не знам кое от тези да избереш,но едно две,примерно вар и зелено нещо или пепел с нещо си......Редувай ги всички пък в крайна сметка,все ще уцелиш хаха Попрочети какви елементи з акога трябват,ако е в цъфтеж и тн и виж в кои от тези неща,които имаш под ръка какво се съдържа най-вече и за кога са най-подходящи.
кристалон аз не бих ползвала,но не знам,иначе е евтин и го има навсякъде......Дали ще помогне не знам,ако ти е по-лесно сипи него.....но те са няколко вида с различно съдържание и пак трябва да прочетеш повече з а храненето,защото така да с е казва отстрани какво да се сипе може да не с е получи номера:)
Аватар
Asda91
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 96 times
Been thanked: 228 times

Inna написа: 12 Юли 2019, 15:36 Почвата от мястото изглежда кофти,а то сигурно вече е навлязло в нея.И твоята ако не е била най-оптимална......А и с проимяната на формата всички върхове стават еднакви и всеки иска да яде еднакво,което затруднява растението и трябва да се храни повече.А в естествена форма като елхичка то си отдава предпочитания на върха.Оборската добре си сложил.Сега ще ти изредя всички неща,които се сетя,които може да му сипеш и ги има безплатно или евтино по село:)Тор от червей(него може и да не го намериш),коприва да си накиснеш в бидон за няколко дни,люцерна пак може да се направи чай,може и много да се наръси отгоре като мулч(но чая действа по-бързо за подхранване),стара вар,речна вода размътена,водорасли от язовир или река,взимаш ги заедно с водата,пепел да посипеш.... Не знам кое от тези да избереш,но едно две,примерно вар и зелено нещо или пепел с нещо си......Редувай ги всички пък в крайна сметка,все ще уцелиш хаха Попрочети какви елементи з акога трябват,ако е в цъфтеж и тн и виж в кои от тези неща,които имаш под ръка какво се съдържа най-вече и за кога са най-подходящи.
кристалон аз не бих ползвала,но не знам,иначе е евтин и го има навсякъде......Дали ще помогне не знам,ако ти е по-лесно сипи него.....но те са няколко вида с различно съдържание и пак трябва да прочетеш повече з а храненето,защото така да с е казва отстрани какво да се сипе може да не с е получи номера:)
Като накисна копривата после направо с течноста ли да полея?...това със върта как става...разреждам я с вода и поливам или...какво е съотношението...пепел ще сложа със сигурност...имам 2 л тор от бананови кори...кадето корите вече ги няма...всичко е сок хд....той знам че е за цъвтежа...а кога трябва да настъпи той...защото хем изглежда че ще е скоро...хем изглежда така от 2 седмици хд
Благодаря ти за това че се опитваш да помогнеш :)
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8085 times
Been thanked: 5478 times

варта още не съм я използвала и аз самата много,но на село все намира,затова за нея се сетих,а я ползвам като я поръся около стъблото аз поне.....Но стара,гасена,зарязана някъде от минали години имам аз доста по двора.Много наръсих,не видях да им е зле......Тя е и за калций и микролелемнти,магнезий и тн.
Копривата нарязана 50/50 с вода примерно(да,Шорти е прав в бидони на двора,при мен и баба ми има такива,дори се чудех да си сипна малко от нейната пумия хехе),седи и го бъркаш всеки ден да му влезе въздух.Трябва да замирише и да изглежда зелена каша,по принцип престоява дълго,но доколкото съм забелязала и по-прясно,на 3,4,5 дни пак е полезно.Но после това нещо,особено ако е седяло дълго и станало хомогенно или твърде гъсто пак го разреждаш с вода,като вече тук за пропорции ще те излъжа,понеже аз на око гледам първо по-разредено,после сгъстявам след като видя ефекта...…..Примерно пак 50/50 с вода може да пробваш.Ако не е седяло много и е на два,три дни може и малко по-гъсто.....
Пепелта и тя е калиева и тн и пак става за цъфтежа,тя също може да се добави в чая или малко във водата,аз суха я ползвам отново ръсейки я......Лошото на всички тези торове,че точна доза и пропорция,както и съдържание рядко има установено и ти си пробваш по чувство,поне при мен така става:)И стават фалове понякога,докато свикнеш,затова леко по-разредено пробвай,пък ще сгъстяваш ако прецениш.

Водораслите и те така се киснат,хубаво е да се нарежат,но те не се разлагат така като копривата,повече време им трябва,защото са водни растения и са...направени за вода:)Затова тях ме кефи да ги изсуша,да ги направя на прах по възможност и после тази прах да я разредя във вода да поседи.Но и от реката/язовира да ги вземеш с водата със сигурност са полезни.
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Has thanked: 865 times
Been thanked: 971 times

Какво им е? В края на юли им дадох 200 грама гуано, 100 г пепел, 100 грама доломит и малко зеолит, заразих ги повторно с гъби. Полях с 10 л вода. Вчера ги полях 50 л вода с меласа.
Прикачени файлове
20190808_214910-1.jpg
20190808_214905.jpg
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

Новите листа нормално ли изглеждат? Това на първата снимка само на един от върховете ли е ?
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1007 times

Shorty написа: 12 Юли 2019, 17:04 Едно от най -важните неща при отглеждането навън е хубава дупка и хубава почва , единственото което купувам за дупката и свързано с пари е ЧКЧ но и то не е цифра има много хора в цяла България , които го произвеждат и дават на добра цена , с 2 думи догодина направи хубава дупка с храна и няма да изпадаш в такава ситуация.
Малко съм учуден , че още не си намерил решение на проблема има доста инфорация кога как и с какво , ако още в началото си беше накиснал един бидон с пилешки акита щеше да имаш храна , не се прави в шишета от 2л а и му трябва време не става за няколко дни . Да не говорим че един grow от повечето производители е 20лв за 1л . А за кристалона , никога не съм ползвал , но някак не си представям нещо , което струва 5-6 лв да е качествено , да не говорим че е химия , която ти ще консумираш ! Ина ти е изброила доста неща за храна , които се намират безплатно , с какво ще храниш в цъфтежа като почнат главите ? Има една поговорка , че който рани ще хвани :)
Моя тор е още по-евтин и от кристалона, но тревата ми е уникална. :)

Но като цяло си прав. За навън и то партизанско отглеждане е най-лесно с акита. Слагаш и после само поливаш.
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Has thanked: 865 times
Been thanked: 971 times

Sofia Cannabis написа: 09 Авг 2019, 22:42 Новите листа нормално ли изглеждат? Това на първата снимка само на един от върховете ли е ?
На повечето върхове....
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”