Братленце, лупата казва, че не са с кехлибарени трихоми. Тия 2те които отрязах преди 10мин листата им стават на прах.. Така са изсъхнали, не съм виждал подобно нещо, чак се изнервям. Просто нямах друг избор. Останалите 5 китки ще ги чакам още, макар, че и при тях се забелязва такова изсъхване.. Все едно са умрели и даже имам чувстеото, че са изсъхнали в саксията... Онзи мирис го няма почти, не лепнат.. Прее*ах го яко тоя гроуfirstcitizen написа: ↑20 Сеп 2019, 08:53Има изключително малки гъсеници, защото гъсениците са много видове, както имат и различни фази на развитие, колкото е по-ранна фазата, толкова по-малка и светла е гъсеницата. Освен гъсениците има такива микроорганизми навсякъде около нас, че ако ги видиш ще видиш един нов прекрасно красив и безкраен Свят. Няколко пъти съм имал случай с вредител по време на indoor. Сигурен ли си, че са за бране днес? Какво виждаш с лупата? Преди бране ги слагам 48 часа на тъмно и студено, това много ми харесва как им повлиява.АУЕ БЛАТНОЙ написа: ↑20 Сеп 2019, 08:44Sofia Cannabis написа: ↑19 Сеп 2019, 23:04 Аз лично не мисля че има гасеници, може да има някакъв друг вредител, но гасеница indoor не звучи правилно. И толкова малки гасеници който да се виждат с микроскоп само (никога несъм виждал такива).
И аз не смятах, че съществуват толкова малки.. Ще ги бера днес!
Чакал си ги толкова месеца, търпение млади ми джедай, не бъди припрян в последният момент.![]()
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Операция новобранец 2019 LED Grow
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

- Has thanked: 383 times
- Been thanked: 781 times
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4017 times
- Been thanked: 4814 times
Сухите листа не ги мисли, важното е главите да нямат мухъл. ще ги тримнеш от тия сухи листа и ще са перфектни.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
- Crazy Train
- Баш Градинар

- Has thanked: 1524 times
- Been thanked: 1272 times
Братленце, лупата казва, че не са с кехлибарени трихоми. Тия 2те които отрязах преди 10мин листата им стават на прах.. Така са изсъхнали, не съм виждал подобно нещо, чак се изнервям. Просто нямах друг избор. Останалите 5 китки ще ги чакам още, макар, че и при тях се забелязва такова изсъхване.. Все едно са умрели и даже имам чувстеото, че са изсъхнали в саксията... Онзи мирис го няма почти, не лепнат.. Прее*ах го яко тоя гроу
Имах същия случай. Първо поразения връх омеква, после сменя цвета и завяхва, като от главата нищо не става, буквално се разпада на прах, няма прътност, не мирише на коз като го намачкаш и не лепне.
Тука ги забелязах рано, рязах до здраво и ми се размина с два три върха. С нищо не ги пръсках.
Почти не може да го разбереш, че му има нещо. В началото само по омекнали глави го хванах. Дано съм бил полезен!
Мир
пс: Огледай покрай вентилатора дали има някоя умряла гадина. При мене имаше трупове. Може това да е майка им...
Имах същия случай. Първо поразения връх омеква, после сменя цвета и завяхва, като от главата нищо не става, буквално се разпада на прах, няма прътност, не мирише на коз като го намачкаш и не лепне.
Тука ги забелязах рано, рязах до здраво и ми се размина с два три върха. С нищо не ги пръсках.
Почти не може да го разбереш, че му има нещо. В началото само по омекнали глави го хванах. Дано съм бил полезен!
Мир
пс: Огледай покрай вентилатора дали има някоя умряла гадина. При мене имаше трупове. Може това да е майка им...
completely mad
- Crazy Train
- Баш Градинар

Аз бих пробвал с "актара". При положение, че нещата отиват на зле. Пише, че може да се пръска и полива с него, а и карантинния срок е малък 3 - 7 дена. (пръскат краставици в оранжерии) Аз си пръсках чушките с него против листни въшки, но не ми се е налагало да пръскам коз с него.
Ама не бързай да му сипваш, нека още някой да каже.
ПС: Бая чуши хапнах /от пръсканите/ и съм жив за сега.
Ама не бързай да му сипваш, нека още някой да каже.
ПС: Бая чуши хапнах /от пръсканите/ и съм жив за сега.
completely mad
- Sofia Cannabis
- Градинар

Първо искам да каже че след 60 дни в цъфтеж възможността да нямам никакви млечни trichomes е много малка. Дори и да отглеждаш сатива която е 10-11 седмици цъфтеж, което е доста рядко тези дни пак ще имаш млечни trichomes.
Най-високото съдържание на ТНС е когато всички trichomes са млечни и имаш 5-8% кехлибарени. След като минеш 10% кехлибарени ТНС нивата започват да намалят - това не означава че коза няма да хваща и че си направил някаква грешка. Колкото повече кехлибар има толкова по-тежък е ефекта на тревата (заспиваш или не ти се става от дивана от индика растения) променя се целият химичен профил на канабиса, но ТНС като цяло намалява.
Най-високото съдържание на ТНС е когато всички trichomes са млечни и имаш 5-8% кехлибарени. След като минеш 10% кехлибарени ТНС нивата започват да намалят - това не означава че коза няма да хваща и че си направил някаква грешка. Колкото повече кехлибар има толкова по-тежък е ефекта на тревата (заспиваш или не ти се става от дивана от индика растения) променя се целият химичен профил на канабиса, но ТНС като цяло намалява.
#БГКоноп
#БГКоноп
-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1008 times
АУЕ БЛАТНОЙ написа: ↑16 Сеп 2019, 20:59
Поръчах 60-100х микроскоп и огледах всички китки. Две от тях имаха 40/60% кафяви/бели трихоми. Останалите чисто млечни.
Нещо не схващам тук. Ако е имало 40% кафяви трихоми са били отдавна за бране, но малко ме съмнява за толкова кратко време не само да са готови, а да са презрели.
- Crazy Train
- Баш Градинар

Нещо не схващам тук. Ако е имало 40% кафяви трихоми са били отдавна за бране, но малко ме съмнява за толкова кратко време не само да са готови, а да са презрели.
Колегата, най-вероятно е имал предвид близалцата. Няма как кехлибар на тоя етап.
Колегата, най-вероятно е имал предвид близалцата. Няма как кехлибар на тоя етап.
completely mad
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

Малък ъпдейт.
2 от китките изсуших напълно(станаха жмел) нито мирис, нито вкус.. Работата трагична.
2 висят в гардероба да съхнат
2 съм ги оставил за 24часа на тъмно и тогава отиват и те да висят.
1 остана в бокса, супер рехав излезе тоя сорт Gorilla Glue или Bomb беше. На страница 1ва съм ги написал. Другия сорт излезе добър с плътни тикви и големи, просто прее*ах накрая нещо и китките умираха в саксиите. След това ниската влага повреме на сушене ги довърши(2-3 дни и станаха на шума)
Общо взето пълен провал тоя грол.
Ще направя след няколко дни последен ъпдейт с количество и прочее.
До сега трябваше да съм поръчал семки, аз още се бавя.. Много не сериозно от моя страна. Тия дни ще поръчам, някой ако може да сподели хубав сорт който прави твърди тикви и на вид го искам принципно да е бял цвят главата.
Мир.
2 от китките изсуших напълно(станаха жмел) нито мирис, нито вкус.. Работата трагична.
2 висят в гардероба да съхнат
2 съм ги оставил за 24часа на тъмно и тогава отиват и те да висят.
1 остана в бокса, супер рехав излезе тоя сорт Gorilla Glue или Bomb беше. На страница 1ва съм ги написал. Другия сорт излезе добър с плътни тикви и големи, просто прее*ах накрая нещо и китките умираха в саксиите. След това ниската влага повреме на сушене ги довърши(2-3 дни и станаха на шума)
Общо взето пълен провал тоя грол.
Ще направя след няколко дни последен ъпдейт с количество и прочее.
До сега трябваше да съм поръчал семки, аз още се бавя.. Много не сериозно от моя страна. Тия дни ще поръчам, някой ако може да сподели хубав сорт който прави твърди тикви и на вид го искам принципно да е бял цвят главата.
Мир.
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

Насочил съм се към Gelat.og труден ли е за отглеждане. Засичал съм няколко човека които са го гледали. И дали наистина става така бял или снимките лъжат?
- Sofia Cannabis
- Градинар

OG's видове се гледат трудно за начинаещи.
#БГКоноп
#БГКоноп
.png)