Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Blue Dream

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар
Has thanked: 534 times
Been thanked: 1030 times

Sofia Cannabis написа: 21 Дек 2021, 17:46 Обикновенно след такова засушаване всички бели свежи косми изсухват защото те са може би най-чуствителни на това колко вода има в растението.

Не съм съглаен с това което правиш особенно за лявото растение. Дори и след толкова суша което си е опит да ги убиеш все още се виждат нови бели косми което е знак че не е близо до готово.
Сега ще поясня. Причината да ги оставя толкова време без поливка не е да ги убия, в никакъв случай. Забавих поливката именно защото саксиите съхнат изключително бавно и дори след шест дни без поливка не бяха наплно леки - като се разрови почвата надолу се усещаше влага. Растенията не даваха признаци на дискомфорт, не са клюмвали. Проблемът вероятно се дължи на това, че почвата се е сбила и въпреки, че съм ги повднигнал с маркерите отдолу, съхнат бавно. Свежите косми вероятно се дължат именно на това, че не са оставали напълно сухи.

Тази вечер свалих доста голяма част от листата, сега определено изглеждат по-добре. Продължавам да храня и ако е необходимо ще си дам допълнителни дни освен планираните 65 според това как се развиват.
foto_no_exif.jpg
foto_no_exif (1).jpg
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

Ден 59 от цъфтеж и ден 89 от поникване.
Лампа: На 30см. от върховете и усилена на 100% мощност.
Влажност: 30-40%.
Температура: Около 26-27°C през светлия период и 23°-24°C през тъмния.

От днес към целия бъркоч добавих и меласа - по-добре късно, отколкото никога. Според мен се развиват добре и не забелязвам нещо твърде притеснително. Ароматът ми харесва и нямам търпение да дойде момента за бране. Мисля до финала да си поливам препаратите и меласата в общ разтвор.
foto_no_exif (2).jpg
foto_no_exif (3).jpg
foto_no_exif (4).jpg
foto_no_exif (5).jpg
foto_no_exif (6).jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4006 times
Been thanked: 4813 times

MasterBlaster написа: 23 Дек 2021, 23:40 Ден 59 от цъфтеж и ден 89 от поникване.
Лампа: На 30см. от върховете и усилена на 100% мощност.
Влажност: 30-40%.
Температура: Около 26-27°C през светлия период и 23°-24°C през тъмния.

От днес към целия бъркоч добавих и меласа - по-добре късно, отколкото никога. Според мен се развиват добре и не забелязвам нещо твърде притеснително. Ароматът ми харесва и нямам търпение да дойде момента за бране. Мисля до финала да си поливам препаратите и меласата в общ разтвор.
Меласа основно се използва заради въглехидратите в нея. Всички други минерални и неща са хубави и полезни но са бавно разградими и бахно усвояващи ( бактерийте трябва да ги преработят първо).

Основната задача на всички въглехидратни продукти като меласа или Bud Candy (advanced nutrients) е да хранят и поддържат високи колконий бактерий в края на живота на растението, защото Растенията намалят и почти спират изпращането на въглехидрати към корените като усетят че наблизава краят на живота им и следователно бакерийте няма какво да ядат.

Като ги стимулираш с малко виглехидрати ги държиш живи и изпращат повече неща към растението. Следователно очакваме малко по-добри резултати.

В същото време не трябва да се прекалява - като с пчелите - може да им дадеш малко захарен сироп (въглехидрати) но не е същото от това сами да си го произведат.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4006 times
Been thanked: 4813 times

Само ще добавя че се справяш отлично за първи път, растенията изглежда отлично и почти готови.

Също искам да видиш че в тази палатка и лампа комбинация с този размер саксии имаш място за минимим 6 растени с 4-8 основни върхове.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Дано да си въобразявам нещо, но на снимка две ми прилича едно сивичко на мухъл?! Огледай ги много добре най-големите глави и тази, която е на снимката специално. Почисти добре всички гомеми и всички скапани листа, защото като поливаш те могат да мухлясат. А и само им пречат. Дано да се заблуждавам, но все пак ги поразгледай добре за всеки случай.
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Inna написа: 24 Дек 2021, 09:49 Дано да си въобразявам нещо, но на снимка две ми прилича едно сивичко на мухъл?! Огледай ги много добре най-големите глави и тази, която е на снимката специално. Почисти добре всички гомеми и всички скапани листа, защото като поливаш те могат да мухлясат. А и само им пречат. Дано да се заблуждавам, но все пак ги поразгледай добре за всеки случай.
Понеже и аз сега оглеждам моите ежедневно за мухъл докато ги суша, използвам темата да питам, това ли визираш като потенциален мухъл?
foto_no_exif (3).jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Да, именно, щях да го оградя, но на тел. не знаех как. Дано да не е! Като са доста готови и се поливат още обилно мен ми се е случвало и имам параноя, затова по фобре да кажа, пък много ще се радвам ако греша!
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Мисля, че конкретно при колегата, това са подвити посивели листенца, силно се надявам да съм прав. Благодаря от сърце, че ни предупреждаваш, защото знам, че подобно нещо може за нула време да прецака месеци труд и грижи!
foto_no_exif.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Нека за всеки случай колегата хууубаво да ги огледа, почисти всичко скапанко и дано да си прав! 👍Аз съм с цайси, така че допускам да ми се привижда и да параноясвам, но много ме осъмни това замъгляване там.... 😐
Но знаеш ли какво, да, сега като проследих пунктирчетата ти, са извити листенца👍Все пак всички такива парченца най лесно мухлясват, каликсчета(плодничета) презрели и листенца развалени в главата се запарват, да си имаш едно наум и после като сушиш......
Аватар
MasterBlaster
Градинар
Градинар

И аз благодаря от сърце за тези предупреждения! Довечера като светне лампата ще ги огледам още по-детайлно. Все пак си мисля, че това е долната част на вече скапани листа и ме съмнява да има мухъл, просто условията са крайно неподходящи за развитието на мухъл. Влажността в стаята варира от 25% до 45%, като редовно се проветрява. Дори често през деня, докато лампата не свети, прозорецът стои отворен през по-голямата част от времето. Изкарващият вентилатор работи почти на пълни обороти и си мисля, че въпреки филтъра и тръбите, 350-кубиков вентилатор трябва яко да вентилира 70х70х160см. палатка. Също така обдухващият духа на 2/2 степен точно срещу тези глави.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”