Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Как да се надрусаме с почва?

Всичко останало
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Как да се надрусаме с почвата?
original-min.jpg
original-min.jpg (51.95 KiB) Преглеждано 1165 пъти
M. vaccae е живо същество, което пребивава в компостната ви купчина в задния двор, действа като лекарство, променящо ума, след като влезе в човешкото тяло, функционира като хапчета за антидепресанти, защото повишава настроението ви.

Държа купа с мръсотия до носа си, с надеждата да се напуша на изпаренията на компостната ми купчина в задния двор. Микробът, който търся днес, е M. vaccae, живо същество, което действа като лекарство, променящо ума, след като влезе в човешкото тяло. Доказано е, че повишава нивата на серотонин и норепинефрин, циркулиращи в системите както на хора, така и на мишки. С други думи M. vaccae действа почти по същия начин като антидепресантите. И да, възможно е да се дозирате, като просто вдишате миризмата на добра стара кал.

Лекарствените ефекти на тази почвена бактерия са открити съвсем случайно преди около десетилетие. Лекар на име Мери О’Брайън ( Mary O'Brien ) създаде серум от бактериите и го дала на пациенти с рак на белия дроб с надеждата, че това може да засили имунната им система. Вместо това тя забеляза още един ефект: Болните от болницата оживяват. Те съобщават, че се чувстват по-щастливи и страдат от по-малко болка, отколкото пациентите, които не получават дози бактерии. Допълнителни проучвания при мишки потвърдиха ефекта на повишаване на настроението от почвените буболяци.

Така че сега бъркам в мръсотията в това ястие, опитвам се да освободя колкото се може повече от M. vaccae. Компосът прилича на шоколадова торта, на цвят е наситено кафяво-черен цвят . Нетърпелив съм за нещо, което да ме накара да почувствам недоумение в този зимен ден. Отвън небето проблясва мрачно, сребристо-сиво - изпълнено е с облаци, които Вирджиния Улф би описала като „неумолима“. Винаги съм бил чувствителен към такива дни. Светлината на чинията се пронизва през прозореца и ме заразява с неразположение.
Още истории

Докато пресипвам почвата, няма как да разбера точно колко M. vaccae плува в дробовете ми - или дали е достатъчно, за да променя мнението си. Но със сигурност мога да мириша на този компост. Миризмата удря като удар и задейства спомен: Спомням си един ден в Западен Масачузетс във фермата на приятел, обръщайки (риголвайки) земята с вила. Изсъхналата кал разпъна ръцете ми, като чифт ръкавици с дълги ръкави, сякаш съм облечен за гала събитие с горски феи. Този ден се почувствах заслепен, буен на слънце и влюбен в картофите, които току-що изкопах от почвата.
Тази миризма е произведена от микробите в почвата докато разграждат растенията. Учените го наричат ​​"геосмин/geosmin" (от гръцки γεω- geō- "земя" и ὀσμή osmḗ "миризма" , тази миризма на кл, която придава земния вкус на цвекло и моркови. Това е ароматът на Живота.

Готвачите имат друга собствена дума за това. „Тероар е това, което прави хляб с кисела течност от вкуса на Сан Франциско толкова различен от братовчедката му в Бордо. Регионалните микроби в почвата и въздуха придават своите специфични нотки на хляба. Можете да опитате тероар ​​във вашето вино, сирене и дори шоколад - всичко това се произвежда с помощта на специализирани бактерии, които могат да варират от град до град.

Тази почва в купата е изобилна от моя собствен тероар. Той е направен от ябълките, които се спуснаха на земята в задния ни двор. Съдържа и подслаждане на пепел от нашата печка на дърва. Това е миризмата на развиваща се революция в микробиологията. Новите инструменти, като например секвенторите на генни секвентори, които позволяват на учените да прочетат проба от почва и да намерят всеки вид микроби вътре в нея. Това е наука, която можете да подушите и вкусите. А понякога и можете да се надрусате. :D

Източник: theatlantic.com
Pagan Kennedy
Снимка: Donald Barger / Shutterstock
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Според мен това е истина,защото и аз обичам много да с ровя в почвата и да я размесвам и ми е яко от това!:)
А се друсам с по-интензивни работи хахаха това ,което е израсло от нея:)
Аватар
SirSmokaLot
Градинар
Градинар
Has thanked: 47 times
Been thanked: 45 times

Плюс още един:) Винаги ми е доставяло удоволствие да заровя ръцете в почвата и да бъркам и наистина ми е връщало спомени от детството (Ще споделя последния: как лятото бродим боси по черни между селски пътища и заравяме крака в мекичката дълбока прашлива пръст, който го е правил ще се сети, ако не няма смисъл да обяснявам;) и така докато си бъркам се хващам как съм се поотнесъл и се усмихвам доволно, но като цяло и аз като Ина го приписвам на 120ката преди да започна да бъркам:)))
Публикувай отговор