Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

СПАМ

Всичко останало
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
SirSmokaLot
Градинар
Градинар
Has thanked: 47 times
Been thanked: 45 times

Някой крадат, но повечето (по добрите - в пряк и преносен смисъл) обменят фенота, затова виждаме толкова еднакви сортове от различни брийдъри, като някои добавят нещо към името на сорта
Аватар
Jokera66
Градинар
Градинар
Has thanked: 5 times
Been thanked: 12 times

здравеите относно сеедсман поръчката оправиха я ще чакам с нетарпение да пристигне :d благодарен съм на хора от форума които ми дадоха съвети като доиде поръчката ще си обновя дневника
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Has thanked: 865 times
Been thanked: 971 times

Пичове , дайте ми съвети за дренаж на почвата, нещо различно от историите от гроушоповете, че съм кът с парите.
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Josep92 написа: 04 Май 2020, 20:31 Пичове , дайте ми съвети за дренаж на почвата, нещо различно от историите от гроушоповете, че съм кът с парите.
С хубав почвен микс не ти трябва дренаж.
Аватар
Jokera66
Градинар
Градинар
Has thanked: 5 times
Been thanked: 12 times

има не лоши миксове по големите верига магазини стават и са евтинки наи добре
Аватар
SirSmokaLot
Градинар
Градинар

Не съм ползвал, но съм чувал от приятелки цветарки, че натрошени стари глинени саксии или керемиди с измит пясък отгоре и така пръстта и цветята се пръскали от щастие. Много искам да го пробвам, но нямам възможност. Много бих се радвал, ако някой който може да пробва този дренаж и да даде отзиви. Мисля че и нашите цветя биха го обичали:)
FikiStoraro
Градинар
Градинар
Has thanked: 865 times
Been thanked: 971 times

Един случай от нашата татковина, вероятно поредният такъв..... Потърпевшият никога не е употребявал наркотици, пък камоли да е разпространявал, което ме навежда на мисълта, че е натопен заради дейността си. Мисля, че като общество тази случка ни засяга в малка или голяма степен.
https://frognews.bg/obshtestvo/naroden- ... novka.html
Ако прецените, че линкът е опасен, изтрйте го, но преди това се запознайте със случая!
Когато на готин пич му е кофти, това е блус. Когато на готин пич му е готино, това е реге. Когато на кофти пич му е готино, това е чалга.
Аватар
SirSmokaLot
Градинар
Градинар

Здравейте, моля за съвет и отзиви, ако сте работили с някой от почвените миксове на Canna Terra Professional 50L или Biobizz All-mix 50L. На път съм да взема едната марка, като на Canna е малко по евтина, с около 10% (това като цяло е без значение), но пък имам един стартер пак на biobizz не разопакован,но пък е от миналата есен късна някъде, и дали около половин година ще се е отразило върху качеството на торовете, при условие че не са стоели на студено,а стайна температура. И ако случайно взема на Canna, ще има ли проблем да торя с на biobizz (ако е годен). Благодаря предварително;)
Та въпроса ми беше: коя да взема:)
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

SirSmokaLot написа: 04 Май 2020, 21:33 Не съм ползвал, но съм чувал от приятелки цветарки, че натрошени стари глинени саксии или керемиди с измит пясък отгоре и така пръстта и цветята се пръскали от щастие. Много искам да го пробвам, но нямам възможност. Много бих се радвал, ако някой който може да пробва този дренаж и да даде отзиви. Мисля че и нашите цветя биха го обичали:)
Приятелю ако почвеният ти микс е хубав от дренаж нямаш нужда. При хубав почвен микс дренажа е загуба на обем от саксията. Било то и 10%, защо да е 10 % пясък и камък, като може да е хубава почва за корените? Керемиди единствено за покрива бих ползвал , а в градината да си оградя лехите на растенията, но не и да имам начупени в саксията!!! Защото керемидата не е само от глина, слагат им и добавки особено на новите. Дори да е от старите, дори да си я мил, бърсал и пак мил,мил и бърсал... керемидата продължава да пуска цвят и не само цвят... хаха. Виждъл съм няколко пъти точно от керемиди в почвата керемидата да дава проблем на растението. (говоря за нашите растения) Ако тоя прах не е измит дори може да даде видим сериозен проблем по листата, който е отражение на сериозен проблем в корените. (каквото е долу, това е и горе)
В стари дворове при дърветата можеш да намериш някоя керемиди измита от дъжда при тях, но те не са в корените им, а и дърветата не са като цветята ни...

Цветарките слагат керемиди и пясък за обем... защото хубавата почва е пари, а те слагат керемиди и пясък за лесна икономия и като гледаш цвете, което само го закрепяш и продаваш на сергията е друго.

Кермезитени топчета е различно от натрушени керемиди!!!!! Дори и от кермезитени топчета няма смисъл ако ти е хубав почвеният микс.

Нашите растения са специални. Инвестираме в тях много ресурси, време, нерви и т.н. и накрая да се изсерем на труда си с едни керемиди в корените не върви.
Керемидите са ефективни при ограждане на лехите! Но не бих ги сложил при корените! НО всеки е различен и е свободен да си гледа както му е кеф растнията.
Аз за себе си вече знам, че керемида в саксията не бих си сложил. Но които иска да пробва.
Аватар
SirSmokaLot
Градинар
Градинар

Благодаря ти за изчерпателния отговор firstsitizen! Естествено че няма да го пробвам, след като разбрах в детайли недостатъците на този дренаж. Но въпросът ми е: купих 16 литрови текспотове и въпреки че мисля да добавя още перлит към основния микс на Canna Terra, трябва ли да сложа поне тънък слой керамзит или нещо подобно като камъчета или дребна баластра, понеже нямат дупки отдолу, малко ме притеснява да не се задържа повече вода или влага. Никога не съм ползвал тоя вид саксии и за това питам. Благодаря предварително;)
Публикувай отговор