Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

първи опит за КЛОНИРАНЕ

Семена марихуана
new vilager
Градинар
Градинар
Has thanked: 495 times
Been thanked: 223 times

kingpin написа: 27 Мар 2020, 13:42 Много добре си се ориентирал към клонингите, браво! Много по-сигурно е от семената, защото си изолираш фенотипа и вече при всеки следващ път ще знаеш какво точно да очакваш. Няма как да ти се случи да имаш 3-4 фенотипа от един и същ сорт, кофти семка или още по-лошо - кофти партида от семена.

В началото може да хвърлиш малко повечко пари за няколко пакета семена, за да може да имаш по-голям избор при подбора, а вече в последствие да оставиш само това, което на теб ти харесва най-много. Така Един вид клонираш самото ДНК и вече затваряш цикъла..... а това в последствие ще ти се отрази и на джоба, защото няма да даваш всеки път пари за скъпи семена и да разчиташ на предимно на късмет. При клонингите Всичко зависи от теб самия и от твоите предпочитания, т.е. вече не се разчита толкова на късмет какво ще ти се падне. Няма от какво да се притесняваш.. аз сшъм постигал 100% успешни резултати и 10 от 10 са ми.се хваща ли... веднъж като им свикнеш и после става по-лесно. Успех ти желая в начинанието!
:weed:
Благодаря, kingpin, абсолютно си прав - по- рентабилно е, намаля вероятностите, които стоят във формулата на отглеждането и най-вече - да, мога да си отглеждам практически едно и също растение, от което знам какво да очаквам и какво ще получа (или няколко от най-добрите, които си избера). Всъщност, освен парите за семена, времето, което губя докато ги чакам и рискът, че кълняемостта ще е ниска или няма да се справя с тях, мен лично този път ме мотивира времето за растежа и развитието. Тъй като мястото ми е такова, че ползвам едни и същи източници на топлина и вентилация, но с различни режими на светлина, се опитвам да наредя така периодите, че да стане като конвейр. С този опит ще се уча не само да клонирам, но и да засека периодите на растеж на клонинга (сравнен със семето), за да ги прехвърлям от бокс в бокс. Всъщност няма да спра купуването на семена, но ще е по-рядко и ще мога да избирам ...да речем доста по-скъпи или по-голям брой на веднъж или най-различни сортове, въобще клонирането ми дава възможности и това ми харесва най-много - разнообразието и любопитството са най-голямата ми тръпка :-)
Благодаря за окуражаването :-) Между другото на тези, които не са опитали, бих си позволил да кажа, че наистина не е толкова трудно. Мисля че четох в някаква тема как first казва, че това се е первърнало буквално в детска игра за него. Това ми даде кураж да опитам и се надявам, че ще се справя :-)
"Освен сега, има и после !"
Аватар
kingpin
Градинар
Градинар
Has thanked: 31 times
Been thanked: 54 times

Приятелю за целта е най-добре да имаш две помещения - едно за клонингите и майките и едно за цъфтеж. При всички положения това са допълнителни разходи за ток и като цяло няма да ти излиза по-евтино от семената, даже напротив.... но пък за сметка на това си заслужава, защото ако не дай си боже случиш на кофти партида от семена загубите ще са по-големи и ще изхабиш и много нерви излишно. Иначе до седмица-две, най-много до 3 трябва да пуснат корен чета... Успех!
Аватар
kingpin
Градинар
Градинар
Has thanked: 31 times
Been thanked: 54 times

Приятелю за целта е най-добре да имаш две помещения - едно за клонингите и майките и едно за цъфтеж. При всички положения това са допълнителни разходи за ток и като цяло няма да ти излиза по-евтино от семената, даже напротив.... но пък за сметка на това си заслужава, защото ако не дай си боже случиш на кофти партида от семена загубите ще са по-големи и ще изхабиш и много нерви излишно. Иначе до седмица-две, най-много до 3 трябва да пуснат корен чета... Успех!
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2120 times
Been thanked: 3740 times

kingpin написа: 27 Мар 2020, 16:49 Приятелю за целта е най-добре да имаш две помещения - едно за клонингите и майките и едно за цъфтеж. При всички положения това са допълнителни разходи за ток
Колко ток ще ти изхарчи осветлението за да гледаш клонинги, аз гледам с 20 вата лед панел, който е саморъчно направен. Един киловат ток струва около 27 стотинки с ддс. 50 часа осветление с панела е около 1 киловат, който струва, както казах около 27 стотинки. Това излиза около 4 лв. на месец, да можеш да държиш клонингите живи. Нали се усети, че пак се изказваш не подготвен.
zzigzag
Градинар
Градинар
Has thanked: 40 times
Been thanked: 110 times

Аз също опитвам с клонинги.Миналото лято отгледах аутдор клонинг,който направи глави за учебник.Е има по-различен вкус от майката,но това е тема на друг разговор.Гонейки по-голям добив е удачно да клонираш.но моята философия е да опитвам нови и нови сортове и затова купувам семки,
Готини са ти малките :)
Аватар
Headbang

Vetrushka написа: 27 Мар 2020, 16:53
kingpin написа: 27 Мар 2020, 16:49 Приятелю за целта е най-добре да имаш две помещения - едно за клонингите и майките и едно за цъфтеж. При всички положения това са допълнителни разходи за ток
Колко ток ще ти изхарчи осветлението за да гледаш клонинги, аз гледам с 20 вата лед панел, който е саморъчно направен. Един киловат ток струва около 27 стотинки с ддс. 50 часа осветление с панела е около 1 киловат, който струва, както казах около 27 стотинки. Това излиза около 4 лв. на месец, да можеш да държиш клонингите живи. Нали се усети, че пак се изказваш не подготвен.

Абсолютни глупости ми говориш в момента..... Ти някога изобщо занимавал ли си се със СЕЛЕКТИРАНЕ?! Или си направил веднъж 5 клонинга и вече си мислиш, че всичко ти е ясно..... И не ми отговори на въпроса..... Клонингите добре ще ги държиш под 20 вата, ами майките къде ще ги държиш бе умньо Боев?! Когато имаш 3-4, че дори и повече майки.... Бастун, ти някога занимавал ли си се изобщо със СЕЛЕКТИРАНЕ, че да ми говориш изобщо.... Половината админи сте такива - въздух под налягане, а си мислите, че всичко ви е ясно.... Ето затова ще спра да посещавам Гръсти, макар да има и пичове от които да си водим бележки... . Хайде сега пак ми изтрийте мнението и ме баннете за постоянно от жалкия си ф0р0м.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3539 times

Headbang написа: 03 Апр 2020, 15:18
Vetrushka написа: 27 Мар 2020, 16:53

Абсолютни глупости ми говориш в момента..... Ти някога изобщо занимавал ли си се със СЕЛЕКТИРАНЕ?! Или си направил веднъж 5 клонинга и вече си мислиш, че всичко ти е ясно..... И не ми отговори на въпроса..... Клонингите добре ще ги държиш под 20 вата, ами майките къде ще ги държиш бе умньо Боев?! Когато имаш 3-4, че дори и повече майки.... Бастун, ти някога занимавал ли си се изобщо със СЕЛЕКТИРАНЕ, че да ми говориш изобщо.... Половината админи сте такива - въздух под налягане, а си мислите, че всичко ви е ясно.... Ето затова ще спра да посещавам Гръсти, макар да има и пичове от които да си водим бележки... . Хайде сега пак ми изтрийте мнението и ме баннете за постоянно от жалкия си ф0р0м.
Headbang получаваш БАН :) Прав ти път.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”