Нищо не правиш без контролер. Трябва ти определена концентрация, която да не я надвишава, защото ефекта става обратен.kasi684 написа: ↑20 Яну 2019, 20:30
Контролер няма, в смисъл да се следи някаква концентрация на CO2 . Това е дренажен клапан от братята китайци (поне така го водят). Обикновено ги слагат отдолу на резервоара за сгъстен въздух при по-големите компресори и го настройват периодично да отваря за да изкарава конденза . Случайно ми попадна в полезрението и изобщо не се замислих да го поръчам . Захранване взема от осветлението , когато свети и той работи . За сега съм го настроил на 20-тина мин. да отваря за 2 сек. като ми остане малко повече време ще седна да сметна колко вкарва и как да го настроя за да има по-голяма концентрация
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Втори гроу , Първа хидропоника
-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1008 times
- kasi684
- Градинар

- Has thanked: 24 times
- Been thanked: 83 times
kot написа: ↑20 Яну 2019, 21:46Нищо не правиш без контролер. Трябва ти определена концентрация, която да не я надвишава, защото ефекта става обратен.kasi684 написа: ↑20 Яну 2019, 20:30
Контролер няма, в смисъл да се следи някаква концентрация на CO2 . Това е дренажен клапан от братята китайци (поне така го водят). Обикновено ги слагат отдолу на резервоара за сгъстен въздух при по-големите компресори и го настройват периодично да отваря за да изкарава конденза . Случайно ми попадна в полезрението и изобщо не се замислих да го поръчам . Захранване взема от осветлението , когато свети и той работи . За сега съм го настроил на 20-тина мин. да отваря за 2 сек. като ми остане малко повече време ще седна да сметна колко вкарва и как да го настроя за да има по-голяма концентрация
Знам за това съм го пуснал на толкова малко . По принцип беше по малко на 40 мин /1 сек. но това беше когато нямаше изкарващ вентилатор (сега вече има) системата беше почти затворена , ама влагата удари 70% и нямаше как. Не успя да умре
KAS
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Цветето много яко се е оформило по кутията!Яко!:)Нищо не разбирам от хидро,яко че ще има и някоя такава тема,досега май нито една не съм видяла с хидро от нашите хора(БГ)......Изглежда успешно хидрото ти!:)Лампите също е много хубаво,че пробваш различни и сглобени неща.Ще ми се да видя когато цъфне какво ще е!:)
- kasi684
- Градинар

Малко ъпдейтче . Днес е 13-ти ден от 12/12 и продължава да расте . Още е с храна за растеж ( както препоръчват от CANNA ) . Никакви дефицити не се виждат , за първи път ми се случва
. Вижда се вече че е женско .
И едно предупреждение за всички които ще правят хидро - НЕ СЛАГАЙТЕ МЕЛАСА - . За една седмица и нещо стана ба си и блатото , то не бяха пяни то не беше гняз , чак почна смърди на вкиснало . Наложи се да го промия и да му сложа нов разтвор . Сега е ок .
Температурата която поддържам е 24-25 градуса , с влагата май ще имам проблеми при цъфтежа (по малко от 58% не мога да я сваля ) май ще се наложи да вземам някакъв уред за това . pH гледам да е 5.8 - 6 , концентрацията е около 830 ppm (по Хана) или EC 1,6 - 1,7 .
След седмица ( две ) смятам да му сложа разтвора за цъфтеж .
Беше коментирано какво си хапва растението въз основа на промяна на pH , ама не мога да го намеря . Ако някой се сети да пише . И още една молба , дайте някакъв магазин за поръчки на торове и добавки по ефтинки от нашие тука (особено на CANNA ме интересува ) , ако има разбира се . CANNA за сега приятно ме изненадаха с качество ( не че съм ползвал много де) , Ако някой има наблюдения за нещо по качествено за хидро да пише .
Пишете критики и съвети
И едно предупреждение за всички които ще правят хидро - НЕ СЛАГАЙТЕ МЕЛАСА - . За една седмица и нещо стана ба си и блатото , то не бяха пяни то не беше гняз , чак почна смърди на вкиснало . Наложи се да го промия и да му сложа нов разтвор . Сега е ок .
Температурата която поддържам е 24-25 градуса , с влагата май ще имам проблеми при цъфтежа (по малко от 58% не мога да я сваля ) май ще се наложи да вземам някакъв уред за това . pH гледам да е 5.8 - 6 , концентрацията е около 830 ppm (по Хана) или EC 1,6 - 1,7 .
След седмица ( две ) смятам да му сложа разтвора за цъфтеж .
Беше коментирано какво си хапва растението въз основа на промяна на pH , ама не мога да го намеря . Ако някой се сети да пише . И още една молба , дайте някакъв магазин за поръчки на торове и добавки по ефтинки от нашие тука (особено на CANNA ме интересува ) , ако има разбира се . CANNA за сега приятно ме изненадаха с качество ( не че съм ползвал много де) , Ако някой има наблюдения за нещо по качествено за хидро да пише .
Пишете критики и съвети
KAS
-
Inna
- Marijuana Mom

Води се малко множко това 1.6-1.7,поне така като разглеждам дневници,а и на око.....Ама пък ти си знаеш с хидрото.....Да не остане после азот да му пречи в цъфтежа?Може би по-скоро д а минеш на цъфтежни и малко да го отрежеш азота,да не е след седмица(а камо ли две)?Защото вече пуска начални цветчета и сега азота ще му пречи само.Пак казвам аз от хидро не ряазбирам,сигурно нещата се оправят като смениш резервоара?но претравяне с азот в цъфтеж съм виждала дооста на моите собствени цветя(не казвам,че тук е такъв случая,.но ще му стане съвсем скоро излишно това торене за растеж, когато вече пуска цветовете).Торенето за растеж се продължава горе долу докато спре да нараства от пускането 12/12(дори и по-рано може да се спре ако забележиш симптоми,твърде тъмно или електриково зелено по връхчетата и листата)и после се минава на цъфтежно,когато цветовете са почнали.Ако има нужда и в цъфтежа може да се дават растежни(сега е ако е жълто и гладно пък ние да му спираме азота,защото така сме прочели хаха),но ако няма е по-скоро вредно за цъфтежа.
- kasi684
- Градинар

Здравей ,Inna написа: ↑01 Фев 2019, 11:07 Води се малко множко това 1.6-1.7,поне така като разглеждам дневници,а и на око.....Ама пък ти си знаеш с хидрото.....Да не остане после азот да му пречи в цъфтежа?Може би по-скоро д а минеш на цъфтежни и малко да го отрежеш азота,да не е след седмица(а камо ли две)?Защото вече пуска начални цветчета и сега азота ще му пречи само.Пак казвам аз от хидро не ряазбирам,сигурно нещата се оправят като смениш резервоара?но претравяне с азот в цъфтеж съм виждала дооста на моите собствени цветя(не казвам,че тук е такъв случая,.но ще му стане съвсем скоро излишно това торене за растеж, когато вече пуска цветовете).Торенето за растеж се продължава горе долу докато спре да нараства от пускането 12/12(дори и по-рано може да се спре ако забележиш симптоми,твърде тъмно или електриково зелено по връхчетата и листата)и после се минава на цъфтежно,когато цветовете са почнали.Ако има нужда и в цъфтежа може да се дават растежни(сега е ако е жълто и гладно пък ние да му спираме азота,защото така сме прочели хаха),но ако няма е по-скоро вредно за цъфтежа.
Благодаря за съвета , ще го имам в предвид .
Този гроу съм решил да не правя експерименти а да го карам по препоръките на Кана .
Тъй като са минали 2 седмици утре ще го пусна на цъфтежен разтвор както го препоръчват (иначе по таблица може още 2 да го оставя). Интересно ми е колко още ще расте . вижда ми се още малко на височина (най вече за това го оставих на разтвор за растеж ).
Някой който е гледал тази Амнезия фаст да каже дали е ок на височина , че на мен много набито ми се вижда .
- Прикачени файлове
KAS
-
Inna
- Marijuana Mom

Набито е,това му е якото,за какво ти е да е високо:)Само връхчета,то вертикален растеж в случая ми се струва излишен.Винаги съм си мислила(ама това са си мои си дрън дрън,но звучи логично),че колкото по-къси дръжки и сбито цвете толкова по-малко път на веществата до главите!:)И като са разни пръчкондаци те се клатят,гънат,пружинират,пък така са по-стабилни и си дебелеят.....Според мен формата му е превъзходна!Може да се поразтвори още настрани да влезе въздух и светлинка навътре между клонките....Яко е,браво!
- kasi684
- Градинар

Здравейте , пускам малко нови снимчици от днес . 3 седмици и половина от както е 12/12 . Температурата я поддържам 24-25 градуса pH 5,8-6 , влажността е от 50 до 65 % , концентрацията е около 1000 ppm , като му слагам Aqua Flores и CANNAZYM от утре смятам да му добавя и PK13/14 както е по предписание . Не забелязвам никакви дефицити (чак е малко странно на фона на предните ми разочарования ). Мисля че почти е спряло да расте на височина и доста бързо прави цветове. Но все пак имам няколко въпроса към вас . Трябва ли да го разтоваря от към листа и малки цветчета от долу и изобщо да го пипам ли или да го оставя на самотек относно на къде ще расте и колко цвят ще изкара . Снимал съм и керамзита с нещо бяло което не мога да разбера гъба ли е или мухъл , ако някой знае да казва . Предполагам че ако го напръскам с кислородна вода ще му се разкажат игрите ама не знам да го правя ли. И последно ама не по важност, кога да сея семки за майки и от тях да направя клонинги за навън ?
KAS
-
Inna
- Marijuana Mom

Според мен хич няма да му навреди да го пооскубеш отдолу и да го разтвориш леко,ще влезе доста повече въздух и ще се намали риска от мухлясване.А това не знам дали е вредно,което се е появило,но внимавай с влажността на въздуха колкото повече дебелеят.Мен не ми допадат такива образувания когато се касае за почва.Кислородна вода хората слагат,няма да му навреди,но все пак нека някой по компетентен по това отглеждане да каже как/колко.Също за засушаването знам,че може да бъде полезно,обаче да се внимава корените да не пресъхнат,тоест 4,5 дни може би е твърде много,но пак нека някой друг сподели?Аз доколкото съм виждала поне само им изпразват резервоара,малко оставят и пак го пълнят и това през някакви интервали,но не съм запозната точно......
.png)