Много благодаря за включването в темата и насоките. Значи чела съм из американски и немски форуми още при първите симптоми. Моя извод е до момента, че първо почвата на Био Биз е скапана. Казвам го защото растението е центъра е с друга почва и не показва липси, може да е дребосък ама е здраво. Второ, многото не винаги е добре, предния път с 3 тора на Био биз нещата изглеждаха по друг начин. Трето тия Хълкчета са със страшен метаболизъм. Ядат като разпрани и още искат, почвата съхне много бързо, явно заради саксиите защото са малки и дишащи., много са гладни дребосъците. Трето тук аз съм виновна защото явно закъснях с топирането и си останаха дребосъци въпреки удължената вегетация.3EBC написа: ↑24 Яну 2020, 18:43 Даваш ли им кал/маг под някаква по-бързо разтворима и усвоима форма? Напиши в гугъл The Complete Guide to Sick Plants, pH and Pest troubles! Все още не сме го превели в нашия сайт, но опитай да намериш сходства в проблема и сподели до какъв извод си стигнала за да опитаме да намерим решение на проблема. Не искам да "храня" biobizz, но се опитай да се насочиш към други торове завбъдеще. Не само при теб сме виждали проблеми с недохранване при biobizz. Не изключвай и възможността да е ph заключване. Вдигането на панела ще забави проблема ако е недохранване, тъй като ще получават по-малко светлина и съответно нуждата от храна ще намалее, но не е решение на проблема. Браво, че си се сетила да го направиш и извинявай, че толкова късно се включвам.
Поляти са в среда сутринта с 9 литра разтвор, по литър на всяко, вчера сутринта ме гледаха жадни и гладни, не им дадох на лакомниците, чак днес ги нахраних с ТОП макс, Блум, Фиш микс и малко водорасли, чаша чай от коприва и 2 ципки доломит.
Мерих ПХ на отричане и ми показа 5,9 иначе правя разтвора 6,5.
Няма да ползвам никога повече Био Биз или нещо подобно. Ще по слушам Фърст за Бетер органикс.
.png)