Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Трети гроу - опит за SoG

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Само ще добавя че това което прилича на Wind Burn е причинено от махането на големите листа, защото като имаш голяма коренова система която захранва цялото растение остане с 1/3 от листатя които е захранвала, натиска повече вода към останалите по-малки листа и се подвиват все едно са преторени с Азот (орлови нокти) намали малко поливането и ще се оправи.

Плътността на главите се определя
- първо от вида който отглеждаш
- след това от Лампата която се използва. За да имаш твърди глави трябва много светлина.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 62 times
Been thanked: 85 times

Sofia Cannabis написа: 10 Яну 2020, 22:44 Плътността на главите се определя
- първо от вида който отглеждаш
- след това от Лампата която се използва. За да имаш твърди глави трябва много светлина.
Почти съм сигурен че е от лампата - все пак е 300вата Китайски Китаец :) - кой знае колко консумира...

И все пак изкара два гроуа горе долу ок, сега ще видим този как ще е, пък по-нататък ще инвестирам в нещо по-добро... :)

Надявам се сега покрай всички манипулации и грешки, които направих, поне по-големият просвет към главите да помогне да наваксат.
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

Здравейте,
От утре започва да тече 10та седмица от 12/12
RQS дават м/у 8 и 10 (за Haze Berry 6-10, което е малко странно)
Като добавим 2 на ум за НЕ оптималните ми условия и това, че ги суперкропнах в цъфтежа - би трябвало още 2-3 седмици.
Тия дни ще ги снимам с микроскоп да видим трихомите как са.

Какво мислите за последователно рязане - в моя случай горните глави са много по развити, а надолу са доста рехави и бледи.
Има ли смисъл да събера добре узрелите и да оставя другите още 1-2 седмици или това само ще ги стресира и ще получа обратен ефект?

Отделно - колко време да флъшвам при положение, че са изцяло органика - една или две седмици?
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Органично отглеждане не е нужно да се "флъшва". Да може да береш последователно и ще имаш по-добри резилтати в долната част на растението.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

sproutie написа: 22 Яну 2020, 14:44 Здравейте,
От утре започва да тече 10та седмица от 12/12
RQS дават м/у 8 и 10 (за Haze Berry 6-10, което е малко странно)
Като добавим 2 на ум за НЕ оптималните ми условия и това, че ги суперкропнах в цъфтежа - би трябвало още 2-3 седмици.
Тия дни ще ги снимам с микроскоп да видим трихомите как са.

Какво мислите за последователно рязане - в моя случай горните глави са много по развити, а надолу са доста рехави и бледи.
Има ли смисъл да събера добре узрелите и да оставя другите още 1-2 седмици или това само ще ги стресира и ще получа обратен ефект?

Отделно - колко време да флъшвам при положение, че са изцяло органика - една или две седмици?
Дай да видим снимки, че ни е интересно, как се развиват нещата.

Изобщо не ги гледай тези дати, особено при теб.

1.Ти имаше пролуки през които влизаше светлина и въпреки, че ги беше пуснал 12/12, растенията ти продължихаа да вегетират, а това ще ти удължи цъфтежа, защото дефакто растението не е цъфтяло, а е вегетирало. (само това само по себе си е достатъчно да ти обърка сметките със седмиците цъфтеж)
2. Понеже станаха голяма джунгла заради проблема с пролуката със светлината ти ги суперкропна, което допълнително бави цъфтежа, защото е стрес. (супер кропа се води от много стресовите техники)
3. Късането на листата също е стрес, което бави цъфтежа.
4. Брийдъра дава оптимално условия, които ти си нямал, а брийдъри (включително рояла) обичат да закръглят на по-малкото число, когато става на въпрос за седмици цъфтеж....
5. Малко повечето Азот също бави цъфтежа.
6. Инитиейта също забавя малко цъфтежа, но пък вдига концентрацията и трупането на смолите, съшо така не позволява деградирането на THC и CBD в CBN

Като вземеш тези неща напредвид, означава, че ти не трябва да ги смяташ, колко седмици са цъфтяли, защото няма да ти излезе вярна сметката. За това най-добре наблюдявай трихомите. Качи снимки за да видим как са растенията, но ако питаш мен ако избързаш с бането само ще изгубиш.

Отглеждаш с органика и не е нужно да промиваш и дори можеш да ториш до последно. Но аз лично обичам 1 седмица да си поливам само с вода, независимо, че ползвам органика. Не промивам (флъшвам), а просто поливам само с вода без торове.

Това, че си ги забавил не означава, че е лошо. Бавенето ще ти се отблагодари, но ги изчакай до финала.
Да, можеш и на 2 вълни да береш, но долната част след рязането ще е стресирана и ще трябва да изчакаш защото първите няколко дни заради стреса ще има шок/стън. Ако изчакаш 2-та вълна ще узрее по-добре тази долна част.

#БГКоноп
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

Да да, няма да бързам - след цялото това чакане... :)

Знам за брийдърите и затова при 8-10седмици от тях аз добавям 3 към горната граница, но главно за ориентир - иначе ще си следя трихомите...

Малко снимки от научната фантастика прилагам :)

Вече има млечни (наливат THC), но повечето са си прозрачни.
Кехлибарените са единици.
Като цяло им е раничко...
Прикачени файлове
SingleShot0003.jpg
SingleShot0003.jpg (263.19 KiB) Преглеждано 2271 пъти
SingleShot0004.jpg
SingleShot0004.jpg (254.92 KiB) Преглеждано 2271 пъти
SingleShot0002.jpg
SingleShot0002.jpg (252.26 KiB) Преглеждано 2271 пъти
20200122_232521(1).jpg
SingleShot0001.jpg
SingleShot0001.jpg (287.05 KiB) Преглеждано 2271 пъти
SingleShot0008.jpg
SingleShot0008.jpg (299.54 KiB) Преглеждано 2271 пъти
SingleShot0010.jpg
SingleShot0010.jpg (274.77 KiB) Преглеждано 2271 пъти
SingleShot0011.jpg
SingleShot0011.jpg (277.87 KiB) Преглеждано 2271 пъти
20200122_232535(1)(1).jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Браво, много добре изглеждат! Красота! :–)
Още са зеленички и им трябва чакане. Трай баба за хубост.

Да те помоля преди бране някоя цялостна снимка да им направиш, както и на суперкроп на местата, че обичам да гледам пълна джунгла и кропнати стебла :D

#БГКоноп
Аватар
3EBC
Градинар
Градинар
Has thanked: 162 times
Been thanked: 212 times

Ллллллигите ми потекоха, подай легена там.
Браво! И листата са свежи за толкова късен цъфтеж.
Заложи на хубава почва с микробиологичен живот в нея и всички "проблеми" са зелени :weed: :weed:
kalastirka
Ценител
Ценител
Has thanked: 336 times
Been thanked: 574 times

Лично за мен са готови горните глави.На два пъти е най добре да ги обереш,с цел да узреят и долните главуни.Браво.... красота.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

И какви са ти впечатленията след като махна листата? Навреди ли им това по някакъв начин лично ме интересува?Как ти се струва?
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”