Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Goshkata1997 Дневник Начинаещ
-
Goshkata1997
- Градинар

- Has thanked: 30 times
- Been thanked: 139 times
Здравейте спрял съм се на цялата серия биобиз защото изглежда лесна за употреба с таблицат.. бихте ли ми препоръчали какво да ползвам за максимален добив и що годе качество? Благодаря.. моля без излишни коментари и упреквания.. ще има яко Менделеевата таблица.
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Здравей, съвета ми е да не използваш BioBizz и ти го казвам, като човек, които ги е ползвал (преди години) и неслучайно последният биобиз го ползвах да наторя дървета на селоGoshkata1997 написа: ↑20 Яну 2020, 12:59 Здравейте спрял съм се на цялата серия биобиз защото изглежда лесна за употреба с таблицат.. бихте ли ми препоръчали какво да ползвам за максимален добив и що годе качество? Благодаря.. моля без излишни коментари и упреквания.. ще има яко Менделеевата таблица.
Прочети индор дневниците и ще видиш няколко теми в който биобиз дават проблеми... независимо, че се ползва цялата им серия. Еми да ти сера на серията, като хем трябва да имаш всичко, хем проблеми...
Ако искаш нещо невероятно за ползване и лесно те съветвам да се насочиш BetterOrganix. Те също имат таблица и са много лесни за ползване, макар, че аз не съм фен на таблиците. BetterOrganix са 4-ри пъти по-ефективни от Biobizz. (както искай ме разбирай)
BetterOrganix не са просто био, те са Еко продукти и са живи торове (има полезни почвени бактерии, микоризни гъби и т.н.) и торовете им са вегански, единственият продук на BetterOrganix, които съдържа животински продукти е Bio-Veg, но за сметка на това прави невероятна вегетацията.
При BetterOrganix не е нужно да имаш всичките им торове, а само няколко основни от тях. Защото някой от торовете им са за много ерозирали или глинести почви с екстремни климати. (а когато отглеждаш вътре, с хубав почвен микс от тях нямаш нужда)
С BetterOrganix отрпищваш растенията в чудовищен режим. Просто растенията ако не използват симбиози, никога не могат да развият пълният си потенциал независимо с какво NPK ги ториш, защото самата природа ги е създала да ползват симбиозни взаимоотношения.
С BetterOrganix растенията са по-силни, по-издържливи, дават повече добив, по-добър вкус и мирис, и са по-потентни самите растния, защото са натрупали по-голяма концентрация на смоли, а смолите са именно силата(thc, cbd... ), вкуса и аромата. Все пак нас като канабис фермери ни вълнуват точно смолите.
Приятелю Менделевата таблица не е за начинаещи... с органиката се отглежда много по-лесно, защото растнията я освояват по-добре и по-трудно можеш да преториш. С Менделеевата таблица трябва задължително да следиш pH и EC, защото много лесно можеш да преториш с нея или да заключиш хранителни вещества, като прецакаш pH в почвата.
При живата органика, бактериите и гъбите освен, че генерират тороев, освен, че защитават хоста (растението) от вредни патогени, болести и вредители, но играят и ролята на буфер. Дори да сложиш вода с по-високо pH, растенията няма да покажат такъв проблем, защото живата почва ще изиграе ролята на буфер.
С органиката се отглежда много лесно, а с BetterOrganix отглеждането става песен и детска игра.
Но като искаш ползвай Менделеевата таблица или Biobizz, това си е лично твое решение, какво ще ползваш за растенията си.
#БГКоноп
-
Goshkata1997
- Градинар

Здравей чел съм и преди че препоръчваш органикса, но гледах е някакъв чужд сайт и кой знае кога ще дойде.. нещо от някой български сайт няма ли добро, примерно тия canna или не знам и аз.. целя се към количеството.. друг въпрос ми е в какво съотношение да си мешам почвата. Имам стария почвен микс, калифорнийски червей, бат гуано класик, кокосови тухли, пепел от печка застоял, тор от зайци застояла доста.. и отделно за разсада какво от тези неща да сложа.. много ще съм благодарен..
-
Goshkata1997
- Градинар

Иска ми се да взема беттерорганикс, но нищо не разбирам в сайта им.. всичко е на английски не знам къде да кликак въобще и какво да поръчам, кога ще дойде и как да го ползвам.. иначе ми се иска да поръчам от тях..
- firstcitizen
- Буден

Goshkata1997, искаш тайната рецепта на добрия почвен микс?Goshkata1997 написа: ↑20 Яну 2020, 15:44 Здравей чел съм и преди че препоръчваш органикса, но гледах е някакъв чужд сайт и кой знае кога ще дойде.. нещо от някой български сайт няма ли добро, примерно тия canna или не знам и аз.. целя се към количеството.. друг въпрос ми е в какво съотношение да си мешам почвата. Имам стария почвен микс, калифорнийски червей, бат гуано класик, кокосови тухли, пепел от печка застоял, тор от зайци застояла доста.. и отделно за разсада какво от тези неща да сложа.. много ще съм благодарен..
Ако не си имал болести и вредители в предния грол, можеш да изпозлваш почвата, но я преглядай почвата.
Заешката тор е много хубава за вегетация, но освен ако не е от на майка ти/баба ти зайчарника ( сигурното място), където знаеш че зайците са били без проблеми и болести (рядко се случва), в противен случай е хубаво да я стерилизираш. Просто по зайците има акари, които ходят и по растенията, така има и бактерии, които ходят и по зайците и по растенията и по хората...
Стерилизацията на тора от зайци е най-доброто решение в противен случай има риск от вредители и зарази.
Ако е от на майка ти/баба ти зайчарника и знаеш как са гледани зайците и че всичко е точно, и че е много прегоряла, можеш да пробваш директно без стерилизация, но пак преди това е хубаво да дадеш от нея на стайни цветя ( не Канабисови) да видиш дали ще тръгнат акари или някакви неща от нея, както и да видиш колко е силна. (това ще ти е все от полза)
Аз лично бих я стерилизирал или бих компостирам, като я дам да я ядът червеи, гъби или бактерии за да я "смелят"/ преработят....След това да ползвам готовия компост.
Ако ще ползваш заешка тор в саксиите аз бих сложил 5%. (макс 10% заради Азота)
Бих добавил 20% чкч, 30 % кокосов субстрат (това от накиснатите и раздутите тухли) и останалите 40%-50% бих сложил чернозем или чернозем смесен с торф, или с компост. Домашният компост е нещо, което е уникално ценно и в същност не струва никакви пари, защото ви е от отпадъците. В твоя случей чернозема просто го заменяш с твоята ползвана почва, но понеже е ползвана бих я подхранил с 50 мл сухо гуано на 10 литра почва, с 25 мл суха пепел от печката (пептал предпочитам да я давам отделно допълнително заради pH), защото добавям и доломит, и други работи. (голям любител съм на каменните брашна) {да подчертая, че говоря за мл обем, не за грамове } Тази рецепта за почвен микс е щадяща с цел да не стане почвата прекалено "гореща", дори е добре горният слой (1-2 шепи) да е една идея по-беден на хранителни вещества. Защото докато е малко растението корена да се развива в по-бедния горен слой и като тръгне корена на долу вече да са по-богатите хранителни вещества.
Чернозема е много богат на хранителни вещества, незнам каква почва си ползвал предния грол, ако е много бедна на хранителни вещества може да се наложиш да обогатиш почвеният микс пове с гуано или после да добавяш торове, като поливаш.
Аз просто обичам да добявам в почвеният си микс неща, като доломит, зеолит, чкч, кокос, компост и т.н.
Всеки ще ти каже различна рецепта... но с ремето ще разбереш, каква рецепта работи най-добре при теб.
П.П. Ако почвата от предния грол, когато си отглеждал растенията, ако си ги пръскал с пестициди и фунгициди и т.н. е по-добре да не я ползваш.
Кажи, какво те вълнува за BetterOrganix (BOX) ? Пак ти казвам, че мога да ти кажа, какво ти трябва от тях...Goshkata1997 написа: Иска ми се да взема беттерорганикс, но нищо не разбирам в сайта им.. всичко е на английски не знам къде да кликак въобще и какво да поръчам, кога ще дойде и как да го ползвам.. иначе ми се иска да поръчам от тях..
betterorganix.com/shop/
За момента нямат брошурa на български език, но сме говори с тях и само от вас зависи дали ще се преведе всичко на български език. Но това не се знае, кога ще се случи...
Ако имаш някакви въпроси не се притеснявай да се свържеш с мен и да ме питаш, независимо дали е тук или на или на лично съобщение.
Както и винаги можеш да се опиташ да прочетеш за торовете им с помоща на преводачката. Google преводача превежда много добре от английски език на български език, а информацията за продуктите не е чак толкова много. Имам приятели на 60 години, на 70 години и на 80+ години, които никога не са ползвала компютър преди това в живота си, а да не говорим да знаят английски език. Тези хора въпреки, че са боси в технологиите и въпреки, че го правят бавно сравнение с нас, чудесно се оправят в търесенето, намирането и четенето на информация чрез помоща на преводачката. Как да ти кажа, щом бабите на село успят да потърсят от смарт телефона си или компютъра нещо на английски език и успяват да го разерат с превод от преводачката, значи всеки може!
Но както ти казах и преди, ако имаш въпроси, спокойно можеш да ми ги зададеш.
Тук в Гръсти има дневници с торовете на BetterOrganix и дори не е нужда да си превеждаш нещо, а просто да прочетеш дневниците и да видиш как се случват нещата... след, което да копираш, какво правят тези хора. Толкова е просто.
Приятелю BetterOrganix са органика от най-висок клас. (дори бих, казал, че са най-добрата органика, която се продава на пазара) Примерно единствената органика, която може да им конкуретно способна на ефиктивността е Orca, но цената на Orca е в пъти по-висока от BetterOrganix и в същото време продуктите на Orca са по-слаби и по-малко ефективни.
Прмерно продукта за вкореняване на BetterOrganix, RootBetter, които е зеолит заразен с 15 щама ендо микоризни гъби, 15 щама екто микоризни гъби (30 щама гъби) плюс бактерии в нужните пропорции.
Orca Liquid Mycorrhizae струва повече, но е с 4-ри щама микориза и с 11 щама бактерии.
Mykos - Xtreem Gardening са още по-бедни щамове на бактери и гъби, въпреки голямата им реклама.
Гъбите и бактериите са генератор на торове, както и защита за растенията. Ето видео с което ще ме разбереш по-лесно.
https://www.youtube.com/watch?v=JBsX1VX ... e=emb_logo
BetterOrganix са 4-ри пъти по-ефективни от BioBizz и 3-ти по-ефективни от Гуанокалонг.
BetterOrganix не се продава в България и можеш да го купиш от официалният им сайт. Ако няма бум на поръчките или грешка, торовете пристигат за 1 седмица, но се е случвало и да пътуват по 2 седмици. Много е относително, защото те не изпрашат торове всеки ден, а само в 2 дни в седмицата, защото през другото време са ангажирани със земеделието и разработване и производство на торовете, защото имат градини с портокали, маслини, бадеми, лимони, орехи, праскови и други дървета, както и отглеждат зеленчуци, като домати, пипер, чушки, зеле, броколи, тикви, краставици, боб и т.н. в Испания, Италия и Естония, като всичката продукция се купува на местно ниво заради въглеродния отпечатък. Единствено изпращат торове, за да могат градинарите да имат готови решение.
Ако нямаш време да изчакаш за торовете на BOX, можеш да си вземеш Гуанокалонг (сухите им торове само, при това без пепелта), защото течните им торове са сухи торове разредени с вода + меласа, и няма смисъл да даваш пари за това. Но Калонга не са евтини... разликата в цената с на BOX продуктите не е чак толкова голяма... Да, Калонга дават много обемен тор, но BOX са много по-ефективни и този случай размеря няма значение. Примерно с 50 грама микориза и бактери (RootBetter) мога да инокулирам (заразя) много растения, ако го направя мъдро.
Но ти си знаеш какво ще ползваш. Аз просто съм ползвал различни продукти и знам, кое работи най-добре за мен. Изключително доволен съм от домашните торове правени от мен, както и от готовите продукти на BetterOrganix. Разбрах, че тези неща работят най-добре за мен и съм най-доволен от резултатите.
Някой от фирмите за био торове изобщо не използват бактерии и гъби. Това е само 1 от примерите, които ти давам.
Торовете на BetterOrganix са чиста лудница зад която има много красива наука. Просто торовете нa BetterOrganix те карат да отглежда още и още (не само Канабис, но и други растения), да учиш още и още... не мога да го обесня.
В същото време BetterOrganix са лесни за употреа и всеки би се справил с отглеждането, ако ги ползва. Идеята на BetterOrganix е градинарите да се научат отглеждат по-добре, да разибрат растенията и взаимотношенията между хранителните вещества, почвата, растнията и живата мрежа на почвата, и връзката им с човешкото здраве, както и да имат по-богата реколта с по-малко усилия и енергия. Торовете са просто готови решения за тези градинари, които нямат мястото да си произведат собствени торове или нямат времето, или желание да се научат направата на домашни торове.
Растенита са си твойте, парите са си твойте, свободната воля си е твоя, така че си гледаш растенията с каквото и както си искаш и никой няма да те упрекне за това.
#БГКоноп
- firstcitizen
- Буден

Обнови си дневника със снимки на растенията за да видим, как се развиват. Понеже не си качвал снимки от 25 Декември, а днес е 21 Януари. Трябва да има голяма промяна. Какво става с растенията?
-
Goshkata1997
- Градинар

Благодаря за инфото, наложи се да махна старите стана проблем с мястото.. няма какво повече да питам тук.. моля не ми трии темата за да си чета от тук .. скоро ще си пусна новия дневник! Благодаря ти много фърст.
.png)