Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Трети гроу - опит за SoG

Публикувай отговор
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Ами аз само се обадих да поясня,че понякога може и не е винаги лошо да се махат листа,но ако искаш първо опитай да ги подпъхнеш където може големи отдолу,пък не ги пипай много . 😅Ако решиш някое най-голямо но аз вече не смея да казвам на някой какво да си прави с цветята точно 😁По твоя преценка,а може и да не режеш нищо,но някога пробвай за опит.Да,при препълнени и за да ги сместиш понякога може да се наложи.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Замълчах, като му казахте първият път да си къса листата, ама вие постоянно му го повтаряте и го ръчкате, и няма как вече да не се обадя.

sproutie вече къса листа, а с късането на листат не трябва да се прекалява, не трябва да се прави и когато ви хрумне, защото това ще доведе до проблеми.
Ако не ги скъсаш листата, те на финала сами ще окапят, като оставиш растението да цъфти то изпива тия листа, стават жълти и падат сами и остават главите на пръчките. (става есен)
Като му оскубиш листата ей сега в пика нацъфтежа ще го стресираш и ще трябва да даваш ти хранителни вещества, бавиш фотосинтезата и т.н..

2 примера в които късаха листа и си прееба гроловете:

viewtopic.php?f=22&t=129&start=110#p2965
viewtopic.php?f=22&t=192&start=80

Това, че Sofia Cannabis си къса листата и има добри резултати, не означава, че вие знаете как да го направите. Той го прави 2-ти точно в определени моменти и това не е случайно.

Inna ти си много добра в аутдора и признавам, че се справяш прекрасно. Много се кефя, че отглеждаш био. Пълни ми душата. Правиш хубави дървета навън. И си любимата градинарка на всички във форума :) Всеки във форума ти се кефи и много хора са се научили да отглеждат благодарение на теб, аз самият съм учил неща от теб. Виж, как sproutie се зарадва, че ти си писала в темата му. С тази си радост той показа признание и уважение. Знаеш, че съм ти благодарен за много работи и че си един от най-ценните ни потребители.
Но смея да твърдя, че индор опита ти е малък. Последните ти индорите са ти били или за семена, или за разсад за аутдора, а помниш ли резултатите си от последният ти гроу с ХПС за добив?
Мисълта ми е, че ти имаш опит и си много добра във външно отглеждане (outdoor), но при вътрешно отглеждане (indoor) някой от практите, които се правят при външното не са препоръчителни. Да, растението си е растение и има някой неща, които са еднакви, но нещата вътре и вън се различават малко. Да имаш много голям опит навън, да цъфтяла си растения вътре и да всяка година пускаш нещо. Никой не отрича опита ти, като градинар.
Но се различава да го гледаш индор за направата на разсад, клонинги и майки, и да цъфтиш чудовищна джунгла за добив.
Както и се различава да отглеждаш вътре и вън. Да, познаваш растенията и това е безгранична помощ и умея, които могат да се ползват и вътре. Но не винаги махането на листа вътре е добра идея.

Ключа за палатката е в умерените неща.

Няма по-хубаво от външното отглеждане и в един прекрасен Свят всички ще отглеждаме навън, а няма да се налага да пускаме лампи и да се крием...

Crazy Train мисля, че вие самите още незнаете, колко е тънка границата между късането и некъсането на листата. (кога трябва и кога не) Когато вие самите незнаете кога и как, как съветвате някой да го прави?
Crazy Train не искам да те обидя, но колко индора направи до сега откакто си градинар? За външните проекти няма да пита.
Да речем, че опита ти е малко по-голям от на sproutie, което само по себе си означава, че има още какво да учиш, както и той.

За сухите листа съм съгласен, че трябва да се махнат за да не завъдят гадини, но то си личат кои листа са тези, защото падат сами, защото растението си ги маха само без напрежения и падат при допир. Има ли скубане и не пада ли само листото....

Да и вътре може да се късат листа, но не е препоръчително да се прави постоянно.
Да, както каза Inna, това с усукването на листата е добър вариант. И е много по-щадящо от скубането на листата.

sproutie ако искаш си оскуби листата на растенията, като кокошки. Можеш и без листа да ги оставиш, това е твой изобр. Растенията са си твой и можеш да си правиш с тях, каквото искаш. Каквото сам можеш да си направиш, цяло село не може да ти направи. Просто бъди сигурен, че е твое решение и че го правиш, защото знаеш, какво правиш, а не защото някой ти е казал. Било то и аз да ти го казвам, всичко поставяй на съмнения и проверки.

Знаете, че ви уважам,като градинари и като приятели, и въпреки, че знам, че ще ми се разсърдите за думите ми за късанто на листата, но вярвам, че го казвам за хубаво.

П.П. Няма да се обаждам повече за късането и некъсането на листата
П.П2. sproutie ако искаш си късай листа, те растенията са твой, така че прави с тях, каквото си решиш.

#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Хахахах , firstcitizen от няколко дни е подпалил фитила само нарежда хората в разлините дневници.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Sofia Cannabis написа: 09 Яну 2020, 03:51 Хахахах , firstcitizen от няколко дни е подпалил фитила само нарежда хората в разлините дневници.
Хахах усетил си ме. Извинявам се, че като ме клъвне петела и почвам да бълвам във форума :D
Голям съм гъз :D

#БГКоноп
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 62 times
Been thanked: 85 times

Стана тя каквато станааа... :)

Покрай кокошките, които спомена Фърст се сетих за виц, който описва какво направих вчера - вицът за един папагал, който изпил супер скъпото уиски на собственика си, въпреки че го заплашил да му оскубе перушината. Като се го видял на вратата, пияният папагал почнал да си къса перушината сам и викал: "Е.ал съм ти и перушината съм ти е.ал" Хахаха :)
Та и аз така, на доволно количество бира и коз ги извадих да ги разгледам, че както споменах, много е трудно връщането обратно в бокса и последните седмици само отварям, поливам и затварям.
Повечето глави отдолу (в сянката) бяха много светло зелени и имаше и не малко пуканки
Реших все пак да отрежа малко листа - уж първо само по едно от вид, впоследствие (както във вица) на всички.
Надявам се, че не съм прекали, много внимавах, рязах с дезинфекцирана ножица лекичко и махнах и пуканките...

Сигурно съм ги стресирал и ще се забавят, но вътрешното ми усещане е, че е за добро.
Някак тъжно изглеждаше как горните 10см ликуват и се кефят на светлина, а отдолу, милите едва оцеляват в тъмното, бледи и нещастни :(

Снимките са след махането на един плик с листа.
Боксът придоби малко по-подреден вид, смених им местата тъй като там, където са били с гръб към стените, главичките също бяха нещастни :)
Общо взето, около 30-40мин отделих само за оптималното им подреждане в бокса.

Фърст, братле, надявам се, че не съм те загубил с това си действие, тъй като сега ще ми трябва най-много помощ да им помогнем да се възстановят.

Полях ги с много малко Флорет (измих с вода последни капки от шишенцето), Био Хайдрейт, Био Баланс Фолиар и меласа.

Иии...спирам, че стана мн дълго... :)
Прикачени файлове
20200109_004146_HDR(1).jpg
20200109_004148(1).jpg
20200109_004152_HDR(1).jpg
20200109_004137_HDR(1).jpg
20200109_004139(1).jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Еба си перата, а ? :D Вица стана добър и забавен.

Тук съм споко, и ще съм с теб до финала. :)

Кот такова :) Станалото станало. Вярвам, че щом си ги въртял 40 минути само да ги наместиш в бокса си се постарал.
Но бая си ги опердашил.

Нямаш от основния цъфтежен тор Bio Floret и късаш листа... (доставката ли са ти забавили? Ако трябва питай какво става ) хем нямаш тор, хем късаш листа. Тц-тц
Листата не са само за фотосинтеза и да ви пречат на главите да бъдат огряти, листата са и складове на хранителни вещества.
Когато нямаш торове недей да късаш листа, защото растението ще почне да пие тия листа преди да ти направи проблеми.

За разликата от другите 2 папага ти имаш повече инструменти за справяне със стреса. (инструментите са живите торове на BetterOrganix)

Пръсни ги с Био Хайдрейт. (виждам, че си ги полял с него, но ги пръсни с него)
Кога си ги пръскал последно с Нано?

Бих им дал 1 мл Bio-iNitiate на 1 литър вода. Въпреки, че Bio-iNitiate е основно за вегетация и заради бактериите. Но повишава издържливостта на стрес. Ако ще ползваш Bio-iNitiate, можеш да добавиш 1 капка Био Хайдрейт в разтвора за поливка.

#БГКоноп
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

firstcitizen написа: 10 Яну 2020, 10:22 Еба си перата, а ? :D Вица стана добър и забавен.

Тук съм споко, и ще съм с теб до финала. :)

Кот такова :) Станалото станало. Вярвам, че щом си ги въртял 40 минути само да ги наместиш в бокса си се постарал.
Но бая си ги опердашил.

Нямаш от основния цъфтежен тор Bio Floret и късаш листа... (доставката ли са ти забавили? Ако трябва питай какво става ) хем нямаш тор, хем късаш листа. Тц-тц
Листата не са само за фотосинтеза и да ви пречат на главите да бъдат огряти, листата са и складове на хранителни вещества.
Когато нямаш торове недей да късаш листа, защото растението ще почне да пие тия листа преди да ти направи проблеми.

За разликата от другите 2 папага ти имаш повече инструменти за справяне със стреса. (инструментите са живите торове на BetterOrganix)

Пръсни ги с Био Хайдрейт. (виждам, че си ги полял с него, но ги пръсни с него)
Кога си ги пръскал последно с Нано?

Бих им дал 1 мл Bio-iNitiate на 1 литър вода. Въпреки, че Bio-iNitiate е основно за вегетация и заради бактериите. Но повишава издържливостта на стрес. Ако ще ползваш Bio-iNitiate, можеш да добавиш 1 капка Био Хайдрейт в разтвора за поливка.

#БГКоноп
Подлъгах се, че ми е пристигнал Флорета, но се оказа друга пратка... :(
Но тия дни трябва да пристигне.

С Нано не съм пръскал отдавна, защото на него пише up until flowering stage и реших, че не е подходящ.

Освен да пръсна с Нано и да им добавя и Hydrate в разтвора - помня, че пишеше, че могат да се комбинират?

И след това една поливка с 1мл Initiate и Hydrate.
Надявам се другата седмица да имам и Флорета.

Два основни въпроса за климата:

Искам да намаля температурата и в двата периода, че не знам ква сметка за ток ще дойде накрая, а и четох тук и на други места, че понякога по-студено се отразява добре...

В момента са на 18градуса без лампа и 20-21 с лампа.

Знам, че минумумът за без лампа е 15, така че не бих слижил по-малко от 16-17градуса.
Никъде не намерих колко е минимумът при включена лампа???

Второто е пак за вентилатора - вижда се на снимките, че е буквално м/у тях, като духа главно под лампата и там като, че ли растенията са ок.
Да го оставя ли така или да го смена с един мини колонен, който ще духа една хоризонтална струя под лампата, но със сигурност е мнОоого по- слаб от този и ще падне като цяло циркулацията на въздух в бокса.
Възможно ли е от силния вент да страдат (доста са рехави главичките за 51 дни 12/12) или тва си е заради стреса от суперкропинг-а?
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Пръсни ги с Наното, може и през цъфтежа с него. Това ще ти е последно пръскане с Нано. После можеш с хидрейта да ги помпиш. Просто ги кара да откачат.
Да, сложи 1 капка Хидрейт.
Да, и след това една поливка с 1мл Initiate и Hydrate.

Добре са станали стеблата. После като береш снимки на супер кропа на счупванията да направиш.

Тепературата ти е прекрасно..., но щом искаш може да я намалиш. На 18 градуса също ще са добре.

Аз съм гледал и на много по-ниска, точно благодарение нa BetterOrganix успяха да се резвият в уния студове. Но все пак не бих ти препоръчвал да смъкваш толкова температурата, колкото аз тогава.

До 18 градуса смъкване няма да усетят забавяне.

Вече съвсем последните дни можеш да почнеш да смъкваш още 15 градуса и дори по-ниска. НО това на финала.

Просто растението има 3 температурни амплитуди при които се случват важни процеси и това са 13 градуса, 18 градуса и около 22 градуса.

Иначе растението може и на 40 градуса да се развива, както може и на 10 градуса, но при 10 градуса сприра развитието. Въпроса е с какви темпове и какво му е оптималното.
Има много голямо взаимоотнонешие между влагата, температурата и CO2-то.

При мен вечер беше много студено и не ползвах отопление, че и тока не беше стабилен, но пък през деня беше много висока температурата, защото ползвах много лампи и това играеше роля на буфер. Че вечер им беше студено, а през деня много топло. Както ползвах по-високи нива на влага и CO2 в цъфтежа.
Торовете много ми помогнаха, и размерите на растенията и всичко.

#БГКоноп
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

ОК, може само малко да ги смъкна - примерно ще задам 17-18нощ, 20градуса на лампи.

А вентилатора - да го пипам ли? Ако не е критично, бих го оставил - хем ще си спестя работа по преправяне на бокса, хем не знам тоя малкият да не се окаже твърде слаб и да докара нови проблеми
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

sproutie написа: 10 Яну 2020, 13:35 ОК, може само малко да ги смъкна - примерно ще задам 17-18нощ, 20градуса на лампи.

А вентилатора - да го пипам ли? Ако не е критично, бих го оставил - хем ще си спестя работа по преправяне на бокса, хем не знам тоя малкият да не се окаже твърде слаб и да докара нови проблеми
Щом нещата работят нещата, не пипаш. Макар, че толкова директно в тях, не е много добре. Малкият, може да се окаже слаб.
Виждам на снимките на няколко листа имаш Wind Burn (може да се обърка лесно с Орловни Нокти, преполиване или азотно преторяване, но всъщност е Wind Burn)

Попринцип аз предпочитам да го върти въздуха отгоре над тях и отдолу под тях.
Като брули в тях само в определен момент през вегетацита за развитието на здрави и дебели стебла. Или в Цъфтежа духа в тях, когато съм ги пръскал с нещо и оставям циркулацията в тях на изгасена лампа за да намаля шанса от мухал.

Движението на въздуха е много важно, защото предпазва и от мухал, и от патогени и от вредители.

#БГКоноп
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”