Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Goshkata1997 Дневник Начинаещ

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1521 times
Been thanked: 1272 times

SativaLover написа: 22 Дек 2019, 22:25 25 литра са много за индор.... 10-12 литра максимум ти трябват :roll:

Има хора отглеждат в 3 литра....
Голям смях! :D 3л... На тебе май ти се гледа сеир от страни, а? Що постоянно се месиш и объркваш хората? Вземи седни да почетеш малко дневници.

Има хора дето гледат и в чашка от кафе.

Смях! :D
Последно промяна от Crazy Train на 23 Дек 2019, 00:30, променено общо 1 път.
completely mad
Goshkata1997
Градинар
Градинар
Has thanked: 30 times
Been thanked: 139 times

Благодаря хора! Единственото което остана е какво ще ми препоръчате да използвам за максимален добив, някоя химия освен medi one и меласа. Колко ток ще ми върти филтъра?
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Goshkata1997 написа: 22 Дек 2019, 23:55 Благодаря ти за подкрепата. Като цяло една такава лампа разбрах че ще ми е достатъчна за тези растения и каквото зависи от нея ще е окей, няма да имам нужда от повече за тези? А за вентилаторите, единият да духа от долу нагоре, а другият вентилатор не те разбрах защо до розетката? Нали ще ми е затворен бокса розетката е навън от бокса. Излиза една тръба от бокса и влиза в розетката, защо отвън до нея? Извинявам Се за отегчаващите ми въпроси ..
Да, 1 лампа 600 в ще ти е предостатъчна за тези растения, както и за начало това е повече от достатъчно.
Добре, ако направиш бокса както трябва въздуха можеш да го извеждаш през резоткета или може да изкарваш въздуха директно в стаята, както ти е кеф. След като вече е минал през филтъра няма да мирише, ако си направил бокса добре или ако ползваш готова палатка за бокс.

Изкарващият вентилатор се слага горе в бокса, където е дупката за изкарване на въздуха. Защо се прави горе дупка? Дупка се прави горе, защото има закон и механика на топлината. Топлият въздух се изкачва нагоре. На теб ти трябва да изкарваш освен миризмата и топлият въздух, защото 600 w HPS си топлят . За това изкарващата дупка и изкарващият вентилатор се слагат във възможно най-горна точка.

За вкарване на въздуха ти трябва още 1 дупка, но тази дупка от бокс до бокс може да зависи. При някой боксове няма такава дупка в зависимост от техниката, която се ползва, защото може да излиза миризма през нея. Ако има дупка долу в бокса задължително се слага мрежа за да не влизат вредители и прах, ако можеш сложи и мрежа с активен въглен. Според мен ти дупка долу не прави.
Долната дупка се прави за да влиза свеж студен въздух. Но ако помещението ти е студено, или поради други причини може долна дупка да се прави. Прецени.

Човек не искам да те обидя, но по-добре не го прави с гипсокартон, просто си мисля, че няма да го изолираш достатъчно добре и ще мирише. Може да се направи без да мирише, но трябва невероятно старание, което за момента не виждам в теб. По-добър вариант ще ти е готова палатка, защото за този гипсокартон пак ще вложиш пари и време за направата и като го сметнеш ще ти излезе почти колкото 1 палатка за 120-150 лв.

Аз съм правил бокс от дъвени плоскости и съм го фугирал със силикон, правил съм стени на стаии от найлон и куп други неща и се получава, но за самоделките трябва да се постараеш много за да станат нещата. Него ли направиш както трябва ще мириш и свети отвсякъде, което е много опасно за безопасността ти, защото ще издаде дейноста ти.

Просто с миризмата шега не бива. Изобщо си нямаш на идея как ще засмърди в един момент.

#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Goshkata1997 написа: 23 Дек 2019, 00:16 Благодаря хора! Единственото което остана е какво ще ми препоръчате да използвам за максимален добив, някоя химия освен medi one и меласа. Колко ток ще ми върти филтъра?
Различните хора ще ти кажат различни неща. Всеки ще ти каже това, което ползва :D

Аз съм фен на органиката, или на домашно правената органика или на жива органика от BetterOrganix, но съм ползвал и много други различни видове торове и органични, и химия. Общо взето, които питаш всеки ще ти каже, това което си ползва :D

Няма да ти навреди ако си вземеш микориза, полезни почвени бактерии и гуано от прилепи.

Филтъра не върти ток! Филтъра е филтър. Хах Ток ще ти върти вентилатора. Консумацията на вентилатора ще е според вентилатора, които позваш. Най-вероятно около още общо 100-на w ще ти харчи вентилацията .
Стайният обдуващт вентилатор хари около 40 w/ час.
Турбинният вентилатор (изкарващият) да речем 565 m3/ час харчи 50 w/ час.
Това са много примерни цифри за консумация, защото те зависят от вентилатора, които ТИ ще ползваш.

#БГКоноп
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

Goshkata1997 написа: 23 Дек 2019, 00:16 Благодаря хора! Единственото което остана е какво ще ми препоръчате да използвам за максимален добив, някоя химия освен medi one и меласа. Колко ток ще ми върти филтъра?
Поне гуано и дървесна пепел си вземи. /става и от барбекюто/ и една торба ЧКЧ. Не бързай с химиите да ги не предобриш. Можеш да свриш корите от една чепка банани, че калия от тях се усвоява много бързо. /К40/
completely mad
Goshkata1997
Градинар
Градинар

Извинявай а какво е чкч
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар

Goshkata1997 написа: 23 Дек 2019, 09:50 Извинявай а какво е чкч
Тор от червен калифорнийски червей. /био хумус/
completely mad
Аватар
SativaLover
Градинар
Градинар
Has thanked: 87 times
Been thanked: 91 times

Crazy Train написа: 23 Дек 2019, 00:14
SativaLover написа: 22 Дек 2019, 22:25 25 литра са много за индор.... 10-12 литра максимум ти трябват :roll:

Има хора отглеждат в 3 литра....
Голям смях! :D 3л... На тебе май ти се гледа сеир от страни, а? Що постоянно се месиш и объркваш хората? Вземи седни да почетеш малко дневници.

Има хора дето гледат и в чашка от кафе.

Смях! :D
Не, говоря сериозно.... виждал съм много добри проекти в 3 литра саксии. А за 25 литра просто няма смисъл... ако ще му даваш 4-5 месеца вегетация аутдор ОК, но за 2-3 седмици вегетация и 8-9 седмици цъфтеж просто няма смисъл от толкова големи саксии. Само ще заемат място в бокса.

В 3-4 литра саксии се събират 16 растения на квадратен метър (4х4) , в 5-10 литра се събират 9 растения на квадратен метър (3х3)
Последно промяна от SativaLover на 23 Дек 2019, 11:45, променено общо 2 пъти.
Goshkata1997
Градинар
Градинар

Дали може да ме упътите към някакви боксове на хубава цена? Утре ми идва хубавата лампа.. видях ги днес станали са по 40 см гд, издължили са се като клечки.. надявам се като им сложа новата лампа да се оправят..
Едит: утре като им сложа лампата ще ги полея с екстракта от бананови кори. Може ли да ми кажете на колко време да го поливам с банановите кори?
Аватар
SativaLover
Градинар
Градинар
Has thanked: 87 times
Been thanked: 91 times

Goshkata1997 написа: 23 Дек 2019, 11:17 Дали може да ме упътите към някакви боксове на хубава цена? Утре ми идва хубавата лампа.. видях ги днес станали са по 40 см гд, издължили са се като клечки.. надявам се като им сложа новата лампа да се оправят..
Зависи какъв бокс ти трябва..... ако искаш да има странични отвори (прозорци) за лесно поливане и т.н.

https://www.urbanbotaniks.com/product/2 ... o-120.html

Това е най-доброто..... ще събереш до 9 саксии (3x3) с твоя размер, или до 16 (4х4) 6-7 литрови.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”