Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Goshkata1997 Дневник Начинаещ

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1521 times
Been thanked: 1272 times

SativaLover написа: 22 Дек 2019, 19:13 Под една 600вата лампа може да събереш до 16 растения (4х4), но като ти гледам размера на саксиите ще събереш 9 (3х3)
С цел да се намалят рисковете от грешки бих заложил на по-големи саксии, пр. 6Х25 л, почва за разсад / смисъл по-слаба, че от мерак повечето градинари //влючително и моя милост// ги преполиваме/, с кокос и перлит. По-натам, като му хванеш цаката може да експериментираш и с по-малки саксии. Това е за 600в.
Мир :passg:
completely mad
Аватар
SativaLover
Градинар
Градинар
Has thanked: 87 times
Been thanked: 91 times

25 литра са много за индор.... 10-12 литра максимум ти трябват :roll:

Има хора отглеждат в 3 литра....
Goshkata1997
Градинар
Градинар
Has thanked: 30 times
Been thanked: 139 times

С гипсокартон може ли да си направя бокс?
Goshkata1997
Градинар
Градинар

Хпс лампата не разбрах, топли ли?
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

SativaLover написа: 22 Дек 2019, 22:25 25 литра са много за индор.... 10-12 литра максимум ти трябват :roll:
Хаха :D :D
Само вицове разказваш. Не ти решаваш, какво трябва, всеки решава сам за себе си, какво трябва. :)

Индор грол в общо легло с около 3 000 литра почва. Растения с чудовищни размери. SativaLoer в 1 от тези регуларрастения можех да побера целият ти бокс с всичките ти трастения 1кв.м. Хаха :D

Няколко снимки от вегетацията и от цъфтежа. Ден 44 цъфтеж е деня на брането, защото на ден 20 от цъфтежа проекта беше разкрит и поради тази причина растнията бяха подготвени за бране по-рано..., но въпреки това станаха прекрасни растения :)
Прикачени файлове
image_55.jpg
image_43.jpg
image_33.jpg
image_22.jpg
image_11.jpg
image_5.jpg
image_4.jpg
image_3.jpg
image_2.jpg
image_1.jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Goshkata1997 написа: 22 Дек 2019, 23:00 С гипсокартон може ли да си направя бокс?
Да, можеш, но трябва да го направиш много културно. Идеята е, че колкото по-добре е изолиран бокса/стаята толкова по-малък шанса да премине миризма през някоя фуга. Също така ще ти трябва мощна вентилация за да изкарва достатъчно бързо въздуха от помещението. (така едновременно ще изкарва и миризмата и температурата) Но трябва да минава през филтъра. Понеже филтъра намалява КПД-то на вентилатора е хубаво, вентилатора да е 1 идея по-мощен отколкото е нужно за филтъра.
Goshkata1997 написа:Хпс лампата не разбрах, топли ли?
Да, ХПС лампата топли и при това не малко.

#БГКоноп
Goshkata1997
Градинар
Градинар

В бокса демек трябва да сложа 1 вентилатор и ще ми стигне или ? И ако да, накъде да го насоча? Благодаря !!
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Goshkata1997 написа: 22 Дек 2019, 23:28 В бокса демек трябва да сложа 1 вентилатор и ще ми стигне или ? И ако да, накъде да го насоча? Благодаря !!
Трябват ти 2 вентилатора.

Единият, които трябва да е мощен изкарващ вентилатор. Това ти е най-важният вентилатор. До колкото разбирам ти искаш да отглеждаш в по-големи количества да ползваш повече от 600 в и повече от 1 дросел, Това означава, че добре още от сега да си вземеш мощен вентилатор за да не се налага да купуваш нов ако сложиш 2-та лампа.
Този вентилатор трябва да ти е в най-горна точка на бокса. (примерно там където ти е розетката)
Този мощният турбинен вентилатор трябва да ти е свръзан към филтъра и да изкарва въздуха от бокса през филтъра и вече го насочваш на където искаш. Но от сега ти казвам, че това е много мощен вентилатор,че има силна въздушна струя и издава силен звук.

Вторият вентилатор да е слаб, като може да е обикновен стаен ветилатор за лятото. Него го насочваш да обдувхва растенията или да духа от долу на горе към лампите, така въздушната му струя ще издухва топлият въздух от лампите и няма да позволява на топлината да слиза към растенията.

Ще ти трябват скоби и въздуховоди. Както мисли и за крепежни елементи как ще ги закрепяш филтъра и вентилатора.Куки ли ще ползваш, вери ги, профили ли или нещо друго си решаваш ти...

Отглеждането е на Канабис / Cannabis е много сериозно нещо. Всички си мислят ей туй Конопа е голям плевел и мяташ 2 семки от Гръсти и то расте ли, расте и вадиш килата ей тъй. :D Хаха За да получиш глава трябва да мислиш не само за килата и главите, а трябва да помислиш и за неща, като почва, осветление, вентилация и т.н., а тези неща, нямат вид на глави и кила.

Разбираш ли, ако искаш да направиш нещо трябва да се захванеш с действия.

Обмисли и за нови семки, не от СийдМафията.
Просто новият бокс и новото осветление ще заслужават нови семки със стабилна генетика.

#БГКоноп
Goshkata1997
Градинар
Градинар

Благодаря ти за подкрепата. Като цяло една такава лампа разбрах че ще ми е достатъчна за тези растения и каквото зависи от нея ще е окей, няма да имам нужда от повече за тези? А за вентилаторите, единият да духа от долу нагоре, а другият вентилатор не те разбрах защо до розетката? Нали ще ми е затворен бокса розетката е навън от бокса. Излиза една тръба от бокса и влиза в розетката, защо отвън до нея? Извинявам Се за отегчаващите ми въпроси ..
Аватар
Crazy Train
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1521 times
Been thanked: 1272 times

Goshkata1997 написа: 22 Дек 2019, 23:55 Благодаря ти за подкрепата. Като цяло една такава лампа разбрах че ще ми е достатъчна за тези растения и каквото зависи от нея ще е окей, няма да имам нужда от повече за тези? А за вентилаторите, единият да духа от долу нагоре, а другият вентилатор не те разбрах защо до розетката? Нали ще ми е затворен бокса розетката е навън от бокса. Излиза една тръба от бокса и влиза в розетката, защо отвън до нея? Извинявам Се за отегчаващите ми въпроси ..
Розетката /дупката/ на самият бокс е имал предвид ситизена, не на стаята.
completely mad
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”