Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Втори Гроу - първи фотопериодичен проект
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Също нека и да пизсъхнат добре между поливанията(повтарям се знам ):)Могат и да имат всичко(но и аз бих малко ги подхранила с нещо с азот,абе от всичко по малко,все ще оцелиш,малко микроелементи,малко от всеки основен,аз Бетър Органикса не съм ги ползвала всички и не ги знам точно).Но погледни влажност на въздуха спрямо поливане(примерно мен ми се е случвало във въздуха суша+жега,в саксията обаче задържа вода долу,аз поливам да се намокри и въздуха,но пък долу става кал и пак почват да изглеждат все едно нещо липсва) или някои от условията да не са съвсем както трябва и затова да светлеят.....Провери си пак всичко(макар че сигурно си сто пъти хаха)-влажностите,там нещата с постелката,която спомена отдолу,дали не суши и тн.Светлината май не е проблема....Вентилацията ако е много мощна също много суши вътре,а пък ако е слаба друго.....и пак така почват или разни нокти или разни изгаряния,изсветлявания,които честно да ти кажа и аз не мога да им хвана края и да заявя,че еди кой си елемент точно им липсва...…..Като се оправят тези неща и се подхранва след това обикновено набъбват и пускат доста близала видимо,както и зеленото донякъде се връща в листата( да ти кажа не напълно,но се вижда как се връща,а не с е маха)
-
kot
- Баш Градинар

- Has thanked: 200 times
- Been thanked: 1008 times
Може и дефицит на сяра да е, още повече щом в торовете му няма сяра(което не е никак добре), но аз знам, че дефицита на сяра трябва да почва от началото на листото, а не от върховете. Иначе си прав, че не изглежда на 100% като азотен дефицит.firstcitizen написа: ↑11 Яну 2019, 10:00Щом си ги наторил до няколко дни ще луднат.Sprout написа: ↑11 Яну 2019, 09:47 Нано им давах преди 5 дни - не знам колко разтвор се дава, но разделих пропорционално в 100мл вода и точно ми стигна за двете - дали е достатъчно?
Принципно им давам по схемата на Better Organix - 4-5капки/л Hydrate, 1ml/L k+amino и 2мл/л Bio Floret. Вече добавям 15мл/л кокосова вода и меласа - последната поливка беше само с кокосова и меласа.
Освен да вдигна флорета на 3мл/л?
Кот каза азот - във флорета би трябвало да има, но не знам дали е достатъчно (NPK 3-0-8)
Имам още initiate и bio veg - дали да поръчам още нещо на Better Organix?
Отделно имам и Bio Thrive Bloom на General Organics - ако е подходящо за помощен тор?
Сяра им трябва брат, сяра, а не азот, но щом искаш им дай еднократно Bio-Veg 2 мл/1 литър и Bio-iNitiate 2 мл/1 литър, като за последно. Можеш да смесиш заедно Veg с iNitiate и да ги дадеш комбинирано на 1 смес, към сместа добави и урина в пропорцията, която ти казах. (1 част урина : 30 части вода)
Водата задължително да е престояла за да няма хлор в нея.
Не вдигай Флорета на 3 мл! (рано е)
Кот казва азот, но за мен е проблема в сярата и им трябва урина(най-лесният и достъпен източник на сяра е твоята собствена урина). Защото в BOX торовете няма сяра, ама грам сяра няма!
Виж, че на листата им са им изгорени леко върховете от азотно изгаряне. (много начална фаза на азотно изгаря) Което да не те притеснява.
Потърси в google: sulfur deficiency cannabis
Сярата е най-важния елемент за вкуса на крайния продукт, не само при канабиса.
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Сярата (S) се използва в някои аминокиселини и витамини и е от съществено значение за фотосинтезата. Той също така е необходим за фиксиране на азота в бобовите растения и превръщането на азота в аминокиселини, а след това и в протеини Знаци за недостатъчност, включително пожълтяване на листата и занижен растеж. Сярата играе важна роля в образуване на хлорофил, който позволява фотосинтезата, чрез която растенията произвеждат нишесте, захари, смоли, мазнини, витамини и други съединения. (Особено важна за производство на протеин). Сярата е съставна част от три S-съдържащи аминокиселини (цистеин, цистин и метионин), които са градивните елементи на протеина. Около 90% от растението S присъства в тези аминокиселини. S изключително важна в синтез на масла. Ето защо адекватната сяра е толкова важна за маслодайните култури от които е и Конопа / Канабиса / Гръсти. Сярата участва в активиране на ензими, които подпомагат биохимичните реакции в растението. Увеличава добива на реколта и подобрява качеството на продукцията. По отношение на качеството на културите, S подобрява процента на протеини и масла в семената, качеството на зърнените култури за смилане и печене, продаваемостта на сухо кокосово ядро (копра), подобрява качеството на тютюна, хранителната стойност на фуражите и др.Сярата е свързана със специалните метаболити в растението и структурните характеристики на протоплазматаЗначението на серните торове. Симптоми на недостиг на сяра наподобяват дефицит на азот: листата стават бледо жълти или светлозелени. За разлика от азота, симптомите на недостиг на сяра се появяват първо на по-младите листа и продължават да съществуват дори след азотното прилагане.
От Сярата трябва да се дава малко, но трябва да се дава, защото ако се прекали с нея влошава вкуса и причинява проблеми. Урината е чудесен източник на сяра (казвам го от опит пробвано индор и аутдор) . Направо си е грях да се ходи до тоалетна... толкова много тор отива в кенефа, че не е истина. (знам, че е гнусно, но е истина)
Много добра комбинация за тор е дървестна пепел с урина... дърветата направо откачат от нея.
Едни от най-вкусните #БГКоноп ( треви), които съм пушил са били отгледани от мен с органични торове (BOX) + собствената ми урина. Преди някой да ми каже това е мега гнусно, ще му кажа, че растенията стана много ароматни, смолисти, лепнещи и много вкусни, и ако ти бях казал, че съм ги торил с урина няма да повярваш.
Веднъж събирах урината си след като бях изял 27.96 г. магически трюфели ( Гъби). След това полях с тази урина растенията, невероятно избухване на растежа имаше, все едно ги бях ритнал и им казал Расти. Всъщност при псилоцибина след кунсимираното на гъбите, 80% от псилоцибина след това отива в урината.
Замислете се, че това, което консумирате, като храна отива голям % от него в урината. Включително псилоцибин и thc, освен сярата, азота, другите микро елементи в нея и витамини. Нали правят thc тестове с урина, значи в урината има thc
)))
BOX избягват умишлено слагането на сяра в торовете си, защото сярата "убива" живота в торовете, а BOX са система от живи торове (Бактери, гъби, протозоа и т.н.) . Органичните компании, които правят "живи торове" се стремят да имат колкото може по-малко сяра в торовете си, защото срята ги "стерилизира". Да, сярата е необходима, но я има навсякъде в Природата. Дори на определени места е проблемна и се позват бактерии които се хранят със сяра за да я преобразуват и "почистят".
#БГКоноп
От Сярата трябва да се дава малко, но трябва да се дава, защото ако се прекали с нея влошава вкуса и причинява проблеми. Урината е чудесен източник на сяра (казвам го от опит пробвано индор и аутдор) . Направо си е грях да се ходи до тоалетна... толкова много тор отива в кенефа, че не е истина. (знам, че е гнусно, но е истина)
Много добра комбинация за тор е дървестна пепел с урина... дърветата направо откачат от нея.
Едни от най-вкусните #БГКоноп ( треви), които съм пушил са били отгледани от мен с органични торове (BOX) + собствената ми урина. Преди някой да ми каже това е мега гнусно, ще му кажа, че растенията стана много ароматни, смолисти, лепнещи и много вкусни, и ако ти бях казал, че съм ги торил с урина няма да повярваш.
Веднъж събирах урината си след като бях изял 27.96 г. магически трюфели ( Гъби). След това полях с тази урина растенията, невероятно избухване на растежа имаше, все едно ги бях ритнал и им казал Расти. Всъщност при псилоцибина след кунсимираното на гъбите, 80% от псилоцибина след това отива в урината.
Замислете се, че това, което консумирате, като храна отива голям % от него в урината. Включително псилоцибин и thc, освен сярата, азота, другите микро елементи в нея и витамини. Нали правят thc тестове с урина, значи в урината има thc
BOX избягват умишлено слагането на сяра в торовете си, защото сярата "убива" живота в торовете, а BOX са система от живи торове (Бактери, гъби, протозоа и т.н.) . Органичните компании, които правят "живи торове" се стремят да имат колкото може по-малко сяра в торовете си, защото срята ги "стерилизира". Да, сярата е необходима, но я има навсякъде в Природата. Дори на определени места е проблемна и се позват бактерии които се хранят със сяра за да я преобразуват и "почистят".
#БГКоноп
-
kukuk
- Градинар

- Has thanked: 78 times
- Been thanked: 24 times
Тоя ти вика да им пикаш отгоре, не те ли притеснява това
Добре, че не каза да им се изКъКаш
Ще станат баси сурвакниците. Покажи чаталите на момичета . Бая гъсти и космати са им близалата, като топка за тенис са станали. Хубаво ли миришат?
Ще станат баси сурвакниците. Покажи чаталите на момичета . Бая гъсти и космати са им близалата, като топка за тенис са станали. Хубаво ли миришат?

-
Sprout
- Нов Градинар

- Has thanked: 13 times
- Been thanked: 17 times
Тука сте се развихрили гледам 
Темп е м/у 20 и 22 - фолиото не ми се струва да ги суши много - все пак е IR, което се слага и в лампите - влажност около 40.
Вчера полях както каза фърст - само, че имах само 2л вода - последните 3 пъти ги поливам с по 1л, а те според мен могат да поемат по 2л - да не би да е грешка това?
Иначе тва с урината изобщо не ми се струва толкова гнусно - има далеч по-гнусни неща примерно в човешката слюнка, която неволно вдишваме като разговаряме - да не говорим дръжки на врати, метро, клавиатури и т.н.
Ето малко снимки - успях да им вмъкна по един метален ринг, с който да ги подредя в нещо като кръг - за другия грол ще го измисля по-добре - с този се провалих малко
Темп е м/у 20 и 22 - фолиото не ми се струва да ги суши много - все пак е IR, което се слага и в лампите - влажност около 40.
Вчера полях както каза фърст - само, че имах само 2л вода - последните 3 пъти ги поливам с по 1л, а те според мен могат да поемат по 2л - да не би да е грешка това?
Иначе тва с урината изобщо не ми се струва толкова гнусно - има далеч по-гнусни неща примерно в човешката слюнка, която неволно вдишваме като разговаряме - да не говорим дръжки на врати, метро, клавиатури и т.н.
Ето малко снимки - успях да им вмъкна по един метален ринг, с който да ги подредя в нещо като кръг - за другия грол ще го измисля по-добре - с този се провалих малко
-
kot
- Баш Градинар

Един съвет за следващ гроу. Ако искаш не ги разкрачвай толкова, че ти заемат много място, което можеш да уползотвориш с още една китка примерно.
-
Sprout
- Нов Градинар

Аз ги разширих, за да се опитам да ги направя възможно най-симетрични, но мисля скоро да ги махна, че в момента наистина са много широки и вече си пречат.
Според вас за 2-3 дни ще станат ли малко по-стабилни, така че като махна ринговете да се съберат малко, но все пак да останат горе долу в тази форма?
Според вас за 2-3 дни ще станат ли малко по-стабилни, така че като махна ринговете да се съберат малко, но все пак да останат горе долу в тази форма?
-
kot
- Баш Градинар

Чак сега като каза виждам, че имат рингове, хаха.
-
Sprout
- Нов Градинар

Имаме кристализация вече
Не се вижда много добре, ама нямах батерия за светкавицата
Доста жълти листа махнах (направо като изгоряли имаше - най-вече от тва с 8те върха - другото стана с по-дебели стъбла и няма мн жълти листа.
Но и двете като им пипна главите после пръстите ми ухаят невероятно
На следваща поливка какво да им дам?
К амино, 2мл. Флорет, меласа, друго?
Това е питане най-вече към firstcitizen, но мисля, че ще е полезно за всеки, който реши да пробва Better Organix
Не се вижда много добре, ама нямах батерия за светкавицата
Доста жълти листа махнах (направо като изгоряли имаше - най-вече от тва с 8те върха - другото стана с по-дебели стъбла и няма мн жълти листа.
Но и двете като им пипна главите после пръстите ми ухаят невероятно
На следваща поливка какво да им дам?
К амино, 2мл. Флорет, меласа, друго?
Това е питане най-вече към firstcitizen, но мисля, че ще е полезно за всеки, който реши да пробва Better Organix
.png)