Fake написа: ↑14 Дек 2019, 17:51
Ден 29. Полях ги само с вода, пожълтяването не се е разпространило изглеждат доста добре даже цъфтят от щастие. На по старите по график им трябват около 10 дена за да станат 75 дена от разлистване, едно бях махнал преди 2 3 дни току що го пробвах не е изсъхнало още но си е ок поне не е пълен провала

мисля да ги махна и другите за да се освободи място за младото поколение. Дали да не пусна и другата крушка и да им приложа лст
Щом си ги полял само с вода и си овладял преторяването, няма да има разпространение на пожълтяването. Но и старите връхчета ще си останат така леко изгорени, но това е нормално. Развиват се много добре и ми харесва как почнаха да се получават нещата.
Да, можеш да махнеш старите цъфтящи. Те само ти заемат място в бокса, още време им трябва за да узреят перфектно,но и да ги изчакаш няма да увеличът добива, най-много да узреят малко по-добре. Но те са били толкова стресирани, че не си заслужава много чакането им. Щом напушва, като е мокро, като изсъхне и отлежи ще напушва много повече. (само да има кой да го чака
Освобождаването на място от първите растения ще е много добре за новите попълнения, защото ще им осовобди място, въздух и по-добре ще са огравяни.
За LST е късно, сега стеблата са много здрави и гъненето трудно ще стане и има голям риск от счупване. По-добре LST го остави за другият път, като започнеш от по-рано с него, още докато са крехки стеблата и позволяват лесно гънене.
Дори с 1 крушка нещата са отлични. Но за същинският цъфтеж ще е хубаво да пуснеш и 2-та крушка,
НО само ако температурата ти го позволява! Ако сложиш 2-та лампа задължително температурата да ти е под наблюдението в началото и през няколко часа също да я проверяваш. Защото ако се вдигне прекалено много температурата ще ги опечеш, като предните.
Аз съм привърженик на повечето светлина, само да можеш да се справиш с температурата.
Пусни 2-та лампа, но трябва предварително да си взел мерки за температурата.
Когато пуснеш 2-те крушки, може да се наложи да вдигнеш 1 идея лампите и заради светлината и заради температурата.
Можеш да насочиш някакъв вентилатор, които да духа от растенията нагоре към лампите така да не позволява на топлият въздух от лампите да слиза към растенията.
Също така изкарващият ти вентилатор трябва да е горе в бокса.
Долу в бокса може да имаш само дупка с мрежа за влизане на въздух. Мрежата е за да не влизат боклуци и гадини.
Когато слагаш и правиш промени по лампите вадиш растенията от бокса, защото можеш да контузиш някое растение, като се прваят напушен промени по бокса... (просто съм ги контузвал така и за това го казвам, като превънтивна мярка. )
#БГКоноп