Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Трети гроу - опит за SoG

Публикувай отговор
Семена марихуана
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 62 times
Been thanked: 85 times

Ми няма как да вдигна бокса - и аз си мислех това да направя, но освен, че ще е сложно и по-рисковано, ще спечеля някви 10см макс - не си заслужава...
Добрата новина е, че най-счупенето вече е надръвчило около 10см от върха нагоре.

Много си прав за това, че може пак да станат високи :(

Но все пак хейзчетата ги смалих от почти 80см на 40см и другите ги равних по тях.

По-късно ще ги вадя за поливка и ще правя тетрис, но какво да правя с всички листа - освен, че са много, някои от големите панели стърчат над всичко. Предполагам не е добре сега да ги режа - да ги огъвам ли нещо или да ги оставя да стърчат (да събират енергия :)

Мога ли сега да полея и да пръсна с част от наното само отдолу (да не ги изгори лампата), а сутринта да донапръскам с Нано като изгасне лампата?
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

sproutie написа: 04 Дек 2019, 21:59 Ми няма как да вдигна бокса - и аз си мислех това да направя, но освен, че ще е сложно и по-рисковано, ще спечеля някви 10см макс - не си заслужава...
Добрата новина е, че най-счупенето вече е надръвчило около 10см от върха нагоре.

Много си прав за това, че може пак да станат високи :(

Но все пак хейзчетата ги смалих от почти 80см на 40см и другите ги равних по тях.

По-късно ще ги вадя за поливка и ще правя тетрис, но какво да правя с всички листа - освен, че са много, някои от големите панели стърчат над всичко. Предполагам не е добре сега да ги режа - да ги огъвам ли нещо или да ги оставя да стърчат (да събират енергия :)

Мога ли сега да полея и да пръсна с част от наното само отдолу (да не ги изгори лампата), а сутринта да донапръскам с Нано като изгасне лампата?
Аз ги пръскам от долу дори когато работят лампите, но това не бих посъветвал друг да го направи, защото знам, какво може да стане ако не го направи както трябва .По-добре изчакай и ги пръсни хубаво преди да изгаснат лампите.

Другото е че при пръскане е най-добре максимално много да се пръска от долната страна на листа, защото там са стоматите(Устите/ порите на растението са отдолу) и растението много по-лесно абсорбира през тях.

#БГКоноп
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

Ами аз ги пръснах малко отдолу и ги полях.
Даже май ги преполях - нещо са леко клюмнали, въпреки че са били цяла нощ на лампа :(
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

Здравейте отново,

Моите китки не изглеждат зле или болни, но наближават 3та седмица от 12/12 и все още не бих казал, че цъфтят. Има пистили тук-там, но за заформяне на глави и дума да не става.
Дали няма някакъв проблем. Като цяло е доста пълен бокса - дали да не махна малко листа, че определено засенчват много - реално стеблата, които суперкропнах са отдолу и само върховете има стърчат - т.е. биват огрявани. А нали идеята е светлината и да огрява целия прегънат клон?
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Бокса ти перфектно ли е изолиран? Може ли да влиза от някъде светлина? Провери си таймера?! Имал съм няколко случая таймера да ми се е развалял и да не разбирам, което да ми бави цъфтежа... !
При теб растенията са силни и можеш да разчистиш малко, особено щом не са почнали още да цъфтят явно има нещо... и цъфтежа ще се забави още, което означава още растеж, което означава, че бокса ще стане малък за тази джунгла. Можеш да разчистиш от най-долните разклоненияи и някой друго листо, но умерено, защото наскоро им причини много стрес и не трябва да прекаляваш.

Откъснатите листа не ги изхвърляй, а ги сложи в една туба с вода и си направи тор от Коноп. Мирише, но е успер ефикасно. Буталката можеш да я отваряш на няколко дни за 1 минута, че да не се бомбандира бутилката от газовете от ферментацита.

Направи няколко поливки само с вода.

#БГКоноп
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

Всъщност, като че ли се позасилват...
Разхледах пак бокса, имаше пролука отдолу по ръба на вратичката - затворих го.

Вчера доста ги поразчистих - дано не съм прекалил, но определено големите листа отгоре поемаха цялата светлина.
Махнах доста листа и по 2 до 4 от долните разклонения - оставих тези със заченак на цвят.
Някак чувствам, че така ще им е по-добре.
На снимките с лампа се вижда, че дори и така изпълват бокса, но има много повече въздух и пролуки за светлина.
Малко ме притесняват счупените места - някои си стоят спукани, някои са леко кафяви.
Предишната поливка беше с Био Флорет, а вчера полях само с вода с меласа...
Прикачени файлове
20191211_000946_HDR(1).jpg
20191211_000941(1).jpg
20191210_234856.jpg
20191210_234813(1).jpg
20191210_234806(1).jpg
20191211_000937_HDR(1).jpg
20191210_234907.jpg
20191211_001447(1).jpg
20191210_234620(1).jpg
20191210_234633(1)(1).jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Аз виждам цъфтеж... но най-вероятно цялостно се е бавил заради пролуките на светлина.
С едните си се справил добре със суперкроп, но някой си ги пръскал и прекършил. Не трябва да има прекършване! Тези най-прекършените места можеш само тях да ги лепнеш с тиксо или изолирбанд, но първо направи един оборт с лента за маркучи или нещо друго, че да няма досег лепило с отворена рана.
Спокойно, ще калцират и ще станат много здрави мацки! :)

Изчакай още няколко дни преди да почнеш с Био Флорет. Рано е още.

#БГКоноп
sproutie
Баш Градинар
Баш Градинар

Май се засилиха - имам чувството, че за 24часа вече са по-рошави цветовете :)

ОК ли е температура 21-23 с лампа и 18-19 без лампа.
Просто помещението е мн студено и ми е мн трудно да вдигна повече?

Фърст, казваш да задържа с Флорета, но с какво да ги храня - последните бяха вода флорет и онзи ден пак вода?
Прикачени файлове
20191211_230030_HDR(1).jpg
20191211_230034_HDR(1)(1).jpg
20191211_230023_HDR(1).jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

sproutie написа: 12 Дек 2019, 14:50 Май се засилиха - имам чувството, че за 24часа вече са по-рошави цветовете :)

ОК ли е температура 21-23 с лампа и 18-19 без лампа.
Просто помещението е мн студено и ми е мн трудно да вдигна повече?

Фърст, казваш да задържа с Флорета, но с какво да ги храня - последните бяха вода флорет и онзи ден пак вода?
Уплаши ги и почнаха да цъфтят :D

Супер ти е температурата!

Много добре се справяш и ми харесва, как се получават нещата. Много са напраскани растенията и могат да изкарат още няколко поливки само с вода, но ако държиш на торенето. Дай им още 1 вода след което ги почни с по 3 мл Флорет / 1 литър вода.
Ти от Bio-Floret, колко си взе? 100 мл или 1 литър? Ако си взел 100 мл, няма да ти стигне ако ги подкараш още от сега с Bio-Floret.
От другите торове ще имаш и за другият грол, но Флорета бързо свършва.

Кога ги пръска последно с Bio-Hydrate ? (05.12 ? ) Знам, че е скоро, но нали идеята е да ги възстановим и да пръснем бокса от джунгла? Хах От него можеш да им дадеш конска доза 1мл/1 литър, но задължително листно! (пръскане)
Стеблата ще заздравеят много бързо. Можеш да капнеш няколко капки K+AMINO при пръскането.

#БГКоноп
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Браво, много добре изглеждат, за човек който никога не беше правил super cropping си се справил отлично.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”