Саксията е 15 литра ( като почвата не е пълна до горе а има едно 6,7 см празно от върха и), от 2 седмици се полива с по 500 мл през поне 2 дена, понякога 3,4. Саксията е с подложка под нея има кашон и е в гардероб не е на земята. Забелязвам че от както е сложена почвата е слегнала с няколко см, основно след като са минали 2 дена от поливане почвата се е свила и не покрива плътно саксията по крайщата ( остава нещо като дупчици)Vetrushka написа: ↑03 Дек 2019, 13:56 Колко е голяма саксията и горе долу с колко вода го поливаш? За мен преполиваш и то системно. Това ти е основния проблем, когато е преполято не може да усвоява хранителните в-ва от почвата и показва недостиг. Това съм го играл и аз, най - често в студените месеци и когато саксиите не са ми били изолирани от долу и им е било хладно. Върху каква повърхност ти е саксията в бокса, има ли някакъв изолиращ материал или е директно на земята.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Първи начинаещ индор Дневник
- LudsRastenie
- Градинар

- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 55 times
- LudsRastenie
- Градинар

- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4017 times
- Been thanked: 4814 times
Растението се дави бавно но сигурно. Това е всичко, нищо повече.
Следващият път ще е по-добре.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
- LudsRastenie
- Градинар

Тоест няма какво да направя за да го спася ? Умира ?Sofia Cannabis написа: ↑03 Дек 2019, 19:02 Растението се дави бавно но сигурно. Това е всичко, нищо повече.
- Sofia Cannabis
- Градинар

Има какво да направиш разбира се, спри да го поливаш толкова често. Това което им причиняваш за мен е еквивалент на waterboarding при хората.
#БГКоноп
#БГКоноп
- LudsRastenie
- Градинар

Добре ще го поливам през 4,5 дниSofia Cannabis написа: ↑03 Дек 2019, 20:25 Има какво да направиш разбира се, спри да го поливаш толкова често. Това което им причиняваш за мен е еквивалент на waterboarding при хората.
-
xploder
- Градинар

- Has thanked: 351 times
- Been thanked: 216 times
От 1-вата страница на дневника ти се опитваме да ти кажем едно и също.
Няма определен период през който да поливаш. Всеки път е различно - зависиш от много фактори, които се променят бързо. Зависиш от температура, влага, големина на съксиите, големина на цветето, почвата ти...
И с поливки през 4 дни можеш да го преполиваш...
Направи си експеримент сам... Като го полееш вдигни саксията и усети колко тежи и след това не поливай няколко дни (аз не съм поливал пет дни за моя експеримент). И като минат тия 5 дена, пак я вдигни. Усети колко е лека тогава... и всеки път когато се зачудиш дали не трябва да полееш - вдигаш и преценяваш...
Няма определен период през който да поливаш. Всеки път е различно - зависиш от много фактори, които се променят бързо. Зависиш от температура, влага, големина на съксиите, големина на цветето, почвата ти...
Направи си експеримент сам... Като го полееш вдигни саксията и усети колко тежи и след това не поливай няколко дни (аз не съм поливал пет дни за моя експеримент). И като минат тия 5 дена, пак я вдигни. Усети колко е лека тогава... и всеки път когато се зачудиш дали не трябва да полееш - вдигаш и преценяваш...
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2134 times
- Been thanked: 3770 times
Случвало ми се е да поливам 18 литрова саксия веднъж на 8 дни, във фаза цъфтеж. На 9 тия поема 2-3 литра вода без да изтече.
Имаш ли дренаж в саксията, дупки от долу, наистина проблема ти е влагата в почвата.
Корените не могат да дишат и затова растението умира. Ако оправиш нещата нищо не е изгубено. Ето един пример при мен, системно преполиван Автомат, Bubble Kush. Дренажа ми беше от керемиди, принудих се да го пресадя в цъфтеж, по скоро си правих експеримент. Толкова много вода съм му давал, че след 7-8 дни засушаване и не се оправяше, го пресадих. Керимидите, бяха направо мокри на дъното. Виж сам, след като поправих грешката, как се оправи.
Снимките са в хронологичен ред.
Имаш ли дренаж в саксията, дупки от долу, наистина проблема ти е влагата в почвата.
Корените не могат да дишат и затова растението умира. Ако оправиш нещата нищо не е изгубено. Ето един пример при мен, системно преполиван Автомат, Bubble Kush. Дренажа ми беше от керемиди, принудих се да го пресадя в цъфтеж, по скоро си правих експеримент. Толкова много вода съм му давал, че след 7-8 дни засушаване и не се оправяше, го пресадих. Керимидите, бяха направо мокри на дъното. Виж сам, след като поправих грешката, как се оправи.
Снимките са в хронологичен ред.
- Sofia Cannabis
- Градинар

Експеримента е в развитие в момента.xploder написа: ↑03 Дек 2019, 23:49 От 1-вата страница на дневника ти се опитваме да ти кажем едно и също.
#БГКоноп
#БГКоноп
- LudsRastenie
- Градинар

Ще опитам това с теглото, днес минаха 4 дни без да я поливам, саксията е лека и ще запомня това тегло. Да саксията има отвори отстрани на нея. Сега тя е по добре от вчера вече не е клюмнала разперила се е, но е и доста пожълтяла
. Ще изчакам до довечера и ще я наторя
.png)