Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Втори Гроу - първи фотопериодичен проект

Семена марихуана
Sprout
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 13 times
Been thanked: 17 times

Здрвейте,

Да напиша и аз първата си темичка тук.

Някои сигурно помнят темата ми, но там съм с друго име - двете девойки навлизат в 4-та седмица цъфтеж, чувстват се добре засега.
Скоро ще сложа и снимки - хранят се с Better Organix, ще почвам и меласа да им давам.
По колко меласа се разтваряше на литър?
По съвет на Фърст взех и кокосова вода, но не знам какво да я правя - четох, че съдържа калий - предполагам заради него?
Дано не се слага много, че идва скъпичка тая водица :)
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Радвам се, че си направи тема тук.

1 супена лъжица Меласа на 5 литра престояла вода (за да няма хлор). Дори да ти остане разтвор, може да се ползва дори и да стои много време, само го разбъркай предварително, че от стоенето меласата се отаява на дъното. В леко топла вода меласата се разтваря по-лесно, но това не е задължително.

15 мл кокосова вода на 1 литър престояла вода. Като разтвора е по-добре да се дава листно, защото растенията листно през стоматите (порите/устите) в листата усвояват до 9-ти повече хранителните вещеста в сравнение през корена и ризосферата.

Информация за кокосовата вода в темата за Приготвяне на домашни торове

На кратко Кокосовата вода е богата на естествени аминокиселини, протеини, мастни киселини, въглехидрати, ензими (зеаатин), макро и микро хранителни вещества.

Кокосовата вода е един уникален продукт както за растенията, така и за хората. :)
Sprout
Нов Градинар
Нов Градинар

Здравейте,
Нещо ме притеснява, че едната девойка много и пожълтяха листата - за долните да кажем е очаквано, но и по по-горните има леко избледняване на зеления цвят...

Кажете какво друго инфо ви трябва за евентуална помощ
Прикачени файлове
20190109_222727-1.jpg
20190109_222706-1.jpg
20190109_222658-1.jpg
20190109_222727-1.jpg
20190109_222727-1.jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Sprout написа: 10 Яну 2019, 15:43 Здравейте,
Нещо ме притеснява, че едната девойка много и пожълтяха листата - за долните да кажем е очаквано, но и по по-горните има леко избледняване на зеления цвят...

Кажете какво друго инфо ви трябва за евентуална помощ
Кога им даде за последно Нано Дъх? (Cal, Mag и Fe)Виждам го по листата. Дай им още веднъж Сяра ( урина 1 : 30 вода) . Заради по-дългата вегетация, интензивният растеж и стреса от топиране им трябва допълнително храна.
Даваш ли и от основната храна?
Иначе много добре си ги оформил и добре са се получили.

Това жълтеене да не те притеснява, ще се оправи.
kot
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 200 times
Been thanked: 1008 times

Гладни ми изглеждат, основно за азот.
Sprout
Нов Градинар
Нов Градинар

Нано им давах преди 5 дни - не знам колко разтвор се дава, но разделих пропорционално в 100мл вода и точно ми стигна за двете - дали е достатъчно?
Принципно им давам по схемата на Better Organix - 4-5капки/л Hydrate, 1ml/L k+amino и 2мл/л Bio Floret. Вече добавям 15мл/л кокосова вода и меласа - последната поливка беше само с кокосова и меласа.
Освен да вдигна флорета на 3мл/л?

Кот каза азот - във флорета би трябвало да има, но не знам дали е достатъчно (NPK 3-0-8)
Имам още initiate и bio veg - дали да поръчам още нещо на Better Organix?

Отделно имам и Bio Thrive Bloom на General Organics - ако е подходящо за помощен тор?
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Sprout написа: 11 Яну 2019, 09:47 Нано им давах преди 5 дни - не знам колко разтвор се дава, но разделих пропорционално в 100мл вода и точно ми стигна за двете - дали е достатъчно?
Принципно им давам по схемата на Better Organix - 4-5капки/л Hydrate, 1ml/L k+amino и 2мл/л Bio Floret. Вече добавям 15мл/л кокосова вода и меласа - последната поливка беше само с кокосова и меласа.
Освен да вдигна флорета на 3мл/л?

Кот каза азот - във флорета би трябвало да има, но не знам дали е достатъчно (NPK 3-0-8)
Имам още initiate и bio veg - дали да поръчам още нещо на Better Organix?

Отделно имам и Bio Thrive Bloom на General Organics - ако е подходящо за помощен тор?
Щом си ги наторил до няколко дни ще луднат.
Сяра им трябва брат, сяра, а не азот, но щом искаш им дай еднократно Bio-Veg 2 мл/1 литър и Bio-iNitiate 2 мл/1 литър, като за последно. Можеш да смесиш заедно Veg с iNitiate и да ги дадеш комбинирано на 1 смес, към сместа добави и урина в пропорцията, която ти казах. (1 част урина : 30 части вода)
Водата задължително да е престояла за да няма хлор в нея.
Не вдигай Флорета на 3 мл! (рано е)

Кот казва азот, но за мен е проблема в сярата и им трябва урина(най-лесният и достъпен източник на сяра е твоята собствена урина). Защото в BOX торовете няма сяра, ама грам сяра няма!
Виж, че на листата им са им изгорени леко върховете от азотно изгаряне. (много начална фаза на азотно изгаря) Което да не те притеснява.
Потърси в google: sulfur deficiency cannabis
Sprout
Нов Градинар
Нов Градинар

Ами аз не държа даслагам азот - просто не разбирам и затова си питам :)

Ок, да им давам ли сега veg и initiate и освен сяра да добавям ли друго - Floret, Hydrate, K Amino?
Предполагам кокосова вода и меласа мога да слагам винаги, или?
Sprout
Нов Градинар
Нов Градинар

Ами аз не държа даслагам азот - просто не разбирам и затова си питам :)

Ок, да им давам ли сега veg и initiate и освен сяра да добавям ли друго - Floret, Hydrate, K Amino?
Предполагам кокосова вода и меласа мога да слагам винаги, или?
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Да, кокосова вода и меласа можеш да им даваш винаги . Обаче с кокосовата вода е по-добре да пръскаш листно. Както и с Hydrate е по-добре да пръскаш листно.
Дай им урина 1: 30 вода + (Bio-Veg 2 мл + Bio-iNitiate 2 мл и К+АМИНО 1мл на 1 литър.) Vega и iNitiate ги даваш за последен път.
След няколко дни можеш да ги пръснеш листно с 100 мл към който да добавиш 2 капки Hydrate с 4 капки К+амино и 1 мл кокосова вода. Хидрейта

След това няколко дни на вода с меласа. После с БиоФлорет 2 мл/ 1 л. + меласа + кокосова вода. Като трябва да даваш и суша на корените отвреме на време за да могат да поемат кислород .

Глада да не те притеснява, трябва и глад, че като дадеш да яде после растението се отприщва.
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”