На последната снимка имаш проблем и с горното листо. Тези тъмно зелени вени не трябва да изпъкват така.
Какво е рН на разтвора с който поливаш ?
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Блатной дневник #2 ( LED + HPS)
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 4813 times
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

- Has thanked: 383 times
- Been thanked: 781 times
И аз си го мислих тва ама пък не съм сигурен. Идват ми 2 неща на ум.
1. Давах им вода с не оптимално pH, не знам дали може да стане от тва. Рових из нета не открих нищо.
2. Висока температура. Аз казвам, че температурата е ок ама все ходя в тъмния период и тогава е 24 примерно.. Тва хпс кой знае колко градуса вдига
Повече съм за точка 1ва аз хах
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
- ganjalove
- Градинар

- Has thanked: 1620 times
- Been thanked: 836 times
1.Сигурно от водата ще да е.Ако имаш кола,можеш да си купиш от хипермаркета няколко туби изворна вода,тя е с ПХ между 6-7 което си е идеално за почва или торфАУЕ БЛАТНОЙ написа: ↑20 Ное 2019, 08:01И аз си го мислих тва ама пък не съм сигурен. Идват ми 2 неща на ум.
1. Давах им вода с не оптимално pH, не знам дали може да стане от тва. Рових из нета не открих нищо.
2. Висока температура. Аз казвам, че температурата е ок ама все ходя в тъмния период и тогава е 24 примерно.. Тва хпс кой знае колко градуса вдига
Повече съм за точка 1ва аз хах
2.Температурата хубаво е да я засечеш в светлия период до колко стига щом в тъмния е 24,ХПС грее и пече яко,но и лед лампата отделя доста топлина,особено ако са над 200-300 вата,някой викат вземи си лед лампа и си решаваш пеоблема с висока температура,да ама и те отделят яко топлина.При тебе се събира 1Киловат на час,страхотен дневник,тука ще става луда работа,само една хубава вентилация ти трябва,всичко е супер

- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Добре, замислете се. Ако беше от почвата или от водата то най-вероятно нямаше да страда само 1 растение, а щеше да има и по някой от другите растения проблеми. Не ми се струва, че това е чак толкова капризно растние. По-скоро е преполивано.
От преполиване се заключва освояването на Азота и други еленти. Ако дадеш торове по стандартният път през корените няма да оправиш проблема, защото те са "заключени". Просто засуши.
Не е нужно преполиването да се случи 1 от много вода. Често и по малко вода също причинява преполиване. (както и фугус гнатс
)
Скоро можеш да дадеш микро елемнти. Аз съм много доволен от листно Nano Breathe на BetterOrganix.
#БГКоноп
От преполиване се заключва освояването на Азота и други еленти. Ако дадеш торове по стандартният път през корените няма да оправиш проблема, защото те са "заключени". Просто засуши.
Не е нужно преполиването да се случи 1 от много вода. Често и по малко вода също причинява преполиване. (както и фугус гнатс
Скоро можеш да дадеш микро елемнти. Аз съм много доволен от листно Nano Breathe на BetterOrganix.
#БГКоноп
- Прикачени файлове
-
- Вледай се в почвата
- IMG_20191119_124348.jpg (154.43 KiB) Преглеждано 2053 пъти
-
- Вледай се в почвата - влажността
- IMG_20191119_122316.jpg (110.12 KiB) Преглеждано 2053 пъти
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

Нямам нужда от изворна, просто си нагласям pH-то сам, но просто от бързане нали се сещаш, срам става после. Смея да твърдя, че леда отделя топлина, но не е "яко" както казват повечето. Хпс-то от друга страна грее да си е*е мамата поне с 50-60% повече.ganjalove написа: ↑19 Ное 2019, 23:20
1.Сигурно от водата ще да е.Ако имаш кола,можеш да си купиш от хипермаркета няколко туби изворна вода,тя е с ПХ между 6-7 което си е идеално за почва или торф![]()
2.Температурата хубаво е да я засечеш в светлия период до колко стига щом в тъмния е 24,ХПС грее и пече яко,но и лед лампата отделя доста топлина,особено ако са над 200-300 вата,някой викат вземи си лед лампа и си решаваш пеоблема с висока температура,да ама и те отделят яко топлина.При тебе се събира 1Киловат на час,страхотен дневник,тука ще става луда работа,само една хубава вентилация ти трябва,всичко е супер![]()
Вентилацията бих казал, че е добре. Сгъва палатката от всички страни и като си сложа ръката на пасивната дупка която съм оставил отворена да взима въздух се усеща доста добре как ми дърпа ръката.
Батко, не е само при 1 растение, а при няколко. Не всички или поне не съм видял другите. Ще послушам съвета ти и ще засуша да видим какво ще се получи. За жалост нямам достъп до серията която ползваш ти на Бетър Органик.firstcitizen написа: Добре, замислете се. Ако беше от почвата или от водата то най-вероятно нямаше да страда само 1 растение, а щеше да има и по някой от другите растения проблеми. Не ми се струва, че това е чак толкова капризно растние. По-скоро е преполивано.
Не е нужно преполиването да се случи 1 от много вода. Често и по малко вода също причинява преполиване. (както и фугус гнатс)
#БГКоноп
Пръснах с някво други спрейче листно уж "помагало" за стресови ситуации, при пресаждане също и още други неща пишеше.
След 2-3дни като се засуши мисля да направя поливка с азот вече и други разстежни глупости които имам. Благодаря
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
- firstcitizen
- Буден

Ще се оправят. Следя темата с интерес. Успех ! 
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

Така. Нещата не са цветущи въобще..
Температурата е 34-5°
Предпоръчайте ми култюб някой евтиничък, че не ми се дават много пари вече, писна ми..
Айде примерно да кажем сега времето се върти около 15градуса,ако паднат температурите до 0 или под 0та в бокса също има реален шанс да паднат с 10тина градуса.
И дали мога да свържа филтъра за миризмата +култюба на изкарващия вент с помоща на Т образна тръба или евентуално У образна. Ще има ли някъв проблем/загуби или дали ще дърпа миризма като почне да смърди?
Идеи?
Температурата е 34-5°
Предпоръчайте ми култюб някой евтиничък, че не ми се дават много пари вече, писна ми..
Айде примерно да кажем сега времето се върти около 15градуса,ако паднат температурите до 0 или под 0та в бокса също има реален шанс да паднат с 10тина градуса.
И дали мога да свържа филтъра за миризмата +култюба на изкарващия вент с помоща на Т образна тръба или евентуално У образна. Ще има ли някъв проблем/загуби или дали ще дърпа миризма като почне да смърди?
Идеи?
- firstcitizen
- Буден

PowerPlant е любимият ми култюб. (изглежда като единичен Раптор) Прекрасно качество на разумна цена. Самият култюб ще ти спести много проблеми, а и ще ти позволи да приближаваш лампата повече, както и да отглежда до по-късно през пролетта. Колко кубика ти е изкарващия вентилатор? Това, че палатката се гъва от всички страни не означава, че вентилатора ти е достатъчно ефективен...АУЕ БЛАТНОЙ написа: ↑21 Ное 2019, 12:44 Така. Нещата не са цветущи въобще..
Температурата е 34-5°
Идеи?
Да, можеш да монтираш тройник (разклонител на въздуховода. От това, как го вържеш ще зависи дали ще мирише или не. Можеш да го вържеш така, че накрая всичко да минава през филтъра, но си трябва мощен вентилатор.
Култюба върши добра работа и си заслужава парите!!!
#БГКоноп
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4007 times
- Been thanked: 4813 times
Това което ми прави впечатление че, Ние Аз и почти всички останали ти даваме грешна, неточна или непълна диагностика на проблема, защото винаги има още нещо което не си споделил първият път. След като нещата станат по-зле, защото не сме ти дали правилен съвет се появява допълнителна информация която отговаря на проблема който имаш.
Само със снимка неможе да се даде точна диагноза.
Ако споделяш всичко когато се появи даден проблем, ще получиш по-точен отговор и ще го решиш по-бързо. Следователно растенията ще започнат да се възтановяват по-скоро.
Отглеждането индоор изисква дневно наблюдеие и дрижи.
Само със снимка неможе да се даде точна диагноза.
Ако споделяш всичко когато се появи даден проблем, ще получиш по-точен отговор и ще го решиш по-бързо. Следователно растенията ще започнат да се възтановяват по-скоро.
Отглеждането индоор изисква дневно наблюдеие и дрижи.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
#БГКоноп
#БГКоноп
-
АУЕ БЛАТНОЙ
- Баш Градинар

Ъпдейт!
Ден 16 от показване над почвата.
Не съм поливал 2-3 дни. Утре ще е първата поливка с азот вече.
Температурата е 32°
Влажността е много ниска.
Днес ще поръчам култюб, че тва хпс грее на копеле.
Очевидно под хпс дори и да я дават за цъфтеж се отрязява по-добре от лед-а което е много жалко защото уж много ги хвалят тъпите ледове, а на всичкото отгоре съм дал 900леа за нея.. Не си избива парите хич, а хпс-то е 230леа. Разлика голяма и в цена и всичко. Както и да е. Набутал съм се и тва е.
Техниката за по млко разстояние между разклоненията работи и то доста добре затва поне съм доволен хах.
Снимка просто ей така
Ден 16 от показване над почвата.
Не съм поливал 2-3 дни. Утре ще е първата поливка с азот вече.
Температурата е 32°
Влажността е много ниска.
Днес ще поръчам култюб, че тва хпс грее на копеле.
Очевидно под хпс дори и да я дават за цъфтеж се отрязява по-добре от лед-а което е много жалко защото уж много ги хвалят тъпите ледове, а на всичкото отгоре съм дал 900леа за нея.. Не си избива парите хич, а хпс-то е 230леа. Разлика голяма и в цена и всичко. Както и да е. Набутал съм се и тва е.
Техниката за по млко разстояние между разклоненията работи и то доста добре затва поне съм доволен хах.
Снимка просто ей така
.png)