Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Първи дневник на Вал

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Sofia Cannabis написа: За някой неща съм съгласен с Фърст, ако нямаш опит колкото по-малко неща правиш толкова по-малък е шанса да прецакаш нещата.
Autoflower strains
- Аз съм топитарал и резултатът беше същото количество но по-малки глави.
- Тях не ги закачай както Фърст те посъветва.

Малко е относително кога растенията ще имат по-добър аромат и вкус.
- Аз Харесвам Хидро отгледан Канабис и няма как да ме убедиш че органичната е по-хубава.
- Фърст се кълне в органично отгледан Канабис и няма как да го убедиш че хидро е по-хубава.

За максимално изразени качества на растението трябва да се манипулира и да се стресира максимално когато е правилното време и да не се закача когато не трябва.
- можеш да правиш каквито си искаш промени когато си в растеж, да отрежеш растението по-средата да му махнеш всичките листа да останат само стърчащи клечки и това няма да се отрази по-никакъв начин на вкуса и аромата на готовият продукт.
- клонирането е доста голям стрес за едно растение и все пак се клонират точно поради тази причина че искаме да възпроизведем определени качества постоянно - аромати, размер, бързина на растеж и т.н...

Всички тук ще ти дадем информация от личният ни опит и този опит ще бъде много различен на всеки градинар.
Всеки е прав за себе си.

Не съм пушил хидро от Щатите, но съм пушил хидро коз и не ме кефи. Включително съм посещавал Холандия в която 90% от тревата в кофишоповете им беше гледана на хидро и не беше нищо особено, нито на сила, нито на вкус. Хидрото го правят за добив и печалба, а не за качество. Избягвам да ям и храна отглеждана на хидро. Предпочитам растения отгледани на Слънце и в почва (Майката Земя ). Поради тази причина не ям картофи купени от магазина и много други неща. Ще се опитам да ви го обесня въпреки, че още не сте освоили основната материя за взаимовръзката и важността на гъбите и бактериите в екосистемата, а какво остава да ако прескочим на материал за неща, които са извън възможностите на 5-те ви сетива. Взаимовръзката между висши растения с полезни почвени бактерии и гъби е като АБВ в отглеждането.

Стреса е един от начините за растеж, но не единственият път. Пътища много. Растението има закодирано в себе си да расте, защото растението възприема растежа, като единственната безопасност. Неговата безопасност не се изразява в това да остане капсолована семка срита в почвата на безопасно от смачкване или изяждане , а целта на семката е да разпукa твърдата обвивка, да пусне корени, да се вкорени и расте, и след това се възпроизведе и пусне семена. Като растежа е единственната сигурна защита и безопасност за растението. Макар, че няма 100% сигурност, защото може някое животно да го отскубне, откъсне, смачка и т.н., но ако това не се случи тогава растнието ше раста и то ще даде цялата си енергия в това да расте. Повярвайте ми, растенията знаят как да растат много по-добре от хората. Ние си мислим, че знаем нещо за тях, как те съществуват и се развиват. Всъщност те знаят много повече за нас, отколкото ние за тях. Както и в хората е закодиран растежа Хах

Природата е разумна и това, че аз в момента общувам с вас и вие ме четете в главата си и разбирате е 100% доказателство, че Природата е разумна, защото аз и вие сме част от Живата Природа. Това е факт. Осъзнал съм, че органиката превъзхожда изкуственното. Изкуственото си е изкуствено и никога не може да бъде по-добро от оригинала- органиката. Защото органиката я е сътворил Твореца. Многоизмерно Безкрайно Съзнание с безгранично хармонична интелигентност. Нещо, което човек не може да измисли, колкото и да се опитва, защото този Творец е създал това творение от 5 основни космически компонента в продължение на милярди години. (ако говорим изобщо за време )
Човешката наука не може да развие такава свръх интелигентност. Въпреки, че се имаме за най-разумният вид на тази планета, за бога ние се избиваме и тровим един друг, а сме от една раса, в същото време от нашият вид на другия край на света умират от глад, докато част от хората живеят в охолство от смъртта и страанието на други същества, а какво остава да осъзнаем неща над нашите възможности.

Да, по време на вегетацията можеш да отрежеш половината растения или да го начушиш, или да му правиш други техники и след това, като се възстанови да го изцъфтиш, но прилагането на всяка една техника е време, както и всяка една техника изменя не само физическата структура и визия на растението, но и психическата структура на растнието, което в крайна сметка оказва влияние на вкуса, силата и други фактори. Като най-вече оказва влияне на вкуса. Ако семката е хубава, силата почти винаги можеш да я докараш до презадоволителна точка, но с вкуса не винаги е така.
Стреса оказва влияние на растежа и това го знам и съм го осъзнал от опит, както с конопа така и с други култури. Стреса драстично изменя хормоните в растението, а от там изменя и цялото развитие на растението. Наистина ли си мислите, че неща, които тотално изменят външната структура на растенията, както и ги изменя и на на хормонално ниво, след това не оказват влияние в крайният продукт? Давам пример за водата и торенето при доматите, че ако вземем 2 култука (клонинга) от 1 доматено растение. Единият култук го торим с много синтетични торове и с много вода (дори няма да споменавам пръскане с препарати), този домат накрая ще роди да речем домати по 700 гр един домат.
Другият домат няма да го торим изобщо и ще го поливаме с 3-ти по-малко вода. Тук Дори не коментирамем Супер Почва, а най-обикновенна почва. Той също ще роди домати, но ще роди по-малко количество да речем и доматите ще му са по 100-200 гр единият, но тези домати ще са в пъти по-сладки. Не само, че ще са по-сладки, но и много по-богати на хранителни вещества, защото енергията в тях се е концентирала. Буквално 1 малък домат ще надвишава по-вкус, аромат и хранителни вещества в пъти 1 килограм от другите домати. Въпроса е дали искаме обем и "вода" или концентрация на "елементи".

Златна среда е, когато струните не са пренатегнати, но не трябва да са и прекалено отпуснати, иначе гадулката няма да свири... :D

Органичното торене надмимава по добив и по вкусови качества химичното торене. Като на всичко отгоре органичното отглеждане се нужда от в пъти по-малко количество вода.
С органичи торове с 1/3 по-малко вода може да стимулираш доматен корен разжда интензивно домати, като можеш да направиш и домат по 1 кило.
При Супер живата почва всичко е коренно различно, както и добивите и вкуса.

Храната поема вкуса и свойствата от почвата и мястото където е отглеждана и е растяло растението. Първо осъзнайте елементарни неща за почвата, като важността на бактериите и гъбите (АБВ то на отглеждането), че са нужни за пълното развитие на растенията ви, а след това ще обсъдим, какво влияние оказва Луната, другите небесни тела, звуците, вибрациите, магнитните полета, мислите, енергията и стреса върху вашите растения. ( са като ЪЬЮЯ в отглеждането) Има хора, които използват тези нехники и надминават всякакви очаквания.

Не ми вярвайте на мен и на моят опит, а екпериментирайте сами. Отледайте 2 клонинга, като единият го стресирате, а другият не. Направете и други експерименти, каквито усетите, че искате да направите или усетите в посоката, която ви дърпа. Екпериментирайте и дегустирайте. Да, чрез топиране, супер кроп и други техники с нужните грижи за възстановяване може да се увеличи добива. Но същият добив може да се получи и без стес. Не стресираните растения са по-силни и вкусни. Както вярвам, че и нестресираните хора са по-добри и прекрасни. Буквално съдя по себе си, като бит и страдал човек... да ръстях, но знам, че и един човек и едну растения/животни биха се развивали още по-хармонично по прекрасен начин без стрес. Когато бъдеш отгледан в такава среда, че Света отвън е Голям и Прекрасен... започваш да растеш по виртоозен начин. Започваш и да отразяваш тази неща..., което тотално изменя всичко.

Хората колкото и да се опитваме не можем да направим нещата, като Природата. Природата въпреки, че изглежда безкраен Хаос в нея има невероятна хармония и разум. Овощна градина дори само няколко месеца неподържане оказват огромен загуби на градината, а да не говорим за по-дълъг преиод от не поддържане, примерно 1-2 години... такава овощна градина не може да съществува.
Но гората въпреки, че на пръв поглед е Хаос в нея има Върховен Ред и Живот. Като тя продължава да съществува напълно автономна без човешко поддържане.
Преди си мислех, че трябва да подкастрям дръвчетата в овощната градина и да оформям короните им. След редица експерименти и опити видях, че в дългосрочен план най-добре е растението само да се развива без подрязване, както иска то, защото това дава максималните резултати. Растението знае по-добре от мен или от всеки един градинар... Буквално то израства и по такъв начин, че да може да носи тежестта си само, дори и да се гъне се гъне по хармоничен начин, защото клоните го разперват и натежават в различни посокки и играят ролята на балансиращ кантар. Направих много екперименти и с канабисови растения. Но най-добре е да придобиете собствена опитност. Просто наблюдавайте и вникнете в Природата. Позволете й да се свърже с вас.

Вярвам, че за неопитни градинари е важно да си закачат по-малко растенията, защото е по-малък шанса от това да допуснат грешки. Както казах, не веднъж съм си усирал растенията от прекалено много пипане. Както и не веднъж съм виждал други случай някой да си усере растенията от прекалено много пипане. В определение моменти ако се пипне когато трябва могат растенията много да се форсират без да забави развитието им, но вижам, че все по-малко хора знаят, кога и как се прави това. Както казах растенията знаят по-добре от нас как да растат.

Клонинга е генетично носител и копие DNA на майката до 90%, но никога не е оригинала. Майката има информация в себе си, която никога не е предадена на 100% в разклонението, защото то е "част от нея информация", никога не достига до разклоненията. Майката има обособен първичен корен, които клонинга няма и никога не може да развие, колкото и мощна кореннова система да развие. Като има определени процеси, които се случват единственно в този първичен корен. Ето това е причината поради, която все повече почвам да предпочитам растения от семки пред растения от клонинги. Да с клонингите могат да се получат прекрасни резултати, да се фокусирам върху определен фенотип и да се спестят разходи за семки, но не винаги правенето на клонинги печели време или преимущество. Има еволюционна памет, генетична памет, елементарна памет, атомна памет, съзнателни, несъзнателни нива на паметта, артикулационни и неразделни нива на паметта. Самият ние сме памет. Дали сме мъж или жена е въпрос на памет. Дори Кармата ни е памет...

Аватар
Val
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 88 times
Been thanked: 163 times

Здравейте. :weed4:
Тук се е заформила доста интересна тема на разговор. Има какво да се каже определено, но аз мисля да мина към съществената тема. Ето ги и момите. Дизелката на ден 43 от покълване и ден 10 от 12/12. Трите крем карамелки са ден 23 от покълване.Зная, че им е рано ги да ги цъфтя, но нямам избор. Едната, дясната от първото си листо от както е станала растение се чумери такава, дали ще се усмихне като поотрасне? Като цяло на мен ми се струват добре, свежички са, но друго си е професионалното око... Как ви се струват на вас, нещо да им липсва?
Усмихната и спокойна :stone:
Прикачени файлове
img.jpg
jpg43.jpg
ден43jpg.jpg
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Прекрасни са! Пръщят от свежест. :)
Дай им ако имаш Желязо (Fe). Могат да минат и без него (желязото), но ще им се отрази добре и сега и за през цъфтежа.
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Изглеждат супер, това което аз мисля е че може да намалиш поливането на това странно изглеждащото.
Може да е някакъв друг проблем но е добре да отхвърлиш преполиване. Ако е започнал проблема като е било малко просто никога не се е оправил напълно.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
Val
Баш Градинар
Баш Градинар

Благодаря, момчета. Желязо мисля да им взема тези дни. Моята майка е фенка голяма на цветята и редовно ги полива с вода от попарена коприва, как ви се струва? Китките и са много красиви и е като джунгла в апартамента и. Аз ще си купя нещо готово, няма да рискувам, но ми е интересно мнението ви?!
На снимката първото в ляво е странното бебе, което пусна три листенца и си тръгна такова криво от самото начало. Ще послушам г-н Canabis и ще го оставя малко без поливки, ще видим как ще е.
:weed5:
Прикачени файлове
бебета.jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар

Време е за update.
#БГКоноп
Аватар
Val
Баш Градинар
Баш Градинар

Здравейте.
Дизелката: ден 50 от покълване, ден 16 от 12/12. Карамелите : ден 28 от покълване.
Температурата в бокса е 26-29 в светлия и 21-23,24 в тъмния. Влажността 60-65% в светлия и 70 и няколко до 80 и няколко % се вдига в тъмния период. Пх на водата с торовете 6.7
Усмихната :stone:
Прикачени файлове
20191126_175808.jpg
20191126_180104.jpg
Аватар
Val
Баш Градинар
Баш Градинар

На тази снимка се виждат и 4-те. В ляво е най малката и дребна. От както засуших почвата листенцата започнаха да се изхлаждат. Уж са еднакви семки а и 3-те растат толкова различно, изглеждат абсолютно различно.. ... Странен експеримент ще да е. :) :weed4:
    Прикачени файлове
    jpg3.jpg
    Аватар
    Sofia Cannabis
    Градинар
    Градинар

Изглеждат много добре, това проблемното иска повече грижи, но след като виждаш че се оправя ще го стабилизираш и него.
    #БГКоноп
    Аватар
    Val
    Баш Градинар
    Баш Градинар

:passj: Добра вечер от мен.
    Update: Дизелката е ден 53. Карамелите ден 31. Храня ги по схемата на BIOBIZZ, добавям 0.75 мл на 1 л вода Fe, dolomit 1g на 1 л. Редувам поливка с храна и после с вода. Днес като отворих бокса за обичайните ежедневни нужди на растенията, имах нежелан гост на едното от горните листа на дизела. Веднага беше унищожена, огледах по обстойно не но не видях повече вредители нито по листата, нито в бокса. Ето и снимка. Какво да правя :shock: , тя изглежда зловеща и плашеща.
    Усмихната :weed4:
    Прикачени файлове
    jpg1-1.jpg
    jpg1-1.jpg (8.22 KiB) Преглеждано 2051 пъти
    jpg2.jpg
    Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”