Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Блатной дневник #2 ( LED + HPS)

Заключено
Семена марихуана
Аватар
SativaLover
Градинар
Градинар
Has thanked: 87 times
Been thanked: 91 times

За автоматици съм чувал , че и 5 литра са достатъчни... но пак зависи от автоматика какъв сорт е и т.н. попринцип ги гледат в 2 галона = 6 литра
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

SativaLover написа: 16 Ное 2019, 11:00
аз в тези кофички карам докато станат 20см т.е. 4-5 седмици... проблем ли е? сори за офтопика
Да, проблем е, защото като стоят твърде дълго растенията в малки кофички и корена им се обинтова, като освен, че спира да се развива нормално на страни, а и почва да се навива към сърцевината си, а обикновенно расте на вън... Понякога няма проблеми, понякога се налага при пресаждане да се резплетът и погъделичкат корените, но понякога прави проблеми, като Rootbound, което е проблем, защото растението остава джудженце, заради слабия корен.

Микоризата в този случай е много полезна, защото дори и растенито да има Rootbound то не страда и се развива добре, защото мицела се е развил вместо корена и го храни.

Имал съм случай на Rootbound точно от кофички от кисело мляко от задържане в тях прекалено дълго време. Но чоек се учи и благодарение на този опит сега мога да споделя информация за това, как вие да не допускате същите грешки.

#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

SativaLover написа: 16 Ное 2019, 11:40 За автоматици съм чувал , че и 5 литра са достатъчни... но пак зависи от автоматика какъв сорт е и т.н. попринцип ги гледат в 2 галона = 6 литра
Ако ще гледаш много бройки автоматици ги сложи в 7 литра.
Ако ще гледаш малко бройки ги сложи в 15 литра или повече.

Примерно ако е някакъв бокс 1-1.5 кв бих сложил 8 растения в 7 литрови саксии.

Когато има повече почва се нуждаеш от по-малко торене, защото има хранителни вещества в почвата. Когато има по-малко почва се ще трябва ти даваш храната с торене.

Добави към почвата и кокос, и компост в почвеният микс. Ще останеш доволен.

#БГКоноп
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 383 times
Been thanked: 781 times

Ъпдейт.

Ден 11 от показване над почвата.

Пресял съм ги днес в 7 или 9 литра, не съм сигурен. Но мисля, че са 9, се таа

Влажност и температура не помня, но беше в нормите.

Техниката мисля да я спра за няколко дни.. Че буквално разклоненията излизат едно след друго. Както се вижда на снимката толкова малко изглеждя, а са на 4-5 разклонения..

Забравих да купя 2ри таймер за хпс-то и до утре на обед ще работят нон стоп и тогава ще ги наглася вече за постоянно.

Снимка.
Прикачени файлове
IMG_20191117_173453.jpg
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Изглежда супер
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
SativaLover
Градинар
Градинар

Тези от страната на ХИД май се развиват по-добре.... интересно ще е да се види какви ще са резултатите!
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

Ъпдейт.

Ден 13 от показване над почвата.

Полял съм малко повечко този път, че почвата е не намокрена преди пресяването, изключих направо.

Температура и влажност са в нормите.

Единия мъник даде фира.. Това е в следствие от ранно пресаждане, тъй като то беше покълвано няколко дни след всички други и нямаше достатъчно корени, разпадна се в ръцете ми и още тогава ми мина през ум, че няма да го бъде.

Един проблем се появи. Пожълтяване по листата.. Някой, ако има идеи какво може да е - ще съм ви благодарен много!

Снимки.
Прикачени файлове
IMG_20191119_124509.jpg
IMG_20191119_124518.jpg
IMG_20191119_122832.jpg
IMG_20191119_124419.jpg
IMG_20191119_124348.jpg
IMG_20191119_122316.jpg
Когато правиш повече от колкото ти плащат, след време ще ти плащат повече от колкото си направил!
Аватар
SativaLover
Градинар
Градинар

Тези първите листа ще паднат, не ги мисли! Те са си свършили вече работата, дали са си своето... старите листа падат и излизат нови - винаги е така. Кога смяташ да ги пускаш в цъфтеж? Според мен до 2-3 седмици максимум трябва да ги пускаш... 4-5 седмици вегетация ще са ОК, НО ти си решаваш.... даже и сега да ги пуснеш няма да сгрешиш! Интересно как не сете го решили предварително кога ще ги пускате да цъфтят.... примерно, ако вег. е 4 седмици, а цъфтежа е 9 стават точно 3 месеце вег. + цъфтъеж.

ЕДИТ : Инак тъй като гледам са само "бейби" листа ,ама Айде да не спорим излишно, че пак ще получа бан за глупости.
Последно промяна от SativaLover на 19 Ное 2019, 21:25, променено общо 7 пъти.
АУЕ БЛАТНОЙ
Баш Градинар
Баш Градинар

SativaLover написа: 19 Ное 2019, 20:56 Тези първите листа ще паднат, не ги мисли! Кога смяташ да ги пускаш в цъфтеж?
Пич, уважавам всяко мнение ама недей да спамиш излишно, става ли?

Какви първи листа те гонят не мога да разбера.. Чак толко балам не съм да снимам baby листата и да задавам тъпи въпроси..

Цъфтежа рано още.
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар
Has thanked: 1620 times
Been thanked: 836 times

АУЕ БЛАТНОЙ написа: 19 Ное 2019, 12:53 Ъпдейт.

Ден 13 от показване над почвата.

Полял съм малко повечко този път, че почвата е не намокрена преди пресяването, изключих направо.

Температура и влажност са в нормите.

Единия мъник даде фира.. Това е в следствие от ранно пресаждане, тъй като то беше покълвано няколко дни след всички други и нямаше достатъчно корени, разпадна се в ръцете ми и още тогава ми мина през ум, че няма да го бъде.

Един проблем се появи. Пожълтяване по листата.. Някой, ако има идеи какво може да е - ще съм ви благодарен много!

Снимки.
Може би почвата им идва малко силна сега като са малки още.Температура,влага всичко ти е ок и лампите са на високо,от тях не може да е.
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”