Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Голям проблем
-
Fake
- Градинар

- Has thanked: 407 times
- Been thanked: 176 times
Здравей те. Растенията са ауто супер хаш на 40 дена почвата вече не си я спомням пишеше че е с повече фосфор. Светлината е лед 2бр бества 1000вата, бокса е 90х50х160. Проблема си го имат от малки крушките са на 60 70 см вентилатор само изскарващ с филтър температура с едната крушка 25 с 2 те 30 макс 35. Поливам само с престояла вода без никакви корекции на пх. Забелязах че когато светят двата панела разстенията клюмват а с единия се изсправят листата незнам какъв е проблема ако може някой да помогне тези вече съм ги отписал така или иначе поне за напред да не повтарям грешката
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Здравей и добре дошъл във форума на Гръсти.Fake написа: ↑17 Ное 2019, 09:12 Здравей те. Растенията са ауто супер хаш на 40 дена почвата вече не си я спомням пишеше че е с повече фосфор. Светлината е лед 2бр бества 1000вата, бокса е 90х50х160. Проблема си го имат от малки крушките са на 60 70 см вентилатор само изскарващ с филтър температура с едната крушка 25 с 2 те 30 макс 35. Поливам само с престояла вода без никакви корекции на пх. Забелязах че когато светят двата панела разстенията клюмват а с единия се изсправят листата незнам какъв е проблема ако може някой да помогне тези вече съм ги отписал така или иначе поне за напред да не повтарям грешката
Проблема е комплексен. Първо сетлината им идва твърде силна за растения с този размер и получават светлинно изгаряне. (light burn) Второ системно са преполивани растенията, което е заключило освояването на Азота. Освен това имат и недостиг на хранителни вещества. След като изсъхне добре почвата. Аз бих им дал листно Клации (Cal), Магнезии (Mag) и Желязо (Fe). Бих го дал листно, за да влезе през стоматите (порите) на листата и да отпуши заключването на хранителните вещества в корените.
Също така облепи тубите с нещо за да не пропускат светлина, било то вестник и тиксо, защото достигането на светлина до корените на растенията причиняват много проблеми на растенията.
Отдалечи леко лампите или спри 1-ят панел.
Ако растенията бяха в оптимална форма можеше да се справят с темепратурата, но в кобинацинация с другите неща високата температура им идва и тя нанагорно.
Можеш да ги закърпиш и изцъфтиш, но добива ще бъде много малък заради комбинацията от проблеми, защото за 40 дни развитието им е слабо.
Следващият път ще е по-добре. Ако искаш си отвори дневник и така другите колеги ще могат да ти помагнат със съвети и информация още от самото начало на проекта.
#БГКоноп
П.П. Хубаво е на всички снимки, които качваш да им премахваш предварително метаданните. Аз ползвам този сайт, които едновременно смакчва размера на снимките (компресира) и едновременно им трие метаданните.
https://compressjpeg.com/
- SativaLover
- Градинар

- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 91 times
Ти си ги изгорил с тези лампи! Явно 35 градуса е много... дръж ги само под едната лампа или ги отдалечи. Успех!
- firstcitizen
- Буден

Браво, че си сложил още семки!
Няма роден научен, всички сме ги правили тези грешки и от там идва опита. Не е нужно ти да допускаш същите грешки, ако можем ще ти ги спестим, като ти помогнем с каквото можем.
Колко % ти е влагата в помещението?
-
Fake
- Градинар

Незнам за влажността ако е препоръчително да се знае ще си взема уред. А сега преди да съм оплел повече нещата, тези ще ми свършат ли работа
https://greenplanet.bg/bg/flora-duo/228 ... a-duo.html
https://greenplanet.bg/bg/greenplanet/1 ... al-1l.html
- firstcitizen
- Буден

Аз съм си купил една станция с термометър и влагометър с функции да помни максимални и минимални стойности, както и да показва в момента какви са, като има и допълнителна външна сонда с датчик, които го слагам на върха на главите. Така виждам на 2 места едновременно как е температурата и влагата. (където е датчика и където е станцията) Този уред го купих за 12 лв от магазин и вече го ползвам години, като само му сменям батерията. (от китайците най-вероятнощ е е 2-3$, но на мен не ми се чакаше тогава)Fake написа: ↑18 Ное 2019, 07:11 Незнам за влажността ако е препоръчително да се знае ще си взема уред. А сега преди да съм оплел повече нещата, тези ще ми свършат ли работа
Влагата е един от най-важните фактори. За вегетация ти трябва висока влага да речем 75%-60% според това дали гледаш от клонинг или от семка и постепенно през вегетацията да я намаляваш, Ти гледаш от семки така, че че да речем, че е хубаво през вегетацията ти влагата ти да е около 60%. След това като започне цъфтежа постепенно да намаляваш влагата от 50% към 40%, а после за финала на последнит седмици за да избегнеш мухал при дебелите глави е хубаво ако можеш да слезеш под 40% примерно 35%. Но това са много оринтировъчни цифри, защото зависи от осветлението ти и от CO2-то, дали ще ползваш и т.н.
Когато е много висока температурата, като при теб за да не стадат растнията покачвам и влагата на въздуха и CO2-то за да не стадат растенията, защото тези неща са свързани.
Какъв изкарващ вентилатор използваш? С каква мощност е?
Влата трябва да се знае дори и да не правиш нещо по нея за корекцията й.
По-добре си вземи други торове. На GHE съм ползвал органичнат им серия General Organics, която си е просто органична серия на General Hydroponics и смея да твърдя, че са слаби торове и няма голям смисъл да се дават толкова пари за тях, като могат да се купят много по-ефективни неща за същите пари...
По-добре си вземи на Гуанокалонг ( Guanokalong) 1 кутия с гуано, 1 кутия с рибна пудра, 1 кутия с вулканична пепел и 1 кутия пудра от морски треви ( seaweed powder, която е богата на Магнезии и други микро елементи ) в комбинация с малко Меласа стават много хубави неща. От на Калонга торовете давм по 1 дозатор (50 мл обем, нищо че е суха тор го водят обем 50 мл) на 10 литра саксия. Според нужните увеличвам или намалявам количеството.Сухите торове имат бързо и бавно освобождаване ,така че са много ефективни и аутдор. Също така могат и директно с почвата да се смесват за да я обогатят предварително преди да посадиш растенията в тях можеш да си освежиш старата почва.
Твойте туби са под 10 литра и трябва да даваш по-умерено. Меласата може да ползваш био от био магазин или фуражна, но биото е по-добра, защото 3-та преварка и в нея са останали повече полезни вещества, а фуражната е само 1 варка. Меласа давам по 1 супена лъжица на 5 литра прстояла вода. (Тя е богата и на магнезии и на много микроелементи)
Аз Калция и Магнезия го давам с каменни брашна (Варовикови скали, различни видове глина, Доломит и други) От каменните брашна съм много доволен, като тор!!!!
Най-евтиният ти вариант на Магнезии ти е Английска сол от аптеката, защото тя е Магнезиев Сулфат. Намира се във всяка аптека и е стотинки (последно я купувах около 30-40 стотинки за пакетче).
Тук в Гръсти има тема, как се използва Английска сол (Mg) при дефицит
viewtopic.php?f=9&t=13&p=32&hilit=%D0%B ... %D0%BB#p32
Желязо давам на растенията си или с каменните брашна или с тор от Коприва. В момента има много свежа коприва и много лесно можеш да си направиш тор от коприва, като събереш коприва и я покриеш с вода (можеш и в туба, можеш и в кофа, може и в бидон...). Мирише зверски, но върши прекрасна работа за без пари. Ползвам я и през вегетацията и през цъфтежа.
В тази тема съм споделил, как си приготвям голяма част от домашните торовете, които използвам:
viewtopic.php?f=6&t=5
#БГКоноп
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4017 times
- Been thanked: 4814 times
firstcitizen ти е дал дългият отговор и ще е добре да поправиш нещатата за които говори.
Първото което трябва да оправиш е Температурата, 35 индоор е прекалено висока температура.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
-
Fake
- Градинар

положението малко се по закърпи, саксиите са облепени имаше доста корени на светло, температурата не надвишава 26, светлината е 24-0 свети единя панел. торовете пристигнаха и наторих веднъж според описанието в саѝта ако съм го разбрал правилно, сложих по 50 гр на 5 литра вода и коригирах пх до около 5, само от едната кутия сложих по 1гр на литър, в описанието на снимките ще напиша по колко съм взел. имам и приготвена смес с същите пропорции + една супена лажица на 5л меласа, сместа отлежава вече няколко дни. понеже нямах време да питам а положението беше зле такива сам ги забъркъл.
- firstcitizen
- Буден

Браво! Доволен ще си от торовете и е хубаво, че си стабилизирал растенията Това, че е спаднала температуата и че не достига светлина до корените много ще помогне! Тубата с 5-те литра течна тор преди да я ползваш просто я разтръскай добре за да се разбърка, защото се отаяват частици на дъното.Fake написа: ↑23 Ное 2019, 14:38 положението малко се по закърпи, саксиите са облепени имаше доста корени на светло, температурата не надвишава 26, светлината е 24-0 свети единя панел. торовете пристигнаха и наторих веднъж според описанието в саѝта ако съм го разбрал правилно, сложих по 50 гр на 5 литра вода и коригирах пх до около 5, само от едната кутия сложих по 1гр на литър, в описанието на снимките ще напиша по колко съм взел. имам и приготвена смес с същите пропорции + една супена лажица на 5л меласа, сместа отлежава вече няколко дни. понеже нямах време да питам а положението беше зле такива сам ги забъркъл.
Щом си направил смес я използвай и не приготвяй нова докато не свършиш тази. Това, което ти остане като торове го дръж на хладно и тъмно. (примерно маза, само да не замръзват) Ако им даваш торове в суха форма, трябва да си по-умерен с торонето. (просто го споменавам)
Така разредени би трябва да им е добре.
Какво стана с новите семки?
#БГКоноп
.png)