Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

new vilager РЕСТАРТ

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Прави отделен вегетационен бокс. В него можеш и клонинги да си правиш. Просто там ще подържаш 18/6 режим, а в цъфтежния ще зареждаш растения на 12/12. Като захванеш един цикъл и вадиш много бързи реколти.

Можеш да правиш ротация на растенията, като им разменяш местата за да са максимално огряти и да изравниш размера, но това си е занимавка и трябва да имаш време за него. Както и можеш да подложиш нещо на по-ниските растения за да изравнят височината с най-високото. Примерно тухла, дървено трупче, книга или нещо друго.

Трябваше да пишеш на Seedsman, че не са тръгнали семената. Щяха да те компенсират по някакъв начин, било то и при следваща поръчка от тях. Понякога не са те виновни. Веднъж пуснах 36 регулар семки от 4-ри сорта купени от Seedsman., като 3 от сортовете бяха общо 33 семки от които 33 се разпукаха, 4-ят сорт беше на Humboldt 3 регулар семки. Тея 3 семки не се разпука нито една. Пратих им сними, как съм ги стартирал по единтичен начин с тарелки в плик включително със сонда за температурата и влагата. Тия 3 семки ги чаках над 20 дни и не се разпукаха. След като им писах на Seedsman , че от 3 сорта имам 100% успеваемост с 33/33, а от 4-ят сорт от 3/0 ми предложиха компенсация за стойноста на семките да си избера семена от тяхната генетика, които следващата поръчка да ми ги изпратят.

Гените на семката е едно от най-важните неща. Бих предпочел да изчакам още 2 дни за да получа нещо в пъти по-добро за същите пари. Разбираш ли, разликата после може да бъде 3-ти по-жизнени и мощни растения, което означава и повече добив и с по-силно изразен ефект и вкус.

Има банки, които са изградили традиция в правенето на семена. Предпочитам за същите пари дето ще ги дам за семена на СийдМафията да си купя регулар семки от банка, която от 27 години отглежда органично канабис и канабис семена.

Дори и да не избереш това, има много други банки, които ще ти дадът много по-добри предложения за същите пари, било то и да трябва да чакаш 2 дни повече. Повярвай ми, такова забавяне си заслужава!!! Търпението е невероятен аспект от земеделието и ако вкараш тези принцип и в живота си ще отключиш нови невероятни неща.

Следващият път ползвай по-големи саксии. Това с фибрана на пода е много добро решение! Поздравявам те за него! :)

Различни са, защото дори растения от един и същи сорт имат различни фенотипове. Когато отглеждаш много растения от един и същи сорт лесно можеш да определиш няколко различни фенотипа. Примерно 1 висок, 1 среден и един нисък, но това е най-елементарен пример, защото фенотиповете могат да се изразени не само в размерите, а и във вида на листата и във вкуса, и в ефекта, и във времето за цъфтеж, и в добива и т.н., нищо, че са един и същи сорт. Също така, когато отглеждаш повече растения от 1 сорт лесно ще забележиш, че някой растения изостават, други се развиват добре, а трети хвърчат и се развиват с невероятни темпове, въпреки, че са един и същи сорт и в еднакви условия и торени по еднакъв начин.

Това, че стават различни е напълно нормално. Примерно ти и брат ти ядете една и съща храна, но ставате различни хора с различни характери и предпочитания, е можете да имате сходства във вкусовете и чертите, но имате и свойте различия.

Ако се храня с банани тялото ми ще развива човешко тяло. Ако една маймуна са храни с банани тялото й ще се развива, като на маймуна. Тялото има невероятен ителект заради генетичният код, които носи. Бана си е банан, но човешкото тяло го превръща в растеж на човек, а маймунското тяло в растеж на маймуна.

Ако на 500 човека раздам едни и същи съставки за супа те няма да направят еднаква супа, а ще има 500 различни супи, нищо, че съставките са едни и същи.

За това е важно да вкарваш енергията си съзнателно в действията си и нещата стават по невероятно прекрасен начин.
new vilager
Градинар
Градинар
Has thanked: 495 times
Been thanked: 223 times

благодаря за съветите, first ! Ще се възползвам. Ще опитам да пиша и на Сиидсмен ...макар да нямам достатъчно снимков материал. Ще помисля дали въобще да им пиша. Относно саксиите ....тези са ми 7 литрови. Още по-големи ли да ползвам ?
"Освен сега, има и после !"
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

new vilager написа: 14 Ное 2019, 13:07 благодаря за съветите, first ! Ще се възползвам. Ще опитам да пиша и на Сиидсмен ...макар да нямам достатъчно снимков материал. Ще помисля дали въобще да им пиша. Относно саксиите ....тези са ми 7 литрови. Още по-големи ли да ползвам ?
Зависи. При малко брой растения е по-добре по-големи саксии. При много растения е по-добре да са в по-малки саксии. 7 литра е ок, но понеже тук залагаш на малко растения, а виждам, че площа ти е позволявала повече е можело да ползваш малко по-големи саксии.

Ако ще ползваш 7 литрови саксии обмисли да ползваш работник квадратни саксии, защото са по-евтини,а и като са квадратни можеш да ги прелипиш една до друга и да събереш повече бройки.

Аз съм фен и на дишащите торби, но последно време започнаха да правят и кофти модели и там е малко по-специфично.

С времето ще почнеш да усещаш растенията и ще видиш, че това с размера на саксията може да контролираш много растежа и размера на растенията.

Следващият път се постарай повече с почвата и това много ще ти се отблагодари. Имаш ли останало компостен материал от гъбите? За следващият път смеси 1/2 от него с тая ползваната купешка почва. Саксиите ги направи така, че горе сложи един малко по-беден слой с почва.
new vilager
Градинар
Градинар

Ясно, разбрах за саксиите, ще го коригирам това. Относно почвата....компоста ми не е като на повечето гъбари, защото не гледам печурка, а кладница. Тук наблягаме на целулозата, която изхранва гъбата от мицел до гъба и реално ползвам или стърготини дървени или слама - от пшеница, ечемик, слънчогледови стебла и др. Най-често я правя в слама от пшеница. Тя е наситнена на около 6-10 см, сварена добре на 100 + градуса, смесена с хидратна вар и изцедена. Това е готовия компост за мен, в който инокулирам мицела. Опасявам се дали ще е удачно да смеся такъв тип смес с готовата почва, но не пречи да опитам. Идеята на сваряването е да се избият всякакви налични други зарази, патогенни щамове и инсектициди, за да стане почти стерилна среда и да позволи развитието само на мицела на гъбите....а с хидратната вар регулираме РН-то и допълнително средство за пречистване. Затова много ме съмнява, че марихуаната няма да се чувтсва добре, но както писах - ще опитам. Благодаря за съветите !
new vilager
Градинар
Градинар

Растем добре за сега....
Днес забелязах и появата на първите заченки на цветовете...ако не греша. Както се вижда на снимките изоставащите стремително догонват най-високото растение, което ме радва особено...Напразни притеснения са били...просто се развиват по-бавно...Да не се повтарям, ама first, vetruschka, Sofia canabis и останалите опитни колеги се оказаха много прави - и за осветлението, че е близо, и за нивото на почвата в саксиите и т.н. Благодаря ви !!!

Относно родилния бокс - като по учебник - за 66 лв се снабдих с всичко, което сметнах, че ще ми е нужно и го сглобих за 20 минути. Ето какво използвах :
- текстилен "гардероб" (дори го хванах на промоция) - продават се във всеки голям строителен хипермаркет. По-добро е от палатка и според мен, все едно е направен специално за гроувъри :-) ;
- 2 лед крушки Филипс по 100в всяка ;
-тяло за външно осветление с добър рефлектор и капак ;
-саксийки малки ;
-домакинско алуминиево фолио ;
-удължител, разклонител,
-почва....и май това беше всичко.
Факт е, че след престояването за 24 часа във водата, а сетне още 24 часа в чиста влажна хартия, семенцата покълнаха до едно, а в бокса, явно се чувстват добре. За сега (второ денонощие) от 12 са изникнали над саксиите 9 почти 10, което лично за мен е супер рекорд :-)
Държа ги на режим 24/24 осветление, вентилация изсмуква въздуха от бокса, фолиото е отвътре и отвън, за да няма грам светлина в общото помещение, където са големите.
За сега това е.
Мир и любов желая на всички !
:weed:
:passg: :bong:
Прикачени файлове
14.11.
14.11.
14.11.
14.11.
16.11.
16.11.
16.11.
16.11.
16.11.
16.11.
16.11.
16.11.
16.11.
16.11.
16.11.
16.11.
16.11.
16.11.
16.11.
16.11.
днес
днес
днес
днес
днес
днес
днес
днес
днес
днес
днес
днес
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Добре изглеждат растнията, много свежи !
Гледай малките да не се издължават много.

Не искам да те разочаровам, но тези текстилни гардероби за нищо не стават. Аз самият съм ползвал такъв и се скъса доста бърза. След това си купих втори (също на промоция) и той се скъса супер бързо. Общо 3 индора съм изкарал в такива гардероба...! Първо заминава ципа, а след това други работи и свети като китайски фенер, а при мен не трябваше да си личи, защото бокса беше в стая в която живея.
Като си направих дървен бокс се родих!!! Като дървенията съм я взел от боклука и ми е излязал бокса без пари. Просто се оглеждай какви дървении изхвърлят. Можеш да ги изчистиш и да ги ползваш.

Палатка да беше взел, щеше да е много по-добре, но са и по-скъпи!
new vilager
Градинар
Градинар

След появата на първите пистили на средната хубавица, днес виждам, че и на по-малката й сестра се появяват. Чудя се още колко ли ще пораснат на височина, че нямам място за лампите...най-много още 10-15 см мога да добавя, а сетне ще опрат в прожекторите.
Относно малките - твърдо останаха 8 засега, но 8 от 12 си е направо супер...ако продължат така. Не знам дали въобще да ги описвам в този дневник - това реално е друга партида...както и да е.
Ето снимки от 19-ти и от днес.
Прикачени файлове
20191121-11.jpg
20191121-9.jpg
20191121-7.jpg
20191121-3.jpg
20191121-2.jpg
20191119-2.jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Време е за update.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
new vilager
Градинар
Градинар

Привет на всички !
В голямата къща нещата са добре...според мен. Започна цъфтежа и на трите момичета. Растем още и на височина. Сравнявайки с други дневници на колеги, съобщавам, че моите са родени на 29.09. и скоро ще "чукнат" 60 дни откакто са се показали над почвата. Незнам дали това е правилния етап от развитието, в предвид времето от появата им ?
Условия :
- светлина : режим 12/12, от 6.11., т.е. точно 20 дни в този режим ;
- ветрове в колибата : постоянно обдухващ растенията вентилатор + вкарващ от помещението и изтеглящ от помещението вентилатори ;
- температура : 25-26 през светлата част, 18-22 през тъмната част
- влага на въздуха : 34-47 % (още не съм спретнал системата за овлажняване както искам)
това е... Днес ми хрумна, че можех да бъда по-съобразителен и да ползвам нощната тарифа на тока и светлия период да е от 22ч. до 10ч., а не както сега - от 10ч. до 22ч., но май е късно и....мисля, че ако сега го обърна, мога да ги стресирам ...или не ? Дайте мнение.

Мир всем !
Прикачени файлове
25.11.
25.11.
25.11.
25.11.
25.11.
25.11.
25.11.
25.11.
23.11.
23.11.
23.11.
23.11.
23.11.
23.11.
23.11.
23.11.
23.11.
23.11.
23.11.
23.11.
Аватар
ganjalove
Градинар
Градинар
Has thanked: 1620 times
Been thanked: 836 times

Премини си спокойно на нощната тарифа,така тока ще ти излезе почти наполовина,за 1 ден нищо няма да им стане толкова.Вече се вижда по листата и главите образуване на смоли,почнаха ли да понамирисват вече :)
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”