Можеш да правиш ротация на растенията, като им разменяш местата за да са максимално огряти и да изравниш размера, но това си е занимавка и трябва да имаш време за него. Както и можеш да подложиш нещо на по-ниските растения за да изравнят височината с най-високото. Примерно тухла, дървено трупче, книга или нещо друго.
Трябваше да пишеш на Seedsman, че не са тръгнали семената. Щяха да те компенсират по някакъв начин, било то и при следваща поръчка от тях. Понякога не са те виновни. Веднъж пуснах 36 регулар семки от 4-ри сорта купени от Seedsman., като 3 от сортовете бяха общо 33 семки от които 33 се разпукаха, 4-ят сорт беше на Humboldt 3 регулар семки. Тея 3 семки не се разпука нито една. Пратих им сними, как съм ги стартирал по единтичен начин с тарелки в плик включително със сонда за температурата и влагата. Тия 3 семки ги чаках над 20 дни и не се разпукаха. След като им писах на Seedsman , че от 3 сорта имам 100% успеваемост с 33/33, а от 4-ят сорт от 3/0 ми предложиха компенсация за стойноста на семките да си избера семена от тяхната генетика, които следващата поръчка да ми ги изпратят.
Гените на семката е едно от най-важните неща. Бих предпочел да изчакам още 2 дни за да получа нещо в пъти по-добро за същите пари. Разбираш ли, разликата после може да бъде 3-ти по-жизнени и мощни растения, което означава и повече добив и с по-силно изразен ефект и вкус.
Има банки, които са изградили традиция в правенето на семена. Предпочитам за същите пари дето ще ги дам за семена на СийдМафията да си купя регулар семки от банка, която от 27 години отглежда органично канабис и канабис семена.
Дори и да не избереш това, има много други банки, които ще ти дадът много по-добри предложения за същите пари, било то и да трябва да чакаш 2 дни повече. Повярвай ми, такова забавяне си заслужава!!! Търпението е невероятен аспект от земеделието и ако вкараш тези принцип и в живота си ще отключиш нови невероятни неща.
Следващият път ползвай по-големи саксии. Това с фибрана на пода е много добро решение! Поздравявам те за него!
Различни са, защото дори растения от един и същи сорт имат различни фенотипове. Когато отглеждаш много растения от един и същи сорт лесно можеш да определиш няколко различни фенотипа. Примерно 1 висок, 1 среден и един нисък, но това е най-елементарен пример, защото фенотиповете могат да се изразени не само в размерите, а и във вида на листата и във вкуса, и в ефекта, и във времето за цъфтеж, и в добива и т.н., нищо, че са един и същи сорт. Също така, когато отглеждаш повече растения от 1 сорт лесно ще забележиш, че някой растения изостават, други се развиват добре, а трети хвърчат и се развиват с невероятни темпове, въпреки, че са един и същи сорт и в еднакви условия и торени по еднакъв начин.
Това, че стават различни е напълно нормално. Примерно ти и брат ти ядете една и съща храна, но ставате различни хора с различни характери и предпочитания, е можете да имате сходства във вкусовете и чертите, но имате и свойте различия.
Ако се храня с банани тялото ми ще развива човешко тяло. Ако една маймуна са храни с банани тялото й ще се развива, като на маймуна. Тялото има невероятен ителект заради генетичният код, които носи. Бана си е банан, но човешкото тяло го превръща в растеж на човек, а маймунското тяло в растеж на маймуна.
Ако на 500 човека раздам едни и същи съставки за супа те няма да направят еднаква супа, а ще има 500 различни супи, нищо, че съставките са едни и същи.
За това е важно да вкарваш енергията си съзнателно в действията си и нещата стават по невероятно прекрасен начин.
.png)