Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Половин дневник на аматьора

Публикувай отговор
Семена марихуана
Mamadana
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 75 times
Been thanked: 343 times

Ето още малко.
Прикачени файлове
foto_no_exif (5).jpg
foto_no_exif (4).jpg
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Само трябва да уточниш дали използваш препоръчаната почва от БиоБизз за да спреш течните торове две седмици преди бране.
Тази таблица която следваш пише с каква почва се комбинира. Ако използваш почавата която пише на таблицата, може да караш по-схемата и да спреш да ториш две седмици преди бране.

Ако използваш различна почва, аз бих торил до една седмица преди бране.
Като за последната седмица торене преди да спреш, повтаряш предходната.

От тези снимки които показаваш растенията ти цъфтят максимално сега, всички са с нови бели косми и изглеждат много добре. Аз мисля че имаш минимално 56 дни цъфтеж за този вид.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

Sofia Cannabis много добре знаеш, че това е далеч от максималното цъфтене :D

За максимални резултати с BioBizz не трябва да следваш таблицата, защото тя е щадяша ... а и биобизз не са от най-ефективните торове.

Mamadana растенията ти са прекрасни, но видимо са леко гладни, а си в пика на цъфтежа. Аз бих им дал едно последно Cal, Mag, Fe, гуано, водорасли и меласа. След това дори да ги оставиш само на вода до края няма да е грешка. (за да имаш максиламен профил на вкуса, както и да можеш да ги береш по всяко време)

Но ако нямаш тези работи и надвишени дозировки с biobizz ще помогнат. Дори и нищо да не им дадеш не е драма. :)

Също така с 2-3 литра на 4-ри растения сигурна ли си, че корените се мокрят равномерно до долу в саксиите? Масова грешка на много фермери е да мокрят само горният слой на почвата, а след средата на долу да е сухо.

Успех с проекта :)
Mamadana
Баш Градинар
Баш Градинар

Много благодаря за подробната информация.
Нямам нищо друго освен bio buzz. Няма и за кога да поръчвам, сигурно чак след 5-6 дни ще мога да си взема поръчката. Ходих миналата седмица по хипермаркетите за градински торове да търся това гуано. Ама като видях 2-3% съдържание на гуано се отказах. Искам да са ми органични китките, ако стане аз ще си ги пуша и приятели.
София канабис почвата ми е някаква за цъфтящи градински китки с компос. Не беше евтина дадох 70 Евро за 3 чувала. Знам ли и аз какви ги върша. Надеждата крепи човека.
Малко кори от банани да им мерна да тръгнат мухите накрая.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Това, че желаяш китките ти да са органични е похвално. Евала! Сама ще разбереш, че няма по-добро от органиката.

По колко biobizz им даваш на 1 литър ?
Mamadana
Баш Градинар
Баш Градинар

firstcitizen написа: 20 Окт 2019, 21:56 Това, че желаяш китките ти да са органични е похвално. Евала! Сама ще разбереш, че няма по-добро от органиката.

4мл на литър от всичко
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Mamadana написа: 20 Окт 2019, 21:57
firstcitizen написа: 20 Окт 2019, 21:56 Това, че желаяш китките ти да са органични е похвално. Евала! Сама ще разбереш, че няма по-добро от органиката.

4мл на литър от всичко
Какво ще рече от всичко? Не ме карай с ченгел да ти вадя думите :D
Bloom, Grow, Top Max и root? Или имаш и друго?
Root-та ако не си го спряла го спри.
Top max го давай отделно. Примерно днес ги поливаш с Bloom и Grow, а следващата поливка им даваш само top max.
Водата задължителна да е престояла.

Ако желаеш можеш да увеличиш дозировката на 5.5 мл/ 1 литър и да ги наблюдаваш след това. Знам, че на таблицата казват до 4 мл...

За следващият грол си набави доломит и гуано.

Избра ли следващите семки ? Какво обичаш да пушиш ? :)
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 4007 times
Been thanked: 4813 times

Максимален цъфтеж е когато растенията произвеждат най-много бели косми и за всеки вид е по-различно време.
Този вид тук е girl scout cookies 8-9 седмици цъфтеж, което означава че сега са в максимален цъфтеж. Размера на растенията и главите се определят от количеството светлина,въглероден диоксид, торове, всичко взето заедно. Въз основа на вида, условiята на отглеждане и знанията на тази градинарка и само тази ситуация, моята преценка е че тези растения са в максимален цъфтеж.
Последните две седмици се казват зреене (наливане на главите както го казват тук).

Ако ти имаш нещо което ще промени ситуацията (тази ситуация тук) ДРАСТИЧНО ще се радвам да разбера какво е.

"За максимални резултати с BioBizz не трябва да следваш таблицата, защото тя е щадяша ... а и биобизз не са от най-ефективните торове."

- не виждам да съм казал някаде че BioBizz са от най-ефективните торове
- BioBizz са добри торове и много лесни за употреба, особенно от начинаещи.

Bad Guano не използваме дори и във външната градина. ( Резултатите без Bad Guano) може да се видят в Големите глави.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

Sofia Cannabis написа: 20 Окт 2019, 22:32 Максимален цъфтеж е когато растенията произвеждат най-много бели косми и за всеки вид е по-различно време.
Този вид тук е girl scout cookies 8-9 седмици цъфтеж, което означава че сега са в максимален цъфтеж. Размера на растенията и главите се определят от количеството светлина,въглероден диоксид, торове, всичко взето заедно. Въз основа на вида, условоята на отглеждане и знанията на този градинар и само тази ситуация, моята преценка е че тези растения са в максимален цъфтеж.
Последните две седмици се казват зреене (наливане на главите както го казват тук).

Ако ти имаш нещо което ще промени ситуацията (тази ситуация тук) драстично ще се радвам да разбера какво е.

"За максимални резултати с BioBizz не трябва да следваш таблицата, защото тя е щадяша ... а и биобизз не са от най-ефективните торове."

- не виждам да съм казал някаде че BioBizz са от най-ефективните торове
- BioBizz са добри торове и много лесни за употреба, особенно от начинаещи.

Bad Guano не използваме дори и във външната градина. ( Резултатите без Bad Guano) може да се видят в Големите глави.
Максимален цъфтеж хахаха. Растенията й са красиви, но са далеч от максимален цъфтеж, ако търсим масималено добив и качество. Всичко останало са глупости, които си измисляме. Максимален цъфтеж определяме по възможностите на градинаря или по самите растения? Незнаех, че го водим по възможностите на градинара,но явно не съм запознат с терминологията :D хаха Утре някой ще изцъфти 1 растрение в чашка и ще му кажеш, че растението му е в максимален цъфтеж въз основа на количеството светлина, CO2, торове и всичко взето заедно. Хахах Това са си заблуди. Опасно е, когато човек влиза в заблуди.

Видимо растенията на Mamadana са в добра форма, но са гладни и не са напращели, което означава, че са далеч от максимален цъфтеж, максимален добив или както искаш го наричай.

Biobizz не са от най-ефективните торове и го казвам, като човек пробвал много марки за органични торове, както и много домашни бъркочи. За същите пари за Biobizz бих взел 4-ри пъти по-ефективни органични торове, които също щяха да бъдат лесни за употреба. Кое му трудно, буквално като маймунка смесваш нещата с дозировките по таблица. (примерно) Кой е казал че торовете на Biobizz са сложни за ползване? Със същата простота за ползване могат да се ползват BetterOrganix, General Organics, Guanokalong или някой друг вид тор.
Готовите торове са готови решения за градинарите, които нямат възможността, уменията или желанието да си произведът собствени торове.

Обаче всички искат с трици да ловят маймуни и с минимално да получат максимално. В земеделието едно от най-важните правила е че трябва да дадеш за да вземеш.

GSC на 10 различни банки ще изглежда по 9-10 различни начини, защото използват различни родители в коросовете. Примерно, Да, могат да ползват 1 общ клонинг за майка, но като мъжкаря е различен и целият крос става различен. Така, че на всеки брийдър/банка кроса е различен. Аз самият мога утре да опраша 2 растения и да ги кръстя с маркетингов трик GSC, но това не означава, че са Girls Scout Cookies. Така, че това GSC, което си гледал ти и нейното най-вероятно са на различни банки/брийдъри, а от там и различни гени...

Аз също не използвам Bad Guano от много време. Всъщност отглеждам на 99% с вегански торове и това не е случайно, а е заради философията ми в живота, а и защото вярвам, че това дава най-добър вкус, мирис, добив и че растенията боледуват по-малко, както и са нападани по-малко от вредители. Всъщност съм правил този експримент с растителни торове и животински върху конопени растения, домати и не само. Буквално растенията, които са торени с предимно вегански торове имат по-добър профил и боледуват в пъти по-малко и са нападани от вредители в пъти по-малко.

Когато не ползвам BetterOrganix (които също са вегански освен Bio-Veg, защото съдържа и черупки от миди), използвам различни видове компост, чай от компост, гъби, бактерии, водорасли, растителни екстракти и каменни брашна (варовик, доломит, зеолит, глина и други).
Обаче осъзнавам, че Mamadana не може да набави торовете, които й кажа за това и предлагам лесно достъпно решение, а именно Bad Guano, което освен ако не се намираш на Остров или в някое изключително изолирано място ще пристигне при теб за 1-2 дни. Щом в България откриха толкова много гроушопове и всичко пристига за 1 ден...

Резултатите ти в големите глави без гуано са прекрасни, но си много далеч от максимален цъфтеж хах :) Особено за легален аутдор грол в слънчева Калифорния, където можеш да си ги поливаш и обрижваш на воля. Също така бих те посъветвал да подобриш торенето си, както и поливането, защото в момента заради изпарението на водата губиш много вода, което не е добре за растенията и е загуба на ресурс, а можеш да задържиш с един елементарен безплатен мулч, както и е добре да подобриш стабилизирането на растенията си. Защото при едни китки с двоен размер на твойте, тези телове няма да са перфектното нещо за фиксация.(аз също съм ползвал телове и за коноп и за домати, и ти казвам от личен опит, че не е най-доброто решение)
До колкото знам (ако бъркаме ме поправи, че ти ги знаеш по-добре нещата от мен :) в САЩ са ви разрешени определен брой растения за отглеждате, така че вярвам, че всеки градинар се старае да извади максимаел добив и качество от всяко растения. С един мулч, бактерии, микориза и няколко каменни брашна можеш да постигнеш 30% повече добив (да не кажа много повече), но и 30% не е никак малко.

Разгледай тези хлапета, какво правят:
https://www.youtube.com/user/oldedope42 ... jreload=10

Една от много причини, защо торя не само растенията си, а и себе си с растителна и каменна храна:

Д-р Юлиус Хензел (роден на 11 юли 1833 г. в Кюстрин, починал вероятно 1903 г. в Берлин) е германски земеделски и физиологичен химик, фармацевт и нутринолог, който по-късно се квалифицира като лекар по медицина. Хензел е изобретател на тор от "каменно брашно".
Книгата "Хляб от Камъни" на Д-р Юлиус Хензел е на 123 години, като е била забранена за около 100 години, а човека, които я е написал е бил умишлено фалиран и убит от производителите на изкуствени торове за да скрият откритието му. Книгата в момента може да се намери в безплатен електронен вариант на български език, а иначе може да се закупи хартиен вариант на цената от 6-7 лв .
firstcitizen написа: 05 Дек 2018, 23:36 "Хляб от Камъни" на Д-р Юлиус Хензел

Повечето скали съдържат пълния спектър минерали, които са присъщи за почвата. Камъкът е природната връзка в хранителната верига на сушата (вижте Първа глава) и естествена храна за бактериите. Идеята за торове от камъни и пясък е модерният отговор на някои органични фермери, базиран на възкресяването на труда на германския агроном от ХIХ век Юлиус Хензел. Хензел публикува класическия си труд Bread from Stones (Хляб от камъни)през ХIХ век и днес това се възприема като основа на органичното аграрно движение. Хензел открива обогатяващите и подобряващи свойства на скалния прах като млад, когато работи като мелничар. Той забелязва, че малки камъчета в брашното биват смлени и се отлагат като каменен прах на дъното на мелницата. Хрумва му да разпръсне този прах в почвата на своята зеленчукова градина и за негова изненада вижда, че растенията избуяват и стават по-жизнени и по-здрави. Той повтаря експеримента си с овошки и открива, че дърветата, които преди са раждали малки и червиви плодове, започват да дават продукция с по-големи размери, без насекоми и червеи. Скоро и при наторяваните с каменен прах зеленчуци не се откривали зарази от насекоми, вероятно защото минералите от скалите подобрявали имунитета на растенията. Хензел започва да продава тор каменно брашно в Германия и критикува нарастващата употреба на NPK като антинаучна. Макар микроелементите по негово време да не са били открити, той посочва тяхното съществуване. Хензел отбелязва, че фосфорът и калият, макар и да присъстват в най-големи количества в минералния материал на растенията, оставящ след изгарянето им до пепел, съвсем не са единствените. Други, все още безименни минерали, представляват значителна част от растителната пепел. Хензел издига теорията, че тези минерали подсигуряват основната и най-важна храна за растенията и че NPK торовете накрая могат само да разрушат почвеното плодородие и да произведат болни растения с последващ минерален хранителен дефицит и при хората. Сравненията на храните в таблиците в тази книга са реално доказателство за теорията му. Атаките на Хензел предизвикват гнева на индустрията на химическите торове в Германия, която вече влага милиони долари годишно в началото на миналия век. Той е изтласкан от бизнеса, книгата му е изтеглена от книжарниците и библиотеките. Едно копие е преведено на английски и издадено в САЩ през 1984 г. Тя скоро е изчерпана, но когато авторските права изтичат, няколко малки издателства в САЩ започват да я публикуват. Един атестат от немски вестник, препечатан в книгата, показва вида на резултатите, типични за каменните торове. Резултатите на нивите показват, че много охулваното каменно брашно има своите отлични качества. Г-н Кирхер е отглеждал ечемик и пшеница на различни ниви, наторявани с този материал, което абсолютно трябва да убеди и най-скептичните в полезността на този тор. Първо, не само стъблата са значително по-високи и силни от наторяваните с други материали, но и зърната са средно с една трета по-дълги. Г-н Кирхер е оставил в редакцията на този вестник няколко класа пшеница и ечемик от нивите си, за да покаже разликата, а също и от съседни ферми, които не са наторявани с тора на Хензел. Който се интересува от тази тема, а всеки фермер би трябвало да прояви интерес, може да провери класовете в нашия офис (Hensel, 1991).
Всеки фермер, включително и вие, ако отглеждате зеленчуци в задния си двор, действително трябва да се заинтересувате. Растенията, посочени по-горе, израстват по-силни и здрави, защото имат по-високо минерално съдържание. Такива растения са и по-питателни и би трябвало да бъдат от изключителен интерес днес, докато нашето общество се сблъсква с нарастващ глад в минералното хранене. Заключение: Цялата информация от тази глава документира спадането на минералния състав в нашата храна, заради модерните аграрни методи. Нашето хранене днес дори и здравословно, с много плодове и зеленчуци не може повече да ни снабдява с минералите и витамините, които са били налични за нашите предци. Няколко минерала са отбелязали 30% спад в последните трийсет години. За да разберем въздействието на този факт върху нашето здраве, помислете как ще се почувствате, ако намалите с 30% калориите, или протеина, или други ключови хранителни съставки. Подобен спад в ключовите минерални хранителни съставки определено ще има вредно влияние върху вашето здраве. Може би най-драматичната информация по-горе, в Таблица 3.16., показва огромния спад в микроелементите, всеки от които е от съществено значение за поддържането на здравето. В следващата глава ще бъдат посочени последните тенденции в разрастването на заболяванията, които са свързани с минералното хранене, както и ще бъде обяснено защо модерната медицина не прави нищо, за да се справи с причините на тези болести. Чудодейната сила на минералите, хранителните съставки и елементите.
KB.jpg
KB.jpg (104.28 KiB) Преглеждано 2155 пъти
KB1.jpg
KB1.jpg (79.2 KiB) Преглеждано 2155 пъти
KB2.jpg
KB2.jpg (94.9 KiB) Преглеждано 2155 пъти
KB3.jpg
KB3.jpg (120.54 KiB) Преглеждано 2155 пъти
KB4.jpg
KB4.jpg (112.45 KiB) Преглеждано 2155 пъти
KB5.jpg
KB5.jpg (105.82 KiB) Преглеждано 2155 пъти
KB6.jpg
KB6.jpg (85.42 KiB) Преглеждано 2155 пъти
KB7.jpg
KB7.jpg (74.39 KiB) Преглеждано 2155 пъти
KB9.jpg
KB9.jpg (103.58 KiB) Преглеждано 2155 пъти
Mamadana
Баш Градинар
Баш Градинар

Живея в огроен град, проблема не е в самата доставка до 2-3 дни всичко ще пристигне. Проблема е, че съм ангажирана с работа, образование и грижи за потомството. Няма ме вкъщи и няма да получа тора за 3-4 дни, а за 5-6 защото ще го изпратят в някой пункт след 1-2 престой някъде си. Финансовия проблем също не е за подценяване, направо светя в червено и все по-зле ще става. Ама това са си мои проблеми.
Извинявам се за невежеството си и, че не давам пълна информация, толкова си мога. Благодаря за съветите.
Днес или утре ще посетя пак някой магазин да купя нещо за цветята. Бихте ли ми казали какво да гледам на етикета? Ще трябва да се задоволя с нещо масово от магазина. Цветята ми наисрина са гладни. Просто не зная как да се погрижа според възможностите си. Не ме мързи и да им за бъркам нещо домашно.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”