НАЙ-ВАЖНОТО при отглеждане на канабис е условията в които се отглежда, а не вида който отглеждате.
Този Комплект ще ви отгледа много качествена трева много пъти. Не е прекалено голям/прекалено малък. Тази комбинация може да се използва от начинаещи и от напреднали. Това което не е вкючено тук е обезвлажнител на въздух, защото е препоръчително да отглеждате зимата ако не се използва климатик. Зимата въздуха е доста по-сух и балансира влагата.
За най-добри резултати - Температурата трябва да е 22-25С като в началото на цъфтеж може да се качи до 29 но само за първите 3 седмици.
Осветление
"SYLVANIA TUBE 600W" - комплект осветление за оранжерия - 291.50
RK Can Fan 125L / 350m³/h - изходен / входен вентилатор - 159.00
Палатка и филтрираща система за миризмата.
Mammoth Lite 120 (120x120x200cm) - палатка за отглеждане на растения - 194.00
Cyclone 40cm - циркулационен вентилатор за стена БЕЗ дистанционно - 69.00
"MAX 600" - комплект вентилация за оранжерия - 340.20
Торове и среда за отглеждане
GHE Tripack Starting Kit - старт пакет - 44.50
Biobizz Try Pack Indoor - 25.00 (органичен избор)
EC/РРМ meter - 75.00
Exhale CO2 - торбичка - 75.00
12 х Кръгла саксия 9.5Л Ф24см - 1.50 = 18.00
Canna Coco Professional plus 50L - кокосова почва - 39.50 (моят избот)
BioBizz Coco-mix 50L - кокосова почва - 29.50 (по-избор)
Около 1350 лева
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Комплект за Начинаещи
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4006 times
- Been thanked: 4813 times
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
Благодаря ти много за темата, полезен пример ще е за новобранците, какво им трябва за стартирането на проекта, защото това ще им даде една осново за мислене и за проучването на нови въпроси. Всички е хубаво да разберат едно много важно нещо, че не техниката прави резултатите, а че мотивацията прави резултатите. (да, техниката е важна, но е важно й кой я оправлява) Първият ми indoor проект беше бокс от кашон. Жена ми неслучайно се шегува с мен " Ей, от нищо, нещо правиш. От кашон, завод.". Буквално кашон, които взех от магазинерка, която ги изхвърляше. Във вкъши в кашано го облепих от вътре с готварско алуминиево фолио на растенията им пуснах 1 цфл лампа около 15 вата, добавих му вентилатор от PC, които бях захранил с кабел от зарядно за телефон и така вегетираха известно време преди да им напревя платнян бокс които да ги изцъфтя. Платнения бокс светеше като китайски фенер хахах и се наложи да го облепя с кашон и фолио, и моят най-добър приятел беше алуминиевото тиксо. В последствие добавих още много и различни цфл крушки от 5 в до 35 в, като тогава добавих още вентилатори от PC и буквално ги изцъфтях на много енергоспестяващи крушки. После добавих първият си hps 70 в и помня, как като светна за първи път ХПС лампата с един приятел танцувахме около нея радостни и се хилехме лудо все едно сме стартирали ноят най-добър приятел беше алуминиевото тиксо. В последствие добавих още много и различни цфл крушки от 5 в до 35 в, като тогава добавих още вентилатори от PC и буквално ги изцъфтях на много енергоспестяващи крушки. После добавих първият си hps 70 в и помня, как като светна за първи път ХПС лампата с един приятел танцувахме околонеяещо гениеално. След още един цикъл в платнения гардероб с цфл-ките + 2 х 70 в hps (които топлят мноогооооооо, а са само 70 в). По едно време бокса се разпадна и купих втори платнян. След това направих дървен бокс, като взех дървен материал от боклуците. Просто ми беше писнало от платнения бокс и исках да мога да закова 1 пирон в бокса където си поискам. Дървеният бокс от боклуците стана с много вентилатори от PC, с 1 канален вентилатор. Взех и сложих HPS 400 w , а с cfl-те направих втори бокс за вегетация, като дървеният материал за вторият бокс също беше от боклуците. Буквално на контейнерите се извърля прекрасен дървен материал. 5 минути срама, това ми стуваха боксовете. Да преглътна егото и гордостта си и да отида да ги пренеса до вкъщи. Взех си хубав рефлектор. След това си направих стая, след това отново стаи, си взех още дросели, като направих 1 стая за цъфтежна и 1 на за вегетация.
Мисълта ми е, че ако чаках да имам Около 1350 лева за да почна да отглеждам индор, нямаше да започна близките няколко години, така че действах. просто ударих топката. Имах преди това опит с външното отглеждане, но започнах да отглеждам вътре, защото бях останал без трева и без възможност да отглеждам на вън, а цените на дилърите ме отказваха да си купувам. Включително отказах цигарите с тютюн за да имам пари, които да мога да влагам в indoor проекта ми.
Аз лично съм много доволен от един Украински (Руски) вентилатори TT Vents. Те са руска фирма, която е отворила клон и произвеждат вентилаторите в Украйна за да могат да достигнат европейските пазари по-лесно. За 100-на лева си взимаш прекрасен 500-600 m3/h, които ще ти върше вярна работа много години. Имал съм няколко такива TT Vents и всичките са вършели супер работа (като те имат и PRO версия, която си заслужава), като няколко пъти, защото съм бил много напушен съм ги изпускал при монтаж от 2-3 метра височина и нищо им няма, защото са направени от изключително здрава пластмаса. Недостатъка им е че са шумни, но с добра кутия е супер тихо. (кутия се прави лесно от парцали, които се овиват около вентилатора и около буцата с парцали и вентилатор се кове кутията). Като вентилатора са с 2 степенни. При 1 степен работят на 60-80% (според модела), а на 2-ра степен работят на 100%, но при желание може да се монтира димер. Двустепенната работа им е направена за щадене на мотора.
Доволен съм много от механичните дроселите на Елпром.
Както от дигиталните дросели на Lumi (дори и от най-евтините им класове са супер ефективни и на цена 200 лв чисто нов, какво им плащаш? )
Доволен съм от рефлекторите PowerPlant, които е с вграден култюб (стъкло) и изглежда, като Raptor за 1 лампа, които също можеш да се намери евтино ако купуваш всичко от едно място и ти дадът отстъпка. Adjust-A-Wings също са много добри рефлектори и по едно време ползвах 6 от тях, както съм ползвал и няколко самоделно правени, но PowerPlant рефлектора ми е фаворит заради култюба си, като стъклото може се маха и да се слага при нужда и желание. Като цяло PowerPlant рефлектора е с по-добра изработка и от по-здрави материали, а васунгата му с бърза връзка прави детска игра включването към дигитален дросел.
Лампи съм ползвал всякакви калсове, от за улично осветление до професионални за отглеждане на растения. Добри резултати съм имал с лампите на Philips, GIB, Sunmaster и Sylvania. Ползвал съм и други различни видове. Винаги ще има хора с по-добра техника от вашата, важно е вашата техника да ви върши работа на вас и да задоволява желанията ви.
Ползвал съм филтри с активен въглен на Can, които са си свършвали отлично задачата. Но си е необходима и подръжка, макар и рядко да се прави.
От малките вентилатори със щипки не съм доволен. (имал на рам и още на някаква китайска фирма и постоянно изгаряха) Когато за почнах да ползвам за обдухване нормален вентилатор на стойка всичко стана прекрасно. Стандартните вентилатори на стойка са хем по-мощни, хем са по-евтини и по-издържливи, само да имаш място да ги сложиш в бокса.
Още от самото начало исках да имам добра техника (600 в комплект, които си е напълно достатъчен за 1 пушач), но нямах възможност със стартирането ми да си позволя тази техника. Буквално нямах пари за трева (имах за храна), но не можех да си позволя лукса да си купувам трева и за това започнах да отглеждам в кашон. Мечтайте и действайте за вашите мечки и те ще станат реалност.
Обаче не съм съгласен с торовете, които предлага Sofia Cannabis. Не може да инвестираш такива средства и да ползваш starter kit торове. Особено, като biobizz са си разпределили хранителните вещества в цялата серия от продукти, което малко или много ще те накара или да даваш допълнителни неща или да им купиш останалите продукти. Особено след инвестицията за EC/РРМ meter. Поне едно допълнително гуано ... Аз лично EC/РРМ метър не ползвах първите няколко години в които отглежда аутдор, а след това и първите няколко години в които индор не ползвах EC/РРМ метър. Буквално, когато отглеждаш органично и просто растенията са щастливи, нямаш нужда от EC/РРМ метри. Просто в началото предпочитах да вместо дам 75 лева за измервателни уреди да ги дам за дросел с лампа или за по-висок клас лампа, торове и т.н. . Но EC/РРМ са изключително полезни инструменти и в правилните ръце с тях можеш да развършеш пълният потенциал на растенията. Просто при мен органикат и симбиозите на растенията с гъби и бактерии играят голям роля включително и на буфер. Буквално съм имал гролове в които постоянно поливам с вода с pH 8.5 (защото такава е водата) и не го коригирам и стават прекрасни растения. Но ако става въпро за чужди растения, не бих посъветвал някой да полива постоянно с тази вода. Просто при мен органиката ми позволява известна степен на гъвкост и и издърливост, а и съм обеден, че органиката отприщва пълният потенциал на растенията и е ключва за по-добрия вкус аромат и за по-голяма концентрация на полезни вещества.
Вярвам, че много градинари са като мен, които са намяла възможност в началото да си купят всичко накуп, а поетапно са подобрявали своето оборудване и знание. Евала правя на всички градинари, които са имали смелостта да отглеждат ганджа, защото определено се изисква интелект, смелост и лудост. Защото тези растения те учат да се си смел и те учат на невероятно много нещата (за Природата, почвата, за въздиха, за водата, за светлината, за електричеството и т.н.). Определено се изисква доза смелост и лудост да отглеждаш растения, особено много, когато не неосъзнаваш, колко големи и смърдящи ще станат. Но въпреки това успяваш и чувството е невероятно, когато си запалиш от трева отгледана от теб, тя по друг начин ти действа.
Също така аз наблягам повече на добрата почва, която си я забърквам сам и после инокулирам с полезни почвени бактерии и гъби, които да сключат симбиоза с растенията ми, след което поливам предимно с вода. Като торя рядко, защото просто съм се постарал в приготвянето на почвеният микс. Това старание се изразява в направата, събирането или в купуването на определени компоненти за почвеният микс, но всяко усилие си заслужава. Целта ми е да сътворя Органична Супер Жива Почва, която да няма нужда от никакво торене, а само да от поливане с вода за да роди изобилие от продукция. Но за момента дори и с минимални торенета се получават прекрасни резултати.
Мисълта ми е, че ако чаках да имам Около 1350 лева за да почна да отглеждам индор, нямаше да започна близките няколко години, така че действах. просто ударих топката. Имах преди това опит с външното отглеждане, но започнах да отглеждам вътре, защото бях останал без трева и без възможност да отглеждам на вън, а цените на дилърите ме отказваха да си купувам. Включително отказах цигарите с тютюн за да имам пари, които да мога да влагам в indoor проекта ми.
Аз лично съм много доволен от един Украински (Руски) вентилатори TT Vents. Те са руска фирма, която е отворила клон и произвеждат вентилаторите в Украйна за да могат да достигнат европейските пазари по-лесно. За 100-на лева си взимаш прекрасен 500-600 m3/h, които ще ти върше вярна работа много години. Имал съм няколко такива TT Vents и всичките са вършели супер работа (като те имат и PRO версия, която си заслужава), като няколко пъти, защото съм бил много напушен съм ги изпускал при монтаж от 2-3 метра височина и нищо им няма, защото са направени от изключително здрава пластмаса. Недостатъка им е че са шумни, но с добра кутия е супер тихо. (кутия се прави лесно от парцали, които се овиват около вентилатора и около буцата с парцали и вентилатор се кове кутията). Като вентилатора са с 2 степенни. При 1 степен работят на 60-80% (според модела), а на 2-ра степен работят на 100%, но при желание може да се монтира димер. Двустепенната работа им е направена за щадене на мотора.
Доволен съм много от механичните дроселите на Елпром.
Както от дигиталните дросели на Lumi (дори и от най-евтините им класове са супер ефективни и на цена 200 лв чисто нов, какво им плащаш? )
Доволен съм от рефлекторите PowerPlant, които е с вграден култюб (стъкло) и изглежда, като Raptor за 1 лампа, които също можеш да се намери евтино ако купуваш всичко от едно място и ти дадът отстъпка. Adjust-A-Wings също са много добри рефлектори и по едно време ползвах 6 от тях, както съм ползвал и няколко самоделно правени, но PowerPlant рефлектора ми е фаворит заради култюба си, като стъклото може се маха и да се слага при нужда и желание. Като цяло PowerPlant рефлектора е с по-добра изработка и от по-здрави материали, а васунгата му с бърза връзка прави детска игра включването към дигитален дросел.
Лампи съм ползвал всякакви калсове, от за улично осветление до професионални за отглеждане на растения. Добри резултати съм имал с лампите на Philips, GIB, Sunmaster и Sylvania. Ползвал съм и други различни видове. Винаги ще има хора с по-добра техника от вашата, важно е вашата техника да ви върши работа на вас и да задоволява желанията ви.
Ползвал съм филтри с активен въглен на Can, които са си свършвали отлично задачата. Но си е необходима и подръжка, макар и рядко да се прави.
От малките вентилатори със щипки не съм доволен. (имал на рам и още на някаква китайска фирма и постоянно изгаряха) Когато за почнах да ползвам за обдухване нормален вентилатор на стойка всичко стана прекрасно. Стандартните вентилатори на стойка са хем по-мощни, хем са по-евтини и по-издържливи, само да имаш място да ги сложиш в бокса.
Още от самото начало исках да имам добра техника (600 в комплект, които си е напълно достатъчен за 1 пушач), но нямах възможност със стартирането ми да си позволя тази техника. Буквално нямах пари за трева (имах за храна), но не можех да си позволя лукса да си купувам трева и за това започнах да отглеждам в кашон. Мечтайте и действайте за вашите мечки и те ще станат реалност.
Обаче не съм съгласен с торовете, които предлага Sofia Cannabis. Не може да инвестираш такива средства и да ползваш starter kit торове. Особено, като biobizz са си разпределили хранителните вещества в цялата серия от продукти, което малко или много ще те накара или да даваш допълнителни неща или да им купиш останалите продукти. Особено след инвестицията за EC/РРМ meter. Поне едно допълнително гуано ... Аз лично EC/РРМ метър не ползвах първите няколко години в които отглежда аутдор, а след това и първите няколко години в които индор не ползвах EC/РРМ метър. Буквално, когато отглеждаш органично и просто растенията са щастливи, нямаш нужда от EC/РРМ метри. Просто в началото предпочитах да вместо дам 75 лева за измервателни уреди да ги дам за дросел с лампа или за по-висок клас лампа, торове и т.н. . Но EC/РРМ са изключително полезни инструменти и в правилните ръце с тях можеш да развършеш пълният потенциал на растенията. Просто при мен органикат и симбиозите на растенията с гъби и бактерии играят голям роля включително и на буфер. Буквално съм имал гролове в които постоянно поливам с вода с pH 8.5 (защото такава е водата) и не го коригирам и стават прекрасни растения. Но ако става въпро за чужди растения, не бих посъветвал някой да полива постоянно с тази вода. Просто при мен органиката ми позволява известна степен на гъвкост и и издърливост, а и съм обеден, че органиката отприщва пълният потенциал на растенията и е ключва за по-добрия вкус аромат и за по-голяма концентрация на полезни вещества.
Вярвам, че много градинари са като мен, които са намяла възможност в началото да си купят всичко накуп, а поетапно са подобрявали своето оборудване и знание. Евала правя на всички градинари, които са имали смелостта да отглеждат ганджа, защото определено се изисква интелект, смелост и лудост. Защото тези растения те учат да се си смел и те учат на невероятно много нещата (за Природата, почвата, за въздиха, за водата, за светлината, за електричеството и т.н.). Определено се изисква доза смелост и лудост да отглеждаш растения, особено много, когато не неосъзнаваш, колко големи и смърдящи ще станат. Но въпреки това успяваш и чувството е невероятно, когато си запалиш от трева отгледана от теб, тя по друг начин ти действа.
Също така аз наблягам повече на добрата почва, която си я забърквам сам и после инокулирам с полезни почвени бактерии и гъби, които да сключат симбиоза с растенията ми, след което поливам предимно с вода. Като торя рядко, защото просто съм се постарал в приготвянето на почвеният микс. Това старание се изразява в направата, събирането или в купуването на определени компоненти за почвеният микс, но всяко усилие си заслужава. Целта ми е да сътворя Органична Супер Жива Почва, която да няма нужда от никакво торене, а само да от поливане с вода за да роди изобилие от продукция. Но за момента дори и с минимални торенета се получават прекрасни резултати.
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4006 times
- Been thanked: 4813 times
- SativaLover
- Градинар

- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 91 times
Тъкмо това ме интересуваше някой да ми препоръча сносен LED ама "Budget" ако ме разбирате ... спрял съм се на 416Вата като осветление за същата тента 120х120х200см... по принцип за такава площ мисля че стигат и 200-300Вата ЛЕД, но колкото повече толкова повече ??
- SativaLover
- Градинар

- Has thanked: 87 times
- Been thanked: 91 times
Иначе моят комплект е същия, но 3.3х3.3 или 100х100х200см... 600вата ХИД; 600м3 , като в момента е на 600вата / 470м3 , а за лятото ако вземе да става много горещо съм предвидил и 400вата / 600м3, (дано не се налага). Сега максималната темп. в бокса е 28-29градуса, което е що годе нормално. До към 30градуса е ОК, но май лятото ще е проблем 600вата, затова съм предвидил и 400, макар и да няма много разлика в кол. топлина.
Само да кажа, че фирмите като Mr.Nice, Грийн Хаус , Dinafem и т .н. задават количество от кв. м . с 600Вата ХПС на кв. м.
Само да кажа, че фирмите като Mr.Nice, Грийн Хаус , Dinafem и т .н. задават количество от кв. м . с 600Вата ХПС на кв. м.
-
diSSconecT
Здравейте колеги,някой може ли кратко и ясно да ме опъти какво трябва да закупя(от-до) за Индоор като помещението ми е 2.20дълго и 1.50 широко и високо мерси предварително
- WDScorpio
- СЕО
- Has thanked: 84 times
- Been thanked: 1913 times
ето това е за ориентир, НО има значение, колко растения ще гледаш и какви ще са те.
Тук ще изброя първите стъпки, за да започнете отгледане на марихуана. Кратко точно и ясно, без задълбаване и подробна информация.
Обща цена на това, което задължително трябва да купите
200лв + Семена
Обща цена на това, което е препоръчително да купите
515лв. + Семена
1- Трябват ви семена
- НЕ, семената от пушен коз не стават и не ви съветвам да опитвате
- Влизате в seedsman . com и си избирате сорт с най гръмкото наименование - Щом ви е за първи път, не е от голямо значение какво.
https://www.seedsman.com/en/cannabis-se ... aid=Grysty
2- Трябва ви почва, саксия и торове
Почва - влизате тук и си поръчвате Bio-Bizz Light Mix - 30лв
- Не се препоръчва почва от цветарски магазин!
https://www.urbanbotaniks.com/category/53/pochvi.html
Саксия - квадратна 18 литрова саксия 5.90лв
https://www.urbanbotaniks.com/category/62/saksii.html
Торове - първо ни ориентирай какво ще гледаш
3- Трябва ви осветление
Тук ще трябва да кихнете малко кинти, няма как!
Не си правете грешни сметки да гледате с нещо различно (за първи път) от HPS !!! Всичко друго е загуба на средства, време и нерви.
Комплект Sylvania 250W с ETI баласт и рефлектор - 139лв
https://www.urbanbotaniks.com/product/1 ... ektor.html
това е за до 4 растения!
4- Трябва ви бокс (в превод кутия) или място за отглеждане
- Може да бъде всичко, като например шкаф, гардероб, стая.
Минимални размери 70см х 70см широк и поне 200см висок - всичко друго е компромис, който ще ви струва скъпо.
5- Таймер
- Препоръчително, НО не задължително,
https://www.urbanbotaniks.com/product/1 ... inhro.html
6- Вентилация
Всеки канален вентилатор ще свърши работа
- Ако изберете да имате филтрация, ще ви трябва хубава вентилация
ТУРБИНЕН ВЕНТИЛАТОР RK160 450 М3/Ч - 200лв
https://www.urbanbotaniks.com/category/ ... atori.html
7-Филтрация
- Препоръчително, НО не задължително - Ако нямате съседи
CAN-LITE КАРБОНОВ ФИЛТЪР 300М3/125Ф - 90лв
https://www.urbanbotaniks.com/category/ ... i-can.html
Тук ще изброя първите стъпки, за да започнете отгледане на марихуана. Кратко точно и ясно, без задълбаване и подробна информация.
Обща цена на това, което задължително трябва да купите
200лв + Семена
Обща цена на това, което е препоръчително да купите
515лв. + Семена
1- Трябват ви семена
- НЕ, семената от пушен коз не стават и не ви съветвам да опитвате
- Влизате в seedsman . com и си избирате сорт с най гръмкото наименование - Щом ви е за първи път, не е от голямо значение какво.
https://www.seedsman.com/en/cannabis-se ... aid=Grysty
2- Трябва ви почва, саксия и торове
Почва - влизате тук и си поръчвате Bio-Bizz Light Mix - 30лв
- Не се препоръчва почва от цветарски магазин!
https://www.urbanbotaniks.com/category/53/pochvi.html
Саксия - квадратна 18 литрова саксия 5.90лв
https://www.urbanbotaniks.com/category/62/saksii.html
Торове - първо ни ориентирай какво ще гледаш
3- Трябва ви осветление
Тук ще трябва да кихнете малко кинти, няма как!
Не си правете грешни сметки да гледате с нещо различно (за първи път) от HPS !!! Всичко друго е загуба на средства, време и нерви.
Комплект Sylvania 250W с ETI баласт и рефлектор - 139лв
https://www.urbanbotaniks.com/product/1 ... ektor.html
това е за до 4 растения!
4- Трябва ви бокс (в превод кутия) или място за отглеждане
- Може да бъде всичко, като например шкаф, гардероб, стая.
Минимални размери 70см х 70см широк и поне 200см висок - всичко друго е компромис, който ще ви струва скъпо.
5- Таймер
- Препоръчително, НО не задължително,
https://www.urbanbotaniks.com/product/1 ... inhro.html
6- Вентилация
Всеки канален вентилатор ще свърши работа
- Ако изберете да имате филтрация, ще ви трябва хубава вентилация
ТУРБИНЕН ВЕНТИЛАТОР RK160 450 М3/Ч - 200лв
https://www.urbanbotaniks.com/category/ ... atori.html
7-Филтрация
- Препоръчително, НО не задължително - Ако нямате съседи
CAN-LITE КАРБОНОВ ФИЛТЪР 300М3/125Ф - 90лв
https://www.urbanbotaniks.com/category/ ... i-can.html