Браво! Супер си се справил! Хареса ли ти вкуса на истинския хляб ?
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Свещеният Хляб
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3544 times
- firstcitizen
- Буден

Радвам се, че ти харесва. Да, наистина е много по-засищаш от купешкия. Най-малкото го правиш с по-качественни продукти и влагаш в него собственната си енергия, твоята собственна жива сила.Shorty написа: ↑11 Окт 2019, 10:17Вкуса е страхотен и една малка филийка наяджа колкото 3 от тия купешките , нещо много - бавно ми втасва защото не е много топло и ми трябва още малко търпение , но днес следва 3-ти опит , този стана малко клисав но наистина е много вкусенfirstcitizen написа: ↑11 Окт 2019, 07:02Браво! Супер си се справил! Хареса ли ти вкуса на истинския хляб ?![]()
![]()
Това е голям занаят, същинска магия, така че ще ти трябва време (практика), но с всеки един хляб ще стават все по-добри. Най-вероятно не е изпечен добре или не е втасал добре. Когато е втасал добре, хляба се изпича лесно, а когато не е втасал добре остава вътре суров. Но въпреки това се яде и е монго вкусен. Трябва си търпение и работа с тестото.
Очакваме снимки на 3-ти опит!
Успех
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 4006 times
- Been thanked: 4813 times
- firstcitizen
- Буден

Всеки хляб правен на ръка, собственно ръчно от човека, които ще го яде се превръща във Свещен.
Прекасно си се справил. Sho на много неща можете да те научи в правеното на хляба
- firstcitizen
- Буден

- firstcitizen
- Буден

- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 732 times
- Been thanked: 1014 times
Да поизтупам темата , за съжаление не по хубав повод, но с цел да бъде полезна на всички особено на тези със затруднено финансово положение. Защото тая спекула трябва да спре - то храни, то данъци, то отопление, ток, вода, още малко и гащите от задника ни ще смъкнат - а пък насреща си нищо не получаваме....Поне хляба може да си го месим. Пък тоя купешкия нека да мухлясва по щандовете, до де им дойде акъла на спекулантите! Напоследък все по-често по големите вериги виждам стоки с изтекъл срок на годност и то в немалки количества 4-5 европалета, търговците даже са готови да изхърлят стока , вместо да я пуснат на на по-ниска цена.
Докато хапвах от содената питка на баба на Бъдни вечер (харесва ми даже повече от питката със сирене) , си мислих защо не споделим тук прости, евтини и достъпни рецепти за хляб, за всички, защото когато няма адекватни мерки от институциите, ходът на хората е да не купуват и да търсят алтернативи, щото другото си е изнудване
В София почти няма хляб под 2 лева
От 20 до 80 ст. е скокът в цената в столицата
От 20 до 80 ст. е скокът в цената на хляба в София. В столицата вече е трудно да се намери хляб на цена под два лева - сочи репортерска проверка на БНР. Поскъпването на хляба е различно при различните производители и търговци.
Това обобщи БНР.
Всички видове хляб, които се продават в магазин, част от добре позната верига в столицата, вече са с повишена цена.
От трийсетина вида хляб, които предлага магазинът, няма нито един, който струва под 2 лв., но това не изненадва купувачите.
"Те са информирани и каква е причината за поскъпването на хляба специално. Хората очакваха, че ще има поскъпване, със сигурност. Мисля, че това няма да бъде последното поскъпване. С увеличението на тока и газта едва ли ще останат тези цени".
Единствената възможност за потребителска реакция на този етап е намаляване на потреблението, сочат наблюденията на продавача.
"С всяко поскъпване на нещата потреблението намалява. Възможностите се ограничават на всеки един".
Потребителите са скептични, че дори отново ДДС на хляба да стане 0%, цената ще се върне на предишните нива.
Източник: https://fakti.bg/bulgaria/939384-v-sofi ... pod-2-leva
Докато хапвах от содената питка на баба на Бъдни вечер (харесва ми даже повече от питката със сирене) , си мислих защо не споделим тук прости, евтини и достъпни рецепти за хляб, за всички, защото когато няма адекватни мерки от институциите, ходът на хората е да не купуват и да търсят алтернативи, щото другото си е изнудване
В София почти няма хляб под 2 лева
От 20 до 80 ст. е скокът в цената в столицата
От 20 до 80 ст. е скокът в цената на хляба в София. В столицата вече е трудно да се намери хляб на цена под два лева - сочи репортерска проверка на БНР. Поскъпването на хляба е различно при различните производители и търговци.
Това обобщи БНР.
Всички видове хляб, които се продават в магазин, част от добре позната верига в столицата, вече са с повишена цена.
От трийсетина вида хляб, които предлага магазинът, няма нито един, който струва под 2 лв., но това не изненадва купувачите.
"Те са информирани и каква е причината за поскъпването на хляба специално. Хората очакваха, че ще има поскъпване, със сигурност. Мисля, че това няма да бъде последното поскъпване. С увеличението на тока и газта едва ли ще останат тези цени".
Единствената възможност за потребителска реакция на този етап е намаляване на потреблението, сочат наблюденията на продавача.
"С всяко поскъпване на нещата потреблението намалява. Възможностите се ограничават на всеки един".
Потребителите са скептични, че дори отново ДДС на хляба да стане 0%, цената ще се върне на предишните нива.
Източник: https://fakti.bg/bulgaria/939384-v-sofi ... pod-2-leva
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Аз знам няколко вида , напослвдък си правя, защото и месенето, зехтин, брашно е полезно за ставите, ръцете и кожата. А някои имат машини,пак е яко. Но за мен месенето си е част от магията. Не съм специалист, де, пробвам се. Сидената ни питка в къщи беше с оцет(домашен) и сода смесени, малко кисело мляко и едно яйце, шупва и това се сипва в брашното(което беше лимец и пълнозърнесто в случая) . Само че друг път ще миксирам пълнозърнестите брашна с бяло, защото така ако е 30-ина % бяло ще бухне повече. Но не стана и така зле. А иначе хлябовете ги правя без айца, само брашно, квас(много), вода, сол и може би зехтин..... Може да си накисвате разни други семки предварително и като омекнат да ги замесите и тях в тестото, примерно чия и тн....
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 732 times
- Been thanked: 1014 times
Да ме прощавате за лаишкия опит, за пръв път ми е, нивото е градски ерген. Опитах се да направя содена питка с 2/3 пълнозърнесто, 1/3 бяло брашно, но както се вижда тестото го докарах сухо. От мене си добавих 1 Х лъжици краве масло и смлян,домашен чесън от градината на баба, не е едър, но за сметка на това приятно лют, без да гори хранопровода. Въпреки незадоволителния резултат, след изпичането изчезна половината
. Поне заради удовлетворението, че съм направил нещо с двете си ръце си струваше...
P. S. До появата на тази питка се стигна след като видях цените на хляба по магазините. Добре, че от трайните продукти и нехранителните консумативи съм се запасил предишни години. Спекулата е невъжможна, имаме си градина на село, произвеждаме си каквото се хване, но и ние опираме до магазини и вие също. Та апелирам ви да се включите в бойкота на магазините на 13.02!
P. S. До появата на тази питка се стигна след като видях цените на хляба по магазините. Добре, че от трайните продукти и нехранителните консумативи съм се запасил предишни години. Спекулата е невъжможна, имаме си градина на село, произвеждаме си каквото се хване, но и ние опираме до магазини и вие също. Та апелирам ви да се включите в бойкота на магазините на 13.02!
- Прикачени файлове
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
.png)