Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

СПАМ

Всичко останало
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

Spiral написа: 29 Юли 2026, 15:52
goose написа: 21 Юли 2026, 16:33 Да такива са крушките в лампите, това добре ли е?
Ми не много поне според мен :D , купувач все може да изскочи, но не помня да съм виждал някой от гроуърите тук да ползват такива, винаги са били тези 3 варианта-CFL/HID,MH/LED.
Не са много разпространени в България, но всъщност CDM (или CMH) са доста сериозна технология. Те също са HID лампи, както MH и HPS, но използват керамична горелка вместо кварцова. Първата комерсиална серия е разработена и пусната от Philips през 1994 г. под името MASTERColour CDM.

Предимството им е по-пълният спектър, имат повече синя светлина, малко UVA и много по-добро цветопредаване от HPS. Това води до по-компактни растения, по-къси междувъзлия и по-естествено развитие. HPS обаче остава отличен избор, когато целта е максимален добив при цъфтеж заради силното излъчване в червената област.

Според мен причината CDM да не са популярни тук не е, че не са добри, а че никога не се наложиха масово. Повечето хора вече имаха HPS системи, а малко след това LED технологията напредна много и директно измести както HPS, така и CDM при новите инсталации.
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1333 times
Been thanked: 2320 times

Vetrushka написа: 04 Авг 2026, 13:41
goose написа: 21 Юли 2026, 16:33 Да такива са крушките в лампите, това добре ли е?
Ми не много поне според мен :D , купувач все може да изскочи, но не помня да съм виждал някой от гроуърите тук да ползват такива, винаги са били тези 3 варианта-CFL/HID,MH/LED.
Не са много разпространени в България, но всъщност CDM (или CMH) са доста сериозна технология. Те също са HID лампи, както MH и HPS, но използват керамична горелка вместо кварцова. Първата комерсиална серия е разработена и пусната от Philips през 1994 г. под името MASTERColour CDM.

Предимството им е по-пълният спектър, имат повече синя светлина, малко UVA и много по-добро цветопредаване от HPS. Това води до по-компактни растения, по-къси междувъзлия и по-естествено развитие. HPS обаче остава отличен избор, когато целта е максимален добив при цъфтеж заради силното излъчване в червената област.

Според мен причината CDM да не са популярни тук не е, че не са добри, а че никога не се наложиха масово. Повечето хора вече имаха HPS системи, а малко след това LED технологията напредна много и директно измести както HPS, така и CDM при новите инсталации.
Брато, случайно някой някакво инфо за Ина има ли, всичко наред ли е? Би било странно просто ей така да изчезне без някакво обръщение след всички тия години. :?
Keep on growing :stone:
Аватар
Prototype046
Градинар
Градинар
Has thanked: 46 times
Been thanked: 390 times

Нали виждате всичко на къде отива ,глобални конфликти,също и куп други фактори ,някой отиват в други държави, други в Азиатските ,всеки някъде и нямат време и не им се занимава даже да влизат явно ,
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1018 times

Да ве пичове, какво става тука, линкове към вируси а, у. Потребители от 1 време изчезват..... Дано не търка наровете някъде.....
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1018 times

Spiral написа: 07 Авг 2026, 13:58
Vetrushka написа: 04 Авг 2026, 13:41

Брато, случайно някой някакво инфо за Ина има ли, всичко наред ли е? Би било странно просто ей така да изчезне без някакво обръщение след всички тия години. :?
Силно се надявам да е добре, но вие старите кучета нямате ли някакъв комуникационен канал помежду си при такива ситуации, друг да поеме модерацията и.т.н. Да не се превръща форума в спамерско сборище....
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Публикувай отговор