Здравейте!
През юни закупих Bubblegum XL и Dynamite Diesel от Royal Queen Seeds и първоначално планирах да ги отглеждам на терасата си. В началото всичко вървеше добре, но след това настъпи период от около един месец, в който валеше почти постоянно (живея в Нюрнберг, Германия). Това забави растежа им и те станаха много бавни, въпреки че пораснаха до около 80–90 см. Не съм сигурен дали това е нормално, тъй като за първи път отглеждам канабис. След отпуската ми (1–15 септември) растенията вече бяха навлезли във фазата на цъфтеж. Поради студеното време се наложи да ги прибера, но се чудех какво да правя с 2–3 от тях и реших да закупя гроубокс. Сега имам гроубокс, лампа и вентилатор, и съм настроил всичко според изискванията. Виждам напредъка им всеки ден и им се радвам. Изгледах много клипове в интернет, но мисля, че ще е по-добре някой с опит да ми обясни точно какво се случва и как да продължа. Нуждая се от насоки по темата: кое, как и защо да правя. Благодаря предварително!
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
От Outdoor към Indoor
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8085 times
- Been thanked: 5478 times
Ами добре са си.Храни ги за цъфтеж и така.Оставяй да поизсъхнат добре преди поливка.Изглеждат си добре.Ауто ли са или си ги пуснал 12/12 светло/тъмно,за да цъфтят?Тук имаедин девник на колега пак в Германия,подобно като теб,разгледай го и него.
Не са ауто. Пуснал съм ги 12/12. Чудя се, дали са не много листата и ако да, дали е ок да ги клъцна малко в цъфтежа. Иначе ползвам за цъфтежа biobizz bio-bloom и biobizz top-max.
-
Harvester
- Градинар

- Has thanked: 388 times
- Been thanked: 303 times
Не ги кълцай, не са прекалено много за да имаш нужда от тази процедура. Ако почвата ти не е заредена силно, добре е да слагаш и от Bio Grow по малко, 1-2мл/л, виждат ми се леко гладни. Внимавай и с количеството на водата. Добра аерация, 25-27 градуса през светлия период ще ти гарантират добро съхнене на почвата. Усети си ритъма на поливане и количеството за да не се налага да съхнат повече от 24-36 часа. Това време да не те обърква, ако се наложи да съхнат по-дълго, но обикновено това означава, че не са ок условията или е прекалено много водата или пък субстрата не е достатъчно аериран. Има си голяма разлика с поливането на външни условия, така, че внимавай! Използвай тегловия метод и забиването на пръст в горния слой почва, гледай листата. Всичко това ще ти подскаже, кога е точния момент за поливане. Външния вид на растението, "говори" много за нуждите му.
Поливам като проверя почвата на 3см дали е суха или не. Гледам влажността да е около 55%. Днес преди поливане обаче, видях нещо, което ме тормози и не знам какво е. Прилагам снимки да се види. Имам Canna Cure, ще се опитам да пръскам всичко освен главите (ще се опитам да ги предпазя максимално). Може ли информация какви са тежи неща и как да мина през тях?
-
Inna
- Marijuana Mom

Малко повече подробности за хранене,колко често поливаш,какви и колко литра саксии,температура,друго?За да може да се предполага по-вярно....
Извинявам се. Поливам по 1литър на 2 дни (гледам пръста да е суха на 3см навътре), саксиите са 15л. Температурата през деня е около 25-26 градуса, вечер 21-22 градуса. Преди поливах по 500гр. вода на всеки 2 дни, като съм добавял и по 5мл. Purgrün all-in-one (тор). Сега от близо една седмица ползвам Biobizz bio-bloom (2мл. на литър вода) в комбинация с Biobizz Top-Max (1мл. на литър вода). Почвата е Bio2Grow Farm Mix Light.
Трябва ми малко помощ, затова ще съм благодарен на всеки, който може да помогне. 1 месец от както растемията са на 12/12, главите започнаха да миришат нетипично за марихуана. Не мога да я обясня точно, но е кофти. Какво мога да направя? Влажността е около 50%, температурата е около 24 градуса, поливам по 1 литър вода на 3 дни. Другият ми въпрос е, не трябва ли вече косъмчетата да са се "прибрали" в главите, тъй като моите все още са много и са отвън.
-
Inna
- Marijuana Mom

Това е един от рисковете,когато вкарваш вътре растения,които са били навън-паразитите.Но сега в този случай не ги третирай,много са напред,за да се пръскат главите.А и гъсеницата вероятно е само една,две,случайно запазили се,убий ги,огледай всички растения и едва ли ще има други вече.Огледай обаче и за други гадини,акари,трипс и тн ,нещо дали се движи отдолу по листата.Принципно още като ги екарваш трябва да ги обезпаразитиш.
.png)