Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
OUTDOOR 2025( външно отглеждане) - обща тема
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 717 times
- Been thanked: 1008 times
Продължавам грола със смесени чувства. Днеска открих бъд рот по някои глави и утре продължавам с чистенето, направо думи нямам
. Едното е 2 седмици пред другите чудя се дали да го клъцна до 10 дена па и останалите макар и зелени да не съм капо с материала ептен?
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8083 times
- Been thanked: 5476 times
Според мен първо да ги изчистиш и пооголиш от листа,а всички скапани глави да изрежеш.Отдолу също им пусни въздух,махни дребни клонки(тях може на екстрати,които нямат гниене).И им плясни после нещо за освежаване.Винаги се случва това с мухлясването,просто така в нищото не можем идеално да ги обгрижим и винаги има фира.Затова е хубаво устойчиви сортове...Peggy Zina написа: ↑25 Сеп 2025, 00:25 Продължавам грола със смесени чувства. Днеска открих бъд рот по някои глави и утре продължавам с чистенето, направо думи нямам. Едното е 2 седмици пред другите чудя се дали да го клъцна до 10 дена па и останалите макар и зелени да не съм капо с материала ептен?
- Peggy Zina
- Градинар

Ми уж пърпъл пънч го водят устойчив, зачистих ги уж, сега ще наблюдавам и планувам.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
- Crazy Train
- Баш Градинар

- Has thanked: 1506 times
- Been thanked: 1257 times
За догодина ако ще гледаш на същото място, може да напръскаш (сега, след като ги обереш) със син камък 1-2%.Peggy Zina написа: ↑25 Сеп 2025, 13:34 Ми уж пърпъл пънч го водят устойчив, зачистих ги уж, сега ще наблюдавам и планувам.
completely mad
-
Gugi
- Градинар

- Has thanked: 165 times
- Been thanked: 203 times
Огледа ли хубаво за гъсеници ? Те се излюпват в главите и там където е гризала почва да мухлясва , сега е такава суша и главите ти не са толкова големи за да мухлясват .Peggy Zina написа: ↑25 Сеп 2025, 00:25 Продължавам грола със смесени чувства. Днеска открих бъд рот по някои глави и утре продължавам с чистенето, направо думи нямам. Едното е 2 седмици пред другите чудя се дали да го клъцна до 10 дена па и останалите макар и зелени да не съм капо с материала ептен?
Много върхове са ми съсипвали през годините и ако много се размножат може да ти замине много от реколтата да не говорим ,че най често налазват най-хубавите глави . За тях може да процедираш по два начина единия с Рапакс другия вариант е трихограма .По-добрия вариант е трихограмта това са малки осички ,които са естествен враг , че за рапакс трябва пръскане .
- Peggy Zina
- Градинар

Рапакс ползвам откак съм ги изкарал навънка. За гъсеници гледах, гледах и няма. Зачистих сдуханото и използвах един био препарат друг дето го дават да се ползва и при зараза в ход. Ако свърши работа добре, ако не ще направя компромиса да бера ги бера зелени, отколкото да остана с пръста в устата. Тая година обаче студа и влагите почнаха по-рано,не знам за вас, аз вече изкарах одеаялата и паля печка...
- Peggy Zina
- Градинар

Няма да се отмие от дъжд и сняг, нали? Гледам, продават и готови сетове за бордолезов р-р. И кое да пръскам, околната растителност и почвата ли? После като реша да ползвам бактериални торове, проблем ли ще е?Едно пръскане зимата не ме бърка, само да не трябва и преди да ги изкарам да пръскам? Откъм токсичност как е?Crazy Train написа: ↑25 Сеп 2025, 21:43За догодина ако ще гледаш на същото място, може да напръскаш (сега, след като ги обереш) със син камък 1-2%.Peggy Zina написа: ↑25 Сеп 2025, 13:34 Ми уж пърпъл пънч го водят устойчив, зачистих ги уж, сега ще наблюдавам и планувам.
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8083 times
- Been thanked: 5476 times
Аз дъм ги пръскала и самите тях в растеж със син ксмък.Но трябва да е само много преди цъфтеж,да няма никакви наченки на косми.Както и да,цялото място есен и прокет,защото там имаше много от тази болест,която прави точици по листата,забравих как се казваше,като мана. И помага донякъде....Също съм сипвала и вар,пепел,уж пак срещу такива неща.Но то не е точно за гниещи глави.Да,гният и мухлясват в общи линии когато има нещо развалено в тях,дори прецъфтяло и покафеняло плодниче еутре в главата.Да,по-често от вредител,но може и без вредител.Също дори да не е валяло въобще аз рано сутрин съм ги заварвала доста мокри целите,така че пак може да сране.А камо ли ако и вали няколко дни подред....Peggy Zina написа: ↑27 Сеп 2025, 12:51Няма да се отмие от дъжд и сняг, нали? Гледам, продават и готови сетове за бордолезов р-р. И кое да пръскам, околната растителност и почвата ли? После като реша да ползвам бактериални торове, проблем ли ще е?Едно пръскане зимата не ме бърка, само да не трябва и преди да ги изкарам да пръскам? Откъм токсичност как е?Crazy Train написа: ↑25 Сеп 2025, 21:43За догодина ако ще гледаш на същото място, може да напръскаш (сега, след като ги обереш) със син камък 1-2%.Peggy Zina написа: ↑25 Сеп 2025, 13:34 Ми уж пърпъл пънч го водят устойчив, зачистих ги уж, сега ще наблюдавам и планувам.
- Crazy Train
- Баш Градинар

- Has thanked: 1506 times
- Been thanked: 1257 times
Пръскаш цялото място (почва, растителност) и колкото може около него, сега есента, за да има време синият камък да влезе в реакция с елементите в почвата и напролет да няма тази сила да ти убие микоризата, която вкарваш с разсадаPeggy Zina написа: ↑27 Сеп 2025, 12:51Няма да се отмие от дъжд и сняг, нали? Гледам, продават и готови сетове за бордолезов р-р. И кое да пръскам, околната растителност и почвата ли? После като реша да ползвам бактериални торове, проблем ли ще е?Едно пръскане зимата не ме бърка, само да не трябва и преди да ги изкарам да пръскам? Откъм токсичност как е?Crazy Train написа: ↑25 Сеп 2025, 21:43За догодина ако ще гледаш на същото място, може да напръскаш (сега, след като ги обереш) със син камък 1-2%.Peggy Zina написа: ↑25 Сеп 2025, 13:34 Ми уж пърпъл пънч го водят устойчив, зачистих ги уж, сега ще наблюдавам и планувам.
Идеята е да влезе в почвата и да разреди концентрацията на спорите. Бордолезовият р-р е за пръскане на самите растения, понеже чистият син камък е с много ниско пх и би изгорил растенията. За това го "гасят" с вар до пх7.5. Освен това медта е инхибитор и удължава вегетивната фаза. т.е. забавя се цъфтежа, което в случая не е ок.
Откъм токсичност, ако не пръскаш самите растения (глави) не би трябвало да има проблем понеже синият камък не е системен препарат и не прониква в растението, а и лесно се отмива. Освен фунгите, трепе и всички видове охлюви.
completely mad
- Prototype046
- Градинар

- Has thanked: 45 times
- Been thanked: 381 times
Защо жълтеят, малки са им дупките май ,колко литра са дупките?,или това е дето ги пържи слънцето ,много бледи изглеждат ,не издържа постоянен пек тоя сорт май
.png)