Възможно е да не цъкат ЦБД сортовете,имай си и други,може би две на две....За мен нищо не правят,затова не гледам такива. Особено след сегашните после само ЦБД може да не ти върши работа.Но е хубаво сам да опиташ и прецениш,просто може би да не са всички такива.Също колкото по-често и повече пушиш,толкова,по няма да те хваща,не бива да се прекалява,иначе губи смисъл и ефект,а става и вредно все пак.Та както не си голям пушач,добре е да си останеш така умерен и за в бъдеще.Талибана написа: ↑29 Авг 2025, 15:04 А страх ме е да режа да не го осакатя хаха първи са ми и ме е шубе.. Пък за тия които гледам ОГ къша го дават доста силен а Джуджето го дават 13 15 % тхц май то ще ми допадне добре че от него засях 2 .. от Къша имам 1 незнам кво ше излезе и кво ше го прая .. А иначе ЦБД които гледах ги дават с 2 3 % макс ТХЦ нз тва не е ли малко да не стане така само да го изгледам а то даже да не цъка .. и аз незнам няма ме в материята и май трудно ще намеря тва което да ми допадна като ефект ма ще пробваме хах
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
First Grow Newbie
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
-
Талибана
- Градинар

- Has thanked: 33 times
- Been thanked: 32 times
Малко ъпдейтче по дневника .. До момента всичко се развива мисля добре, нямам проблеми с растенията като болни или жълти листа.. Имам питанка в момента лампата е на 35 40см и е на 75% като е 240w. Въпроса е кога да я бича на 100% и на какво разстояние? Забелязвам че и 3те са с различно темпо и това малко ме притеснява, че ще станат едно след друго а не на веднъж.. Другия въпрос е че имам доста листа около върховете проблем ли е ако ги зачистя по обстойно? Последния път почистих само основата доло и 2 3 от големите най горни листа които хвърляха сянка, но сега има доста върхове с листа около тях и дефакто едно на друго растенията си хвърлят сянка и забелязвам че има върхове които леко падат под листа и не растат с темпото на върховете които са по на открито под лампата.. Помагайте да не осакатя работата, прилагам и снимки и моля всеки да даде съвет, мнение и т.н какво да променя ако е нужно и как да процедирам .. последните 3 пъти поливах с торове за цъфтеж, растеж. Днес полях с чиста вода, следващия път пак ще наторя.. Взимат горе долу по литър и 200, 300 само най голямото е на литър и половина... температурата най много се вдига вече до към 27 а влажността не преминава 55% като това е в рядко случай, най често варира 42-50..Дайте и мнения как ви изглеждат така по снимка добре ли вървят..
-
Inna
- Marijuana Mom

Може някои листа да се махнат,но не прекалявай и да е много често.Най-вече отдолу се чистят като цяло,но може нещичко от големите ако наистина пречи и засенчва хубави върхове.Но не ги оголвай листата на самите върхове,а само от старите ,едри.....Също ако най-долу има съвсем мършави и дребни клончета,те могат да се изрежат,за да се настрои да дебелее,където ти искаш.Иначе изглеждат даже супер!Според мен вече може да опиташ и да позасилиш сеетлината,но може би не съвсем до край,а например пробвай първо на 85%....Защото като прави глави е хубаво да е мощна светлината,това ги надува.Но пак трябва и да ги пазиш да не се пръжнат отгоре.
-
Талибана
- Градинар

Първия проблем за цялото време почва да се проявява ... Едното от растенията започна да има жълти краища .. То е и това което се разтегна и порастна най много на височина и е най близо до лампата.. Вдигнах я и в момента са на 40см на 75 димирана но листата си останаха така.. торя ги по един и същ начин с едно и също. Възможно ли е само на него да не му достига нещо ? Другите нямат този проблем .. Първоначално то не бе най високото след което за 2 3 дни дръпна доста на височина, глави няма много в сравнение с другото което доста добре върви и почна да налива в главите.. На това са му доста рехави, дайте съвет от къде може да идва това жълтеене в краищата, да вдигна ли още лампата ? И друг въпрос имам следващата седмица на 18ти септември отивам на кратка почивка за 4 дни и няма да ме има как да процедирам, до момента ги поливам на всеки 3 дни г.д но до тогава има 10 дни, ще пораснат още въпроса ми е ще могат ли да издържат без да има проблеми ... И още едни въпрос понеже сега започват дъждове тук а на мен палатката ми е в една от стаите която седи постоянно с отворен прозорец заради тях и сега влажността им се вдигна на 55,60,65 % до преди това беше 45,50 ..гледах че има някакви торбички влагоабсорбиращи препоръчате някакви,че няма да стане така то сега ще вали още повече а те ще правят още по големи глави и влажността ще гръмна.. Ето някои снимки да добиете представа ..
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1321 times
- Been thanked: 2309 times
Да, тези жълти краища са заради лампата, ако вече си я вдигнал малко би трябвало да е достатъчно. За въпросната поливка, просто ги полей хубаво възможно най-късно и това е, най- много да са леко клюмнали като се прибереш, няма страшно. Все още не си толкова навътре в цъфтежа и можеш да си позволиш 50-55% влага, след 2 седмици вече гледай да е макс 50%. Не ги знам тези торбички какви са, но ако имаш включен изкарващ вентилатор с филтър, няма смисъл, въздуха така или иначе се сменя щом си с отворен прозорец. Просто по- нататък си купи влагоабсорбатор, на който да има функция за настройка точно колко % влага искаш във въздуха.Талибана написа: ↑08 Сеп 2025, 21:32 Първия проблем за цялото време почва да се проявява ... Едното от растенията започна да има жълти краища .. То е и това което се разтегна и порастна най много на височина и е най близо до лампата.. Вдигнах я и в момента са на 40см на 75 димирана но листата си останаха така.. торя ги по един и същ начин с едно и също. Възможно ли е само на него да не му достига нещо ? Другите нямат този проблем .. Първоначално то не бе най високото след което за 2 3 дни дръпна доста на височина, глави няма много в сравнение с другото което доста добре върви и почна да налива в главите.. На това са му доста рехави, дайте съвет от къде може да идва това жълтеене в краищата, да вдигна ли още лампата ? И друг въпрос имам следващата седмица на 18ти септември отивам на кратка почивка за 4 дни и няма да ме има как да процедирам, до момента ги поливам на всеки 3 дни г.д но до тогава има 10 дни, ще пораснат още въпроса ми е ще могат ли да издържат без да има проблеми ... И още едни въпрос понеже сега започват дъждове тук а на мен палатката ми е в една от стаите която седи постоянно с отворен прозорец заради тях и сега влажността им се вдигна на 55,60,65 % до преди това беше 45,50 ..гледах че има някакви торбички влагоабсорбиращи препоръчате някакви,че няма да стане така то сега ще вали още повече а те ще правят още по големи глави и влажността ще гръмна.. Ето някои снимки да добиете представа ..
Keep on growing 
-
Талибана
- Градинар

Вдигнах я още малко днес ... забелязвам че и на някой от средните листа има леки жълти краища, не така както по върха но има 3 4 листа .. А каква може да е причината самото растение да се разтегне толкова много ? Самия главен връх е дълъг и тънък, само то е така другите две са си добре но тва става вече 1 метър и това ми е последното вдигне на лампата повече май няма накъде ... Тук в Германия немците ползват едно приложение широко разпространено и много добре оценено от тях с което правиш снимка на растението и ти прави диагностика, казва ти какво не е наред и какво да промениш. Снимах това растение и в приложението каза че е необичайно разтегнато се с с дълъг и тънък връх, за листата каза че може да е изгаряне и или липса на азот или прекомерно торене /иди го разбери/ а за разтягането ми писа да приложа леко лст на самия връх за да се насочи да налива глави според вас това приложимо ли е ? За поливането така ще направя, ще ги полея същия ден и квот стане, поръчах и влагоабсорбатор чакам да дойде тези дни да видим че тая влага ме притеснява. . Иначе всичко върви добре с изключение на това растение а то до преди няколко дни не показваше никви проблеми, ся изведнъж се издължи толкова и стана така незнам кво да го правя...Spiral написа: ↑09 Сеп 2025, 00:28Да, тези жълти краища са заради лампата, ако вече си я вдигнал малко би трябвало да е достатъчно. За въпросната поливка, просто ги полей хубаво възможно най-късно и това е, най- много да са леко клюмнали като се прибереш, няма страшно. Все още не си толкова навътре в цъфтежа и можеш да си позволиш 50-55% влага, след 2 седмици вече гледай да е макс 50%. Не ги знам тези торбички какви са, но ако имаш включен изкарващ вентилатор с филтър, няма смисъл, въздуха така или иначе се сменя щом си с отворен прозорец. Просто по- нататък си купи влагоабсорбатор, на който да има функция за настройка точно колко % влага искаш във въздуха.Талибана написа: ↑08 Сеп 2025, 21:32 Първия проблем за цялото време почва да се проявява ... Едното от растенията започна да има жълти краища .. То е и това което се разтегна и порастна най много на височина и е най близо до лампата.. Вдигнах я и в момента са на 40см на 75 димирана но листата си останаха така.. торя ги по един и същ начин с едно и също. Възможно ли е само на него да не му достига нещо ? Другите нямат този проблем .. Първоначално то не бе най високото след което за 2 3 дни дръпна доста на височина, глави няма много в сравнение с другото което доста добре върви и почна да налива в главите.. На това са му доста рехави, дайте съвет от къде може да идва това жълтеене в краищата, да вдигна ли още лампата ? И друг въпрос имам следващата седмица на 18ти септември отивам на кратка почивка за 4 дни и няма да ме има как да процедирам, до момента ги поливам на всеки 3 дни г.д но до тогава има 10 дни, ще пораснат още въпроса ми е ще могат ли да издържат без да има проблеми ... И още едни въпрос понеже сега започват дъждове тук а на мен палатката ми е в една от стаите която седи постоянно с отворен прозорец заради тях и сега влажността им се вдигна на 55,60,65 % до преди това беше 45,50 ..гледах че има някакви торбички влагоабсорбиращи препоръчате някакви,че няма да стане така то сега ще вали още повече а те ще правят още по големи глави и влажността ще гръмна.. Ето някои снимки да добиете представа ..
-
Inna
- Marijuana Mom

Еми чупни му върха(super cropping виж в нета,аз даже на ракива съм го и отрязвала,макар и в цъфтеж,по-добре отколкото да иде в тавана) и го вържи с нещо,иначе пак ще се изправи.Явно си е някакво такова по-пръчкообразно,може би по-сатива.Те всички са си различни.....Изгаряне или липса ,е да,ама кое хаха Според мен то е опряло с корените долу най-много и от тук нататък този връх все ще дава някакви проблеми ако се остави нагоре. Мен ако ме питаш може да го махнеш до където са другите или счупиш и привържеш,ще му стане по-добре.Талибана написа: ↑09 Сеп 2025, 05:58Вдигнах я още малко днес ... забелязвам че и на някой от средните листа има леки жълти краища, не така както по върха но има 3 4 листа .. А каква може да е причината самото растение да се разтегне толкова много ? Самия главен връх е дълъг и тънък, само то е така другите две са си добре но тва става вече 1 метър и това ми е последното вдигне на лампата повече май няма накъде ... Тук в Германия немците ползват едно приложение широко разпространено и много добре оценено от тях с което правиш снимка на растението и ти прави диагностика, казва ти какво не е наред и какво да промениш. Снимах това растение и в приложението каза че е необичайно разтегнато се с с дълъг и тънък връх, за листата каза че може да е изгаряне и или липса на азот или прекомерно торене /иди го разбери/ а за разтягането ми писа да приложа леко лст на самия връх за да се насочи да налива глави според вас това приложимо ли е ? За поливането така ще направя, ще ги полея същия ден и квот стане, поръчах и влагоабсорбатор чакам да дойде тези дни да видим че тая влага ме притеснява. . Иначе всичко върви добре с изключение на това растение а то до преди няколко дни не показваше никви проблеми, ся изведнъж се издължи толкова и стана така незнам кво да го правя...Spiral написа: ↑09 Сеп 2025, 00:28Да, тези жълти краища са заради лампата, ако вече си я вдигнал малко би трябвало да е достатъчно. За въпросната поливка, просто ги полей хубаво възможно най-късно и това е, най- много да са леко клюмнали като се прибереш, няма страшно. Все още не си толкова навътре в цъфтежа и можеш да си позволиш 50-55% влага, след 2 седмици вече гледай да е макс 50%. Не ги знам тези торбички какви са, но ако имаш включен изкарващ вентилатор с филтър, няма смисъл, въздуха така или иначе се сменя щом си с отворен прозорец. Просто по- нататък си купи влагоабсорбатор, на който да има функция за настройка точно колко % влага искаш във въздуха.Талибана написа: ↑08 Сеп 2025, 21:32 Първия проблем за цялото време почва да се проявява ... Едното от растенията започна да има жълти краища .. То е и това което се разтегна и порастна най много на височина и е най близо до лампата.. Вдигнах я и в момента са на 40см на 75 димирана но листата си останаха така.. торя ги по един и същ начин с едно и също. Възможно ли е само на него да не му достига нещо ? Другите нямат този проблем .. Първоначално то не бе най високото след което за 2 3 дни дръпна доста на височина, глави няма много в сравнение с другото което доста добре върви и почна да налива в главите.. На това са му доста рехави, дайте съвет от къде може да идва това жълтеене в краищата, да вдигна ли още лампата ? И друг въпрос имам следващата седмица на 18ти септември отивам на кратка почивка за 4 дни и няма да ме има как да процедирам, до момента ги поливам на всеки 3 дни г.д но до тогава има 10 дни, ще пораснат още въпроса ми е ще могат ли да издържат без да има проблеми ... И още едни въпрос понеже сега започват дъждове тук а на мен палатката ми е в една от стаите която седи постоянно с отворен прозорец заради тях и сега влажността им се вдигна на 55,60,65 % до преди това беше 45,50 ..гледах че има някакви торбички влагоабсорбиращи препоръчате някакви,че няма да стане така то сега ще вали още повече а те ще правят още по големи глави и влажността ще гръмна.. Ето някои снимки да добиете представа ..
-
Талибана
- Градинар

Ами вдигнах я колкото можах лампата ще наблюдавам ден два но мисля че не е изгаряне и ще трябва да предприема нещо .. а за върха незнам гледах super cropping май това ще направя и ще го придържа леко че има някоя глава по него неискам да ги губя хах макар че не съм сигурен дали правилно ще успея да го направя така че каквото стане а 50% го пиша бягало тва растениеInna написа: ↑09 Сеп 2025, 09:01Еми чупни му върха(super cropping виж в нета,аз даже на ракива съм го и отрязвала,макар и в цъфтеж,по-добре отколкото да иде в тавана) и го вържи с нещо,иначе пак ще се изправи.Явно си е някакво такова по-пръчкообразно,може би по-сатива.Те всички са си различни.....Изгаряне или липса ,е да,ама кое хаха Според мен то е опряло с корените долу най-много и от тук нататък този връх все ще дава някакви проблеми ако се остави нагоре. Мен ако ме питаш може да го махнеш до където са другите или счупиш и привържеш,ще му стане по-добре.Талибана написа: ↑09 Сеп 2025, 05:58Вдигнах я още малко днес ... забелязвам че и на някой от средните листа има леки жълти краища, не така както по върха но има 3 4 листа .. А каква може да е причината самото растение да се разтегне толкова много ? Самия главен връх е дълъг и тънък, само то е така другите две са си добре но тва става вече 1 метър и това ми е последното вдигне на лампата повече май няма накъде ... Тук в Германия немците ползват едно приложение широко разпространено и много добре оценено от тях с което правиш снимка на растението и ти прави диагностика, казва ти какво не е наред и какво да промениш. Снимах това растение и в приложението каза че е необичайно разтегнато се с с дълъг и тънък връх, за листата каза че може да е изгаряне и или липса на азот или прекомерно торене /иди го разбери/ а за разтягането ми писа да приложа леко лст на самия връх за да се насочи да налива глави според вас това приложимо ли е ? За поливането така ще направя, ще ги полея същия ден и квот стане, поръчах и влагоабсорбатор чакам да дойде тези дни да видим че тая влага ме притеснява. . Иначе всичко върви добре с изключение на това растение а то до преди няколко дни не показваше никви проблеми, ся изведнъж се издължи толкова и стана така незнам кво да го правя...Spiral написа: ↑09 Сеп 2025, 00:28
Да, тези жълти краища са заради лампата, ако вече си я вдигнал малко би трябвало да е достатъчно. За въпросната поливка, просто ги полей хубаво възможно най-късно и това е, най- много да са леко клюмнали като се прибереш, няма страшно. Все още не си толкова навътре в цъфтежа и можеш да си позволиш 50-55% влага, след 2 седмици вече гледай да е макс 50%. Не ги знам тези торбички какви са, но ако имаш включен изкарващ вентилатор с филтър, няма смисъл, въздуха така или иначе се сменя щом си с отворен прозорец. Просто по- нататък си купи влагоабсорбатор, на който да има функция за настройка точно колко % влага искаш във въздуха.
-
Inna
- Marijuana Mom

Добре е.Само го вържи,защото ще се изправи.Нищо не му е,споко.
.png)