Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Northern Lights Auto by Seedsman

Семена марихуана
Аватар
jamesbond007
Градинар
Градинар
Has thanked: 106 times
Been thanked: 138 times

Здравейте фермери, след близо 5 години в запаса, едно старо куче ще се опита да отгледа що годен прилична билка. Плана беше да гледам Critical Kush на Barneys, но за бонус получих 3 семки Northern Lights Auto by Seedsman. И понеже съм със много старо оборудване което не си знае годините и то като собственика, реших да ги пусна първо тях. Причината е, че съм решил да сменям старият магнитен дросел и старата хпс лампа 400вата която не си знае часовете работа, но само ще кажа, че за първи път запали далечната 2014та година със дигитален дросел който да може да превключва на 250в 400в и 600в и нова хпс 600вата лампа. Та започвам този гроу със стара и амортизирана техниха, като съм готов всеки един момент да ъпгрейдвам, ако ме предаде. Ако не ме предаде ще ги пращам в заслужена пенсия и за критикъл семките които са 5 нещата ще бъдат вече по-сериозни. Тук преди съм казвал данните за бокса, но ще ги напиша пак.
В/Ш/Д - 2х1.1х1.1
Вкарващ вентилатор : 90м3
Изкарващ вентилатор : 180м3
2 ПЦ вентилатора за култюба : 127м3 всеки
Лампа : 400W HPS + магнитен дросел от старите
Циркулиращ вентилатор - от тези 12в. за коли
Овлажнител
Саксии airpot 15l.

За почва понеже не ми се поръчваше от бг специализирани магазини отидох до един от големите магазини и си взех :
30литра торфена смес на биоцвет
20литра компост Natura ( някаква полска е)
5литра вермикулит
5литра зеолит

Понеже парен каша духа този път BioBizz няма да се използва. Ако FirstCitizen още е тук, прав беше човече и големи ядове брах ако ме помниш. Та сега съм заложил на NRG серията на атами + блумбастик. Бях си ги взел чак накрая на предишния гроу, но прочетох, че са изветряли и си поръчах нови за всеки случай а старите ще ги ползвам за зеленчуци да видя дали действат.

Всичко смесено подобаващо. Не ми достигна почвата за 3те саксии, но отгоре като пораснат ще досипя още. Бяха в малки саксийки до поникването им и на ден 5 ги преместих в основните за да редуцирам стреса. В момента са на 9 пълни дни от поникването, като едното още при показването имаше деформирано листо и го бях отписал, но някак се пребори. То е и най-малкото, но се надявам да навакса. Ето и малко снимки, бокса се чисти на няколко дни, но днес както виждате не е бил един от тези дни. Ще се опитам да съм редовен и всяка седмица да качвам. Поздрави!
Прикачени файлове
DSCN1516.JPG
DSCN1515.JPG
DSCN1514.JPG
DSCN1513.JPG
DSCN1511.JPG
DSCN1508.JPG
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

А нямаш ли някоя МХ крушка да ги караш засега на нея? Стават по-гъсти с МХ в началните фази, доста по-синя е тя. Може да не е гроу, аз съм гледала с евтина, улична такава и пак ги правеше по-хубаво в начален вег, отколкото гроу ХПС. А защо да не е лед следващото? За това място един лед идеално ще се върже. А, тая био цвет я бях забравила, тя вярно ставаше от БГтата.А колко струваше 30 литра от нея?
Аватар
jamesbond007
Градинар
Градинар

Inna написа: 06 Мар 2025, 11:06 А нямаш ли някоя МХ крушка да ги караш засега на нея? Стават по-гъсти с МХ в началните фази, доста по-синя е тя. Може да не е гроу, аз съм гледала с евтина, улична такава и пак ги правеше по-хубаво в начален вег, отколкото гроу ХПС. А защо да не е лед следващото? За това място един лед идеално ще се върже. А, тая био цвет я бях забравила, тя вярно ставаше от БГтата.А колко струваше 30 литра от нея?
Здравей, първо искам да ти благодаря защото навремето точно ти ми даде основите и много ми помогна да направя първото гледане тогава в един друг форум. Нямам МХ лампа и за този гроу както казах всичко е последно десет и на доизживяване. Като ъпгрейдвам може да взема и една МХ. Не мисля да минавам на лед защото стаята в която гледам е студ и ХПС ми помага да си държа 25 градуса в бокса. През топлите месеци не гледам защото първо нямам климатик и е трудно да контролирам температурата и второ изглежда има и други нинджи които не следят за мъжки и един път ме опрашиха. Относно почвата ще я видим за първи път я ползвам, но не вярвам да е много по-лоша от тази на биобиз която преди ползвах. За цена ще те излъжа някъде около 10 - 15 лв. беше биоцвета. Общо почвата около 70лв. излезе, но ми останаха 30литра компост от нея. Поздрави!
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

jamesbond007 написа: 06 Мар 2025, 12:13
Inna написа: 06 Мар 2025, 11:06 А нямаш ли някоя МХ крушка да ги караш засега на нея? Стават по-гъсти с МХ в началните фази, доста по-синя е тя. Може да не е гроу, аз съм гледала с евтина, улична такава и пак ги правеше по-хубаво в начален вег, отколкото гроу ХПС. А защо да не е лед следващото? За това място един лед идеално ще се върже. А, тая био цвет я бях забравила, тя вярно ставаше от БГтата.А колко струваше 30 литра от нея?
Здравей, първо искам да ти благодаря защото навремето точно ти ми даде основите и много ми помогна да направя първото гледане тогава в един друг форум. Нямам МХ лампа и за този гроу както казах всичко е последно десет и на доизживяване. Като ъпгрейдвам може да взема и една МХ. Не мисля да минавам на лед защото стаята в която гледам е студ и ХПС ми помага да си държа 25 градуса в бокса. През топлите месеци не гледам защото първо нямам климатик и е трудно да контролирам температурата и второ изглежда има и други нинджи които не следят за мъжки и един път ме опрашиха. Относно почвата ще я видим за първи път я ползвам, но не вярвам да е много по-лоша от тази на биобиз която преди ползвах. За цена ще те излъжа някъде около 10 - 15 лв. беше биоцвета. Общо почвата около 70лв. излезе, но ми останаха 30литра компост от нея. Поздрави!
А, ясно, ти ги ползваш и за температура.Ами вземи си и такава крушка при ъпгрейда, препоръчвам за вег. 👍Не че не може и с ХПС от-до, де.... О, ти от оня форум. 😂👋Няма да питам кой беше там. И мен от там ми дадоха доста добри съвети и аз съм благодарна за което! Поздрави!
Аватар
jamesbond007
Градинар
Градинар

Ъпдейт : Пълни 2 седмици

Изминаха пълни 2 седмици, през изминалата седмица прогресираха, бяха само на root c 1ml/l. Чудих се на колко часа светлина да ги карам, но понеже са си бъгави попринцип което може да се види на снимките и първите им листа, реших да ги карам на 20/4 през целия гроу. Такива малформации са ми се случвали когато ги карам на 24/0, но този гроу си бяха 20/4 откакто ги вкарах. Нагоре следващите листа засега са добре. Появиха се светли петна по тях и вдигнах лампата на 70см. и се оправиха. Влажност 60% и температура 25 - 27 градуса светъл период и 18-20 градуса тъмен период. Започнах и лекичко с Growth-C като водата с която поливам е 50ppm и с около 0.5мл/л я качих на 150ppm в комбинация с root c 1мл/л. Ще ги наблюдавам как реагират и ще засилвам лека полека. За тази трета седмица ще сваля леко влажноста да е около 55% - 60% максимум. Тези семки са ми съмнителни и си мисля, че са старички защото бавно тръгнаха след 24 часа във вода и 5 дни в почва на около 27 градуса, но както се казва на харизан кон зъбите не се гледат. Може пък да ме опровергаят. Другата седмица живи и здрави ще се включа пак. Поздрави!
Прикачени файлове
DSCN1527.JPG
DSCN1524.JPG
DSCN1522.JPG
DSCN1521.JPG
DSCN1520.JPG
Аватар
jamesbond007
Градинар
Градинар

Ъпдейт : 3 пълни седмици

Здравейте фермери, измина и третата седмица. Засега проблеми да чукам на дърво, няма. Едното растение изглежда фенотипа му е друг и стана по-дългичко от другите две, но то и поначало си беше по-силно и вървеше с едни гърди напред. Затова и на снимката ще видите, че листата на върха са му свити надолу. Повдигнах другите две с около 15 - 20см. за да ги изравня и повдигнах лампата защото за мен свитите листа са от топлината. Бях се заблял тези дни и чак да ги снимам го видях. Другите две също прогресираха доволно. И точно на ден 21 се показаха и първите признаци, че влизаме в пред цъфтеж. Поливките бяха две през 3 дни. Първата беше root c 1.5ml/l и growth c 1ml/l и около 270ppm. Втората вдигнах root c 2ml/l и growth-c 1.2ml/l 320ppm. За температура и влага ще кача графика по-долу. Ще видим сега колко ще се издължат, дано не ме вкарат в приключение да играя тетрис кое колко да повдигам от земята. За следващите поливки ще добавя и flower-c + alga c като зависи как се държат ще преценя по колко точно. Това е в общи линии вегетацията винаги е скучна особено при автота, а аз си знам, че автоматик не се пипа само се полива и се гледа. Другата седмица ще видим докъде съм я докарал. Поздрави!
Прикачени файлове
temperature.png
humidity.png
DSCN1545.JPG
DSCN1543.JPG
DSCN1542.JPG
DSCN1540.JPG
DSCN1539.JPG
DSCN1537.JPG
DSCN1536.JPG
DSCN1535.JPG
DSCN1534.JPG
DSCN1533.JPG
Gugi
Градинар
Градинар
Has thanked: 165 times
Been thanked: 203 times

jamesbond007 написа: 18 Мар 2025, 13:52 Ъпдейт : 3 пълни седмици

Здравейте фермери, измина и третата седмица. Засега проблеми да чукам на дърво, няма. Едното растение изглежда фенотипа му е друг и стана по-дългичко от другите две, но то и поначало си беше по-силно и вървеше с едни гърди напред. Затова и на снимката ще видите, че листата на върха са му свити надолу. Повдигнах другите две с около 15 - 20см. за да ги изравня и повдигнах лампата защото за мен свитите листа са от топлината. Бях се заблял тези дни и чак да ги снимам го видях. Другите две също прогресираха доволно. И точно на ден 21 се показаха и първите признаци, че влизаме в пред цъфтеж. Поливките бяха две през 3 дни. Първата беше root c 1.5ml/l и growth c 1ml/l и около 270ppm. Втората вдигнах root c 2ml/l и growth-c 1.2ml/l 320ppm. За температура и влага ще кача графика по-долу. Ще видим сега колко ще се издължат, дано не ме вкарат в приключение да играя тетрис кое колко да повдигам от земята. За следващите поливки ще добавя и flower-c + alga c като зависи как се държат ще преценя по колко точно. Това е в общи линии вегетацията винаги е скучна особено при автота, а аз си знам, че автоматик не се пипа само се полива и се гледа. Другата седмица ще видим докъде съм я докарал. Поздрави!
Листата на са се свили надолу от преполиване , дай им малко по-голям интервал между поливките. :weed:
Аватар
jamesbond007
Градинар
Градинар

Ъпдейт : Пълни 4 седмици

Здравейте, избутахме я и тази четвърта седмица. Като цяло засега вървят китките, но забелязах, че на най-голямото по листата се образува изсветляване на някои листа което по гледане на снимки с възможни причини най-много ми заприлича на калиев дефицит, но така си мисля аз. Отделно започнах да подозирам и лампата, че е стара и може и тя да ми прави проблеми. Та за да реша проблема си поръчах дигитален баласт и 600вата хпс. Монтирах всичко и първите два дни я карах на 400вата и на третият вдигнах лампата на 50см от върховете и я пуснах на 600. Понеже за първи път се докосвам до по-мощна лампа имах опасения, че може и да ги изгоря, но реших да пробвам. Е поне засега не успях да ги изгоря, държи 26 градуса от върховете и като цяло по-трудно е от преди с 400вата, но култюба и вентилаторите държат фронта. Докато понатрупам впечатления и опит съм малко на тръни, но дано не успея да ги изпека. Разликата със стария ми магнитен баласт е огромна, светлината спря да трепти и паленето е много бързо. По-долу ще приложа и снимка като първите 3 дни се вижда и как стария дросел играе в напрежението, докато новия буквално заковава на избраната мощност и грее много по-малко. Тези неща ги пиша ако има и други динозаври със стара техника да знаят, че определено си струва подмяната. А сега за китките. Послушах колегата и изчаках 5 дни преди да полея отново. Както писах и по-горе реших, че има и калиев дефицит и за поливката смесих : root-c 2ml/l, growth-c 3ml/l, calmag 1ml/l и реших да започна вече и flower-c 0.5ml/l. Като ако следвам таблицата на атами ppm идва на 220 и затова сложих повече growth и calmag докато го докарам до 350ppm и 6.2ph. С това по литър на растение. И не разбрах от кое точно беше, но листата започнаха да се оправят. За следващата поливка ще е нещо подобно, но ще намаля growth-c и ще вдигам ppm с calmag и flower-c. Ясно се вижда и, че не случих на еднакви фенотипи. Едното е високо 80см, второто 53см. и третото 42см. Ще пада повдигане на двете и дано високото се спре, защото с лампа в максимално високо положение не трябва да минава 120см. ако искам да имам 50см. от върха. Та това е в общи линии не знам дали изобщо ще има някой който да изчете целия този ферман, но ако има му благодаря. Снимките са правени без светкавица и на изключена лампа. Другата седмица ще пиша какви съм ги сътворил. Поздрави!
Прикачени файлове
power.png
DSCN1550.JPG
DSCN1565.JPG
DSCN1562.JPG
DSCN1561.JPG
DSCN1559.JPG
DSCN1557.JPG
DSCN1556.JPG
DSCN1552.JPG
DSCN1551.JPG
DSCN1548.JPG
Аватар
jamesbond007
Градинар
Градинар

Ъпдейт : 5 пълни седмици

Здравейте, изминаха пет пълни седмици през които за щастие най-голямото се поспря на около 125см. височина и дори да дръпне още малко ще има място за вдигане на лампата. Другите също не са дръпнали кой знае колко нагоре. И разбира се в духа на това, че един проблем се реши, веднага се появи друг. Най-високо растение продължава с признаците и аз не знам точно какво е и се надявам някой по-опитен да ми обясни къде бъркам. Снимките не са добри, но ако пусна светкавицата не се вижда хубаво дефицита. Другите две поне засега нямат такива признаци освен, че най-долните листа пожълтяват, но за мен в шеста седмица си е нормално и за тях не се притеснявам. Температура през светлия период 23 - 25 градуса мерено на върха на китките и 18 - 20 тъмен период. Влажност 45 - 50% светъл период и 50 - 55% тъмен. Навън е много влажно и дори с проветрение няма как да я сваля повече, но и там мисля не е голям проблем при положение, че е само за 4 часа. Първото поливане беше 4 дни след последното и им дадох 1мл/л root-c, 1мл/л growth-c, 1.6ml/l calmag, 1.3ml/l flower-c и 1.3ml/l bloom-c като общо стана 400ppm и 6.6ph което наистина е леко високо, но все пак не е в голямо отклонение. Второто поливане беше след още 4 дни като им дадох 1ml/l root-c, 1мл/л growth-c, 1.5ml/l calmag, 1.5ml/l flower-c и 1.5ml/l bloom-c и добавих bloombastic 0.33ml/l. Общо 460ppm и 6.8ph. Тук вече излизам доволно от границите за пх и за следващата поливка ще използвам дъждовна вода с по-ниско ph понеже нямам с какво да го сваля в момента. Видимо след последната поливка листата се вдигнаха нагоре, което приемам за добър знак. Това е към момента, аз автоматик без нещо да объркам не съм имал. Изглежда 20/4 ми е проблема и не се справям добре с толкова интензивно гледане. Това е от мен, живи и здрави другата седмица пак ще се включа с ъпдейт. Поздрави !
Прикачени файлове
DSCN1591.JPG
DSCN1589.JPG
DSCN1588.JPG
DSCN1587.JPG
DSCN1584.JPG
DSCN1580.JPG
DSCN1579.JPG
DSCN1578.JPG
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

jamesbond007 написа: 01 Апр 2025, 14:31 Ъпдейт : 5 пълни седмици

Здравейте, изминаха пет пълни седмици през които за щастие най-голямото се поспря на около 125см. височина и дори да дръпне още малко ще има място за вдигане на лампата. Другите също не са дръпнали кой знае колко нагоре. И разбира се в духа на това, че един проблем се реши, веднага се появи друг. Най-високо растение продължава с признаците и аз не знам точно какво е и се надявам някой по-опитен да ми обясни къде бъркам. Снимките не са добри, но ако пусна светкавицата не се вижда хубаво дефицита. Другите две поне засега нямат такива признаци освен, че най-долните листа пожълтяват, но за мен в шеста седмица си е нормално и за тях не се притеснявам. Температура през светлия период 23 - 25 градуса мерено на върха на китките и 18 - 20 тъмен период. Влажност 45 - 50% светъл период и 50 - 55% тъмен. Навън е много влажно и дори с проветрение няма как да я сваля повече, но и там мисля не е голям проблем при положение, че е само за 4 часа. Първото поливане беше 4 дни след последното и им дадох 1мл/л root-c, 1мл/л growth-c, 1.6ml/l calmag, 1.3ml/l flower-c и 1.3ml/l bloom-c като общо стана 400ppm и 6.6ph което наистина е леко високо, но все пак не е в голямо отклонение. Второто поливане беше след още 4 дни като им дадох 1ml/l root-c, 1мл/л growth-c, 1.5ml/l calmag, 1.5ml/l flower-c и 1.5ml/l bloom-c и добавих bloombastic 0.33ml/l. Общо 460ppm и 6.8ph. Тук вече излизам доволно от границите за пх и за следващата поливка ще използвам дъждовна вода с по-ниско ph понеже нямам с какво да го сваля в момента. Видимо след последната поливка листата се вдигнаха нагоре, което приемам за добър знак. Това е към момента, аз автоматик без нещо да объркам не съм имал. Изглежда 20/4 ми е проблема и не се справям добре с толкова интензивно гледане. Това е от мен, живи и здрави другата седмица пак ще се включа с ъпдейт. Поздрави !
Аз с торовете на Атами не можах да се сработя, два пъти гледах с тях и не бях доволен.
Меренето на PPM при органичното отглеждане не е точно. Хранителните вещества се освобождават в зависимост от активността на микроорганизмите в почвата.
Например, азотът в компоста е под формата на органични съединения и трябва първо да се минерализира, за да стане достъпен за растенията. При органичното торене се набляга на активността на микроорганизмите и структурата на почвата, а не само на разтворените минерали.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”