Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Приготвяне на Домашни Торове (DIY)
-
Godzila
- Градинар

- Has thanked: 102 times
- Been thanked: 24 times
Колеги здравейте
чудя се как да ги подкарам тая година ,мисля да е с почва от гроу шопа и със някакъв стимулант за кореновата система , обаче бих бил много благодарен ако споделите някакви съвети за по голяма коренова система . Примерно с някакви домашни отвари ,вода от банан или нещо подобно
благодаря мн ,знам че няй вероятно някъде в форума има описани домашни отвари за по добър радар ,но не успявам да го засека в момента . Ами това е общо взето пожелавам ви вс добро и без гъсеници !!!
-
Godzila
- Градинар

расада трябва да е на топ ниво ,а знам че това се постига с домашни средства а не с купените от магазина "перфектни" подобрители и ускорители за корен . надявам се да постигна добър резултат с домашните отвари
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Като цяло и аз обичам домашните и смятам, че те са достатъчни за идеално развитие ако се използват правилно. И няма нужда от много различни дори. Но има хубави коренови стимулатори, живи, бактерии и тн, произведени в контролирана среда от специалисти, които не бива да се подценяват, аз в нас не мога да ги произведа.
Та, за корени домашни аз се сещам тор от червей(има в Лидъла даже напоследък, може да се кусне и във вода и да се полива с нея, а може и по мъничко в почвата) на първо място, друго - поливала съм с мая отвреме навреме(едно кубче за 10 литра или суха) . Имаше и отвара от върбова кора и/ или връхчета. Също алое. А по принцип най-важно е да е лека и рохкава самата почва(да за сигурно вземи някой лайт от гроу шоп, не че не може друга, но да е сигурен старта) в първите съдове и да се полива правилно и обилно, но да съхне, за да влиза въздух. За въздух гледай и хубави дупки ако си с кофички, да има малко и настрани, а не да ги застъпват. Дори може с игла и отстрани да се направят дупчици. Премокрянето също вреди много на корените. Та ето какво лайт микс и по една лъжица тор от червей и си готов.
-
Godzila
- Градинар

Inna написа: ↑20 Мар 2024, 10:29Като цяло и аз обичам домашните и смятам, че те са достатъчни за идеално развитие ако се използват правилно. И няма нужда от много различни дори. Но има хубави коренови стимулатори, живи, бактерии и тн, произведени в контролирана среда от специалисти, които не бива да се подценяват, аз в нас не мога да ги произведа.
Та, за корени домашни аз се сещам тор от червей(има в Лидъла даже напоследък, може да се кусне и във вода и да се полива с нея, а може и по мъничко в почвата) на първо място, друго - поливала съм с мая отвреме навреме(едно кубче за 10 литра или суха) . Имаше и отвара от върбова кора и/ или връхчета. Също алое. А по принцип най-важно е да е лека и рохкава самата почва(да за сигурно вземи някой лайт от гроу шоп, не че не може друга, но да е сигурен старта) в първите съдове и да се полива правилно и обилно, но да съхне, за да влиза въздух. За въздух гледай и хубави дупки ако си с кофички, да има малко и настрани, а не да ги застъпват. Дори може с игла и отстрани да се направят дупчици. Премокрянето също вреди много на корените. Та ето какво лайт микс и по една лъжица тор от червей и си готов.![]()
благодаря ти .Неш такова ми се върти и на мен сега гледах почва на -CANA TERRA SEED MIX само не ми харесва че няма прелит
-
Inna
- Marijuana Mom

Благодаря и радвам се, че ти помагам.Godzila написа: ↑20 Мар 2024, 10:57Inna написа: ↑20 Мар 2024, 10:29Като цяло и аз обичам домашните и смятам, че те са достатъчни за идеално развитие ако се използват правилно. И няма нужда от много различни дори. Но има хубави коренови стимулатори, живи, бактерии и тн, произведени в контролирана среда от специалисти, които не бива да се подценяват, аз в нас не мога да ги произведа.
Та, за корени домашни аз се сещам тор от червей(има в Лидъла даже напоследък, може да се кусне и във вода и да се полива с нея, а може и по мъничко в почвата) на първо място, друго - поливала съм с мая отвреме навреме(едно кубче за 10 литра или суха) . Имаше и отвара от върбова кора и/ или връхчета. Също алое. А по принцип най-важно е да е лека и рохкава самата почва(да за сигурно вземи някой лайт от гроу шоп, не че не може друга, но да е сигурен старта) в първите съдове и да се полива правилно и обилно, но да съхне, за да влиза въздух. За въздух гледай и хубави дупки ако си с кофички, да има малко и настрани, а не да ги застъпват. Дори може с игла и отстрани да се направят дупчици. Премокрянето също вреди много на корените. Та ето какво лайт микс и по една лъжица тор от червей и си готов.![]()
благодаря ти .Неш такова ми се върти и на мен сега гледах почва на -CANA TERRA SEED MIX само не ми харесва че няма прелитно мога да сложа допълнително . и за корените се чудя какъв стимулатор дали на CANNA RHIZOTONIC или CELLMAX ROOTBOOSTER а за дупките отстрани не съм се срещал
винаги знаеш какво да посъветваш, адмирации
ще го ползвам със сигурност това с иглата
а двете лъжици тор от червеи в колко вода се слага и може ли да се пръска листно или само поливка е достатъчна и ако имаш конкретен модел за почва и коренов стимулант ще съм ти мн благодарен ,четох че на biobizz Лайт микс нещо не го харесват .спрял съм се на горепосоченото на canna terra seed mix ,но ще изчакам дами дадеш още някой съвет зада избера най хубавата почва било то и по скъпа
защото си мн права ,началото трябва да е добро и силно ,първите стъпки са най важните
![]()
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 732 times
- Been thanked: 1018 times
На лидл са пуснали кокосова вода 500мл за 3 лева от това по - на тънко няма.firstcitizen написа: ↑10 Дек 2018, 14:22 Както сами се досетихте от предният пост, този ще бъде за кокосовата вода. Много хора не са наясно с ефектите от кокосовата вода, а тя има голям ефект при растежа на растението. Повечето хора мислят, че кокосовата вода е полезна само за човешкото тяло, но грешат, тя е изключително ефективна тор и за вашите растения. Кокосовата вода може да се ползва както при растения отглеждани в почва така и при растения отглеждани в кокос и на хидро. Кое прави кокосовата вода толкова добра? Кокосовата вода подобрява вкореняването и развитието на клонингите, както и общата издържливост на растението. (много добра комбинация за вкоренител е е кокосова вода и алое вера) Кокосовата вода подобрява растежа на корените на растението, няма значени от семената или клонинг. Кокосовата вода е богата на минерали, витамини, аминокиселини, цитокинини и естествени захари. В допълнение кокосовата вода има хидратиращи свойства, които го правят отличен органичен тор за канабиса и а хубава напитка за утоляване на жаждата на човек.
Канабисът се възползва от органичните характеристики на кокосовата вода заради естествени аминокиселини, протеини, мастни киселини и въглехидрати в кокосовата вода. Всъщност, кокосовата вода може да земни много торове, които се продават по гроушоповете. Растенията торени с кокосова вода стават по-високи при растежа и имат по-малко разстояния между възлите, а освен всичко това кокосовата вода стимулира допълнително растежа на главите. (буквално от главите изникват глави в различни посоки, което прави кокосовата вода и уникална цъфтежа тор ). Нека сега да разгледаме цитокинините, открити в кокосовата вода, и какво прави с растението за канабис.
Цитокините или зеаатин, както понякога са известни, са ензими, сигнализиращи клетките на корена да се разделят(делят) и развият допълнителни корени в различни посоки. Този процес е известен като цитокинеза, която е важна за развитието на растението, за да има по-бързо усвояване на вода и хранителни вещества. В канабисато растение, цитокинините са полезни за насърчаване на същия бърз растеж на корена и клетъчното делене. Това означава, че растението има повече достъп до вода и хранителни вещества и поради тази причина растението има подобрен растеж. Цитокините също са от съществено значение за сигнализиране за по-бързо клетъчно делене на нови разклонения и странични разклонения, както и стимулиране на растежа на листата и уголемяването на стомати (порите или по-известни като устите) в листата. Когато тези функции се комбинират, можете да си представите какъв експлозивен растеж се случва в растението. По-бърз темп на растеж означава също повече добив и по-бързо бране. Кокосовата вода е един истински природен феномен.
Освен всички останали блага на кокосовата вода в нея се съдържат полезни микроорганизми, които допълнително стимулират растежа на растението.
Съдържание на кокосовата вода:
Захари
Фибри
Мононенаситени мазнини
Полиненаситени мазнини
протеин
Триптофан
Треонин
Изолевцин
Левцин
Лизин
Метионин
Цистин
Фенилаланин
Тирозин
Валин
Аргинин
Хистидин
Аланин
Аспартанова киселина
Глутаминова киселина
Глицин
Пролин
Серин
Витамини :
Тиамин (В1)
Рибофлавин (В2)
Ниацин (ВЗ)
Пантотенова киселина (В5)
Витамин В6
Фолат (В9)
Холин
Витамин С
Минерали :
Калций
Мед
Желязо
Магнезий
Манган
Фосфор
Калий
Селен
Натрий
Цинк
Полезни бактерии :
Rhizobacteria
Rhizobacteria са коренови колонизиращи бактерии(Rhizo от гръцки "корен" ), които формират симбиотични взаимоотношения с много растения. (включително с Конопа)
Rhizobacteria подобрят растежа на растенията чрез широко разнообразие от механизми като солюбилизацията на фосфатите, производството на сидерофор, биологично азотно фиксиране. Подобряват ризосферата, чрез производството на 1-аминоциклопропан-1-карбоксилат деаминаза (ACC) и инхибиране на образуването на биофилм, производството на фитохормони, проява на противогъбична активност, производството на летливи органични съединения (VOC), индуциране на системна резистентност, насърчаване на полезни растителни микроби, взаимодействие с производството на патогенни токсини и т.н.
Триходерма
Начин на употреба:
15 мл кокосова вода на 1 литър престояла вода. Със сместа се полива или се дава листно.
Продават кокосова вода, но е скъпа, също така им нямам доверие какво са слагали вътре и колко време е стояла по рафтове, затова предпочитам сам да си я набавям.
Когато купувам кокосови орехи ги тръскам за да чуя дали има вода в тях. По принцип когато са по-зелени имат повече кокосова вода в тях, (3-5 месечни ) но такива трудно се намират в България.
Не се ли чува вода вътре в кокоса, следователно няма вода в него и няма нужда да се купува.
Показвам ви разликата между много узрели кокосови орехи и зелени кокосови орехи, При узрелите кокосови орехи, кокосовата вода се е превърнала в кокосова ядка. Но и в тях имаше достатъчно вода за торене.
Много лесен начин за отваряне на кокос: с отвертка, пирон, шило ,нож или друг остър и здрав предмет пробиеш меката част на кокоса . ( в дупчиците) Изпразва се течността в чаша или друг съд. След това с лек удар с чук по широката част на кокоса, кокоса се сцепва на 2 .
Кокосовата ядка, остават да ги похапва маймунката. Кокосовата ядка е много полезна за хората и е много вкусна. От черупките стават чудесни пепелници и много други неща.
Черупката на зелен кокосов орех може да се ползва за заразяване с полезни бактерии и кик старт на компостера или деректно да се вкопае в земята и земята по този начин да се инокулира с полезните бактерии от кокоса.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
-
Inna
- Marijuana Mom

Понеже се усъмних, че има акари и трябваше да си пръскам всички цветя моментално, да ви покажа рецептата ми за домашен инсектицид. Бъркочът на снимката съдържа:две, три цигари ттютюн, лавандула, брутални люти чушки, чесън, черен пиоер. Съставките могат да варират, но основното е люта чушка/чили и тютюн(взето от други форуми) , иначе може да се добавят много неща:капки лимон, мента, джинджифил, лук и др, което имате в кухнята. Заливате с гореща, но не вряща вода, оставяте около час и прецеждате. Хубаво е на два, три пъти да се изпръска, примерно през, ден и да не се държи дълго да престоява, а да се приготвя прясно. Това освен, че наистина работи добре може да се пръска често, защото и тори листно, а може да се ползва и в цъфтеж, когато възможностите са ограничени.
-
Inna
- Marijuana Mom

Това е гуано от пещера. Много е добро и не трябва много. Наскоро пак започнах да го ползвам, защото не ми се купува, след като имам такова. Вътре има и парченца пясък и варовик, което е много яко и за калций и магнезий. Понеже предпочитам калция и магнезия под някаква каменна форма да са добавени в почвата, а не да поливам специално с такива добавки течни. Иначе предполагам, че това гуано е по-азотно от цъфтежното, което се продава и не прекалявам с количеството. То е супер старо и сухо, много ме кефи!
-
Inna
- Marijuana Mom

Дигурно съм показвала подобни назад, но не помня. Едното е варовик от(пред) една пещера, иначе отдавна кал маг не купувам какъвто и да е. Нищо не чупя и не къртя в пещери, да предупредя, пазете местата, от които събирате подобни неща ако решите да го правите! Другото е пепел, като аз си избирам какво да си изгоря в огъня. И от двете слагам по малки количества в цъфтежната почва, и двете отдават кал маг и др микроелементи, а пепелта и калий, така общо казано са за кал маг и цъфтежен тор....Могат да се правят и леки разтвори с пепелта, но аз в саксии просто слагам по някоя лъжица, за мен тези сухите се добавят директно в почвата за най-лесно и ефективно......
- Прикачени файлове
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 732 times
- Been thanked: 1018 times
А как се разтваря варовика във вода? Колкото до пепелта и аз си я ползвам за навънка ма гледам да е от сигурни места или още по- добре да присъствам на горенето , щото някои бухат гуми, вестници и тем подобни боклуци, иначе в какво съотношения разтваряш пепелта във вода?Inna написа: ↑24 Мар 2025, 10:36 Дигурно съм показвала подобни назад, но не помня. Едното е варовик от(пред) една пещера, иначе отдавна кал маг не купувам какъвто и да е. Нищо не чупя и не къртя в пещери, да предупредя, пазете местата, от които събирате подобни неща ако решите да го правите! Другото е пепел, като аз си избирам какво да си изгоря в огъня. И от двете слагам по малки количества в цъфтежната почва, и двете отдават кал маг и др микроелементи, а пепелта и калий, така общо казано са за кал маг и цъфтежен тор....Могат да се правят и леки разтвори с пепелта, но аз в саксии просто слагам по някоя лъжица, за мен тези сухите се добавят директно в почвата за най-лесно и ефективно......
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
.png)