Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
СПАМ
-
Autogrower
- Нов Градинар

- Has thanked: 4 times
Здравейте искам да ви попитам дали мога да отглеждам автоматици в парник примерно обмислям да ги засадя към 20-ти май въпроса ми е дали няма да изгорят от топлина в парника.
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2126 times
- Been thanked: 3744 times
По добрия вариянт е почвата да е All Mix, тя е заредена много по добре и при нея някой от добавките не се ползват.Sicario00 написа: ↑20 Мар 2025, 16:50 Здрасти колеги и колежки имам няколко въпроса към всички . Сега мисля да започна втория си гроу със 4 автоматични семки Gelato от Fastbuds в 15л саксии с почва на biobizz lightmix и целият сет торове на BioBizz в палатка 100/100/200см (лампа 240w) и тъй като нямам филтрирана вода от вкъщи чешмата и искам да знам дали е възможно от покълването до края на процеса да използвам единствено дестилирана вода и дали това е полезно за крайния продукт или най добре да купя една обратна осмоза ? И според вас от този сет с торовете сега ще оставя снимка и пише че още от първата седмица се започва с root-juice тора за корените , bio-heaven и acti-vera , но не трябва ли след като покълнат и първата седмица само вода (дестилирана в моя случай) и от следващата седмица да почна да следвам този график с торовете от снимката ?
Дестилирана вода според мен няма смисъл, не знам от къде ще я купуваш ама доста ще ти отиде за целия гроу. До сега от както чета и се занимавам 15-20 години, не съм видял някой да отглежда само с такава.
Обратната осмоза не е лошо, ама има по голям смисъл с минералното торене.
Bio Heaven и Aacti Vera са почвени подобрители, не са торове, както и роот-а. В тях няма NPK (азот, фосфор, калий) . Има в предвид, че тези таблици и дози са само за ориентир, трябва да си гледаш китката и да се съобразяваш с нея.
- Vetrushka
- Ветрушка

Много трудно в парник, влагата скача до небеата, яко жега и много лесно се хващат гъбични заболявания.Autogrower написа: ↑20 Мар 2025, 17:06 Здравейте искам да ви попитам дали мога да отглеждам автоматици в парник примерно обмислям да ги засадя към 20-ти май въпроса ми е дали няма да изгорят от топлина в парника.
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 732 times
- Been thanked: 1018 times
Една година в оранжерията, комшията бе измерил 50 градуса, това при отворени порти... Разбира се пиперки и домати , всичко беше леш. Знам хора дето са успявали, ама така с едно изречение, трудно ще ти съдействаме, има и други фактори - комшии, любопитни минувачи, миризма сорт а у,бюджет , конкретизирай още да ти кажем дали си струва, иначе на първо време вземи под внимание какво ти е казал ветрушко..Autogrower написа: ↑20 Мар 2025, 17:06 Здравейте искам да ви попитам дали мога да отглеждам автоматици в парник примерно обмислям да ги засадя към 20-ти май въпроса ми е дали няма да изгорят от топлина в парника.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
-
Sicario00
- Градинар

- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 119 times
Ами късно вече взел съм лайт микса пък и миналия път супер ми тръгнаха аутотата в 15ки саксии дирекно без никакви проблеми в началото , ама то не би ли трябвало с тази почва да изкара вегитацията само с вода без добавки ? И какво имаш в предвид с минерално торене по добре, тоест да поливам с чешмяна вода или минерална ли , тъй като тя съдържа минерали за разлика от обратната осмоза , правилно ли разбирам ? Тъй като моята чешма е с 0,7 ец и не е хубава водата според мен …Vetrushka написа: ↑20 Мар 2025, 17:23По добрия вариянт е почвата да е All Mix, тя е заредена много по добре и при нея някой от добавките не се ползват.Sicario00 написа: ↑20 Мар 2025, 16:50 Здрасти колеги и колежки имам няколко въпроса към всички . Сега мисля да започна втория си гроу със 4 автоматични семки Gelato от Fastbuds в 15л саксии с почва на biobizz lightmix и целият сет торове на BioBizz в палатка 100/100/200см (лампа 240w) и тъй като нямам филтрирана вода от вкъщи чешмата и искам да знам дали е възможно от покълването до края на процеса да използвам единствено дестилирана вода и дали това е полезно за крайния продукт или най добре да купя една обратна осмоза ? И според вас от този сет с торовете сега ще оставя снимка и пише че още от първата седмица се започва с root-juice тора за корените , bio-heaven и acti-vera , но не трябва ли след като покълнат и първата седмица само вода (дестилирана в моя случай) и от следващата седмица да почна да следвам този график с торовете от снимката ?
Дестилирана вода според мен няма смисъл, не знам от къде ще я купуваш ама доста ще ти отиде за целия гроу. До сега от както чета и се занимавам 15-20 години, не съм видял някой да отглежда само с такава.
Bio Heaven и Aacti Vera са почвени подобрители, не са торове, както и роот-а. В тях няма NPK (азот, фосфор, калий) . Има в предвид, че тези таблици и дози са само за ориентир, трябва да си гледаш китката и да се съобразяваш с нея.
- Vetrushka
- Ветрушка

Да ториш с минерални торове и когато във водата няма нищо по лесно стават изчисленията.Sicario00 написа: ↑20 Мар 2025, 20:20Ами късно вече взел съм лайт микса пък и миналия път супер ми тръгнаха аутотата в 15ки саксии дирекно без никакви проблеми в началото , ама то не би ли трябвало с тази почва да изкара вегитацията само с вода без добавки ? И какво имаш в предвид с минерално торене по добре, тоест да поливам с чешмяна вода или минерална ли , тъй като тя съдържа минерали за разлика от обратната осмоза , правилно ли разбирам ? Тъй като моята чешма е с 0,7 ец и не е хубава водата според мен …Vetrushka написа: ↑20 Мар 2025, 17:23По добрия вариянт е почвата да е All Mix, тя е заредена много по добре и при нея някой от добавките не се ползват.Sicario00 написа: ↑20 Мар 2025, 16:50 Здрасти колеги и колежки имам няколко въпроса към всички . Сега мисля да започна втория си гроу със 4 автоматични семки Gelato от Fastbuds в 15л саксии с почва на biobizz lightmix и целият сет торове на BioBizz в палатка 100/100/200см (лампа 240w) и тъй като нямам филтрирана вода от вкъщи чешмата и искам да знам дали е възможно от покълването до края на процеса да използвам единствено дестилирана вода и дали това е полезно за крайния продукт или най добре да купя една обратна осмоза ? И според вас от този сет с торовете сега ще оставя снимка и пише че още от първата седмица се започва с root-juice тора за корените , bio-heaven и acti-vera , но не трябва ли след като покълнат и първата седмица само вода (дестилирана в моя случай) и от следващата седмица да почна да следвам този график с торовете от снимката ?
-
Autogrower
- Нов Градинар

Жалко значи нямам друг вариантVetrushka написа: ↑20 Мар 2025, 17:25Много трудно в парник, влагата скача до небеата, яко жега и много лесно се хващат гъбични заболявания.Autogrower написа: ↑20 Мар 2025, 17:06 Здравейте искам да ви попитам дали мога да отглеждам автоматици в парник примерно обмислям да ги засадя към 20-ти май въпроса ми е дали няма да изгорят от топлина в парника.
- Vetrushka
- Ветрушка

Autogrower написа: ↑21 Мар 2025, 10:29Жалко значи нямам друг вариантVetrushka написа: ↑20 Мар 2025, 17:25Много трудно в парник, влагата скача до небеата, яко жега и много лесно се хващат гъбични заболявания.Autogrower написа: ↑20 Мар 2025, 17:06 Здравейте искам да ви попитам дали мога да отглеждам автоматици в парник примерно обмислям да ги засадя към 20-ти май въпроса ми е дали няма да изгорят от топлина в парника.ако са извън парника съседите ще ги видят а ако са фотопериодни а не автоматици или няма разлика
4 дупки по 100 - 150 литра едната, всичко на ръка, 30 минути в едната посока, ако не си натоварен. 12 чувала бяхме пренесли последната година до мястото, разказа ни се играта. Ако беше толкова лесно и ние щяхме да пуснем в парника и да не минаваме през шипки и трънаци. А като дойдат жегите, поливка по 2-3 пъти в седмицата, пак на ръка от реката и хамалски истории. Затова спрях с outdoor-a вътре 1-2 пъти годишно ми е достатъчно за мен.
-
Autogrower
- Нов Градинар

Знам гледал съм и аз по този начин проблема е че вече не намирам добро място пълно е с камери ловджиите са си опасни с тези камери и отделно обикалят много по моят край.Vetrushka написа: ↑21 Мар 2025, 10:56Autogrower написа: ↑21 Мар 2025, 10:29Жалко значи нямам друг вариантако са извън парника съседите ще ги видят а ако са фотопериодни а не автоматици или няма разлика
4 дупки по 100 - 150 литра едната, всичко на ръка, 30 минути в едната посока, ако не си натоварен. 12 чувала бяхме пренесли последната година до мястото, разказа ни се играта. Ако беше толкова лесно и ние щяхме да пуснем в парника и да не минаваме през шипки и трънаци. А като дойдат жегите, поливка по 2-3 пъти в седмицата, пак на ръка от реката и хамалски истории. Затова спрях с outdoor-a вътре 1-2 пъти годишно ми е достатъчно за мен.
4.jpg
IMG_20210328_145650.jpg
- Vetrushka
- Ветрушка

Така е, пътувал съм 40 км в посока по 3 пъти в седмицата за едната градина, и по толкова към другата и като тегля чертата цяло лято имам по 1-2 свободни дни в седмицата след работа от 9-10 часов работен ден.Autogrower написа: ↑21 Мар 2025, 12:48Знам гледал съм и аз по този начин проблема е че вече не намирам добро място пълно е с камери ловджиите са си опасни с тези камери и отделно обикалят много по моят край.Vetrushka написа: ↑21 Мар 2025, 10:56Autogrower написа: ↑21 Мар 2025, 10:29
Жалко значи нямам друг вариантако са извън парника съседите ще ги видят а ако са фотопериодни а не автоматици или няма разлика
4.jpg
IMG_20210328_145650.jpg
.png)