Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Диагностика за растения в почва (снимки)

Имате нужда от помощ с болните си растения - Марихуана, коноп, трева? Попитай гурута в лечебницата за помощ!
Публикувай отговор
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Още нещо се сещам, ти беше преди с платнени, които съхнат по-различно, а сега си с пластмасови? Те, особено големите крайни могат долу да не изсъхват почти въобще. Аз моите, които са 11 литра съм ги пробила от всички страни долу, под средата, че да пускат повече въздух(и даже друг път ще ги направя на решето, като аеро пот едва ли не хаха) , иначе като са плътно една до друга и долу седмици няма да изсъхне. Ако можеш да ги изкарваш пробий им много дупки в страни, това ще подобри нещата. Но пак не съм сигурна дали това само е причината, ти каза че за 3,4 дни изпиват, но....
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1018 times

Inna написа: 27 Ное 2024, 11:37 Още нещо се сещам, ти беше преди с платнени, които съхнат по-различно, а сега си с пластмасови? Те, особено големите крайни могат долу да не изсъхват почти въобще. Аз моите, които са 11 литра съм ги пробила от всички страни долу, под средата, че да пускат повече въздух(и даже друг път ще ги направя на решето, като аеро пот едва ли не хаха) , иначе като са плътно една до друга и долу седмици няма да изсъхне. Ако можеш да ги изкарваш пробий им много дупки в страни, това ще подобри нещата. Но пак не съм сигурна дали това само е причината, ти каза че за 3,4 дни изпиват, но....
Да ги пробия не, но съм ги повдигнал на 10 см от дъното на бокса. И пият си я, аз поливам до прокапване. И бяха си сухи пънча преди 10 дена беше виснал едните листа, долните, пък после, след поливката живнаха. Отделно гледам как я пият отгоре, ако я гаврътнат бързо - жадни са, ако почнат по-яваш яваш цда я пият+ прокапване, спирам да ги поливам.... Да му се не види и късмет :x
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1333 times
Been thanked: 2320 times

Peggy Zina написа: 27 Ное 2024, 12:31
Inna написа: 27 Ное 2024, 11:37 Още нещо се сещам, ти беше преди с платнени, които съхнат по-различно, а сега си с пластмасови? Те, особено големите крайни могат долу да не изсъхват почти въобще. Аз моите, които са 11 литра съм ги пробила от всички страни долу, под средата, че да пускат повече въздух(и даже друг път ще ги направя на решето, като аеро пот едва ли не хаха) , иначе като са плътно една до друга и долу седмици няма да изсъхне. Ако можеш да ги изкарваш пробий им много дупки в страни, това ще подобри нещата. Но пак не съм сигурна дали това само е причината, ти каза че за 3,4 дни изпиват, но....
Да ги пробия не, но съм ги повдигнал на 10 см от дъното на бокса. И пият си я, аз поливам до прокапване. И бяха си сухи пънча преди 10 дена беше виснал едните листа, долните, пък после, след поливката живнаха. Отделно гледам как я пият отгоре, ако я гаврътнат бързо - жадни са, ако почнат по-яваш яваш цда я пият+ прокапване, спирам да ги поливам.... Да му се не види и късмет :x
Споко, ще ги оправиш само изчети ето тази страница www.growweedeasy.com/cannabis-plant-pro ... deficiency , сори ако е проблем, че поствам линк. Най-важното, което трябва да знаеш е ,че при ПХ по ниско от 6.2 в почва, калций трудно се абсорбира. Резултат ще видиш поне след 5-6 дена, така че не бързай със заключенията :D .Бъди сигурен, че ПХ метъра ти е калибриран и ако поливаш с дестилат вода просто другия път ги полей с изцяло чешмяна(оптимално да е престояла ,за да се махне хлорта). Може и да сложиш малко по-силна доза от кал-мага- ако ти е 1мл на литър сложи 1.2 примерно. Аз този гроу съм на 6.3-6.4ПХ и май върви по-добре от предишни, ще видим :D . Ако поливаш с по-ниско ПХ например 6, настрой този на разтвора да бъде 6.4-6.5, за да се вдигне по бързо средното ПХ в почвата. Би трябвало след една такава поливка вече да свежнат.
Keep on growing :stone:
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Да не казвам голяма дума големите се поокопитиха вдигнах лампата на 40см и я сложих на 30см. Тия близначета оообаче не ми харесват много, какво им е, че ги бъде ли? А косъмчетата под голямото, наченки на листа ли са?
Прикачени файлове
foto_no_exif (52)-min.jpg
foto_no_exif (53)-min.jpg
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Али
Been thanked: 1 time

Здравейте писъдиха си растения и всичко вървеше добре до една сутрин когато се събудих и видях този проблем по листата на растението бих бил благодарен ако ми кажете как мога да оправя този проблем
Прикачени файлове
21C8E7E5-1D90-4E4D-B4EB-0F2554D2AAFA.jpeg
D2FE6897-8E90-4631-9D9A-14A01C21E453.jpeg
E9B05E6D-A6AB-4CBF-A513-9A3D64CB77B5.jpeg
251A38FB-5861-4406-BD83-E41E7DDF8F9C.jpeg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Али написа: 22 Яну 2025, 15:53 Здравейте писъдиха си растения и всичко вървеше добре до една сутрин когато се събудих и видях този проблем по листата на растението бих бил благодарен ако ми кажете как мога да оправя този проблем
На пръв поглед като че преторено, ярко зелено, изкривено.... Но кажи повече подробности? Храна, саксия, възраст, сорт, темп, влага, друго?Така не може да се каже. А да не са се забили в лампата?
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Таман се позакрепиха и сега това - тези патолигии на какво се дължат едното ми прилича на орлови нокти , а това пожълтяване в основата засега е на 2 листа преди 5 дена съм ги пръснал листно с английска сол и нийм и си повъзвърнаха здравословния вид, утре мислех да ги полея, че поолекнаха саксиите и мислех да им дам храна за цъфтеж, удачно ли ще е? Лампата на 44см м/у 50 и 75% темперстурата върви 22-25гр.
Прикачени файлове
foto_no_exif (76)-min.jpg
foto_no_exif (74)-min.jpg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3745 times

Peggy Zina написа: 15 Фев 2025, 12:03 Таман се позакрепиха и сега това - тези патолигии на какво се дължат едното ми прилича на орлови нокти , а това пожълтяване в основата засега е на 2 листа преди 5 дена съм ги пръснал листно с английска сол и нийм и си повъзвърнаха здравословния вид, утре мислех да ги полея, че поолекнаха саксиите и мислех да им дам храна за цъфтеж, удачно ли ще е? Лампата на 44см м/у 50 и 75% темперстурата върви 22-25гр.
Орловите нокти са от преполиването, по някога така се получава. За другото не съм много сигурен от какво е. Пръскай си ги един път седмично с английската сол, няма да им навреди.
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Peggy Zina написа: 20 Фев 2025, 23:21 Това взе да ме притеснява, прилича ми на дейност на насекоми, а с нийм съм пръскал всяка седмица от къде накъде ще имам, направо се чудя спасяемо ли е това или да ги хвърлям и накрая въобще от насекоми ли е?

Работата е дебела, подозирам трипсове - петна като засъхнала плюнка по листата, инсекти не съм видял белите точици се оказаха кристалчета английска сол, от къде са се умъкнали при положение, че бокса го чистих, и всяка седмица пръсках китките с нийм, сега ги напръсках с комбинация нийм, рапакс, лимоцид. Сяра на прах от аптеката ще ми свърши ли работа, и ако да как се дава, че ми писна - един надник съм дал за инсектициди и накрая проблеми, където най малко съм очаквал, аман! :x качвам снимки на едно махнато листо под микроскоп. До колко е спасяемо положението и какви други мерки да взема, да се бяха сдухали в началото на проекта, нямаше да ме е толко яд не сега по средтата...
Прикачени файлове
foto_no_exif (79)-min.jpg
foto_no_exif (76)-min.jpg
foto_no_exif (77)-min.jpg
foto_no_exif (78)-min.jpg
foto_no_exif (80)-min.jpg
foto_no_exif (81)-min.jpg
foto_no_exif (82)-min.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Peggy Zina написа: 21 Фев 2025, 01:02
Peggy Zina написа: 20 Фев 2025, 23:21 Това взе да ме притеснява, прилича ми на дейност на насекоми, а с нийм съм пръскал всяка седмица от къде накъде ще имам, направо се чудя спасяемо ли е това или да ги хвърлям и накрая въобще от насекоми ли е?

Работата е дебела, подозирам трипсове - петна като засъхнала плюнка по листата, инсекти не съм видял белите точици се оказаха кристалчета английска сол, от къде са се умъкнали при положение, че бокса го чистих, и всяка седмица пръсках китките с нийм, сега ги напръсках с комбинация нийм, рапакс, лимоцид. Сяра на прах от аптеката ще ми свърши ли работа, и ако да как се дава, че ми писна - един надник съм дал за инсектициди и накрая проблеми, където най малко съм очаквал, аман! :x качвам снимки на едно махнато листо под микроскоп. До колко е спасяемо положението и какви други мерки да взема, да се бяха сдухали в началото на проекта, нямаше да ме е толко яд не сега по средтата...
Трябваше преди всичко да изключим паразитите като възможност. Вчера щях да ти кажа, че има и други неща, от които увисват и едно от тях е паразити , но предположих, че това е изключено от теб като вариант. Принципно, преди да се чудите за причини, проверявайте добре за някакви инвазии. Защото седим и мъдрим някви глупости, губим време(а за бубите се действа при първа следичка) а то имало буби. Трябва всичко да се измие. Да се изкарат от палатката и да се огледат добре пак всяко едно. И после аз ако съм ще ги измия с душа направо, а междувременно ще изчистя палатката и ще я напръскам без тях и накрая и с тях,всичко ще олея. 😂
Публикувай отговор

Обратно към “Лечебница за болни растения - Марихуана”