Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

СПАМ

Всичко останало
Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2126 times
Been thanked: 3743 times

mravkatrevoman написа: 18 Яну 2025, 15:26
Vetrushka написа: 17 Яну 2025, 09:12
mravkatrevoman написа: 16 Яну 2025, 18:22 Банда, кучето ми страда от артрит и положението е зле. Имам едно мазило със CBD и го дават ,че помага за такива болки. CBD крем с канабис за стави и болки 50 ml – 1500 mg CBD.Идеята ми е да му направя нещо подобно понеже имам и роднина със същото заболяване. Има ли как да се измайстори нещо в домашни условия ? Какви CBD сортове да си потърся ? Моля за помощ ,че направо ми се къса сърцето като го гледам така животното.
Аз само да попитам със сигурност ли е Артрит. Лятото моята питбулка започна да куца с едно краче, да не ходи как трябва по стълби, водих я в ЦВК и ми казаха, че били артритни изменения и общо взето нямало какво да се направи. Обаче кучето започна повече и повече да куца и накрая се оказаха скъсани връзки. И сега се възтановява след TPLO операция.

Ако е артрит, мога да ти предложа тази добавка, водят я много добра имам познати, които ми я хвалеха много и била помогнала на техните любимци.
1234.jpg
Водих го на лекар, снимаха го на рентген и така казаха . Общо взето случая ми е същия само ,че моят е мъжки питбул (и стаф).Куцаше ,едва слизаше по стълбите и за 1-2 дни угасна . На плочките се хлъзга дори като стои на едно място . Заведох го и ми изписаха -Rheumocam. И при него има някакви израстъци които са възпалени в момента. Имам снимките на крачето ще искам 2-ро и 3-то мнение само да взема заплата ,че цените на които работят лекарите са без коментар.Мерси за споделянето на информация ще ми е от полза със сигурност .
На колко години е кучето, ако имаш възможност направи и второ мнение при друг лекар. Аз обиколих 2-3 места, докато накрая я заведох тук, по препоръка на ветеринара, който ми я гледа от малка. https://vetorthoclinic.eu/ Миналата седмица имахме контролна снимка и слава богу вече всичко е зараснало. При скъни връзки на активни кучета правят TPLO корекция на коста, не може да се изгради връзката. Колянната става се реже завърта се под определен ъгъл, слага се имплант с 8 винта за да фиксира. Но определено сега има дълг период на възтановяване, от 28 Ноември е само на повод и без скачане, тичане и разходки макс от 5 мин. На снимката е вече доволна от чутото от лекаря и се готви за тичане.
IMG_20250118_141027.jpg
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар
Has thanked: 773 times
Been thanked: 448 times

Vetrushka написа: 20 Яну 2025, 09:54
Vetrushka написа: 17 Яну 2025, 09:12

Аз само да попитам със сигурност ли е Артрит. Лятото моята питбулка започна да куца с едно краче, да не ходи как трябва по стълби, водих я в ЦВК и ми казаха, че били артритни изменения и общо взето нямало какво да се направи. Обаче кучето започна повече и повече да куца и накрая се оказаха скъсани връзки. И сега се възтановява след TPLO операция.

Ако е артрит, мога да ти предложа тази добавка, водят я много добра имам познати, които ми я хвалеха много и била помогнала на техните любимци.
1234.jpg
Водих го на лекар, снимаха го на рентген и така казаха . Общо взето случая ми е същия само ,че моят е мъжки питбул (и стаф).Куцаше ,едва слизаше по стълбите и за 1-2 дни угасна . На плочките се хлъзга дори като стои на едно място . Заведох го и ми изписаха -Rheumocam. И при него има някакви израстъци които са възпалени в момента. Имам снимките на крачето ще искам 2-ро и 3-то мнение само да взема заплата ,че цените на които работят лекарите са без коментар.Мерси за споделянето на информация ще ми е от полза със сигурност .
На колко години е кучето, ако имаш възможност направи и второ мнение при друг лекар. Аз обиколих 2-3 места, докато накрая я заведох тук, по препоръка на ветеринара, който ми я гледа от малка. https://vetorthoclinic.eu/ Миналата седмица имахме контролна снимка и слава богу вече всичко е зараснало. При скъни връзки на активни кучета правят TPLO корекция на коста, не може да се изгради връзката. Колянната става се реже завърта се под определен ъгъл, слага се имплант с 8 винта за да фиксира. Но определено сега има дълг период на възтановяване, от 28 Ноември е само на повод и без скачане, тичане и разходки макс от 5 мин. На снимката е вече доволна от чутото от лекаря и се готви за тичане.
IMG_20250118_141027.jpg
Много е готина дано се оправи възможно най-бързо <3. На 11 години е моя авер. Днес отиваме на второ мнение чакам един приятел да се обади да го заведем . За съжаление съм в другия край на бг и няма да мога да ги посетя въпросните лекари.Крака му продължава да стои подут , дори малко по подут от обикновено.Откакто му ги давам тия хапчета дето му ги изписаха явно болката му е приемлива защото си позволява да скача , да се качва по стълби , легла и др. Опитвам се да му обясня ама не разбира ,че трябва да почива . Хем го боли , хем обаче му се играе и щурее. Ще пиша след прегледа днес , попринцип трябваше да отида при лекаря ,който му прави снимките и прегледа днес ,но като цяло беше рускоговорящ с преводачка - сестрата ,която знаеше руски колкото мен . Комуникацията е трудна ,лекаря е нов ,няма инфо в нета за него жалко ,че попаднах тогава при него. Вече ще знам да си запазвам час защото реално в същата клиника има ортопед ,който има доста положителни мнения.
:roll:
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

mravkatrevoman написа: 20 Яну 2025, 10:05
Vetrushka написа: 20 Яну 2025, 09:54

IMG_20250118_141027.jpg
Много е готина дано се оправи възможно най-бързо <3. На 11 години е моя авер. Днес отиваме на второ мнение чакам един приятел да се обади да го заведем . За съжаление съм в другия край на бг и няма да мога да ги посетя въпросните лекари.Крака му продължава да стои подут , дори малко по подут от обикновено.Откакто му ги давам тия хапчета дето му ги изписаха явно болката му е приемлива защото си позволява да скача , да се качва по стълби , легла и др. Опитвам се да му обясня ама не разбира ,че трябва да почива . Хем го боли , хем обаче му се играе и щурее. Ще пиша след прегледа днес , попринцип трябваше да отида при лекаря ,който му прави снимките и прегледа днес ,но като цяло беше рускоговорящ с преводачка - сестрата ,която знаеше руски колкото мен . Комуникацията е трудна ,лекаря е нов ,няма инфо в нета за него жалко ,че попаднах тогава при него. Вече ще знам да си запазвам час защото реално в същата клиника има ортопед ,който има доста положителни мнения.
Стискам палци, да го облекчат колко се може повече и дано не е артрит.
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар

Преден десен , вижда се колко много е подут. :(
Прикачени файлове
viber_image_2025-01-20_10-18-34-723.jpg
viber_image_2025-01-20_10-17-44-343.jpg
viber_image_2025-01-20_10-17-44-285.jpg
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка

mravkatrevoman написа: 20 Яну 2025, 10:24 Преден десен , вижда се колко много е подут. :(
Дано бързо да се оправи, връзките ги късат на задните коляни стави :( Тука е след, като я прибрах от операцията, малко надрусана и не знае какво става точно. Най голямата и мъка сега е, че не и даваме да се качва по леглата. Заради скачането, трябва да я пазя още 1-2 седмици.
12455,.jpg
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар

Vetrushka написа: 20 Яну 2025, 10:30
mravkatrevoman написа: 20 Яну 2025, 10:24 Преден десен , вижда се колко много е подут. :(
Дано бързо да се оправи, връзките ги късат на задните коляни стави :( Тука е след, като я прибрах от операцията, малко надрусана и не знае какво става точно. Най голямата и мъка сега е, че не и даваме да се качва по леглата. Заради скачането, трябва да я пазя още 1-2 седмици.

12455,.jpg
Много са своенравни и моя е постоянно по леглата и кат му свалих личкото легълце на земята беше под тревога . Аз така и не успях да го накарам да спре да се качва освен в дните ,които беше най-зле.Вчера един съсед и той ми спомена за ЦБД ,днес един клип гледах пак и явно това ще е лекарството . При него проблема е при слизанията тогава тежеста отива директно само на 2та предни крайнка при качването използва задните за да подскочи и предни за равновесие аз така си го обяснявам и гледам да го свалям когато го видя, което е 1/10.При нея може би обратното при качването да е зора . Навремето моя скачаше по едни клонки от дърветата падна изскимтя силно , скочи втори път и при падането си счупи крака . Много са луди и това ,че имат по малко възприятие на болката се мислят за безсмъртни :D.Голям инат е моя науми ли си нещо и край , докато не стане на неговата не мирясва.
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар

Заведохме го днес при новия лекар който се оказа познат и го е лекувал преди . Каза ,че не вижда никакъв артрит ,като ми показа снимки и се убедих и аз ,че няма . Правиха му изследвания кръвни и натривки + ехограф и 3 рентгенови снимки . Доста по-доволен съм от отношението и от цената, която платих за доста повече неща ,а се оказа по-евтино от колкото платих за 2те снимки и преглед в предишната клиника.Доктора каза ,че имало някакво сухожилие възпалено което е в някакво каналче и се събира някаква течност от там е подутината и болката. Предписа ми аналгин,сложиха му инжекция и ми даде някакво мазило . След 5 дни сме пак при него .
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар

За мое съжаление , явно ще се окаже ,че кучето е пукнало/счупило ставата на китката.Днес му правиха още снимки понеже оттока е спаднал , освен на самото болно място и го гледаха с още един лекар . Ще трябва да мине и скенер за да е сигурно и после най-вероятно операция . Закрепва се пукнататото с винтове и се слагат и 2 планки доколкото успях да разбера . Около 1450 каза ,че ще струват двете манипулации като и за двете трябва да е приспан . Ако не го направя ще стане по-зле и ще развие артрит и други проблеми с въпросния крак. Не знам какво да правя първо ,че в момента нямам възможност да го заведа на операция от финансова гледна точка . Второ ,че вече не знам дали да вярвам или не . Първия лекар каза артрит.Втория каза тендовагинит (възпалено съхожилие) сега днес го гледаха с още един лекар и казаха новата диагноза . Ако се направи операцията се премахва ставата или не разбрах точно и после няма да може да си движи лапата (китката) нагоре-надолу,но ще може да ходи и няма да им болка. Мога да забавя операцията седмица две . Мисля да направя скенера като взема заплата и да го мисля в движение след като кажат какво е със сигурност , така и така пари за операцията нямам в момента , но ако е спешно ще търся варианти. Всеки съвет,мнение би ми помогнал .
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Още мнения. Лекарите набутват хора и животни еднакво, даже за животно като не може да каже и ти си притеснен могат добре да те издоят.Внимавай, говоря от личен опит, щом с хора го правят, винаги имай едно наум. Не се хвърляй прибързано. Това е лично мнение, не мед. съвет! Но може ли да се направи шина? Може да го мажеш с това(тоест аз бих) , със дигурност няма да навреди, то е противовъзпалително и става за всичко подобно,а и обезболява. Аз за всичко, което съм го ползвала е помогнало.... А ако е спукано, не може ли просто да си зарастне, да се обездвижи? Зависи къде е де.... Но във всеки случай още един да потвърди поне те съветвам.
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар

Inna написа: 30 Яну 2025, 14:09 Още мнения. Лекарите набутват хора и животни еднакво, даже за животно като не може да каже и ти си притеснен могат добре да те издоят.Внимавай, говоря от личен опит, щом с хора го правят, винаги имай едно наум. Не се хвърляй прибързано. Това е лично мнение, не мед. съвет! Но може ли да се направи шина? Може да го мажеш с това(тоест аз бих) , със дигурност няма да навреди, то е противовъзпалително и става за всичко подобно,а и обезболява. Аз за всичко, което съм го ползвала е помогнало.... А ако е спукано, не може ли просто да си зарастне, да се обездвижи? Зависи къде е де.... Но във всеки случай още един да потвърди поне те съветвам.
Иннче мерси за загрижеността на първо на място.И аз съм като теб подхождам с голяма доза недоверие . А сега след 3тата диагноза съвсем.Последните два прегледа не ми е взимал пари (само първия път).Ако е спукано ще зарастне ,но щяло да се образуват шипове (артрит) на болното място ако не се направи това което ми предложиха.До сега от всички проверени доктори един няма с напълно положителни отзиви.Явно в образованието нещо куца , те се учат на животните.За първия лекар нямаше нищо в гугъл , но за клиниката която е най голямата в града и беше единствената денонощна до скоро (вече и те не са) имаше доста хора, които споделят ,че са се сбогували с животните си заради докторски грешки. Излишно е да казвам ,че искам най-доброто да му бъде дадено и съм в страшна дилема понеже аз трябва да взема решението вместо него и ако нещо се обърка ще ми тежи завинаги.Иннче, дай моля те повече инфо какво точно да му приготвя или някой клип от нета .Гледах как варят на водна пара с различни олиа ,на бавен огън, тази техника ще стане ли ? Няма значение дали ще е за мазане или ядене/пиене .
Публикувай отговор