Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Super Lemon Haze x GMO by Greenhouse seeds

Публикувай отговор
Семена марихуана
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1340 times
Been thanked: 2327 times

Peggy Zina написа: 20 Яну 2025, 23:51
Spiral написа: 18 Яну 2025, 23:07 Официално гроуа приключи всичко е готово и прибрано, доста дълъг трим беше към 7-8 часа :lol: . Сушенето беше 11-12 дни.
Финалното тегло е 531 гр + още 15гр малки от всички растения:
Фаворит лимон-68
Фаворит кинг-79
Останалите 2 лимона-160
Останалите 3 кинга-224

Доста доволен останах, лампата в цъфтежа беше на 411 вата, така че грама на ват го има. Ако бяха 9 броя щях да чукна 700 ама да не се лакомим :lol: . Лимона да кажем, че има някакъв artificial лайм вкус, виждам защо биха го нарекли лимон ,но в никакъв случай не усещам гъби/лук/ чесън хахах. За следващия гроу съм приготвил друг лимон на друга фирма, да видим колко ще е различно на вкус и мирис. Кинга си остава фаворит като сорт и все още силно ви препоръчвам да го пробвате. :)
3 кинга.jpg3 лим.jpgфав кинг.jpgфав лин.jpg
Сиреч може да се каже , че си докарал каталожните данни :toke: лук, чесън, wtf това с ракия ли трябва да го пиеш :D
Чесъна се завръща като гледам, помня преди имаше тук там някой чеснов сорт, но сега и барни фарм, гриинхаус,роял куин и други големи изкараха техни версии. Също гледам, и че черешовите сортове се връщат, смятам да пробвам занапред някоя от черешите на THSeeds, Perfect tree seeds или Razuberry на грринхаус и то има череша в него.
Keep on growing :stone:
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар

BuTaMuH написа: 21 Яну 2025, 08:10
Spiral написа: 18 Яну 2025, 23:07 Официално гроуа приключи всичко е готово и прибрано, доста дълъг трим беше към 7-8 часа :lol: . Сушенето беше 11-12 дни.
Фаворит лимон-68
Фаворит кинг-79
Останалите 2 лимона-160
Останалите 3 кинга-224

Доста доволен останах, лампата в цъфтежа беше на 411 вата, така че грама на ват го има. Ако бяха 9 броя щях да чукна 700 ама да не се лакомим :lol: . Лимона да кажем, че има някакъв artificial лайм вкус, виждам защо биха го нарекли лимон ,но в никакъв случай не усещам гъби/лук/ чесън хахах. За следващия гроу съм приготвил друг лимон на друга фирма, да видим колко ще е различно на вкус и мирис. Кинга си остава фаворит като сорт и все още силно ви препоръчвам да го пробвате. :)
Много голяма мъка ми е и на мен тримването.. няма ли някой машинка която е изгодна като цена за тази работа защото като дойде момента за тримване много почвам да се дразня :roll:
В повечето случаи изгодните са онези купи дето им въртиш ръчката, те не ме кефят. А тези с барабаните дори и най-малките не са евтини. Имаше един ютубър дето гледах, той ползваше един барабан и беше сравнително евтин и качествен, ама даже и в амазон не успях да го намеря.
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Spiral написа: 21 Яну 2025, 11:46
Фаворит лимон-68
Фаворит кинг-79
Останалите 2 лимона-160
Останалите 3 кинга-224

Много голяма мъка ми е и на мен тримването.. няма ли някой машинка която е изгодна като цена за тази работа защото като дойде момента за тримване много почвам да се дразня :roll:
В повечето случаи изгодните са онези купи дето им въртиш ръчката, те не ме кефят. А тези с барабаните дори и най-малките не са евтини. Имаше един ютубър дето гледах, той ползваше един барабан и беше сравнително евтин и качествен, ама даже и в амазон не успях да го намеря.
Аз вече ги оставям с листата, а най-големите са махнати на живо, дни преди да обера. И те си ги покриват, а което не е нужно, то си пада в последствие. Така и белите, супер кристални сортове с много трихом по листата си ги запазват докъдето не се трошат. После си събирам трима от дъното пакетите.... Е, пак трябва да се нарежат на глави и тн, но е по-малко работа, отколкото всяка главица да и кълцаш листенца на свежо. На свежо не тримвам аз вече, като имах аутдори си изкълчих ръцете с ножички, часове! 😂🤦И сега гледам макс лесно и ефектно. Да, иначе направо бих си взела някой барабан, но за такива мънички количества, каквито докарвам сега......
Аватар
BuTaMuH
Градинар
Градинар
Has thanked: 1513 times
Been thanked: 860 times

Inna написа: 21 Яну 2025, 12:20
Spiral написа: 21 Яну 2025, 11:46

Аз вече ги оставям с листата, а най-големите са махнати на живо, дни преди да обера. И те си ги покриват, а което не е нужно, то си пада в последствие. Така и белите, супер кристални сортове с много трихом по листата си ги запазват докъдето не се трошат. После си събирам трима от дъното пакетите.... Е, пак трябва да се нарежат на глави и тн, но е по-малко работа, отколкото всяка главица да и кълцаш листенца на свежо. На свежо не тримвам аз вече, като имах аутдори си изкълчих ръцете с ножички, часове! 😂🤦И сега гледам макс лесно и ефектно. Да, иначе направо бих си взела някой барабан, но за такива мънички количества, каквито докарвам сега......
Първите няколко гроуа имах мерак и не ми пречи ше ама сега ми е голяма мъка...последния път к аз така направих малките листа не ги бях чистел и преди да си искарам някон глава ск я почиствам и така пуша.
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2134 times
Been thanked: 3769 times

Spiral написа: 20 Яну 2025, 17:03
mravkatrevoman написа: 20 Яну 2025, 08:01
Spiral написа: 19 Яну 2025, 10:17

Опа грешка, на 474 вата е била, държа я на 65%.
Моята е на 93% :o :shock: , 7ма седмица,минимум 45см от върховете.А ти защо не я ползваш на максимум заради температурата ли или има и други причини?
Именно затова си взех по-голямата версия за моята палатка, лампа която е с размери почти 120 на 120. По този начин имам по-голям прозорец с разпръсването на светлината и мога да си позволя да я държа по-ниско( в случая 20см) и на по-нисък волтаж. Няма значение дали си на 100% на 45 санта или на 25см на 65%, АКО PPFD стойността е 900-1000 и е възможно най-равномерно разпръсната. Примерно тоя номер не мога да го направя с SP3000 ако я смъкна на 25см и я сложа на 50-60%, да в средата ще бъде около 900 ППФД , но в крайщата на палатката ще е много слабо, заради самата форма на лампата и това колко може да пръсне светлината, даже в сайта на марс хидро се вижда на зададени 100% на 45 см, че дори и тогава силата на тази лампа не е по краищата на палатката, има какво да се иска още. На FC-6500 съм стигнал до извода, че на 28-30см ще бъде най- доброто разпръсване на 70-75% макс. Над тези проценти температурата става малко в повече за мен, а и няма смисъл нали идеята на леда е да пестиш ток от него. Цаката е да уцелиш на какво разстояние и минимален волтаж би имал най-добре разпръснати 900-1000 ППФД. Така ще използваш най-ефективно лампата си, каквато и да е тя.

Също така в сайта на марс хидро на моята лампа пише 2-3 гр на ват, значи ако тя е 730 вата на макс интензитет и я държа на 45-55 санта, трябва да очаквам минимум кило и половина :lol: което е невъзможно, но по се вярва да е така ако се ползва по моя начин на 470вата, ако в палатката имах още 2 растения като другите, щях да хвана 700гр и така щях да съм близко до рекламираните 2гр на ват. И да не забравяме че тези сметки са гледайки само цъфтежа ако сметнем средния волтаж на гроуа, тогава става още по-възможно да стигнем резултата.

Винаги съм се съобразявал с това, което дава производителя. Тези икономии идват от друго място, не когато се държи лампата на 70%. FC 4800-EVO харчи 480 вата на 100% мощност, който го дават да замести 600 HPS, това е икономията и другото важно нещо е температурата. Хората са си го сметнали и си дават информация в коя фаза колко. Винаги съм се съобразявал с това и проблеми не съм имал. В началото ги парех във вегетацията, там трябва да се внимава. Ето какво дават за сегашния ми панел и мисля да се придържам на 100% към него.
Recommend-Hanging-distance-of-Mars-Hydro-FC-EVO-LED-Grow-Lights-1-scaled.jpg
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар

Vetrushka написа: 21 Яну 2025, 14:44
Spiral написа: 20 Яну 2025, 17:03
mravkatrevoman написа: 20 Яну 2025, 08:01

Моята е на 93% :o :shock: , 7ма седмица,минимум 45см от върховете.А ти защо не я ползваш на максимум заради температурата ли или има и други причини?
Именно затова си взех по-голямата версия за моята палатка, лампа която е с размери почти 120 на 120. По този начин имам по-голям прозорец с разпръсването на светлината и мога да си позволя да я държа по-ниско( в случая 20см) и на по-нисък волтаж. Няма значение дали си на 100% на 45 санта или на 25см на 65%, АКО PPFD стойността е 900-1000 и е възможно най-равномерно разпръсната. Примерно тоя номер не мога да го направя с SP3000 ако я смъкна на 25см и я сложа на 50-60%, да в средата ще бъде около 900 ППФД , но в крайщата на палатката ще е много слабо, заради самата форма на лампата и това колко може да пръсне светлината, даже в сайта на марс хидро се вижда на зададени 100% на 45 см, че дори и тогава силата на тази лампа не е по краищата на палатката, има какво да се иска още. На FC-6500 съм стигнал до извода, че на 28-30см ще бъде най- доброто разпръсване на 70-75% макс. Над тези проценти температурата става малко в повече за мен, а и няма смисъл нали идеята на леда е да пестиш ток от него. Цаката е да уцелиш на какво разстояние и минимален волтаж би имал най-добре разпръснати 900-1000 ППФД. Така ще използваш най-ефективно лампата си, каквато и да е тя.

Също така в сайта на марс хидро на моята лампа пише 2-3 гр на ват, значи ако тя е 730 вата на макс интензитет и я държа на 45-55 санта, трябва да очаквам минимум кило и половина :lol: което е невъзможно, но по се вярва да е така ако се ползва по моя начин на 470вата, ако в палатката имах още 2 растения като другите, щях да хвана 700гр и така щях да съм близко до рекламираните 2гр на ват. И да не забравяме че тези сметки са гледайки само цъфтежа ако сметнем средния волтаж на гроуа, тогава става още по-възможно да стигнем резултата.

Винаги съм се съобразявал с това, което дава производителя. Тези икономии идват от друго място, не когато се държи лампата на 70%. FC 4800-EVO харчи 480 вата на 100% мощност, който го дават да замести 600 HPS, това е икономията и другото важно нещо е температурата. Хората са си го сметнали и си дават информация в коя фаза колко. Винаги съм се съобразявал с това и проблеми не съм имал. В началото ги парех във вегетацията, там трябва да се внимава. Ето какво дават за сегашния ми панел и мисля да се придържам на 100% към него. Recommend-Hanging-distance-of-Mars-Hydro-FC-EVO-LED-Grow-Lights-1-scaled.jpg
Може би си чувал за Migro, има ютуб канал и този пич прави всякакви ревюта и тестове не само на марс хидро, също произвеждат техни си версии на ЛЕД. Това му е от клипа за моята лампа, на 30 см. в по-голямата част не само в средата е над 1000ппфд , което е много за мен, а и температурата ще гърми на 100% вече. Ако я вдигна на 45см тогава ппфд-то ще е точно, но това няма да помогне с температурата, затова стигнах до този извод, иначе си е строго индивидуално за всяка лампа, ако някой пробва моя начин ама така пък в краищата на палатката падне под 700ппфд примерно, вече не е оферта. Казвам си просто моите наблюдения, защото следвайки на производителя препоръката на SP3000 примерно, ме опари няколко пъти :lol: . Даже сега като погледнах твоята, аз я държах точно на толкова волтаж, това ми беше първоначалната идея, този волтаж, ама на по-голяма лампа за да имам по- добро покритие, ама да както и да е разбрах те. :D
гръс.png
Аватар
mravkatrevoman
Градинар
Градинар
Has thanked: 774 times
Been thanked: 448 times

Лампата си качва градуси . Бих казал повече от 600 вата ХПС с култюб.Какво казват китайците и какво е в действителност са различни неща.Не ги знам дали са я тествали на екватора или в сибир . Ама лятно време без климатик не вървят нещата.Зимата на отворен прозорец на стаята, в 150х150 , с отворена горе едната врата и над 90% сила на лампата температурата отива 30+ ,вечерно време, с 4 обдухващи и един изкарващ ,който е огромен дори и за тая палатка.
:roll:
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2134 times
Been thanked: 3769 times

mravkatrevoman написа: 22 Яну 2025, 12:35 Лампата си качва градуси . Бих казал повече от 600 вата ХПС с култюб.Какво казват китайците и какво е в действителност са различни неща.Не ги знам дали са я тествали на екватора или в сибир . Ама лятно време без климатик не вървят нещата.Зимата на отворен прозорец на стаята, в 150х150 , с отворена горе едната врата и над 90% сила на лампата температурата отива 30+ ,вечерно време, с 4 обдухващи и един изкарващ ,който е огромен дори и за тая палатка.
HPS лампите вдигат над 300 градуса, гледал съм с 400 ватова, просто няма сравнение с лед панела.

HPS лампи: Те преобразуват само около 30-40% от енергията си в светлина, а останалото се отделя като топлина.

LED- а е са много по-ефективн, преобразувайки около 50-60% (или повече) от енергията в светлина.

HPS лампи: Работната температура на HPS лампата може да достигне 400-600°C, което изисква специални рефлектори и вентилационни системи за охлаждане.
LED панели: Работят при значително по-ниски температури (50-80°C върху радиатора), благодарение на вградени системи за охлаждане като пасивни или активни радиатори.
Публикувай отговор

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”