Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Indoors 2024-обща тема
- Vetrushka
- Ветрушка

- Has thanked: 2118 times
- Been thanked: 3740 times
Лилавото е от ниските температури, сега след обръщане на цикъла им трябва повече храна, защото някой растения стават х2 или дори и повече за няколко седмици, след смяната на режима.
-
Sicario00
- Градинар

- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 119 times
Здрасти искам само да попитам за EC метъра какви стойности трябва да показва при mS/cm и PPM по време на цъвтежа при автоматичните растения с почва на bio bizz light mix , пращам снимки на мойте резултати и super lemon haze auto (indoor) на 39-ти ден след покълването. По време на вег растеж бях прекалил с азота и сега се наложи да правя прочистване с по 10Л вода с пх 6.50 на саксия и накрая по 1,5Л с малко храна и накрая излизат тези резултати от последната изтекла вода отдолу . (Снимките са след промивката и торенето )Spiral написа: ↑24 Фев 2024, 16:18Горе долу си хванал основите, амониевата няма да ти трябва нея я отписвай, растенията не пият много вода, когато е тъмно, затова се води оптимално да поливаш, когато ти започва светлия период. Само добавям, че ако ще гледаш с химия е задължително да имаш хубав ПХ метър, който да калибрираш поне 2-3 пъти през целия гроу и да бъде в течност за съхранение на ПХ метри, когато не се ползва за оптимална поддръжка и дълъг живот на сондата. Имаше такъв препарат в урбан ботаникс ако не се лъжа. Добре е и EC метър да имаш, за да знаеш колко точно соли влизат и излизат от растението. Също така обръщай голямо внимание на температурата през светъл и тъмен период да не е нито много висока, нито много ниска(макс 27-28 мин. 17), както и влагата. Като бебета е оптимално да е по- висока, към 70%, вече навлизайки във растеж, може да си позволиш и малко по- ниска 50-60%, а в цъфтежа гледаш да не надвишава 55% отново за оптимално развитие и предпазване от мухъл в по- големите глави. Ако ще гледаш изцяло органично, аз съм на мнение, че пак е добре да следиш ПХ, но там вече няма нужда от EC метър. Най- добре ще е да споделиш размера на палатка, която мислиш да взимаш, за да се изкоментира колко растения и литри на саксия ще са най-удачни. Първо направи плана преди да купуваш оборудване.New написа: ↑23 Фев 2024, 20:51Прочетох почти целия форум. И искам да обобщя, за да знам дали съм разбрал правилно.Sofia Cannabis написа: ↑19 Фев 2024, 07:27
Разгледай форума, има много теми как и какво ти е необходимо да започнеш да отглеждаш. Най-лесният вариан е да си вземеш готов кит, може от Марс Хидро или от някъде другаде. Ако имаш място и възможности да си купиш кит си вземи среден размер. Ако не ти се харчат пари си вземи най-малкия размер на Марс Хидро, След няколко реколти ще се понаучиш и ще си вземеш по-голям ако ти е необходим.
Има дневници на колегите тук които изкарват по 200г от този най-малък кит. Ако не пушиш много това ще ти върши работа.
Стъпка 1: семената се засаждат в малка кофичка (от кисело мляко примерно)
Стъпка 2: На 12-15 ден след поникването се местят в саксия минимум 15 литра
Осветлението да е 16-18часа на денонощие
От там нататък започваме с препаратите: 5-6 седмици с препарат за вкореняване, гледам че много от колеките използват rhizotonic.
След това 4-5 седмици препарат за разтеж, примерно Nitrozyme
След това, като дойде момента са искам да ги вкарам в цъфтеж осветлението минава 12 на 12 часа и използвам препарат за цъфтеж примерно alga bloom.
Прочетох,че е добре да се дават и стрити на прах черупки от яйца.
От познати съм чувал, че се използва и амониева силитра, но тук никъде не прочетох някой да я използва.
Също така разбрах,че е по добре да им липсва вода, отколкото да са преполяти.
Също така свежия въздух е от огромно значение.
Интересува ме също и кога се поливат, понежа чета различни мнения. Някой казват на огасени лампи, други казват,че няма значение. Кое е по правилно?
Моля за съвети дали това, което съм разбрал е правилно.
Семената са critical kush от barnyfarms
Благодаря предварително на всички за съдействието
П.С. не коментирай много с "познати" кой какво прави, за да не стане така да четем за поредния изгорял гроуър.
Успех
-
iz4adie
- Нов Градинар

- Has thanked: 20 times
- Been thanked: 25 times
Здравейте, благодаря за предходните ви отговори на мои питанки
Подкарах зимен гроу за да натрупам още малко опит с температури и влага през зимата, като едното ми растение е от семка от летния ми гроу на White widow auto-пуснах го за проба, за да го проследя какво ще излезе-дали ще е авто или не, дали мъжко или женско, както и експериментиране върху му с ЛСТ за първи път, а другото е Gorrila cookies auto на Fast buds, което ще ми е приоритет докато WW даде някакви индикации какъв пол е.
WW (неизвестно) на 20 дена-17см, приложено ЛСТ на 20ия ден, поливано през третата седмица два пъти със серията на Адвенст нутриентс на 1/2 от посочените количества
GC auto на 3 дена-4 см, на чиста водица
Осветлението е леко ъпдейтнато 100в МХ, + 30в китайска фулл спектрум, просто за подсилване, на 30-35 см
Гроу 60/60/140
Темп 17-26
Влага 70-80%
От опит глава не боли!
Поздрави
Подкарах зимен гроу за да натрупам още малко опит с температури и влага през зимата, като едното ми растение е от семка от летния ми гроу на White widow auto-пуснах го за проба, за да го проследя какво ще излезе-дали ще е авто или не, дали мъжко или женско, както и експериментиране върху му с ЛСТ за първи път, а другото е Gorrila cookies auto на Fast buds, което ще ми е приоритет докато WW даде някакви индикации какъв пол е.
WW (неизвестно) на 20 дена-17см, приложено ЛСТ на 20ия ден, поливано през третата седмица два пъти със серията на Адвенст нутриентс на 1/2 от посочените количества
GC auto на 3 дена-4 см, на чиста водица
Осветлението е леко ъпдейтнато 100в МХ, + 30в китайска фулл спектрум, просто за подсилване, на 30-35 см
Гроу 60/60/140
Темп 17-26
Влага 70-80%
От опит глава не боли!
Поздрави
I don't like the drugs, but the drugs like me 
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1312 times
- Been thanked: 2222 times
На мен ми е по-лесно да гледам цифрите от първата снимка. Еми 1000ппм мисля че беше 1.2 някъде EC, ако греша някой да ме поправи да не се бъркаш и ти, щото на моя метър ми излиза само EC, ППМ-и няма. 1.2 ЕЦ в цъфтеж в напреднал цъфтеж не е много, но нека да изсъхнат след цялата тази работа и ще почнеш да наблягаш на храната за цъфтеж.Sicario00 написа: ↑29 Дек 2024, 20:47Здрасти искам само да попитам за EC метъра какви стойности трябва да показва при mS/cm и PPM по време на цъвтежа при автоматичните растения с почва на bio bizz light mix , пращам снимки на мойте резултати и super lemon haze auto (indoor) на 39-ти ден след покълването. По време на вег растеж бях прекалил с азота и сега се наложи да правя прочистване с по 10Л вода с пх 6.50 на саксия и накрая по 1,5Л с малко храна и накрая излизат тези резултати от последната изтекла вода отдолу . (Снимките са след промивката и торенето )Spiral написа: ↑24 Фев 2024, 16:18Горе долу си хванал основите, амониевата няма да ти трябва нея я отписвай, растенията не пият много вода, когато е тъмно, затова се води оптимално да поливаш, когато ти започва светлия период. Само добавям, че ако ще гледаш с химия е задължително да имаш хубав ПХ метър, който да калибрираш поне 2-3 пъти през целия гроу и да бъде в течност за съхранение на ПХ метри, когато не се ползва за оптимална поддръжка и дълъг живот на сондата. Имаше такъв препарат в урбан ботаникс ако не се лъжа. Добре е и EC метър да имаш, за да знаеш колко точно соли влизат и излизат от растението. Също така обръщай голямо внимание на температурата през светъл и тъмен период да не е нито много висока, нито много ниска(макс 27-28 мин. 17), както и влагата. Като бебета е оптимално да е по- висока, към 70%, вече навлизайки във растеж, може да си позволиш и малко по- ниска 50-60%, а в цъфтежа гледаш да не надвишава 55% отново за оптимално развитие и предпазване от мухъл в по- големите глави. Ако ще гледаш изцяло органично, аз съм на мнение, че пак е добре да следиш ПХ, но там вече няма нужда от EC метър. Най- добре ще е да споделиш размера на палатка, която мислиш да взимаш, за да се изкоментира колко растения и литри на саксия ще са най-удачни. Първо направи плана преди да купуваш оборудване.New написа: ↑23 Фев 2024, 20:51
Прочетох почти целия форум. И искам да обобщя, за да знам дали съм разбрал правилно.
Стъпка 1: семената се засаждат в малка кофичка (от кисело мляко примерно)
Стъпка 2: На 12-15 ден след поникването се местят в саксия минимум 15 литра
Осветлението да е 16-18часа на денонощие
От там нататък започваме с препаратите: 5-6 седмици с препарат за вкореняване, гледам че много от колеките използват rhizotonic.
След това 4-5 седмици препарат за разтеж, примерно Nitrozyme
След това, като дойде момента са искам да ги вкарам в цъфтеж осветлението минава 12 на 12 часа и използвам препарат за цъфтеж примерно alga bloom.
Прочетох,че е добре да се дават и стрити на прах черупки от яйца.
От познати съм чувал, че се използва и амониева силитра, но тук никъде не прочетох някой да я използва.
Също така разбрах,че е по добре да им липсва вода, отколкото да са преполяти.
Също така свежия въздух е от огромно значение.
Интересува ме също и кога се поливат, понежа чета различни мнения. Някой казват на огасени лампи, други казват,че няма значение. Кое е по правилно?
Моля за съвети дали това, което съм разбрал е правилно.
Семената са critical kush от barnyfarms
Благодаря предварително на всички за съдействието
П.С. не коментирай много с "познати" кой какво прави, за да не стане така да четем за поредния изгорял гроуър.
Успех
IMG_0345.jpeg
IMG_0342.jpeg
IMG_0338.jpeg
IMG_0337.jpeg
Keep on growing 
-
HULKKUSH
- Градинар

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 55 times
1000ppm e 2.0 ecSpiral написа: ↑30 Дек 2024, 18:33На мен ми е по-лесно да гледам цифрите от първата снимка. Еми 1000ппм мисля че беше 1.2 някъде EC, ако греша някой да ме поправи да не се бъркаш и ти, щото на моя метър ми излиза само EC, ППМ-и няма. 1.2 ЕЦ в цъфтеж в напреднал цъфтеж не е много, но нека да изсъхнат след цялата тази работа и ще почнеш да наблягаш на храната за цъфтеж.Sicario00 написа: ↑29 Дек 2024, 20:47Здрасти искам само да попитам за EC метъра какви стойности трябва да показва при mS/cm и PPM по време на цъвтежа при автоматичните растения с почва на bio bizz light mix , пращам снимки на мойте резултати и super lemon haze auto (indoor) на 39-ти ден след покълването. По време на вег растеж бях прекалил с азота и сега се наложи да правя прочистване с по 10Л вода с пх 6.50 на саксия и накрая по 1,5Л с малко храна и накрая излизат тези резултати от последната изтекла вода отдолу . (Снимките са след промивката и торенето )Spiral написа: ↑24 Фев 2024, 16:18
Горе долу си хванал основите, амониевата няма да ти трябва нея я отписвай, растенията не пият много вода, когато е тъмно, затова се води оптимално да поливаш, когато ти започва светлия период. Само добавям, че ако ще гледаш с химия е задължително да имаш хубав ПХ метър, който да калибрираш поне 2-3 пъти през целия гроу и да бъде в течност за съхранение на ПХ метри, когато не се ползва за оптимална поддръжка и дълъг живот на сондата. Имаше такъв препарат в урбан ботаникс ако не се лъжа. Добре е и EC метър да имаш, за да знаеш колко точно соли влизат и излизат от растението. Също така обръщай голямо внимание на температурата през светъл и тъмен период да не е нито много висока, нито много ниска(макс 27-28 мин. 17), както и влагата. Като бебета е оптимално да е по- висока, към 70%, вече навлизайки във растеж, може да си позволиш и малко по- ниска 50-60%, а в цъфтежа гледаш да не надвишава 55% отново за оптимално развитие и предпазване от мухъл в по- големите глави. Ако ще гледаш изцяло органично, аз съм на мнение, че пак е добре да следиш ПХ, но там вече няма нужда от EC метър. Най- добре ще е да споделиш размера на палатка, която мислиш да взимаш, за да се изкоментира колко растения и литри на саксия ще са най-удачни. Първо направи плана преди да купуваш оборудване.
Успех
IMG_0345.jpeg
IMG_0342.jpeg
IMG_0338.jpeg
IMG_0337.jpeg
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 3942 times
- Been thanked: 4775 times
Зависи от уреда. Трябва да видиш твоят уред как е настроен от производителя.
To convert parts per million (ppm) to electrical conductivity (EC), you can multiply the ppm reading by 2 and divide by 1000: EC = ppm x 2 / 1000.
For example, if your EC is 1, then 1 x 1000/2 = 500 ppm.
EC meters measure the electrical conductivity of a solution, and then convert the measurement to ppm or TDS using a formula. The scale of the meter determines which conversion factor to use. For example, Bluelab meters use the following conversion factors: ppm500 = EC x 500 and ppm700 = EC x 700.
EC and ppm readings indicate the quantity of nutrients in a solution, but not the quality. The ratio of macro- and micronutrients in the solution is also important to consider
How much is 1 EC in PPM?
EC to PPM | PPM to EC – TDS Conversion Charts
EC Hanna ppm Truncheon
1 500 ppm 640 ppm
1.1 550 ppm 704 ppm
1.2 600 ppm 768 ppm
1.3 650 ppm 832 ppm
To convert parts per million (ppm) to electrical conductivity (EC), you can multiply the ppm reading by 2 and divide by 1000: EC = ppm x 2 / 1000.
EC meters measure the electrical conductivity of a solution, and then convert the measurement to ppm or TDS using a formula. The scale of the meter determines which conversion factor to use. For example, Bluelab meters use the following conversion factors: ppm500 = EC x 500 and ppm700 = EC x 700.
EC and ppm readings indicate the quantity of nutrients in a solution, but not the quality. The ratio of macro- and micronutrients in the solution is also important to consider
How much is 1 EC in PPM?
EC Hanna ppm Truncheon
1 500 ppm 640 ppm
1.1 550 ppm 704 ppm
1.2 600 ppm 768 ppm
1.3 650 ppm 832 ppm
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
-
HULKKUSH
- Градинар

- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 55 times
Sofia Cannabis написа: ↑02 Яну 2025, 02:25 Зависи от уреда. Трябва да видиш твоят уред как е настроен от производителя.
How much is 1 EC in PPM?
EC Hanna ppm Truncheon
1 500 ppm 640 ppm
1.1 550 ppm 704 ppm
1.2 600 ppm 768 ppm
1.3 650 ppm 832 ppm
[/Ако изобщо успееш да намериш от производителя за по -обикновените и евтини ец метри на коя скала работятПовечето ,които съм ги проверявал работят на 500ппм скала
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8083 times
- Been thanked: 5476 times
Приятели, заключвам за по-прегледно и продължаваме в 25 година! Успех на всички! 

.png)