Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Indoors 2024-обща тема

Заключено
Семена марихуана
Аватар
Vetrushka
Ветрушка
Ветрушка
Has thanked: 2118 times
Been thanked: 3740 times

Лилавото е от ниските температури, сега след обръщане на цикъла им трябва повече храна, защото някой растения стават х2 или дори и повече за няколко седмици, след смяната на режима.
Sicario00
Градинар
Градинар
Has thanked: 76 times
Been thanked: 119 times

Spiral написа: 24 Фев 2024, 16:18
New написа: 23 Фев 2024, 20:51
Sofia Cannabis написа: 19 Фев 2024, 07:27

Разгледай форума, има много теми как и какво ти е необходимо да започнеш да отглеждаш. Най-лесният вариан е да си вземеш готов кит, може от Марс Хидро или от някъде другаде. Ако имаш място и възможности да си купиш кит си вземи среден размер. Ако не ти се харчат пари си вземи най-малкия размер на Марс Хидро, След няколко реколти ще се понаучиш и ще си вземеш по-голям ако ти е необходим.
Има дневници на колегите тук които изкарват по 200г от този най-малък кит. Ако не пушиш много това ще ти върши работа.
Прочетох почти целия форум. И искам да обобщя, за да знам дали съм разбрал правилно.
Стъпка 1: семената се засаждат в малка кофичка (от кисело мляко примерно)
Стъпка 2: На 12-15 ден след поникването се местят в саксия минимум 15 литра
Осветлението да е 16-18часа на денонощие
От там нататък започваме с препаратите: 5-6 седмици с препарат за вкореняване, гледам че много от колеките използват rhizotonic.
След това 4-5 седмици препарат за разтеж, примерно Nitrozyme
След това, като дойде момента са искам да ги вкарам в цъфтеж осветлението минава 12 на 12 часа и използвам препарат за цъфтеж примерно alga bloom.
Прочетох,че е добре да се дават и стрити на прах черупки от яйца.
От познати съм чувал, че се използва и амониева силитра, но тук никъде не прочетох някой да я използва.
Също така разбрах,че е по добре да им липсва вода, отколкото да са преполяти.
Също така свежия въздух е от огромно значение.
Интересува ме също и кога се поливат, понежа чета различни мнения. Някой казват на огасени лампи, други казват,че няма значение. Кое е по правилно?
Моля за съвети дали това, което съм разбрал е правилно.
Семената са critical kush от barnyfarms
Благодаря предварително на всички за съдействието
Горе долу си хванал основите, амониевата няма да ти трябва нея я отписвай, растенията не пият много вода, когато е тъмно, затова се води оптимално да поливаш, когато ти започва светлия период. Само добавям, че ако ще гледаш с химия е задължително да имаш хубав ПХ метър, който да калибрираш поне 2-3 пъти през целия гроу и да бъде в течност за съхранение на ПХ метри, когато не се ползва за оптимална поддръжка и дълъг живот на сондата. Имаше такъв препарат в урбан ботаникс ако не се лъжа. Добре е и EC метър да имаш, за да знаеш колко точно соли влизат и излизат от растението. Също така обръщай голямо внимание на температурата през светъл и тъмен период да не е нито много висока, нито много ниска(макс 27-28 мин. 17), както и влагата. Като бебета е оптимално да е по- висока, към 70%, вече навлизайки във растеж, може да си позволиш и малко по- ниска 50-60%, а в цъфтежа гледаш да не надвишава 55% отново за оптимално развитие и предпазване от мухъл в по- големите глави. Ако ще гледаш изцяло органично, аз съм на мнение, че пак е добре да следиш ПХ, но там вече няма нужда от EC метър. Най- добре ще е да споделиш размера на палатка, която мислиш да взимаш, за да се изкоментира колко растения и литри на саксия ще са най-удачни. Първо направи плана преди да купуваш оборудване.

П.С. не коментирай много с "познати" кой какво прави, за да не стане така да четем за поредния изгорял гроуър.
Успех
Здрасти искам само да попитам за EC метъра какви стойности трябва да показва при mS/cm и PPM по време на цъвтежа при автоматичните растения с почва на bio bizz light mix , пращам снимки на мойте резултати и super lemon haze auto (indoor) на 39-ти ден след покълването. По време на вег растеж бях прекалил с азота и сега се наложи да правя прочистване с по 10Л вода с пх 6.50 на саксия и накрая по 1,5Л с малко храна и накрая излизат тези резултати от последната изтекла вода отдолу . (Снимките са след промивката и торенето )
IMG_0345.jpeg
IMG_0342.jpeg
IMG_0338.jpeg
IMG_0337.jpeg
iz4adie
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 20 times
Been thanked: 25 times

Здравейте, благодаря за предходните ви отговори на мои питанки
Подкарах зимен гроу за да натрупам още малко опит с температури и влага през зимата, като едното ми растение е от семка от летния ми гроу на White widow auto-пуснах го за проба, за да го проследя какво ще излезе-дали ще е авто или не, дали мъжко или женско, както и експериментиране върху му с ЛСТ за първи път, а другото е Gorrila cookies auto на Fast buds, което ще ми е приоритет докато WW даде някакви индикации какъв пол е.
WW (неизвестно) на 20 дена-17см, приложено ЛСТ на 20ия ден, поливано през третата седмица два пъти със серията на Адвенст нутриентс на 1/2 от посочените количества
GC auto на 3 дена-4 см, на чиста водица

Осветлението е леко ъпдейтнато 100в МХ, + 30в китайска фулл спектрум, просто за подсилване, на 30-35 см
Гроу 60/60/140
Темп 17-26
Влага 70-80%

От опит глава не боли!
Поздрави
Прикачени файлове
IMG_20241230_144154_HDR.jpg
IMG_20241230_102754.jpg
IMG_20241230_100602_HDR~2.jpg
I don't like the drugs, but the drugs like me :stone:
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1312 times
Been thanked: 2222 times

Sicario00 написа: 29 Дек 2024, 20:47
New написа: 23 Фев 2024, 20:51

Прочетох почти целия форум. И искам да обобщя, за да знам дали съм разбрал правилно.
Стъпка 1: семената се засаждат в малка кофичка (от кисело мляко примерно)
Стъпка 2: На 12-15 ден след поникването се местят в саксия минимум 15 литра
Осветлението да е 16-18часа на денонощие
От там нататък започваме с препаратите: 5-6 седмици с препарат за вкореняване, гледам че много от колеките използват rhizotonic.
След това 4-5 седмици препарат за разтеж, примерно Nitrozyme
След това, като дойде момента са искам да ги вкарам в цъфтеж осветлението минава 12 на 12 часа и използвам препарат за цъфтеж примерно alga bloom.
Прочетох,че е добре да се дават и стрити на прах черупки от яйца.
От познати съм чувал, че се използва и амониева силитра, но тук никъде не прочетох някой да я използва.
Също така разбрах,че е по добре да им липсва вода, отколкото да са преполяти.
Също така свежия въздух е от огромно значение.
Интересува ме също и кога се поливат, понежа чета различни мнения. Някой казват на огасени лампи, други казват,че няма значение. Кое е по правилно?
Моля за съвети дали това, което съм разбрал е правилно.
Семената са critical kush от barnyfarms
Благодаря предварително на всички за съдействието
Горе долу си хванал основите, амониевата няма да ти трябва нея я отписвай, растенията не пият много вода, когато е тъмно, затова се води оптимално да поливаш, когато ти започва светлия период. Само добавям, че ако ще гледаш с химия е задължително да имаш хубав ПХ метър, който да калибрираш поне 2-3 пъти през целия гроу и да бъде в течност за съхранение на ПХ метри, когато не се ползва за оптимална поддръжка и дълъг живот на сондата. Имаше такъв препарат в урбан ботаникс ако не се лъжа. Добре е и EC метър да имаш, за да знаеш колко точно соли влизат и излизат от растението. Също така обръщай голямо внимание на температурата през светъл и тъмен период да не е нито много висока, нито много ниска(макс 27-28 мин. 17), както и влагата. Като бебета е оптимално да е по- висока, към 70%, вече навлизайки във растеж, може да си позволиш и малко по- ниска 50-60%, а в цъфтежа гледаш да не надвишава 55% отново за оптимално развитие и предпазване от мухъл в по- големите глави. Ако ще гледаш изцяло органично, аз съм на мнение, че пак е добре да следиш ПХ, но там вече няма нужда от EC метър. Най- добре ще е да споделиш размера на палатка, която мислиш да взимаш, за да се изкоментира колко растения и литри на саксия ще са най-удачни. Първо направи плана преди да купуваш оборудване.

П.С. не коментирай много с "познати" кой какво прави, за да не стане така да четем за поредния изгорял гроуър.
Успех
Здрасти искам само да попитам за EC метъра какви стойности трябва да показва при mS/cm и PPM по време на цъвтежа при автоматичните растения с почва на bio bizz light mix , пращам снимки на мойте резултати и super lemon haze auto (indoor) на 39-ти ден след покълването. По време на вег растеж бях прекалил с азота и сега се наложи да правя прочистване с по 10Л вода с пх 6.50 на саксия и накрая по 1,5Л с малко храна и накрая излизат тези резултати от последната изтекла вода отдолу . (Снимките са след промивката и торенето )
IMG_0345.jpeg

IMG_0342.jpeg
IMG_0338.jpeg
IMG_0337.jpeg
На мен ми е по-лесно да гледам цифрите от първата снимка. Еми 1000ппм мисля че беше 1.2 някъде EC, ако греша някой да ме поправи да не се бъркаш и ти, щото на моя метър ми излиза само EC, ППМ-и няма. 1.2 ЕЦ в цъфтеж в напреднал цъфтеж не е много, но нека да изсъхнат след цялата тази работа и ще почнеш да наблягаш на храната за цъфтеж.
Keep on growing :stone:
HULKKUSH
Градинар
Градинар
Has thanked: 4 times
Been thanked: 55 times

Spiral написа: 30 Дек 2024, 18:33
Sicario00 написа: 29 Дек 2024, 20:47

Успех
IMG_0345.jpeg

IMG_0342.jpeg
IMG_0338.jpeg
IMG_0337.jpeg
На мен ми е по-лесно да гледам цифрите от първата снимка. Еми 1000ппм мисля че беше 1.2 някъде EC, ако греша някой да ме поправи да не се бъркаш и ти, щото на моя метър ми излиза само EC, ППМ-и няма. 1.2 ЕЦ в цъфтеж в напреднал цъфтеж не е много, но нека да изсъхнат след цялата тази работа и ще почнеш да наблягаш на храната за цъфтеж.
1000ppm e 2.0 ec
Аватар
Sofia Cannabis
Градинар
Градинар
Has thanked: 3942 times
Been thanked: 4775 times

Зависи от уреда. Трябва да видиш твоят уред как е настроен от производителя.

To convert parts per million (ppm) to electrical conductivity (EC), you can multiply the ppm reading by 2 and divide by 1000: EC = ppm x 2 / 1000.
For example, if your EC is 1, then 1 x 1000/2 = 500 ppm.
EC meters measure the electrical conductivity of a solution, and then convert the measurement to ppm or TDS using a formula. The scale of the meter determines which conversion factor to use. For example, Bluelab meters use the following conversion factors: ppm500 = EC x 500 and ppm700 = EC x 700.
EC and ppm readings indicate the quantity of nutrients in a solution, but not the quality. The ratio of macro- and micronutrients in the solution is also important to consider

How much is 1 EC in PPM?
EC to PPM | PPM to EC – TDS Conversion Charts
EC Hanna ppm Truncheon
1 500 ppm 640 ppm
1.1 550 ppm 704 ppm
1.2 600 ppm 768 ppm
1.3 650 ppm 832 ppm
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
HULKKUSH
Градинар
Градинар
Has thanked: 4 times
Been thanked: 55 times

Sofia Cannabis написа: 02 Яну 2025, 02:25 Зависи от уреда. Трябва да видиш твоят уред как е настроен от производителя.

To convert parts per million (ppm) to electrical conductivity (EC), you can multiply the ppm reading by 2 and divide by 1000: EC = ppm x 2 / 1000.
For example, if your EC is 1, then 1 x 1000/2 = 500 ppm.
EC meters measure the electrical conductivity of a solution, and then convert the measurement to ppm or TDS using a formula. The scale of the meter determines which conversion factor to use. For example, Bluelab meters use the following conversion factors: ppm500 = EC x 500 and ppm700 = EC x 700.
EC and ppm readings indicate the quantity of nutrients in a solution, but not the quality. The ratio of macro- and micronutrients in the solution is also important to consider

How much is 1 EC in PPM?
EC to PPM | PPM to EC – TDS Conversion Charts
EC Hanna ppm Truncheon
1 500 ppm 640 ppm
1.1 550 ppm 704 ppm
1.2 600 ppm 768 ppm
1.3 650 ppm 832 ppm

[/Ако изобщо успееш да намериш от производителя за по -обикновените и евтини ец метри на коя скала работят 😄 Повечето ,които съм ги проверявал работят на 500ппм скала
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8083 times
Been thanked: 5476 times

Приятели, заключвам за по-прегледно и продължаваме в 25 година! Успех на всички! 🙏❤️💯
Заключено

Обратно към “Indoor - Домашно отглеждане”