Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Пожълтяване и изсветляване на листата
-
Sicario00
- Градинар

- Has thanked: 76 times
- Been thanked: 119 times
Здрасти от ден 37 след покълването и засяването на моите 4бр Super Lemon Haze Auto в 15 литрови саксии , в началото по време на вегетацията бях прекалил с храната (азота) и бях забелязал дефицит бели петна които после се превърнаха в жълти на растение номер 1 когато го разбрах спрях да ги храня и продължих да ги поливам само с вода и така вече 12 дни само вода на всеки два дни когато почвата изсъхне около 2/3 см 500/800мл вода pH 6.00/6.50 , вчера около 12ч на обяд когато ги поливах и също предпоследния път мисля че ги наводних ще кача снимка как изглеждаха тогава и сега . вчера след наводняването с 800мл вода ( което според мен е нормално количество за тази възраст, но не знам защо им идва в повече винаги ги поливам бавно на две порции) изглеждаха доста нещастни и направо бяха изцяло клюмнали и свити отдолу им подсуших хубаво с хартия и днес когато ги погледнах след около 24ч от последното поливане и забелязах че са по разперени и вече са си поели малко въздух , окей но все още две от тях мисля че продължават да развиват някакъв дефицит и незнам как да им помогна , растение номер 1 има жълти изгарящи петна (така бих ги определил по моя гледна точка не съм голям разбирач ), но на растение номер 2 забелязвам само избеляване или изсветляване на листата без жълти изгаряния като на растение номер 1 . Останалите две изглеждат добре . Винаги влагата е около 50/60% знам че в този момент на процеса трябва да е около 50% влагата не повече но вече две седмици ми се бави влагоабсорбатора който е супер скъп и няма какво да направя освен да проветрявам по често , но тук е доста влажно и студено, но все пак се надявам понеделник да пристигне . Дали в това е проблема не знам ? Темперетурата винаги през деня е поддържам 24/25гр а вечерта около 20гр , лампата е 240W LED винаги регулирана на 35/40см от върха на растенията през този период на цъфтежа и е пусната на 75% мощност , бях е пуснал вчера за 7/8 часа на 100% но ми си стори че им идва силно и си я намалих мисля да изчакам още една седмица за 100% , също така бях премахнал доста листа които пречеха на светлината но по макс 5 листа от всяко растение на всеки два дни на два три пъти , вентилатора винаги е насочен леко към тях на средна скорост а горе имам филтър с вентилатор които са на макс и забелязах днес че филтъра бая се е замърсил , дали да го извадя и почистя според вас ( става въпрос само за материята облечена на филтъра която събира прахта тъй като не знам дали е добра идея да ги мърдам в момента растенията за да почистя ) . Ще съм благодарен на всеки посъветвал ме , пускам снимка и на почвата и торовете които използвам и да не забравяме най важното Честито Рождество Христово !
-
Banderas
- Градинар

- Has thanked: 5 times
- Been thanked: 60 times
Случвало ми се е от силна лед светлина растенията ми да се бъгнат. Уш показват дефицит на нещо ,и започнеш да храниш стане по-зле. Спреш храната , продължават да се скапват. Просто растението спира да усвояват . Ръбчетата на най-горните листа се свиват на вътре, почват да се получават жълти петна по ръбовете на по-долните листа , а други листа просто пожълтяват и умират. Тогава имах 100 растения и ми беше сложно. Моя съвет е да вдигнеш , или да намалиш леда , да промиеш почвата с 10 литра на саксия с PH 6,5 , и да им дадеш по-малка доза храна
+ допълнително cal-mag. След това увеличаваш храната постепенно.
-
Sicario00
- Градинар

А според вас колко cal-mag на растение да добавя ?Banderas написа: ↑28 Дек 2024, 00:24 Случвало ми се е от силна лед светлина растенията ми да се бъгнат. Уш показват дефицит на нещо ,и започнеш да храниш стане по-зле. Спреш храната , продължават да се скапват. Просто растението спира да усвояват . Ръбчетата на най-горните листа се свиват на вътре, почват да се получават жълти петна по ръбовете на по-долните листа , а други листа просто пожълтяват и умират. Тогава имах 100 растения и ми беше сложно. Моя съвет е да вдигнеш , или да намалиш леда , да промиеш почвата с 10 литра на саксия с PH 6,5 , и да им дадеш по-малка доза храна
-
Sicario00
- Градинар

Вдигнах лампата от 35 см на 45 см и разучих за cal-mag трябва 1-3 мл на литър вода , въпроса ми е на всяко поливаме ли да го използвам според вас и как да ги промия примерно да сложа саксията на решетка в банята и просто да поливам с 10литра чиста вода с pH 6.50 и когато изсъхнат на следващото поливане да добавя малко торове и CalMag или ? Проблема е че нищо не работи в момента и няма от къде да го взема… дано понеделник е отворено и не се забавя твърде много …Sicario00 написа: ↑28 Дек 2024, 10:26А според вас колко cal-mag на растение да добавя ?Banderas написа: ↑28 Дек 2024, 00:24 Случвало ми се е от силна лед светлина растенията ми да се бъгнат. Уш показват дефицит на нещо ,и започнеш да храниш стане по-зле. Спреш храната , продължават да се скапват. Просто растението спира да усвояват . Ръбчетата на най-горните листа се свиват на вътре, почват да се получават жълти петна по ръбовете на по-долните листа , а други листа просто пожълтяват и умират. Тогава имах 100 растения и ми беше сложно. Моя съвет е да вдигнеш , или да намалиш леда , да промиеш почвата с 10 литра на саксия с PH 6,5 , и да им дадеш по-малка доза храна
-
Sicario00
- Градинар

И забравих да попитам кога според вас е най подходящия момент за промивка може би да остава почвата да изсъхне напълно и тогава или както обикновено си е оставам да изсъхне 2/3 см и тогава да започна промивка ?Sicario00 написа: ↑28 Дек 2024, 11:50Вдигнах лампата от 35 см на 45 см и разучих за cal-mag трябва 1-3 мл на литър вода , въпроса ми е на всяко поливаме ли да го използвам според вас и как да ги промия примерно да сложа саксията на решетка в банята и просто да поливам с 10литра чиста вода с pH 6.50 и когато изсъхнат на следващото поливане да добавя малко торове и CalMag или ? Проблема е че нищо не работи в момента и няма от къде да го взема… дано понеделник е отворено и не се забавя твърде много …Sicario00 написа: ↑28 Дек 2024, 10:26А според вас колко cal-mag на растение да добавя ?Banderas написа: ↑28 Дек 2024, 00:24 Случвало ми се е от силна лед светлина растенията ми да се бъгнат. Уш показват дефицит на нещо ,и започнеш да храниш стане по-зле. Спреш храната , продължават да се скапват. Просто растението спира да усвояват . Ръбчетата на най-горните листа се свиват на вътре, почват да се получават жълти петна по ръбовете на по-долните листа , а други листа просто пожълтяват и умират. Тогава имах 100 растения и ми беше сложно. Моя съвет е да вдигнеш , или да намалиш леда , да промиеш почвата с 10 литра на саксия с PH 6,5 , и да им дадеш по-малка доза храна
-
Sicario00
- Градинар

И според вас листата които са над 50% наранени да ги отстранявам ли или това може да докара допълнително стрес ? давам снимка с пример това листо е толкова сухо че имам чувството ако го сгъна леко и ще се счупи .Sicario00 написа: ↑28 Дек 2024, 12:08И забравих да попитам кога според вас е най подходящия момент за промивка може би да остава почвата да изсъхне напълно и тогава или както обикновено си е оставам да изсъхне 2/3 см и тогава да започна промивка ?Sicario00 написа: ↑28 Дек 2024, 11:50Вдигнах лампата от 35 см на 45 см и разучих за cal-mag трябва 1-3 мл на литър вода , въпроса ми е на всяко поливаме ли да го използвам според вас и как да ги промия примерно да сложа саксията на решетка в банята и просто да поливам с 10литра чиста вода с pH 6.50 и когато изсъхнат на следващото поливане да добавя малко торове и CalMag или ? Проблема е че нищо не работи в момента и няма от къде да го взема… дано понеделник е отворено и не се забавя твърде много …
-
Banderas
- Градинар

Пич... Успокой топката малко. Вдигни лампата на 60 см . Направи промивка с 10 литра вода , и после ги полей с 1,5 литра храна като следваш графиката , и добави по 1 мл/л кал-маг , Ако нямаш кал-маг , просто им дай храна. От един от опитните градинари тук знам едно: Поправката е за следващия път.
-
Sicario00
- Градинар

Хей приятел нормално е да съм притеснен като съм инвестирал около 700/800€ и съм отделил над месец труд и време най вече. Просто за пръв път го правя.. до сега ги поливах с 6.30 пх но последните два пъти около 6.10 пх и да като ги промия сутринта веднага след тва ще ги нахраня с малко храна но cal- mag ще мога да взема чак понеделник така че ще остане за следващото поливане , а дали да ги промиря с pH-то с който ги поливах до сега или както казваш с 6,5 най добре ? Все пак ти благодаря за отделеното време пич
-
Banderas
- Градинар

700-800€? Един месец? ,

Пич , последната ми инвестиция беше близо 50 000 евро и отделих повече от година от времето си. Нещата не винаги се получават. Това е цяла наука , и си трябва време . Следващия път си вземи феминизирани семки като за начало.
.png)