Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Безопасна употреба/Harm Reduction

Намаляване на вредите е проактивен подход за намаляване на щетите, нанесени от алкохол, наркотици и други пристрастяващи поведения, както и справяне с по-широки здравни и социални въпроси, като предаването на ХИВ и други.
Семена марихуана
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 732 times
Been thanked: 1014 times

Peggy Zina написа: 17 Ное 2024, 23:24 Оставям това тук, да изкарам темата от нафталина.... Малко храна за размисъл....

https://youtu.be/5NE00wk6vFo?si=91nHXMUoxxvwokRa
https://www.youtube.com/watch?v=QFem_QEkP_E
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

От време на време и такива новини пробиват медийното пространство.
Обикновено всичко си остава скрито покрито, особено от страна на некадърни лекари и засрамени родители.
Като причина за смъртта ще бъде написано "сърдечна недостатъчност" и ще приключат там.
За същото говорим още от 2016-та година...държавата ни харчи жесток ресурс да намери 1 нг/мл метаболит на тревата в кръвта на човек, дето е пушил две седмици преди да шофира...
...но е тотално неспособна и незаинтересована да открие, разнищи и признае, че 16-годишните гаснат от екзотични и смъртоносни синтетични вещества, намиращи се даже и по селските тъмни улици, именно защото тревата е забранена и преследвана.
Съседна Турция докладва по 250 смътни случая от т.нар. "билка" или "спайс" на година. Ние докладваме нула.
Източник: Liberty 420
Прикачени файлове
https://nova.bg/news/view/2024/12/15/480659/17-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B8%D1%89%D0%BE%D0%B2/
https://nova.bg/news/view/2024/12/15/480659/17-%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%B5%D0%BD-%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B2-%D0%B4%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%B5%D0%BA%D0%B0-%D0%B2-%D1%81%D0%B2%D0%B8%D1%89%D0%BE%D0%B2/
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Тъй както съм от малък град и не попадам в категорията клюкарка, сиреч не се вълнувам кой, къде и с кво приех с обезпокоение, когато научих, че от фентанил тук са си отишли няколко човека... Вече ми пращат снимки и видеа на "зомбита" от големи български градове... Сподеям тук коментар на Либърти, да добиете малка представа за положението в българия...
Разполагаме са предварителни данни за смъртността от наркотици в България за 2025-та...
...и нещата са УЖАСЯВАЩИ!
У-ЖА-СЯ-ВА-ЩИ!
Ако в предишните години страната ни докладва между 0 и 10-на загинали от наркотици за година, само досега, само от фентанил, случаите са над 50!
Министерство на здравеопазването тотално проспа тая работа...и продължава да спи!
Общността ни винаги е търсела баланс между здравните услуги, които предлага...и битката за СВОБОДА.
Ситуацията обаче вече е кризисна не само по отношение на права и свободи...вече човешкият живот е в смъртен риск. Епидемичен риск!
От миналата седмица предприехме стъпки към регистрация на фондация в обществена полза. Защото произволни схемаджии, опосуми и доказани безделници харчат парите за "Борба с наркотиците"...за да пишат стихосбирки, печатат календарчета и прочее доказано безсмислени глупости!
Ще кандидатстваме на ВСИЧКИ форуми - държавни и корпоративни! Ще пуснем апликации по ВСИЧКИ програми на норвежци, швейцарци, ЕС...ако трябва и на ходжата ще ходим да се молим за целево финансиране!
Нека им стане малко неудобно да откажат закупуването на апаратура, която ще спаси човешки животи...и после да разпишат бюджет за "анти-дрога моливник". Нека усетят поне малко угризение приживе...
...пък кой знае...може и някой да се събуди от 30-годишната си дрямка!

Източник: https://www.facebook.com/liberty420
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

Peggy Zina написа: 11 Ное 2025, 20:51 Тъй както съм от малък град и не попадам в категорията клюкарка, сиреч не се вълнувам кой, къде и с кво приех с обезпокоение, когато научих, че от фентанил тук са си отишли няколко човека... Вече ми пращат снимки и видеа на "зомбита" от големи български градове... Сподеям тук коментар на Либърти, да добиете малка представа за положението в българия...
Разполагаме са предварителни данни за смъртността от наркотици в България за 2025-та...
...и нещата са УЖАСЯВАЩИ!
У-ЖА-СЯ-ВА-ЩИ!
Ако в предишните години страната ни докладва между 0 и 10-на загинали от наркотици за година, само досега, само от фентанил, случаите са над 50!
Министерство на здравеопазването тотално проспа тая работа...и продължава да спи!
Общността ни винаги е търсела баланс между здравните услуги, които предлага...и битката за СВОБОДА.
Ситуацията обаче вече е кризисна не само по отношение на права и свободи...вече човешкият живот е в смъртен риск. Епидемичен риск!
От миналата седмица предприехме стъпки към регистрация на фондация в обществена полза. Защото произволни схемаджии, опосуми и доказани безделници харчат парите за "Борба с наркотиците"...за да пишат стихосбирки, печатат календарчета и прочее доказано безсмислени глупости!
Ще кандидатстваме на ВСИЧКИ форуми - държавни и корпоративни! Ще пуснем апликации по ВСИЧКИ програми на норвежци, швейцарци, ЕС...ако трябва и на ходжата ще ходим да се молим за целево финансиране!
Нека им стане малко неудобно да откажат закупуването на апаратура, която ще спаси човешки животи...и после да разпишат бюджет за "анти-дрога моливник". Нека усетят поне малко угризение приживе...
...пък кой знае...може и някой да се събуди от 30-годишната си дрямка!

Източник: https://www.facebook.com/liberty420
Ха,малките градчета са също толкова изгнили под повърхността на умрело градче и зомбита такива съм виждала в Сопот и Карлово тежки наркомани,аз ги познавам всеки на какво е точно.Така че това никак не важи,просто е повсеместна заразата.
За успокоение само ще добавя,че вече има и още видове фентанили,на които съживяващото лекарство(аз съм гледала за Наркан,тук нашите не знам какво ползват)не действа.И ние чакаме леля Мара,шефката на наркотичната комидия верно да си напечата календарчета за 1000000 лева,точно са го казали!🤬Икони да поръчат!💩
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар

Inna написа: 11 Мар 2026, 10:21
Bathory написа: 11 Мар 2026, 06:30 Това са полусинтетични продукти, които е най добре да не се ползват. С непроучено въздействие върху организма и непредвидимо влияние върху съзнанието.
Да,гледайте си домашната трева и тези боклуци не ги поръчвайте!Моето лично мнение е,само гъби и трева стават и то пак с тревата не трябва да се прекалява,не е супер полезна.С гъбите няма как да прекаляваш,те се ядат няколко пъти в живота и нямаш нужда постоянно да ги ядеш и с нищо не навреждат на организма,напротив(говоря за халюциногенни,но не мухоморки и изгъзици)Всичко друго за мен е боклук и не съм привърженичка да се позволяват всички наркотици и тн либертариански тъпотии!И това сигурно е поредния мутренски или кирайски боклук,въобще не препоръчвам да се пробват такива и веднъж.Откровено казано абсолютно нищо да не употребяваш и от никакви субстанции да не си зависим е най-доброто,чист ум!
Преди няколко години бях изготвил в университета курсова работа на тема - HHC, тогава не беше добре проучен все още, мисля , че шведите бяха тръгнали да правят някакви стъпки в това отношение, не съм се инфомирмирал докъде са в това отношение... Оттам и противоречивите отзиви, едини казват, че ефектите са му едно към едно с на тхц-то, други описват симтоматика като на колегата.Но в общи линии кво представлява - в канабиноиден концентрат, най-често цбд в съд под налягане му се добавя водородна молекула към някоя от групите..... Не е като да не се съдържа естествено в конопеното растение, но това дето беше нашумяло преди 3-4 години представляваше това. Друг е въпросът, какво продават разни тъмни балкански субекти, под формата на всякакви всевъзможни синтетики, и субстанции , продавани за каквото не са от "правилните хора" Дълго време ще берем плодовете на поправката Севлиевски , до момента , в който не видим легализация.... Щото през ден слушам разни "експерти" да ми обясняват, как докарали някакъв тийнейджър в спешното с инсулт, след пушене на марихуана... Оставям тая снимчица тук.
Прикачени файлове
Източник : https://www.facebook.com/liberty420
Източник : https://www.facebook.com/liberty420
Публикувай отговор

Обратно към “Harm Reduction - Намаляване на вредите от наркотиците”