Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
3 in 1 Indoor 2024 by Peggy Zina
-
Inna
- Marijuana Mom

- Has thanked: 8098 times
- Been thanked: 5502 times
Оу, нещо сериозно се е интоксикирало?! Ти мери ли пх на това, което изтича, ЕС и тн? Не знам причината, може би нещо се трупа долу(понеже върховете страдат) , тази Мимоза може да не иска толкова, а пък може и нещо да им добавяш, което не ги кефи и не им трябва и то да прави проблеми... Според мен зарежи и тази кокосова вода. Знам, че била полезна и тн, но има по-добри и подходящи неща за цветя, а и ти си имаш подходящи торове..... Това, е едно от нещата, които смятам , че са излишни и не ги ползвам. Дали да не пробваш една вода само с коренов стимулатор и/ или пък ензими за доразтваряне на нещата? Колеги, предложения?
- Peggy Zina
- Градинар

- Has thanked: 732 times
- Been thanked: 1018 times
За пръв път чувам, че трябва да се мери пх на изтичащата вода - на разтвора го мерих сега , беше си в референтните граници. Този път като поливах и не изтече изпиха си я. Ще спра кокосовоата вода. Сега следя как се развиват, както виждате този път сравнително бедно откъм торове съм ги полял.Inna написа: ↑03 Дек 2024, 10:43 Оу, нещо сериозно се е интоксикирало?! Ти мери ли пх на това, което изтича, ЕС и тн? Не знам причината, може би нещо се трупа долу(понеже върховете страдат) , тази Мимоза може да не иска толкова, а пък може и нещо да им добавяш, което не ги кефи и не им трябва и то да прави проблеми... Според мен зарежи и тази кокосова вода. Знам, че била полезна и тн, но има по-добри и подходящи неща за цветя, а и ти си имаш подходящи торове..... Това, е едно от нещата, които смятам , че са излишни и не ги ползвам. Дали да не пробваш една вода само с коренов стимулатор и/ или пък ензими за доразтваряне на нещата? Колеги, предложения?
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
-
Inna
- Marijuana Mom

Да, мери се разтвора преди да се полее, това е обичайното. Но при проблем може да опиташ и това да изнериш, така може да се разбере дали нещо там долу става. То по принцип има такива инструменти за почва, с една дълга сонда, сигурно това би било най-добре... . Аз обаче не съм имала и не разбирам толкова от мерене, понеже не меря нищо....Peggy Zina написа: ↑03 Дек 2024, 10:55За пръв път чувам, че трябва да се мери пх на изтичащата вода - на разтвора го мерих сега , беше си в референтните граници. Този път като поливах и не изтече изпиха си я. Ще спра кокосовоата вода. Сега следя как се развиват, както виждате този път сравнително бедно откъм торове съм ги полял.Inna написа: ↑03 Дек 2024, 10:43 Оу, нещо сериозно се е интоксикирало?! Ти мери ли пх на това, което изтича, ЕС и тн? Не знам причината, може би нещо се трупа долу(понеже върховете страдат) , тази Мимоза може да не иска толкова, а пък може и нещо да им добавяш, което не ги кефи и не им трябва и то да прави проблеми... Според мен зарежи и тази кокосова вода. Знам, че била полезна и тн, но има по-добри и подходящи неща за цветя, а и ти си имаш подходящи торове..... Това, е едно от нещата, които смятам , че са излишни и не ги ползвам. Дали да не пробваш една вода само с коренов стимулатор и/ или пък ензими за доразтваряне на нещата? Колеги, предложения?
Но съм виждала отдолу да измерват изтекли разни умопомрачителни ЕС-та и пх-та, та не е лошо да се види. В тази връзка може би не е лошо другия път да поизтече повече, да се раздвижат там нещата и ти да провериш.
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1330 times
- Been thanked: 2318 times
Припозна ли си растенията в ето тази снимка, това е напреднал калциев дефицит. Дефицита ти продължава, прочете ли онази страница дето ти пратих. Другата поливка полей изцяло с чешмяна вода, сложи нормална доза кал-маг, калибрирай си ПХ метъра и полей с 6.3-6.5 обилно така че да изтече нещо, събери го в чашка по някакъв начин и премери какво ти изтича. Под 6.2 в почва, калция не се абсорбира добре. За другия път ти препоръчвам да си вземеш добавката на Terra Aqauatica-Silicate в нея има всички микро-елементи, които ти трябват, натурален усвоим силикат, малка доза магнезий и добра доза калций. Аз калциев проблем никога не съм имал, по скоро съм имал магнезиев. Него все не можех да го оправя, този път поливам с английска сол и една PK добавка на Greenhouse Feeding, в която има повече магнезий и са уж по-добре. Тая кокосова вода, не виждам какво толкова има в нея, че да я ползваш толкова стриктно.Peggy Zina написа: ↑03 Дек 2024, 09:35 Работата при мене става дебела голямата мимоза се е влошила, отива и по другите върхове - не мога да разбера кво иска - всичко му давам и накрая ми продава номераТези сдуханите листенца да ги махам ли? Другите са сравнително ок, като изключим едно полъскавяване и оцветяване в светлозелено на листата на пънча. Днеска и разделих само 5 л р-р ензими, меласа, кокосова вода. Кво да ги правя от тука нататък? Искам да ги обера в човешки вид?
Keep on growing 
- Peggy Zina
- Градинар

Ако говориш за минерал меджик силиката, купил съм си го още миналата година и го ползвам и за индор и за аутдор , от минерал меджика съм давал в сегашния проект през вегетацията, отделно през цъфтежа наръсих по супена лъжица на саксия от него и съм полял 2-3 пъти с нея, отделно им давам разтвор гуано на калонг , което има NPK 1-10-1 ,Ca-10 - казвай имам и силиката и калмабага на биобиз с кое да полея, да не са осрани като ги бера и тези листа, сдуханите да ги махам ли? Колкото до кокосовата вода гражданина много я препоръчваше и си викам да я пробвам - явно ще я махна и ми остана само за аутдор.....Spiral написа: ↑03 Дек 2024, 13:57Припозна ли си растенията в ето тази снимка, това е напреднал калциев дефицит.Peggy Zina написа: ↑03 Дек 2024, 09:35 Работата при мене става дебела голямата мимоза се е влошила, отива и по другите върхове - не мога да разбера кво иска - всичко му давам и накрая ми продава номераТези сдуханите листенца да ги махам ли? Другите са сравнително ок, като изключим едно полъскавяване и оцветяване в светлозелено на листата на пънча. Днеска и разделих само 5 л р-р ензими, меласа, кокосова вода. Кво да ги правя от тука нататък? Искам да ги обера в човешки вид?
pegi.png
Дефицита ти продължава, прочете ли онази страница дето ти пратих. Другата поливка полей изцяло с чешмяна вода, сложи нормална доза кал-маг, калибрирай си ПХ метъра и полей с 6.3-6.5 обилно така че да изтече нещо, събери го в чашка по някакъв начин и премери какво ти изтича. Под 6.2 в почва, калция не се абсорбира добре. За другия път ти препоръчвам да си вземеш добавката на Terra Aqauatica-Silicate в нея има всички микро-елементи, които ти трябват, натурален усвоим силикат, малка доза магнезий и добра доза калций. Аз калциев проблем никога не съм имал, по скоро съм имал магнезиев. Него все не можех да го оправя, този път поливам с английска сол и една PK добавка на Greenhouse Feeding, в която има повече магнезий и са уж по-добре. Тая кокосова вода, не виждам какво толкова има в нея, че да я ползваш толкова стриктно.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
- Spiral
- Баш Градинар

- Has thanked: 1330 times
- Been thanked: 2318 times
Не знам калмага на био биз щом е органичен дали има нужда от разграждане в почвата или е готов достъпен за растенията. Аз силиката си го разтварям в бутилката като ги поливам, това с лъжицата нещо не ме кефи, но ако даваш силиката и отделно имаш калций в гуаното не би трябвало да има проблеми. Всичко май клони към ПХ, подобни проблеми може да имаш при високи темп. ама ти не си казвал май да минаваш 27 градуса. Погледнах за кокосовата вода, да наистина вътре има калций, магнезий и калий ама колко са концентрирани не знам. Друг вариант е просто да вземеш един неорганичен кал-маг без значение от фирмата, няма да ти прецака "органиката" в почвата. Просто не знам колко бързо ще има резултати с другото, но както казах според мен ПХ-а е работата, като ги полееш обилно да изтече малко от саксията с ПХ6.4-6.5 по-бързо ще се получи смяната на ПХ-а в почвата ако проблема е там.Peggy Zina написа: ↑03 Дек 2024, 14:23Ако говориш за минерал меджик силиката, купил съм си го още миналата година и го ползвам и за индор и за аутдор , от минерал меджика съм давал в сегашния проект през вегетацията, отделно през цъфтежа наръсих по супена лъжица на саксия от него и съм полял 2-3 пъти с нея, отделно им давам разтвор гуано на калонг , което има NPK 1-10-1 ,Ca-10 - казвай имам и силиката и калмабага на биобиз с кое да полея, да не са осрани като ги бера и тези листа, сдуханите да ги махам ли? Колкото до кокосовата вода гражданина много я препоръчваше и си викам да я пробвам - явно ще я махна и ми остана само за аутдор.....Spiral написа: ↑03 Дек 2024, 13:57Припозна ли си растенията в ето тази снимка, това е напреднал калциев дефицит.Peggy Zina написа: ↑03 Дек 2024, 09:35 Работата при мене става дебела голямата мимоза се е влошила, отива и по другите върхове - не мога да разбера кво иска - всичко му давам и накрая ми продава номераТези сдуханите листенца да ги махам ли? Другите са сравнително ок, като изключим едно полъскавяване и оцветяване в светлозелено на листата на пънча. Днеска и разделих само 5 л р-р ензими, меласа, кокосова вода. Кво да ги правя от тука нататък? Искам да ги обера в човешки вид?
pegi.png
Дефицита ти продължава, прочете ли онази страница дето ти пратих. Другата поливка полей изцяло с чешмяна вода, сложи нормална доза кал-маг, калибрирай си ПХ метъра и полей с 6.3-6.5 обилно така че да изтече нещо, събери го в чашка по някакъв начин и премери какво ти изтича. Под 6.2 в почва, калция не се абсорбира добре. За другия път ти препоръчвам да си вземеш добавката на Terra Aqauatica-Silicate в нея има всички микро-елементи, които ти трябват, натурален усвоим силикат, малка доза магнезий и добра доза калций. Аз калциев проблем никога не съм имал, по скоро съм имал магнезиев. Него все не можех да го оправя, този път поливам с английска сол и една PK добавка на Greenhouse Feeding, в която има повече магнезий и са уж по-добре. Тая кокосова вода, не виждам какво толкова има в нея, че да я ползваш толкова стриктно.
Keep on growing 
- Peggy Zina
- Градинар

Единственото топло което им пущам е в тъмния период - духалка за 15 минути на час , друго неSpiral написа: ↑03 Дек 2024, 19:37Не знам калмага на био биз щом е органичен дали има нужда от разграждане в почвата или е готов достъпен за растенията. Аз силиката си го разтварям в бутилката като ги поливам, това с лъжицата нещо не ме кефи, но ако даваш силиката и отделно имаш калций в гуаното не би трябвало да има проблеми. Всичко май клони към ПХ, подобни проблеми може да имаш при високи темп. ама ти не си казвал май да минаваш 27 градуса. Погледнах за кокосовата вода, да наистина вътре има калций, магнезий и калий ама колко са концентрирани не знам. Друг вариант е просто да вземеш един неорганичен кал-маг без значение от фирмата, няма да ти прецака "органиката" в почвата. Просто не знам колко бързо ще има резултати с другото, но както казах според мен ПХ-а е работата, като ги полееш обилно да изтече малко от саксията с ПХ6.4-6.5 по-бързо ще се получи смяната на ПХ-а в почвата ако проблема е там.Peggy Zina написа: ↑03 Дек 2024, 14:23Ако говориш за минерал меджик силиката, купил съм си го още миналата година и го ползвам и за индор и за аутдор , от минерал меджика съм давал в сегашния проект през вегетацията, отделно през цъфтежа наръсих по супена лъжица на саксия от него и съм полял 2-3 пъти с нея, отделно им давам разтвор гуано на калонг , което има NPK 1-10-1 ,Ca-10 - казвай имам и силиката и калмабага на биобиз с кое да полея, да не са осрани като ги бера и тези листа, сдуханите да ги махам ли? Колкото до кокосовата вода гражданина много я препоръчваше и си викам да я пробвам - явно ще я махна и ми остана само за аутдор.....Spiral написа: ↑03 Дек 2024, 13:57
Припозна ли си растенията в ето тази снимка, това е напреднал калциев дефицит.
pegi.png
- Peggy Zina
- Градинар

pH e замерено , аз ползвам разтвор за мерене на Т.А. - сипва се в епруветка от комплекта р-ра и се накапва от реактива - светлозелено -добре за конопа, това се стремя и аз като правя разтвора за поливане, сега като се светнаха лампите видях , че има протекло от саксията взех проба и червено демек 5 и нещо - какъв е този парадокс - почвата и разтвора с оптимално пх а долу излиза кисело - това ми е почвата https://growshop-bg.com/pochvi/pochva-j ... ht-mix-50l Как да процедирам от тука нататъка?Spiral написа: ↑03 Дек 2024, 19:37Не знам калмага на био биз щом е органичен дали има нужда от разграждане в почвата или е готов достъпен за растенията. Аз силиката си го разтварям в бутилката като ги поливам, това с лъжицата нещо не ме кефи, но ако даваш силиката и отделно имаш калций в гуаното не би трябвало да има проблеми. Всичко май клони към ПХ, подобни проблеми може да имаш при високи темп. ама ти не си казвал май да минаваш 27 градуса. Погледнах за кокосовата вода, да наистина вътре има калций, магнезий и калий ама колко са концентрирани не знам. Друг вариант е просто да вземеш един неорганичен кал-маг без значение от фирмата, няма да ти прецака "органиката" в почвата. Просто не знам колко бързо ще има резултати с другото, но както казах според мен ПХ-а е работата, като ги полееш обилно да изтече малко от саксията с ПХ6.4-6.5 по-бързо ще се получи смяната на ПХ-а в почвата ако проблема е там.Peggy Zina написа: ↑03 Дек 2024, 14:23Ако говориш за минерал меджик силиката, купил съм си го още миналата година и го ползвам и за индор и за аутдор , от минерал меджика съм давал в сегашния проект през вегетацията, отделно през цъфтежа наръсих по супена лъжица на саксия от него и съм полял 2-3 пъти с нея, отделно им давам разтвор гуано на калонг , което има NPK 1-10-1 ,Ca-10 - казвай имам и силиката и калмабага на биобиз с кое да полея, да не са осрани като ги бера и тези листа, сдуханите да ги махам ли? Колкото до кокосовата вода гражданина много я препоръчваше и си викам да я пробвам - явно ще я махна и ми остана само за аутдор.....Spiral написа: ↑03 Дек 2024, 13:57
Припозна ли си растенията в ето тази снимка, това е напреднал калциев дефицит.
pegi.png
-
Inna
- Marijuana Mom

Според мен кал маг си добавял доста и не липсва, а е заключен в такъв случай. Случва се много пъти, когато се добавят много и различни неща или ако седи влажно също може да се вкисели. Обикновено при мен с много пепел , гуанота и тн е ставало по-скоро високо, но с кокосови води и организми, гниене, влага, торф....
Не казвам, че е непременно от кокосовата вода де, но нали я знаеш като се развали каква става. Затова ако ползвам подобни неща ги ползвам само еднократно или двукратно през големи интервали, а не на всяка поливка... След като изсъхне добре може да полееш почти като промивка, доста обилно с нагласена на пх вода,даже с леко завишено би могло за да измие това, което е долу, доста да изтече.
- Peggy Zina
- Градинар

Продължавам грола със смесени чувства, измахах сдуханите листа, да имат място и да наливат - полях ги с престояла чешмяна вода с добавени само ензими и ризотоник, даже меласа не сложих, а исках още да се озахарят още. Пх на р-ра беше 7 и нещо 8, не съм слагал добавка за качване, полях до протичане отдолу, ще го измеря довечера до де си изтече всичко, саксиите са повдигнати да си тече спокойно каквото има, на следващата поливка може ли да дам меласа и още нещо и как да процедирам?
.png)