Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Много много ви моля ви за помощ..

Предложения и въпроси за Grysty.com
Публикувай отговор
Семена марихуана
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8079 times
Been thanked: 5475 times

Супер! 🤩Честито! Изглежда много добре. И новите им лампички са екстра. Сега да мислим какви саксии и колко за крайни. Тя метър на метър ли беше?
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1312 times
Been thanked: 2220 times

По принцип може да си остане така вентилацията не е проблем, но ако палатката няма 180 височина може и да се наложи да я изкараш навън, това и впоследствие може да се направи. Не мисля че ще мъчиш филтъра от влагата, понеже ти в началото няма да го пускаш и през него въздух няма да минава. Дали ще вадим вентилацията зависи и от начина ти на гледане и по точно дали ще топираш растенията си. Това е техника,където режеш главния връх за да може растението да пренасочи растежа към разклоненията и по този начин получаваш по храстовидна форма, отколкото формата на коледна елха. Тези неща по нататък ще ги изясним, като за начало може да кажеш колко броя растения и колко литра саксии си избрала. Така като гледам палатката е 70 на 70 или 80 на 80? И съшо така избра ли си почвата и каква храна ще даваш?
Keep on growing :stone:
Аватар
TeoDora83
Градинар
Градинар
Has thanked: 101 times
Been thanked: 40 times

Пеги Зина не знам дали наистина съм я сглобила добре ама бая се озорих…като човек който не разбира нищо от такива неща…цяла седмица я сглобявам…разглобявам…ама желанието е доста силно и с всеки изминал ден расте все повече и повече…и успях..да му се не види! Но вече настройването и функциите докато науча ще си е зор…ще махна филтъра да…а относно овлажнителя имам един обикновен от 20лв, ще свърши ли работа? Ако не…няма да се циганя…ще взема този….относно шумът-на средна степен се чува съвсем слабо до край малко повече…но и в двата случая като затворя вратата на терасата не чувам нищо…а от вън предполагам пак нищо защото дограмата все пак там е нова…тялото на климатика бръмчи 100 пъти повече в сравнение с него… да не говоря за вентилатора в банята…е там вече е брутално.пращам ти снимка на 25%/ 40 см както искаше..относно грола дано си прав че ще е як ,защото няма големи очаквания като за първи път…
Ина благодаря ти ….запаметила съм си твоите теми за пресаждането ..отглеждането и какво ли не…но не помня всичко…ще те питам както дойдат семената…да не сбъркам нещо😃 в комплекта имам 4 платнени саксии по 19 л…
Спирал палатката е 80x80x160 https://marshydro.eu/products/fc-1500-e ... tent-kits/ относно почвата взех bio bizz light mix и коренов стимулатор canna rhizotonic…четох че торовете на better organic са хубави….ти какви ползваш? Много теми съм запаметила и трябва да си ги препрочета пак…че доста неща изчетох….😀
Прикачени файлове
IMG_9743.jpeg
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Супер изглежда сетъпа, браво! Бетър Органикс са хубави, но помня, че сме дискутирали след един мой отдавнашен грол, в който ги ползвах, и май наистина както заключи тогава Ина, Бетър Органикс са по-подходящи и по-смислени за външна градина. За торовете аз залагам на BioCanna (органични), тях си ползвам открай време, като вече съм ъпгрейднал и с някои допълнителни щуротии и добавки от други марки, но като цяло тях (БиоКана) ги харесвам най-вече защото за изключително прости за ползване по схема, и се изкарва съвсем приличен грол само с 4 неща - Rhizotonic, Vega, Flores и Boost. Толкоз. Ризотоник и Вега за вегетацията, Флорес и Бууст за цъфтежа. Ризотоника реално си се дава и в цъфтежа, почти до края в намалени дози, но това са подробности. Другото, което е добре да имаш (заради ЛЕД осветлението) е Cal-Mag (калций-магнезий). Не малко гролове са изкарани с тия 5 неща (4те продукта на BioCanna и един Кал-Маг). Просто и ефективно. Основното, което трябва да решиш преди да вземеш торове е дали ще отглеждаш с органични или минерални такива. Най-общо казано органичните са по-слаби като концентрация, но пък с тях няма да има нужда да правиш някаква супер щателна промивка на почвата преди да си обереш реколтата. Минералните са по-концентрирани като хранителни вещества за растението, но там освен хубавата промивка накрая (за да не обереш глави наблъскани с торове) ще трябва задължително да нагласяш и мериш внимателно ПХ (киселинност) на разтвора с който поливаш всеки път. Това е основното, което да прецениш сега преди да накупиш храните.
Аватар
iKAR
Градинар
Градинар
Has thanked: 661 times
Been thanked: 925 times

Стойностите на станцията за мен изглеждат сравнително добре в момента, единствено трябва да вдигнеш малко влагата, било то с овлажнител или като сменяш периодично намокрена хавлия която просваш в палатката (някои неандерталци изкарахме сума ти гролове с тая хамаска-система), като я вдигнеш нея и температурата ще спадне малко и си бомба според мен. 22-26°C и 50-70% влажност е златната среда, която да "търсиш" след като семената покълнат и се покаже вече първата двойка пълни листа. Преди това ще трябва може би някакви похлупачета от пластмасови шишета, или пликчета или нещо такова да им измислиш, за да им държи достатъчно висока влага, докато "тръгнат". Успех, ще следя бъдещия грол с любопитство :)
Аватар
Spiral
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1312 times
Been thanked: 2220 times

TeoDora83 написа: 16 Ное 2024, 14:20 Пеги Зина не знам дали наистина съм я сглобила добре ама бая се озорих…като човек който не разбира нищо от такива неща…цяла седмица я сглобявам…разглобявам…ама желанието е доста силно и с всеки изминал ден расте все повече и повече…и успях..да му се не види! Но вече настройването и функциите докато науча ще си е зор…ще махна филтъра да…а относно овлажнителя имам един обикновен от 20лв, ще свърши ли работа? Ако не…няма да се циганя…ще взема този….относно шумът-на средна степен се чува съвсем слабо до край малко повече…но и в двата случая като затворя вратата на терасата не чувам нищо…а от вън предполагам пак нищо защото дограмата все пак там е нова…тялото на климатика бръмчи 100 пъти повече в сравнение с него… да не говоря за вентилатора в банята…е там вече е брутално.пращам ти снимка на 25%/ 40 см както искаше..относно грола дано си прав че ще е як ,защото няма големи очаквания като за първи път…
Ина благодаря ти ….запаметила съм си твоите теми за пресаждането ..отглеждането и какво ли не…но не помня всичко…ще те питам както дойдат семената…да не сбъркам нещо😃 в комплекта имам 4 платнени саксии по 19 л…
Спирал палатката е 80x80x160 https://marshydro.eu/products/fc-1500-e ... tent-kits/ относно почвата взех bio bizz light mix и коренов стимулатор canna rhizotonic…четох че торовете на better organic са хубави….ти какви ползваш? Много теми съм запаметила и трябва да си ги препрочета пак…че доста неща изчетох….😀
С тези размери на палатката може без проблем да си останеш с 4те големи саксии, така и хем ще можеш да им обръщаш повече внимание, иначе можеш и повече на брой с по-малки саксии, зависи колко семки си поръчала и теб какво повече те влече. Щом си си взела този стимулатор на Канна те съветвам да си вземеш останалата част от техните продукти както каза Икар само си прецени дали искаш тяхната минерална или био серия. Малко по-трудно става ако смесиш различни стимулатори и препарати на различни фирми. Избираш си една фирма и ориентировъчно се водиш по нейната схема на хранене, ние ще помагаме. Аз също ползвам почвата, която си взела и съм си доволен, а торове съм пробвал на всякакви фирми и минерали, и химия, но най-вече си ползвам Terra Aquatica и по-точно минералните им set-ове.
Keep on growing :stone:
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

Щим има в комплектът 4 по 19 това е екстра, най-добре опитай с тях. Но е желателно да се започнат в малки първо, не че не може директно, но аз съм привърженик на пресаждането, даже бих минала и през едни 4, 5 литрови и тези чак накрая. За мен кофичка-5 литра-тези или пък 2 литра саксии-19 литра също би могло ако ще ти е по-удобно. Също така и платнените саксии хубаво ги изпери когато стигнеш до тях. Та така, 4 броя в такива големи саксии ще е удобно и добре ще станат. 👍Да, Бетър органикс поне според моите наблюдения са за навън и оживяване на почвата, действат продължително, стават за компост.... Но ти сега в саксиите се спри на Каната, както те посъветваха по-нагоре.И аз ползвам някои техни неща, флореса. Има и торове, които се омешват в почвата и ти поливаш почти само с вода, но това ще оставим за след един, два гроуа, когато опознаеш тези цветя. Един съвет:почвата винаги се навлажнява преди употреба допълнително, не да се накисне, но да е мокричка. В един леген я мокриш и разбъркваш, пълниш съдовете и тръскаш без да натискаш Това ще ти спести проблеми с поливането и изпръхване. Защото от пакета може да е влажна, но обикновено не е достатъчно или зависи къде и как е съхранявана може да бъде доста суха..... Когато мокриш може да си добавиш и бактериите за почва...... И разбира се говорим за био, ти ще го ползваш за лечение, като е био ако искаш можеш и да го ядеш. 😂🤷
Аватар
grustman
Градинар
Градинар
Has thanked: 472 times
Been thanked: 1476 times

Inna написа: 18 Ное 2024, 10:21 Щим има в комплектът 4 по 19 това е екстра, най-добре опитай с тях. Но е желателно да се започнат в малки първо, не че не може директно, но аз съм привърженик на пресаждането, даже бих минала и през едни 4, 5 литрови и тези чак накрая. За мен кофичка-5 литра-тези или пък 2 литра саксии-19 литра също би могло ако ще ти е по-удобно. Също така и платнените саксии хубаво ги изпери когато стигнеш до тях. Та така, 4 броя в такива големи саксии ще е удобно и добре ще станат. 👍Да, Бетър органикс поне според моите наблюдения са за навън и оживяване на почвата, действат продължително, стават за компост.... Но ти сега в саксиите се спри на Каната, както те посъветваха по-нагоре.И аз ползвам някои техни неща, флореса. Има и торове, които се омешват в почвата и ти поливаш почти само с вода, но това ще оставим за след един, два гроуа, когато опознаеш тези цветя. Един съвет:почвата винаги се навлажнява преди употреба допълнително, не да се накисне, но да е мокричка. В един леген я мокриш и разбъркваш, пълниш съдовете и тръскаш без да натискаш Това ще ти спести проблеми с поливането и изпръхване. Защото от пакета може да е влажна, но обикновено не е достатъчно или зависи къде и как е съхранявана може да бъде доста суха..... Когато мокриш може да си добавиш и бактериите за почва...... И разбира се говорим за био, ти ще го ползваш за лечение, като е био ако искаш можеш и да го ядеш. 😂🤷
Малко не по темата, Инче а режеш ли корените които вече са се образували да кажем в кофичка за мляко и са се сплели за да могат да кажем в 11 литрова да тръгнат надолу
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom

grustman написа: 18 Ное 2024, 11:08
Inna написа: 18 Ное 2024, 10:21 Щим има в комплектът 4 по 19 това е екстра, най-добре опитай с тях. Но е желателно да се започнат в малки първо, не че не може директно, но аз съм привърженик на пресаждането, даже бих минала и през едни 4, 5 литрови и тези чак накрая. За мен кофичка-5 литра-тези или пък 2 литра саксии-19 литра също би могло ако ще ти е по-удобно. Също така и платнените саксии хубаво ги изпери когато стигнеш до тях. Та така, 4 броя в такива големи саксии ще е удобно и добре ще станат. 👍Да, Бетър органикс поне според моите наблюдения са за навън и оживяване на почвата, действат продължително, стават за компост.... Но ти сега в саксиите се спри на Каната, както те посъветваха по-нагоре.И аз ползвам някои техни неща, флореса. Има и торове, които се омешват в почвата и ти поливаш почти само с вода, но това ще оставим за след един, два гроуа, когато опознаеш тези цветя. Един съвет:почвата винаги се навлажнява преди употреба допълнително, не да се накисне, но да е мокричка. В един леген я мокриш и разбъркваш, пълниш съдовете и тръскаш без да натискаш Това ще ти спести проблеми с поливането и изпръхване. Защото от пакета може да е влажна, но обикновено не е достатъчно или зависи къде и как е съхранявана може да бъде доста суха..... Когато мокриш може да си добавиш и бактериите за почва...... И разбира се говорим за био, ти ще го ползваш за лечение, като е био ако искаш можеш и да го ядеш. 😂🤷
Малко не по темата, Инче а режеш ли корените които вече са се образували да кажем в кофичка за мляко и са се сплели за да могат да кажем в 11 литрова да тръгнат надолу
Ами не съм пробвала тогава. Не ги режа редовно, само за проба сега бях резнала едни, мисля че не им се отеази зле...Гледала съм по клипове, че ги режат от всички страни, това за бунзаите де. Може да е хубаво, пробвай,няма да навреди. Но колежката сега да не я занимаваме със странични неща в нейната тема за основни неща. ☺️
Аватар
Peggy Zina
Градинар
Градинар
Has thanked: 715 times
Been thanked: 1006 times

Spiral написа: 16 Ное 2024, 12:22 По принцип може да си остане така вентилацията не е проблем, но ако палатката няма 180 височина може и да се наложи да я изкараш навън, това и впоследствие може да се направи. Не мисля че ще мъчиш филтъра от влагата, понеже ти в началото няма да го пускаш и през него въздух няма да минава. Дали ще вадим вентилацията зависи и от начина ти на гледане и по точно дали ще топираш растенията си. Това е техника,където режеш главния връх за да може растението да пренасочи растежа към разклоненията и по този начин получаваш по храстовидна форма, отколкото формата на коледна елха. Тези неща по нататък ще ги изясним, като за начало може да кажеш колко броя растения и колко литра саксии си избрала. Така като гледам палатката е 70 на 70 или 80 на 80? И съшо така избра ли си почвата и каква храна ще даваш?
Моя пръдна , бързо от влагата, има резон, щом производителя казва да се избягвя високата влага, да види за нейния какво пише в инструкциите.
"Неприятната истина: няма да можете всички да станете инфлуенсъри. Все някой ще трябва да работи."
Публикувай отговор

Обратно към “Предложения, Въпроси и Проблеми свързани със сайта”