Можем, но не е препоръчиелно да се пръска с него в цъфтежа. Повече ще навреди отколкото да помогне.
По-добре си го запази и на есен след брането да напръскаш почвата и я мулчираш за да се възстановява през зимата. Есента можеш да направиш още едно освежаващо пръскане по почвата с Байкал.
Дори и да не ти трябва да запушене щом е отишло в пушенето отива и в маслото. Може да е някакви минимални количества, но защо изобщо да го имаш, като примес. За това е хубаво да го промиеш както трябва.avatar написа: ↑19 Авг 2019, 14:07Те падаха някои, едното едвам се възстанови донякъде, вече са хванати, обаче аз големи глави не очаквам. Само предното по средата има доста малки клони и се бави нещо, цъфнало е, но там може да се отчупи, та другите на основните клони гледам се трупа, аве кот такоа. Чета, че два дни преди рипен и като се завърши цикъла от10 до 15 дни или докато листата пожълтеят и някои окапят.... още два дни се промива с флора клийн, а вода после може 2-5 дена, но може и без нея, зависи и времето, какво ще е. Пък и знаеш, че не ми трябва за пушене. В тия саксии със скромния ми опит предполагам,че стават за автоматици за навън, но със сериозно слугуване.firstcitizen написа: ↑17 Авг 2019, 17:04
Мисли за окрепването на растенията, защото като започне същинският цъфтеж и главите натежът можеш да имаш проблеми. Часта над корените е по-голяма и по-тежка от почвата и саксията, и при силен вятър има опасност от сабарянето на саксиите и нараняване на растенията при падането.
Също така предвиди хубава промивка след Рипена и 10-14 дни само на вода, защото ако Рипена не бъде добре промит остава много неприятен вкус в тревата.
Винаги има значени с какво е гледано, има значение и как е направено. Особено при екстракциите е много важно, как е направено.avatar написа: ↑19 Авг 2019, 19:01Добре де , като ще го правиш на масо за лечение - защо ги гледаш с минерални торове ? Може и да ги скриеш малко с 4-ри кола и мрежа за градушка или нещо друго , но пък така може да те пита някой какво гледаш , ама от къщата до теб се вижда и дано се имате с хората защото китките не са малко и ще замиришат като поналеят главите .
"Лечението" свърши фатално, месеци вече минаха, просто вече бяха тръгнали и реших да ги отгледам до края, иначе щях да ги гледам с ......не зная и аз, но ТНС масло, след като се изчисти растението накрая си мисля, че няма значение с какво е гледано. Иначе не ми дреме от съседите, то и без това няма никой почти вече. Тук-там някои възрастни. Вече са трета седмица цъфтеж, но не смърдят много, ще видя колко ще засмърдят след още две......
Да речем, че правенето на Канабис масло, не е просто наука, а истинска алхимия и като при всяка магия качеството на продукта (билката) и начина на направата оказват влияние на крайният продукт .
Самите торове изграждат различни структури в растението. Няма как, като вкарваме различни неща да получим еднакъв резултат. (различни торове, разлнична енергия, различна мисъл, различни действия и т.н. ) Примерно има много органични компости и биодинамични препарати, които изменят микро и макро структурата на растенията. Тези неща са свързани и напълно логични. Примерно ако ториш с извлек от полски хвощ, които е богат на силиций, той заздравява клетачните стени на растенията на микро ниво, но ние го виждам ясно и с невъоражено око, защото ясно се вижда надебеляването и заздравянето на стеблото. В същото време органичните биодинамични компостни препарати имат за цел да предизвикат правилна минерализация на отделни хранително макро и микро елементи. Не само има значение дали си ползвал изкуствени торове, има значение дали си ползвал органични растителни торове или животински торове, или комбинирани биодинамични компости от растителни и животински продукти. Дори самата мисъл с която го правиш изменя структурата на нещата. Продуктите и мисълта с която го правиш са едно от ключовите неща.
Силата на мисълта е изключително силна, но въпреки това знам, че някой от вас ще го възприемат тази информация за силатана мисълта, като окултизъм и езотерика, и за това ще се върна към физическите факти и доказателства, че различните торове изграждат различна сруктура в растенията, а и от там в качеството на крайният продукт. Всъщност това е доказано, като теория в Аграрен универсистет - Пловдив . От сравнението с проби от конвенционално и биодинамично-отглеждани маслодайни рози , се вижда разлика в структурата на тъканитем идентична в почти всички повторения. На фигури 1 и 2 са показани снимки на горен и долен епидермис на лист от маслодайна роза при използвано увеличение 40х10х . На фигура 3 е представен напреченпререз на лист от цвят маслодайна роза при увеличение 40х10х .
Серията от микроскопски изследвания на тъкани от цветове на маслодайна роза ( Rosa damascena Mill. var. Kazalnlika). Микроскопските препарати и заснимането им са направени от Атанаска Стоева от катедра Ентомология на Аграрен университет Пловдив.
Повече литература можете да намерите за Международна Научна Конференция Science & Technologies 4-5 юни 2015 година Стара Загора " ВЪВЕДЕНИЕ В БИОДИНАМИЧНОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ " - Мими Найденова
" Практическо Приложение на биодинамичните препарати и изследване влиянието им върху растенията. " - Найденова М., Стоянова А., и Беев Г.
.png)