Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Golden Teachers гъбки от Зафор

Място за дискусия, изследване и проучване на един от най-мистериозните и проницателни ентеогени на Земята.
Семена марихуана
Аватар
Zafor19
Баш Градинар
Баш Градинар
Has thanked: 1269 times
Been thanked: 893 times

Здравейте колеги, реших да пусна малко гъбки. Много интересно ми се стори отглеждането. Спорите ми ги даде един колега от форума, той си знае, преди 3г. Не знаех дали ще станат, че бая време мина. Съхранявах ги в хладилника. Пуснах ги на 13 април и вече нямам търпение и слагам едната торта да никне.
Наистина всичко трябва да е много стерилно, за да убие мухъла. Спорите с нож ги изтъргах от станиола, където бяха на отпечатък, сложих в предварително преварена и охладена вода. Направих 2 порции с ръж. Едната част 3 буркана, само накисната с вода и после 1 час в тенджера под налягане. Другата част от ръжта я сварих, малко да не се разпука и след това с фолио отгоре я сварих като компот, без тенджера под налягане, за 30мин. И при двата опита стана, но предварително сварената ръж е по-влажно и се развива по-бързо мицела. Винаги съм се чудил защо правят по 2 отвора, един за инжектиране и един за дишане, затова аз направих само един в средата на капачката и натъпках в отвора парче добре изпран дамски чорапогащник - за дишане. След като сварих бурканите сложих по 2 медицински дишашти лепенки върху дупката с чорапогащника.
Буркана със сварената ръж е пуснат 1 седмица по-късно, но като развитие сега са еднакви, предлагам заради повечето влага. На 2 буркана след 2 седмици се наложи да инжектирам оше по 10мл вода, че беше много суха тортата, но всичко е добре. Като цяло малко бавно се развиват нещата, минаха 40 дена, а все още не е на 100% бял буркана, сигурно защото са старички спорите. Но нямам търпение пускам една торта да никне. Каквото такова :).
Гледах един в Ютуб, сравняваше много продукти и начини за приготвяне. Най-добрите резултати станаха с ръж, пуканки и кафяв ориз с вермикулит, в отделни буркани разбира се. Аз реших да е в ръж.
Аватар
Zafor19
Баш Градинар
Баш Градинар

Ето малко снимки
IMG_20240420_121647_1-min.jpg
IMG_20240518_114805.jpg
IMG_20240427_190529-min.jpg
IMG_20240518_105912-min.jpg
Прикачени файлове
IMG_20240518_114805.jpg
Inna
Marijuana Mom
Marijuana Mom
Has thanked: 8098 times
Been thanked: 5502 times

И аз се пробвах, но нещо със стерилността хич ме няма. На мен ми ги бяха дали вече готови, май в царевичка, вече да растат само оставаше. И аз малко ги попрецаках, но набрах колкото с мъжа ми да се развеселим и да ги пробваме. И много позитивни и приятни ми се струват този вид. Без прекалена шарения, но за дълбоки мисли, сигурно за това им викат учители. 😂
Аватар
Bathory
Градинар
Градинар
Has thanked: 858 times
Been thanked: 432 times

Zafor19 написа: 18 Май 2024, 11:46 Здравейте колеги, реших да пусна малко гъбки. Много интересно ми се стори отглеждането. Спорите ми ги даде един колега от форума, той си знае, преди 3г. Не знаех дали ще станат, че бая време мина. Съхранявах ги в хладилника. Пуснах ги на 13 април и вече нямам търпение и слагам едната торта да никне.
Наистина всичко трябва да е много стерилно, за да убие мухъла. Спорите с нож ги изтъргах от станиола, където бяха на отпечатък, сложих в предварително преварена и охладена вода. Направих 2 порции с ръж. Едната част 3 буркана, само накисната с вода и после 1 час в тенджера под налягане. Другата част от ръжта я сварих, малко да не се разпука и след това с фолио отгоре я сварих като компот, без тенджера под налягане, за 30мин. И при двата опита стана, но предварително сварената ръж е по-влажно и се развива по-бързо мицела. Винаги съм се чудил защо правят по 2 отвора, един за инжектиране и един за дишане, затова аз направих само един в средата на капачката и натъпках в отвора парче добре изпран дамски чорапогащник - за дишане. След като сварих бурканите сложих по 2 медицински дишашти лепенки върху дупката с чорапогащника.
Буркана със сварената ръж е пуснат 1 седмица по-късно, но като развитие сега са еднакви, предлагам заради повечето влага. На 2 буркана след 2 седмици се наложи да инжектирам оше по 10мл вода, че беше много суха тортата, но всичко е добре. Като цяло малко бавно се развиват нещата, минаха 40 дена, а все още не е на 100% бял буркана, сигурно защото са старички спорите. Но нямам търпение пускам една торта да никне. Каквото такова :).
Гледах един в Ютуб, сравняваше много продукти и начини за приготвяне. Най-добрите резултати станаха с ръж, пуканки и кафяв ориз с вермикулит, в отделни буркани разбира се. Аз реших да е в ръж.
Поздравления! PF-tek ли ще правиш или друго?
Малко бавничко вървят, би трябвало за това време вече да имаш гъбки за прибиране. Установих, че обичат по високи температури. Казват, че 28 градуса било оптимално, но без да искам разбрах, че 32-33 градуса им харесва още повече.
shroomy
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 14 times
Been thanked: 3 times

От известно време се интересувам и аз от отглеждане, бих искал да ги използвам за микродозиране, обаче се притеснявам да поръчам от който и да е сайт. На много места видях че притежанието просто на спори било законно, обаче можело да станеш обект на преследване, не знам дали е вярно.. Много ще се радвам ако успея да намеря и аз като теб от някой примерно от сайта :D
Аватар
Bathory
Градинар
Градинар
Has thanked: 858 times
Been thanked: 432 times

shroomy написа: 23 Май 2024, 03:09 От известно време се интересувам и аз от отглеждане, бих искал да ги използвам за микродозиране, обаче се притеснявам да поръчам от който и да е сайт. На много места видях че притежанието просто на спори било законно, обаче можело да станеш обект на преследване, не знам дали е вярно.. Много ще се радвам ако успея да намеря и аз като теб от някой примерно от сайта :D
За съжаление няма как да стане, иначе с удоволствие бих ти помогнал. Спори и т.н. трюфели може спокойно да си поръчаш. Магазините са холандски, там това е легално и като част от ЕС покупка на одобрени в дадена част от общността стоки също е законно в цялата зона.
shroomy
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 14 times
Been thanked: 3 times

Bathory написа: 23 Май 2024, 07:00
shroomy написа: 23 Май 2024, 03:09 От известно време се интересувам и аз от отглеждане, бих искал да ги използвам за микродозиране, обаче се притеснявам да поръчам от който и да е сайт. На много места видях че притежанието просто на спори било законно, обаче можело да станеш обект на преследване, не знам дали е вярно.. Много ще се радвам ако успея да намеря и аз като теб от някой примерно от сайта :D
За съжаление няма как да стане, иначе с удоволствие бих ти помогнал. Спори и т.н. трюфели може спокойно да си поръчаш. Магазините са холандски, там това е легално и като част от ЕС покупка на одобрени в дадена част от общността стоки също е законно в цялата зона.
Благодаря за отговора. Явно съм твърде предпазлив, ще претръпна скоро усещам и просто ще поръчам, понеже пратката би била за България това малко ме притеснява.
Аватар
Zafor19
Баш Градинар
Баш Градинар

Пиши на Гугъл, mushrooms Golden teachers. Спорите няма проблем да ги доставят. Тук от форума никой няма да ти даде, най-много да те баннат ако настояваш много. От Испания има доставка до Бг, без проблеми. Даже си взех Bad trip stopper, ако нещо някой изчатка много:)
Аватар
Zafor19
Баш Градинар
Баш Градинар

Bathory написа: 20 Май 2024, 07:11
Zafor19 написа: 18 Май 2024, 11:46 Здравейте колеги, реших да пусна малко гъбки. Много интересно ми се стори отглеждането. Спорите ми ги даде един колега от форума, той си знае, преди 3г. Не знаех дали ще станат, че бая време мина. Съхранявах ги в хладилника. Пуснах ги на 13 април и вече нямам търпение и слагам едната торта да никне.
Поздравления! PF-tek ли ще правиш или друго?
Малко бавничко вървят, би трябвало за това време вече да имаш гъбки за прибиране. Установих, че обичат по високи температури. Казват, че 28 градуса било оптимално, но без да искам разбрах, че 32-33 градуса им харесва още повече.
Да наистина малко бавно вървят, мисля че защото първите буркани останаха малко сухи. Но на 2 добавих допълнително по 10мл преварена вода. Въпреки това и другите наваксаха. Също така времето беше хладно и където съм ги сложил вечер падаше до 18-19⁰.
Аватар
Zafor19
Баш Градинар
Баш Градинар

Появиха се първите гъбки, хахаха, хихихи. От 17 април са сложени. Едната гъба в буркана се сплескала. Засега са в найлонови торбички за гъби, но ще ги премеся в кутии. Торбите трудно се дренират, задържат вода на дъното. Мога да отрежа отвор но отдолу трябва да слагаме кофи, в кутия май ще е по-удачно. Никнат като гъби поговорката е вярна вчера имах една вече са четири по 5мм
IMG_20240528_180709-min.jpg
IMG_20240528_180727-min.jpg
IMG_20240528_181226_1-min.jpg
IMG_20240528_181323_1-min.jpg
Прикачени файлове
IMG_20240529_111045-min.jpg
Публикувай отговор

Обратно към “Халюциногени / Ентеогени (растения, гъби, кактуси и други психаделици )”