Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.

Чатимисе.com

Всичко останало
Семена марихуана
pedro
Нов Градинар
Нов Градинар
Has thanked: 2 times
Been thanked: 17 times

Здравей отново, може ли 1 съвет как да убия миризмата на растенията вънка или поне да я намаля пробвах с канела но се убива за малко може ли някакъв савет за по слаба миризма или да я убия с някаква друга като лавандула или нещо благодаря ти!
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден
Has thanked: 5591 times
Been thanked: 3544 times

pedro написа: 15 Авг 2019, 10:34 Здравей отново, може ли 1 съвет как да убия миризмата на растенията вънка или поне да я намаля пробвах с канела но се убива за малко може ли някакъв савет за по слаба миризма или да я убия с някаква друга като лавандула или нещо благодаря ти!
Вътре използваме филтър с активен въздух през които прекарваме въздушната струя, но на вън е много по-сложно, защото растението и миризмата не са ограничени от кутия, когато са навън. Самите растения миришат според вида (сорта си и техните гени), размерите, фазата на развитие, начина на отглеждане и дали растението изпитва някакъв стерс. Има сортове, които просто си миришат много силно и някой от тях ги наричат "skunk" или скунксове заради силната миризма, но има сортове, които почти не миришат или мирашат с различни подове или етерични нотки. Канабисът произвежда смес и амалгама с различни миризми, особено в газовете си, който се отделя от самото растение. Марихуаната е съставена от терпени, които са органичнисъединения, които се намират в най-различни растения и се намира в особено голямо количество в конопените растения (в конопа са над сто и няколко вида ). Много терпени могат да миришат по различен начин (на лимон, на почва, на боровинки, на праскови, на шоколад, на роза, на почва, на дизел, на зеленина, на бор и на много други).

За да миришат по-малко гледай да имат минимален стрес. Конопените растения замирисват особено силно при стрес. При пипане, при чупене, при преторяване, при ядено от вредители или поради друг тип стрес растението индикара чрез миризмата. Гледай да отглеждаш растенията в оптимални условия и ги пипай минимално за да миришат възможно най-малко.

Цъфтежа наближава, а тогава растенията замирисват още повече в пика на цъфтежа.
Също така помисли още от сега за сушенето, защото ако си мислиш, че растението мирише докато расте, ще разбереш колко силно замирисва растението като бъде откъснато и се суши. (Отрязването е голям срес за растението и то засмърдява брутално) Колкото по-големи са растенията и количествата толкова миризмата е по-силна. Въпреки, че има сортове, които не миришат толкова много не трябва да се подценява миризмата, Защото има сортове които направо вонят силно. Миризмата произхожда от растежа на растението, а миризмата много ще зависи от зрелостта на растението. Онези растения канабис, които са незрели, имат склонност да имат по-слаба миризма, докато зрялото растение ще има далеч по-отличителено мощен мирис. (в цъфтежа мирише много! )

Помисли да замаскираш с нещо миризмата. Това нещо трябва да е по-остро, като миризма за да скрие миризмата и не го слагай близо до коноп, хем да не се омирисва конопа, хем да не привлича, а и по-скоро замаскиращата миризма да е по-близо до входа или мястото от където може да има хора. Камара с лайна може да замаскира добре миризмата. Чай от птичи курешки също смърди много брутално. (можеш да ги сложиш в някакъв съд с вода), но да не са близо до растенията, защото да не се умирисват, а и за да не падне случайно тор на растенията.
Блажната боя също много добре крие миризмата, но това е по-скоро за затворени помощения ефективно, а не за аутдор .

Ако ти е в двора и ще отглеждаш следащи години на същото място можеш да посееш различни ароматни растния. които следващите години, като поникнат да маскират миризмата и подтиснат миризмата на конопа. Но това е бавно решение, което можеш да ползваш другата година.

Можеш ли по някакъв начин да подобриш циркулацита на въздуха?
Дупка в храстите, която да прокарва полъх вятър? Ако може по някакъв начин да става леко течение при растението за да отвява и разсейва бързо миризмата. При застояла атомосфера миризмата насища въздуха и смърди повече.

Ползвал съм Ona за миризмата вътре и върши съвсем слаб ефект. Ако е слаба миризмата от малко растения не в много напреднал цъфтеж при вътрешно отглеждане може да я неутрализира, но при напреднал цъфтеж или сушене не е ефективна. Така, че вярвам, че аутдор няма изобщо никакъв смисъл и ефект от Ona особено при някой големи и мощни растения с гени за интензивен аромат.

Помисли още от сега за сушенето. Ако се налага можеш да сушиш в платка или в бокс с филтър и венилатор за д сушиш безопасно.

Просто миризмата е един от най-големите издайници и индикаци за дейност и на вън е голям проблем. По-лесно за разрешаване на проблема с миризмата е, когато се отглежда вътре, но навън си е голяма трудност. Въпреки трудностите можеш да се справиш.

Успех с проекта.
pedro
Нов Градинар
Нов Градинар

Благодаря ти изключително много, ами мястото е южно обаче е оградено около 1.5 високо като едната стена е стара къща а от страни и от другата е 1.5 високо, прекалено високи станаха аз не исках чак такива те взеха да отиват до киримидите горе, пуснал съм 4 безшумни вентилатора от доло на горе и мисля че малко се получава, отделно много диваци има и като минаха 2 метра зеха да стърчат и гледам има малко опрашени но не е много фатално наложи се да дигна сичко зелена мрежа 45 % и найлон отстраните, с което стана 2.5 метра завивка но те са упорити и растат наложи се да ги дърпан настрани пак и съм сложил ситна мрежа от горе широко е около 2 метра, но от доло съм си направил дупка за да ходя и от другата страна, но не исках такива да стават такива уж ги дават от 1.5 до 2 метра но няма такова нещо, иначе тревата е уникално лековита много хора я пушат като ликарство същевременно и сладък приятен вкус. МИРИШЕ НО МИРИШЕ ЯКО! :д благодаря ти още веднъж прав си аз ги стредирам и тогава смурдят иначе като не ги барам качили няма така миризма, благодаря още веднъж! Готин човек!
pedro
Нов Градинар
Нов Градинар

И последно с риск да стана нахален, някакъв съвет за минимално опрашване, като изключим този с найлона горе,или пък нз.
Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

pedro написа: 17 Авг 2019, 18:17 Благодаря ти изключително много, ами мястото е южно обаче е оградено около 1.5 високо като едната стена е стара къща а от страни и от другата е 1.5 високо, прекалено високи станаха аз не исках чак такива те взеха да отиват до киримидите горе, пуснал съм 4 безшумни вентилатора от доло на горе и мисля че малко се получава, отделно много диваци има и като минаха 2 метра зеха да стърчат и гледам има малко опрашени но не е много фатално наложи се да дигна сичко зелена мрежа 45 % и найлон отстраните, с което стана 2.5 метра завивка но те са упорити и растат наложи се да ги дърпан настрани пак и съм сложил ситна мрежа от горе широко е около 2 метра, но от доло съм си направил дупка за да ходя и от другата страна, но не исках такива да стават такива уж ги дават от 1.5 до 2 метра но няма такова нещо, иначе тревата е уникално лековита много хора я пушат като ликарство същевременно и сладък приятен вкус. МИРИШЕ НО МИРИШЕ ЯКО! :д благодаря ти още веднъж прав си аз ги стредирам и тогава смурдят иначе като не ги барам качили няма така миризма, благодаря още веднъж! Готин човек!
Като цяло вече са се опрашили. Дивала цъти по-рано. Хубаво е било, като виждаш диваци да ги скубеш, но това привлича внимание, а и не винаги човек може да го оскуби всичките. Поне в близките 100-200 метра да е нямало диваци. Иначе полена е много фин и буквално, като се отворят торбичките с полен вътре е пълно с невероятно много прашинки, те са толкова много, че стават на бучици, но всъщност всяка бучица са хиляди пръшинки, които като ги духне вятъра се разделят. Буквално мъжките растения опрашват в радиос 10-20 км. Но от критично значение е в директните близки 100-200 метра да няма диваци.
Макар, че дори и да има диваци понякога найлона и естествени заслони пазят и помагат много, като намалят опрашването.

Найлоните може да спарват и за това да миришат по-силно растенията. Ако има добра циркулация на въздуха това после може да ти намали риска от мухал. Но щом е трябвало да ги криеш, така е по-добре, а и може да ти намали шанса от опрашване. Дори и да има семки, не е голяма драма. Да, без семки е много по-добре, но дори и със семки щом прави нещата и помага е достатъчно. :)

Успех с проекта и ни дръж в течение, какво се случва.

Днеска също сме в същия чат:

Стая на чата: grystichat

Парола: grystichat

Аватар
firstcitizen
Буден
Буден

https://www.chatcrypt.com/

След това натискаш на : > ENTER CRYPTCHAT <

След това въвеждаш ник, има на стаята и парола. Когато друг човек знае името на стаята и паролата, влиза в същята чат стая.

Стая на чата: grystichat

Парола: grystichat

Понякога няма никой, но понякога има доста хора и става приятен разговор.
Shorty написа: 18 Авг 2019, 22:56 Нистина съм идиянец , сега видях къде е чата хахахах :bong: тъй става като са набабаниш :)
Напълно нормално е за набабанени :) :roll:

Успешна седмица на всички
Публикувай отговор