Godzila написа: ↑02 Апр 2024, 13:17
Освен да използвам чиста изворна вода ,без добавки и да ползвам вместо памук салфетка ?! Какво ще кажете но салфетките малко ме притесняват нз защо . Споделете памук или салфетка е най добрия вариант за покълване според вас . в Инна ми е последната надежда (отново) ..някъде Неш обърках но все правя както трябва ..стерилно ,хубави почви , изворна вода ... и достатъчно ли е да потънат или трябва да си седят 24 часа ..семките са пресни- ппоне така се води от производителя . мисля да нарежа едно алое и в вода с алое да ги кисна 24 часа и след това в памук и найлон ... ами тва е нищо и половина ...
Здрасти пак хаха Аз ги кисна във вода(може и с нещо, байкала не вярвам да пречи, аз имам някакъв вуду джус и обикновено капвам от него или нищо) докато потънат и после или направо в подготвената почва в кофичката, или в салфетка влажна(без миризми, картинки и цветове и ги слагам на компютъра отгоре, че да им е леко топло), за да мода да видя кога и дали са се отворили.Ако седят в салфетка тя трябва да е влажна, но да не плуват увити в нея..... В краен случай, ако някоя седи към 3 дни и нищо не става, леко я пуквам като семка за ядене по ръбчето и пак я оставям на влажното или директно в кофичка, някои са жилави отгоре и така успяват да избият.... Ако и след това не става, значи вероятно не става. Няма гаранция, че всички ще тръгнат. Иначе при теб нещата звучат добре както ги правиш....

Също ако са прибрани влажни семките може да се запарят пакетирани и да изгният. Смачкай някоя, която въобще не иска да тръгне и виж вътре дали е на каша.