firstcitizen написа: ↑10 Авг 2019, 20:08 Водораслите ако са от моретора се измват отбилно със сладка вода от чешмата, за да се измие солта. Аз лично тор преди да е ферментирала 14 дни не я ползвам. Да не кажа, че обичам да чакам 3-6 месеца преди да я ползвам, защото съвсем друго нещо става тоава... Свежа тор ползвам единственно ако е от кълнове или кокосова вода, или алое. Коприви, коноп, водорасли, люцерна и други такива ги ферментирам бавно и дълго. Слагам ги на тъмно с умерена температура и ги разбърквам редовно. В Гръсти има цяла тема за домашните торове... дори да не разбира човек само да копира и да го прави пак ще му се получат нещата.
На 45 дни от семка а от 20 дни цъфти сорта е с4 на фастбъдс.
Asda91 седни и чети за да отгледаш нещо хубаво трябва и познание и труд, и да му дадеш. Ти къде прочето 2 лъжици на 5 литра? Защото аз поватарям, че дозировката е 1 супена лъжица на 5 литра престояла вода ! Дори и да дадеш 2 супени лъжици, растенията няма да усвоят тия захари и вещества...
Не е достатъчно само меласата... . Хем искате хубави растения, хем не искате да им дадете, нито да се потрудите, няма как да стане това! В меласата се съдържа предимно захари (50% захари и 50% микро елементи), но е бедна на основната храна.
Да те питам нещо, ти само на компот от ягоди можеш ли да живееш? Като изкараш няколко дни само на компот от ягоди без друга храна ми сподели как си се чувствал... Реално това е вода със захари с малко хранителни вещества... подобно даваш и на растенията. Няма да им е яко. Да, захарите са нужни за производството на смоли, но растението не може само на тях, трябва и основна храна.
Тора от бабанани е слаб. Както искаш ме разбирай.
Както казах 1 кг гуано да беше взел и да го беше давал от началото на проекта примерно на 2 седмици по 50+грама гуано на корен... сега по друг начин щеше да изглежда растенито ти. Излагате се, защото с трици искате маймуни да ловите. Нито сте подготвили добър почвен микс, нито сте подготвили торове, нито имате снаражения от мощни почвени бактерии и гъби... еми тея растения с какво да се развиват?
То вярно, че конопа е плевел и се нужда е от малко ама вие дори нужното не искате да му дадете.
За следващата година ще го знаете и ще се подготвите по-добре и ще имате по-добри резултати.
Zigicha на колко дни е от семка? Какъв е сорта? Като цяло има още малко, но няма да даде кой знае какво количество.
Ти в саксии ли си ги гледал? Те ако са били в саксии дядото лесно ги е видял. Точно за това казавм, че туби, саксии, боклуци и други такива неша в градините не е хубаво да има за да не се набиват на очи. Ако изглежда, като диво без колове и мрежи някой лесно може да мине покрай тях и да не им обърне внимание, но като види някакви следи от дейност ясно му става, че тук има нещо ....
Щом дядо е имал достъп до градината ти, значи мястото не е било добро. Другата година ще се постараеш да си намериш хубаво място за градина, което да е по-далеч и по-трудно достъпно от хората. Така ще намалиш шанса някой друг да ти обере или да ти навреди на градината.
Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Отглеждане На Открито 2019 / Outdoor (Обща тема)
-
Zigicha
- Градинар

- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 22 times
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 3942 times
- Been thanked: 4775 times
Прав си че не трябва да се използват минерални торове в гората, НО това което съм написал ясно показва моята ПОЗИЦИЯ за използването им.
Аз не бих нахранил някой че няма ЗНАНИЕ (какви билки да си набере и да ги продаде) и няма средства да е успешен градинар от първият път. Все пак човека е тук и прави свичко по-неговите сили ( не по-твойте или мойте) за да изкара реколта.
Всеки е имал първи път и е бил развълнуван точно толкова колкото Asda91, не всеки има greenthumb.
Това през което си минал ти неможеш да го искаш от другите хора или да ги съдиш че не правят същите саможертви. Всеки човек е различен.
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
#БГКоноп
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3539 times
Разбирам позицията ти и отношението ти към нещата, но нали целта ни е да му помогнем? Но как ще се научи, като само не иска да се научи? С кофа да му го налея няма да го разбере докато не поиска да го разбере.Sofia Cannabis написа: ↑11 Авг 2019, 18:52
Прав си че не трябва да се използват минерални торове в гората, НО това което съм написал ясно показва моята ПОЗИЦИЯ за използването им.
Аз не бих нахранил някой че няма ЗНАНИЕ (какви билки да си набере и да ги продаде) и няма средства да е успешен градинар от първият път. Все пак човека е тук и прави свичко по-неговите сили ( не по-твойте или мойте) за да изкара реколта.
Всеки е имал първи път и е бил развълнуван точно толкова колкото Asda91, не всеки има greenthumb.
Това през което си минал ти неможеш да го искаш от другите хора или да ги съдиш че не правят същите саможертви. Всеки човек е различен.
Аз не съдя никой, нито храня някой. Повярвай ми, ако хранех някой щеше ясно да се види, как е наедрял
За четене по форумите пари не трябват. Аз самият от форумите се уча, както и от много други места където пари не искат за информацията. За да си успешен градинар на 1 растение при това плевел отглеждано под Слънцето, не ти трябват средства. Също така какво разбираш под успешен градинар
Почти от самото начало гледам (от преди около 18-20 страници в тая тема), как растнието му гладува и почти всеки пост му е за това и хората му дават съвети и на лични съобщения и публично, а той му къса листа и не го тори достатъчно. Да не кажа голяма дума, но тая китка не само повече тор би изяла, а и повече вода би изипла ако някой й даде..., както казах това растение имаше потенциала да стане огромна. Има хора, които започнаха проекти след него и в момента са с впъти по-големи растниям, а пак отглеждат с домаша органика. Аз самият почти не торя растенията си и съм отглеждал и повече с по-малко ... така, че не всико е до торовете.
Също така Asda91 сподели, че това не му е първото отглеждане (щом тревата му мирише за 2-ра година на лимони), така че е имал много повече време за четене и подготовка от колкото си мислим. С добър почвен микс (без пари!) можеш да си направиш една прекрасна вегетация изкарана само на вода, а да не говорим, какви зверове могат да се отгледат с домашни торове.
Още малко и ще изляза виновен, защо не съм му дал торове да си натори растенията
В биларството има пари (не визирам конопа, а други напълно лелгани билки, плодове и ядки) и билкарството храни и лекува не едно семейство. В момента се събира черен бъз (дървесния) с изкупна цена 0,8 - 1 лев за килограм, а това е цена на дребно. Като 20 лева се берат за под 1-2 часа според това колко на гъсто го има, а 10 лева на час е добра надница. Само го споделям, като информация.
- Sofia Cannabis
- Градинар

firstcitizen написа: ↑12 Авг 2019, 00:03 Повярвай ми, ако хранех някой щеше ясно да се види, как е наедрял![]()
Хахаха
#БГКоноп
#БГКоноп
- Asda91
- Баш Градинар

- Has thanked: 96 times
- Been thanked: 228 times
Благодаря ти отново за отговорите е за това че следиш прогреса ми...оценявам го...първият ми гроу беше пълен майтап...без капка тор...просто земя и семка хд....разбирам че съм виновен за това че не съм се образовал достатъчно в началото на гроуа...но ще се опитам за догодина да го направя по добреfirstcitizen написа: ↑12 Авг 2019, 00:03Разбирам позицията ти и отношението ти към нещата, но нали целта ни е да му помогнем? Но как ще се научи, като само не иска да се научи? С кофа да му го налея няма да го разбере докато не поиска да го разбере.Sofia Cannabis написа: ↑11 Авг 2019, 18:52
Аз не съдя никой, нито храня някой. Повярвай ми, ако хранех някой щеше ясно да се види, как е наедрял. Просто му давам няколко съвета с личен пример и опит, как съм изкарал някой лев с напълно честен и достоен труд с които съм платил храната си и торове (като точно тия торове исках да ги пробвам и да поглезя и растенията си и себе си с тях, защото имах домашни торове в пъти повече от колкото имах нужда. Така, че един вид си позволих лукс тия торове), както и да си отгледа по-добре растенията. Това дали, той ще ме послуша си е негово решение, аз нито мога да си наложа волята над него, нито го искам.
За четене по форумите пари не трябват. Аз самият от форумите се уча, както и от много други места където пари не искат за информацията. За да си успешен градинар на 1 растение при това плевел отглеждано под Слънцето, не ти трябват средства. Също така какво разбираш под успешен градинар? Asda91 ще си е успешен градинар, но ако си беше направил труда за всичките тези месеци да прочете тук няколко теми без да дава допълнителни пари, а само ако беше ползвал главата си, ръцете си и няколко туби в които да приготви тор, която да му излезе безплатно в момента растенията му щяха да са с 3-ен размер.
Почти от самото начало гледам (от преди около 18-20 страници в тая тема), как растнието му гладува и почти всеки пост му е за това и хората му дават съвети и на лични съобщения и публично, а той му къса листа и не го тори достатъчно. Да не кажа голяма дума, но тая китка не само повече тор би изяла, а и повече вода би изипла ако някой й даде..., както казах това растение имаше потенциала да стане огромна. Има хора, които започнаха проекти след него и в момента са с впъти по-големи растниям, а пак отглеждат с домаша органика. Аз самият почти не торя растенията си и съм отглеждал и повече с по-малко ... така, че не всико е до торовете.
Също така Asda91 сподели, че това не му е първото отглеждане (щом тревата му мирише за 2-ра година на лимони), така че е имал много повече време за четене и подготовка от колкото си мислим. С добър почвен микс (без пари!) можеш да си направиш една прекрасна вегетация изкарана само на вода, а да не говорим, какви зверове могат да се отгледат с домашни торове.
Още малко и ще изляза виновен, защо не съм му дал торове да си натори растениятаи това няма да ми е за първи път.
![]()
В биларството има пари (не визирам конопа, а други напълно лелгани билки, плодове и ядки) и билкарството храни и лекува не едно семейство. В момента се събира черен бъз (дървесния) с изкупна цена 0,8 - 1 лев за килограм, а това е цена на дребно. Като 20 лева се берат за под 1-2 часа според това колко на гъсто го има, а 10 лева на час е добра надница. Само го споделям, като информация.
Лека вечер и успех за слевдащия ден
- Asda91
- Баш Градинар

- Has thanked: 96 times
- Been thanked: 228 times
Днес наторих с кристалон....по схемата която имаше тук...ако редувам кристалон и вода с меласа през 1 път...1 път вода 1 път кристалон...и така колкото пъти в седмицата мога много ли ще му дойде?...защото нали е бая гладно...и примерно 1 ва седмица така...а после по на рядко? Дали ще е ок 
- Sofia Cannabis
- Градинар

Asda91 написа: ↑12 Авг 2019, 17:53 Днес наторих с кристалон....по схемата която имаше тук...ако редувам кристалон и вода с меласа през 1 път...1 път вода 1 път кристалон...и така колкото пъти в седмицата мога много ли ще му дойде?...защото нали е бая гладно...и примерно 1 ва седмица така...а после по на рядко? Дали ще е ок![]()
Върни се назад в темата и прочети постовете на Avatar,
Той използва тази схема и обяснява как я използва, също така задава подобни въпроси на които е получил отговор.
#БГКоноп
#БГКоноп
-
- Баш Градинар

- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 92 times
Здравейте, пак не съм влизал скоро, но вчера растенията бяха провал. Еми не става в саксии да се гледат, такива мамути, тряа да си нонстоп там и да им слугуваш, махнах клони, оставих най-мощните които са, доста малки странични махнах, от утре ще лея вода почти всеки ден. Асда91, твоето растение се нуждае от много вода в тия жеги, поне сто литра вода седмично. Кристалона ще ти помогне. Ето темата за кристалона:
viewtopic.php?f=9&t=7&p=23&hilit=Кристалон#p23
ползваш таблицата, сега си мисля, че е разгар на цъфтежа. То има два сини кристалона, единия има калий, а в другия няма, първия ползвам. Вече за Тензо коктейл, аз им давам по 6-8 грама на корен седмично, не показват признаци на липси, освен на вода и доста листа изсъхват. Направи му в 5 туби 50 литра и полей, доста е мощен, чиста химия, но аз бързах по-други причини. На теб Тензо може и да не ти трябва. Ама след поливка с кристалон, редуваш две поливки само вода без него.В седмица трябва да се събереш. Не зная накрая, като узреят, колко дни преди беритба се промиват, то при мен и до рипен ще се стигне, като гледам, ама аз съм съвсем за сефте "фермер". В тия саксии някой автомат може да се гледа лятото според мен, но не и тия фотопериодните. Вече септември в пика на цъфтежа....пфффф не зная, то септември може да е дъждовен, всякъв ама чета, че водата се намаляла . Затова си е най-добре да си имаш градина, сееш 20 семки, не топирваш и да не растат по три метра с по-малък добив, другия вариант е с топирвания, много клони, много глави, вече зависи. Може би, трябва да се следва природата, пък и семките вече са феминизирани, няма опасност от опрашване или тъй си мисля. Три метра дърво в 25 литра саксия, баси минаването. Ама при мен не е фатално, както казах от 6-те и кило да хвана ще е бонус. То, автоматици да бях сложил.
Много начини за гледане има, но в почва, с лайна, вода, колкото по-близо до природата по-добре. Тука всеки се крие и гледа от няколко растения максимума да извлече, вече с ква цел, всеки си знае. Познавам хора, гледат 3-4 растения и ноември нямат вече. Други уж болни, гледат уж да се лекуват, продават яко, като ги пипнат, рев до небето. Всичко си има риск, много се отплеснах. Аре, живи и здрави. Гледам форума се разраства, ще е добре да има функция: виж непрочетените мнения, едно че те изхвърля автоматично, друго, че като не влезеш няколко дни и тя "историята" съвсем се е променила. Сега остава да има такава функция и да не съм я видял.

viewtopic.php?f=9&t=7&p=23&hilit=Кристалон#p23
ползваш таблицата, сега си мисля, че е разгар на цъфтежа. То има два сини кристалона, единия има калий, а в другия няма, първия ползвам. Вече за Тензо коктейл, аз им давам по 6-8 грама на корен седмично, не показват признаци на липси, освен на вода и доста листа изсъхват. Направи му в 5 туби 50 литра и полей, доста е мощен, чиста химия, но аз бързах по-други причини. На теб Тензо може и да не ти трябва. Ама след поливка с кристалон, редуваш две поливки само вода без него.В седмица трябва да се събереш. Не зная накрая, като узреят, колко дни преди беритба се промиват, то при мен и до рипен ще се стигне, като гледам, ама аз съм съвсем за сефте "фермер". В тия саксии някой автомат може да се гледа лятото според мен, но не и тия фотопериодните. Вече септември в пика на цъфтежа....пфффф не зная, то септември може да е дъждовен, всякъв ама чета, че водата се намаляла . Затова си е най-добре да си имаш градина, сееш 20 семки, не топирваш и да не растат по три метра с по-малък добив, другия вариант е с топирвания, много клони, много глави, вече зависи. Може би, трябва да се следва природата, пък и семките вече са феминизирани, няма опасност от опрашване или тъй си мисля. Три метра дърво в 25 литра саксия, баси минаването. Ама при мен не е фатално, както казах от 6-те и кило да хвана ще е бонус. То, автоматици да бях сложил.
-
Gogo
- Градинар

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 27 times
АК47 от мафията,ден 50 от поникване,преди седем дни го топирах,малко късно,обаче за 4,5 дни дръпна с повече от метър.В момента е към 1.70см,а неискам дае повече от метър,няма какво даго правя,имам два автоматика които штеми стигнат до догодина,колкото по малкое по добре.Впросамие ако го резна на около метър от земята,щего съсипя ли, или просто ще забавя щъвтежа оште повече.Благодаря на всички и успех.
.png)