Добре дошли! Моля запознайте се с нашите ПОЛИТИКА ЗА ПОВЕРИТЕЛНОСТ и УСЛОВИЯ ЗА ПОЛЗВАНЕ
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
преди да продължите!
Производството, купуването, продаването, разпространението и притежанието на наркотици се наказва от закона в голяма част от държавите по света! Моля запознайте се с местните си закони.
Отглеждане На Открито 2019 / Outdoor (Обща тема)
-
Gogo
- Градинар

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 27 times
Ак 47ден 39,от първи бели пистили,след оште 5,6 му тегля ножа.Вчера се прибрах от морето,и си набрах водорасли,червени и зелени,едно шише 1,5л.Някои можели дами каже как даги приготвя и как да поливам,благодаря предварително.
-
Gogo
- Градинар

- Has thanked: 8 times
- Been thanked: 27 times
Благодаря штего поисчакам,водораслите несъ за него а за фото периодно,което оште нее щфнало,засега само самги исплакнал от солта малко,обаче само това на представа си нямам какво се правят.Иначе като торове съм исползвал,коприва,оборски тор,чкч,био-гров,био-блом,и меласа.
- Asda91
- Баш Градинар

- Has thanked: 96 times
- Been thanked: 228 times
Здравайте
Закупих си 2 буркана меласа от зоята 3 та варка....въпроса ми е ефективен тор ли е при цъфтежа и какво още мога да забъркам в домашни ословия...мога ли да поливам само с вода с меласа...без да поливам с чиста вода...2 лажици на 5л вода ли е...и дали е достатъчно само меласа за тор....благодаря ви
Закупих си 2 буркана меласа от зоята 3 та варка....въпроса ми е ефективен тор ли е при цъфтежа и какво още мога да забъркам в домашни ословия...мога ли да поливам само с вода с меласа...без да поливам с чиста вода...2 лажици на 5л вода ли е...и дали е достатъчно само меласа за тор....благодаря ви
- Asda91
- Баш Градинар

Отново бях в градината и отново растението продължава да жълтее
дори след като го наторих стор от коприва...и тор от бананови кори на около 3 месеца -_- ....утре ще му сложа меласа с вода...даже тази седмица го поливах 3 пъти с по 20л вода...за да вкара надолу от пепелта и торта която има отгоре...не знам дали изобщо ще завърши цъвтежа....какво да правя не знам вече...може ли да е от почвата около дупката...защото то не е в средата...и 100% вече е извън дупката....тъжно ми е като гледам какви главички хубави прави...и накрая ако не станат
също така забелязах че има семки...диваци има на близо...но на около 500-600 метра от него...как се е опрашило нз...но има тук там семчица....каквото стане...за догодина дупка 2x2x0.50 и пълна с тор...и бодвам 2 китки вътре...ако не им стигне не знам хд
- firstcitizen
- Буден

- Has thanked: 5591 times
- Been thanked: 3539 times
Водораслите ако са от моретора се измват отбилно със сладка вода от чешмата, за да се измие солта. Аз лично тор преди да е ферментирала 14 дни не я ползвам. Да не кажа, че обичам да чакам 3-6 месеца преди да я ползвам, защото съвсем друго нещо става тоава... Свежа тор ползвам единственно ако е от кълнове или кокосова вода, или алое. Коприви, коноп, водорасли, люцерна и други такива ги ферментирам бавно и дълго. Слагам ги на тъмно с умерена температура и ги разбърквам редовно. В Гръсти има цяла тема за домашните торове... дори да не разбира човек само да копира и да го прави пак ще му се получат нещата.
Asda91 седни и чети за да отгледаш нещо хубаво трябва и познание и труд, и да му дадеш. Ти къде прочето 2 лъжици на 5 литра? Защото аз поватарям, че дозировката е 1 супена лъжица на 5 литра престояла вода ! Дори и да дадеш 2 супени лъжици, растенията няма да усвоят тия захари и вещества...
Не е достатъчно само меласата... . Хем искате хубави растения, хем не искате да им дадете, нито да се потрудите, няма как да стане това! В меласата се съдържа предимно захари (50% захари и 50% микро елементи), но е бедна на основната храна.
Да те питам нещо, ти само на компот от ягоди можеш ли да живееш? Като изкараш няколко дни само на компот от ягоди без друга храна ми сподели как си се чувствал... Реално това е вода със захари с малко хранителни вещества... подобно даваш и на растенията. Няма да им е яко. Да, захарите са нужни за производството на смоли, но растението не може само на тях, трябва и основна храна.
Тора от бабанани е слаб. Както искаш ме разбирай.
Както казах 1 кг гуано да беше взел и да го беше давал от началото на проекта примерно на 2 седмици по 50+грама гуано на корен... сега по друг начин щеше да изглежда растенито ти. Излагате се, защото с трици искате маймуни да ловите. Нито сте подготвили добър почвен микс, нито сте подготвили торове, нито имате снаражения от мощни почвени бактерии и гъби... еми тея растения с какво да се развиват?
То вярно, че конопа е плевел и се нужда е от малко ама вие дори нужното не искате да му дадете.
За следващата година ще го знаете и ще се подготвите по-добре и ще имате по-добри резултати.
Zigicha на колко дни е от семка? Какъв е сорта? Като цяло има още малко, но няма да даде кой знае какво количество.
Ти в саксии ли си ги гледал? Те ако са били в саксии дядото лесно ги е видял. Точно за това казавм, че туби, саксии, боклуци и други такива неша в градините не е хубаво да има за да не се набиват на очи. Ако изглежда, като диво без колове и мрежи някой лесно може да мине покрай тях и да не им обърне внимание, но като види някакви следи от дейност ясно му става, че тук има нещо ....
Щом дядо е имал достъп до градината ти, значи мястото не е било добро. Другата година ще се постараеш да си намериш хубаво място за градина, което да е по-далеч и по-трудно достъпно от хората. Така ще намалиш шанса някой друг да ти обере или да ти навреди на градината.
Asda91 седни и чети за да отгледаш нещо хубаво трябва и познание и труд, и да му дадеш. Ти къде прочето 2 лъжици на 5 литра? Защото аз поватарям, че дозировката е 1 супена лъжица на 5 литра престояла вода ! Дори и да дадеш 2 супени лъжици, растенията няма да усвоят тия захари и вещества...
Не е достатъчно само меласата... . Хем искате хубави растения, хем не искате да им дадете, нито да се потрудите, няма как да стане това! В меласата се съдържа предимно захари (50% захари и 50% микро елементи), но е бедна на основната храна.
Да те питам нещо, ти само на компот от ягоди можеш ли да живееш? Като изкараш няколко дни само на компот от ягоди без друга храна ми сподели как си се чувствал... Реално това е вода със захари с малко хранителни вещества... подобно даваш и на растенията. Няма да им е яко. Да, захарите са нужни за производството на смоли, но растението не може само на тях, трябва и основна храна.
Тора от бабанани е слаб. Както искаш ме разбирай.
Както казах 1 кг гуано да беше взел и да го беше давал от началото на проекта примерно на 2 седмици по 50+грама гуано на корен... сега по друг начин щеше да изглежда растенито ти. Излагате се, защото с трици искате маймуни да ловите. Нито сте подготвили добър почвен микс, нито сте подготвили торове, нито имате снаражения от мощни почвени бактерии и гъби... еми тея растения с какво да се развиват?
То вярно, че конопа е плевел и се нужда е от малко ама вие дори нужното не искате да му дадете.
За следващата година ще го знаете и ще се подготвите по-добре и ще имате по-добри резултати.
Zigicha на колко дни е от семка? Какъв е сорта? Като цяло има още малко, но няма да даде кой знае какво количество.
Ти в саксии ли си ги гледал? Те ако са били в саксии дядото лесно ги е видял. Точно за това казавм, че туби, саксии, боклуци и други такива неша в градините не е хубаво да има за да не се набиват на очи. Ако изглежда, като диво без колове и мрежи някой лесно може да мине покрай тях и да не им обърне внимание, но като види някакви следи от дейност ясно му става, че тук има нещо ....
Щом дядо е имал достъп до градината ти, значи мястото не е било добро. Другата година ще се постараеш да си намериш хубаво място за градина, което да е по-далеч и по-трудно достъпно от хората. Така ще намалиш шанса някой друг да ти обере или да ти навреди на градината.
- firstcitizen
- Буден

Снимката с лъча светлина как пробива през дървета и огрява храста ме зарадва и ми хареса. Растението ти е красиво по свой собствен начин има своят чар. Яд ме е само, че е имала потенциала да стане много по-красива и голяма. Aко се беше порастарал с добър почвен микс в дупката, можеше да изкараш до сега само на поливки с вода и растението ти да беше с пъти по-голямо и да изглежда съвсем по различен начин.
Аз на твое място нямаше да мога да спя от това да мисля с какво да ги нахраня
Ще станат хубави глави, няма как да не стават, ще стават. Просто ще са по-малко от това, което потенциално си можел да вземееш. Все още имаш време да направиш отличен цъфтеж, особено щом имаш възможност да го посещаваш по 3-ти на седмица .
- Asda91
- Баш Градинар

Аз вечер като си лягам само за него мисля хдfirstcitizen написа: ↑10 Авг 2019, 23:16Снимката с лъча светлина как пробива през дървета и огрява храста ме зарадва и ми хареса. Растението ти е красиво по свой собствен начин има своят чар. Яд ме е само, че е имала потенциала да стане много по-красива и голяма. Aко се беше порастарал с добър почвен микс в дупката, можеше да изкараш до сега само на поливки с вода и растението ти да беше с пъти по-голямо и да изглежда съвсем по различен начин.
Аз на твое място нямаше да мога да спя от това да мисля с какво да ги нахраня![]()
Ще станат хубави глави, няма как да не стават, ще стават. Просто ще са по-малко от това, което потенциално си можел да вземееш. Все още имаш време да направиш отличен цъфтеж, особено щом имаш възможност да го посещаваш по 3-ти на седмица .
Знам че има потенцял...но човек се учи докато е жив...и когато стартирах проекта не бях толкова информиран колкото сега...бях просто...трябва ми дупка...щя я направя голяма и ще я напълня с овчи тор и дървесен тор...това трябва да му е добре...ще му давам вода и любов и то ще порасне голямо хд...започнах да чета...първо във тхцфермер....а сега тук...реших че искам да споделям с вас...този сайт го чуствам като група от хора който дори и да не се познаваме ми станаха като семейство защото винаги могат да ми помогнат...група от хора с общи интереси и любов и отдаденост....всеки ден научавам нещо ново...и се опитвам да се надграждам....опитвам са да го храня това цвете...не си мисли че ми е просто ей тъй безхаберно...но нямам много средства сега....ходил съм 12-1 през ноща...за да мога да му забъркам торове и да полея...поне успях да отделя някакви пари сега за меласа...и си взех 2 бурканчета....това за пропорцията ще го правя както ти ми казваш...просто ми е станало така както го написах в главата....толкова съм отчаян и умислен че мисля да взема от един магазин видях човалчета npk там 3 4кг беше за 7лв...но ми се струва като пълен боклук....просто не знам вече...намерих му дори най хубавата тор коят ми падна на село...и червей имаше вътре...направо манджа...20л съм сложил отгоре...и пак никакъв ефект...просто искам да успея да го догледам...и да направи главите...а за догодина....много по добре ще се опитам да е...разбира се със ваша помощ става все по добре....мисля да направя една голяма градина и да сменя почвата...но ще ми трябват около 200лв
Утре ще отида да полея с меласата и се чудя ако сложа още пепел как ще му дойде...четох че променя мн пхто и не е хубаво да се прекалява...а турих 1кг вече...та да...правя каквото мога...сажелявам само за това че не съм знаел повече...но човек се учи от грешките си
Благодаря ти за саветите и мнението
Хубав ден
- Sofia Cannabis
- Градинар

- Has thanked: 3942 times
- Been thanked: 4775 times
Asda91 написа: ↑11 Авг 2019, 00:25 Аз вечер като си лягам само за него мисля хд
Знам че има потенцял...но човек се учи докато е жив...и когато стартирах проекта не бях толкова информиран колкото сега...бях просто...трябва ми дупка...щя я направя голяма и ще я напълня с овчи тор и дървесен тор...това трябва да му е добре...ще му давам вода и любов и то ще порасне голямо хд...започнах да чета...първо във тхцфермер....а сега тук...реших че искам да споделям с вас...този сайт го чуствам като група от хора който дори и да не се познаваме ми станаха като семейство защото винаги могат да ми помогнат...група от хора с общи интереси и любов и отдаденост....всеки ден научавам нещо ново...и се опитвам да се надграждам....опитвам са да го храня това цвете...не си мисли че ми е просто ей тъй безхаберно...но нямам много средства сега....ходил съм 12-1 през ноща...за да мога да му забъркам торове и да полея...поне успях да отделя някакви пари сега за меласа...и си взех 2 бурканчета....това за пропорцията ще го правя както ти ми казваш...просто ми е станало така както го написах в главата....толкова съм отчаян и умислен че мисля да взема от един магазин видях човалчета npk там 3 4кг беше за 7лв...но ми се струва като пълен боклук....просто не знам вече...намерих му дори най хубавата тор коят ми падна на село...и червей имаше вътре...направо манджа...20л съм сложил отгоре...и пак никакъв ефект...просто искам да успея да го догледам...и да направи главите...а за догодина....много по добре ще се опитам да е...разбира се със ваша помощ става все по добре....мисля да направя една голяма градина и да сменя почвата...но ще ми трябват около 200лв....също така не знам от къде да си закупя бат гуаното...и не знам за догодина как да предпазя от язовци...а ограда ако му направя ш стане мн видно...
Утре ще отида да полея с меласата и се чудя ако сложа още пепел как ще му дойде...четох че променя мн пхто и не е хубаво да се прекалява...а турих 1кг вече...та да...правя каквото мога...сажелявам само за това че не съм знаел повече...но човек се учи от грешките си
Хубав ден
Прикачената формула е на Avatar от преди нялколко страници.
Кристалон Жълт - Фаза Разсад И Млади Растения - 3 лева/200г
Кристалон Син - Фаза Растеж - 3 лева / 200г
https://www.plants.bg/kristalon-sin
Несъм почитател на Кристалон и аз лично не бих го използвал, но тук има доста хора които имат добри резултати и е на много добра цена. Органиката тази година не си я сметнал правилно но не е късно да им дадеш малко минерални торове.
Ще трябва да прочетеш как да си оправиш почвата за другата година след употревата на минерални торове тази година, ако решиш да ги използваш.
- Прикачени файлове
-
- 58622696_2788760171164526_5743630782501486592_n.jpg (36.07 KiB) Преглеждано 2473 пъти
Най-добрата трева е домашно отгледаната трева.
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
www.youtube.com/@SofiaCanna
#БГКоноп
- firstcitizen
- Буден

Както каза, човек се учи цял живот и другата година ще се справиш още по-добре. Недей слага повече пепел за да не го изгориш....Asda91 написа: ↑11 Авг 2019, 00:25Аз вечер като си лягам само за него мисля хдfirstcitizen написа: ↑10 Авг 2019, 23:16Снимката с лъча светлина как пробива през дървета и огрява храста ме зарадва и ми хареса. Растението ти е красиво по свой собствен начин има своят чар. Яд ме е само, че е имала потенциала да стане много по-красива и голяма. Aко се беше порастарал с добър почвен микс в дупката, можеше да изкараш до сега само на поливки с вода и растението ти да беше с пъти по-голямо и да изглежда съвсем по различен начин.
Аз на твое място нямаше да мога да спя от това да мисля с какво да ги нахраня![]()
Знам че има потенцял...но човек се учи докато е жив...и когато стартирах проекта не бях толкова информиран колкото сега...бях просто...трябва ми дупка...щя я направя голяма и ще я напълня с овчи тор и дървесен тор...това трябва да му е добре...ще му давам вода и любов и то ще порасне голямо хд...започнах да чета...първо във тхцфермер....а сега тук...реших че искам да споделям с вас...този сайт го чуствам като група от хора който дори и да не се познаваме ми станаха като семейство защото винаги могат да ми помогнат...група от хора с общи интереси и любов и отдаденост....всеки ден научавам нещо ново...и се опитвам да се надграждам....опитвам са да го храня това цвете...не си мисли че ми е просто ей тъй безхаберно...но нямам много средства сега....ходил съм 12-1 през ноща...за да мога да му забъркам торове и да полея...поне успях да отделя някакви пари сега за меласа...и си взех 2 бурканчета....това за пропорцията ще го правя както ти ми казваш...просто ми е станало така както го написах в главата....толкова съм отчаян и умислен че мисля да взема от един магазин видях човалчета npk там 3 4кг беше за 7лв...но ми се струва като пълен боклук....просто не знам вече...намерих му дори най хубавата тор коят ми падна на село...и червей имаше вътре...направо манджа...20л съм сложил отгоре...и пак никакъв ефект...просто искам да успея да го догледам...и да направи главите...а за догодина....много по добре ще се опитам да е...разбира се със ваша помощ става все по добре....мисля да направя една голяма градина и да сменя почвата...но ще ми трябват около 200лв....също така не знам от къде да си закупя бат гуаното...и не знам за догодина как да предпазя от язовци...а ограда ако му направя ш стане мн видно...
Хубав ден
Гуаното се купува от гроушоповете и е около 20 лв за 1 килограм, но според марката и количеството, което вземеш може да е и повече или по-малко, като цена. Реално по-добре беше да вземеш 1 кг гуано вместо 2-та буркана меласа. Ти за тия 2 буркана пак си дал 10-14 лв + доставка още 3-5 и отиде на 20 лв., гуаното щеше да ти излезе 5 лв отгоре на меласата заради доставката...
Ми не си прав за 200 лв. Хубав гроу може да се получи почти без да даваш пари, но си е занимавка да си събираш неща (компости, почва, растения и водорасли от които да павиш тор, угнила оборска тор и други) .
Язовците живеят на кланове и са много чисти създания. Тая година ми унищожиха конопени растения и пипер, и цветя... Пипера ми го унищожиха още на пролет тъкмо сложих разсада и се хвана в почвата и за 1 вечер му разказаха играта на голяма част от него... както и няколко конопени растения, а по едно време и 2 конопени растения около метър и на тях им видях сметката. Но като стане мощно конопеното растения, язовците не се завират повече по него.
Язовците ровят в почвата за червей, за да ги ядът, но освен това ядът и охлюви, и ягоди и царевица. Не са прости, защото ядът от сладката царевица.... направо са брутални! Хваща се за кочана на мамула и се провисва на него за да го скъса и след това си го повлича... после не само мамула скъсан, но и растението изпопадало на земята. Но от фуражната царевица не ядът.... само от сладката!
Иначе дори да уринираш около растенита си, дори кучета да уринират около растенията ти има само временен ефект za 2 дни или до първият дъжд, след което отново идват язовците. Дори да вържеш куче до градината за да ги лае, което може да издаде градината ти... има само временен ефект, защото ги прогонва и като махнеш кучето след 10-на дни и язовеца се е върнал.
Решението е едно, да им намериш дупката и да им се изсереш в дупката. Можеш да оставиш и някоя косъм от теб в дупката. (най-добре косми от около половите ти органи) Както казах язовците са много чисти създания и след това насиране на леговището им си сменят мястото за живеене с някое друга дупка в съсетство, но теб и миризмата ти ще те запомнят и няма да припарят до растенията ти в това бъди сигурен.
Дупката можеш да я намериш, като търсиш пътеки в гората. Язовеца оставя добре отъпкани пътеки, като около леговището му ще има малки ями в който е търсил червей, а след това е акъл в тях. (както казах, язовците са много чисти създания) Борсука има специфични следи, като стъпва на цялата лапа и ноктите се отпечатват пред пръстите.. Леговището им доста често е дупка в корените на някоя дърво, но не е задължително дъпката да е в корените на дърво. Дупката е специфична и доста широка. Не бъркай с ръка в дупката!!! Изсирането на вдоха на дупката е напълно достатъчно действие, което гарантира преместването на целият клан.
Защо препоръчваш нещо на някой, което ти самия не би ползвал? Дето ще даде 6 лева за кристалон ако събере още някой лев ще си вземе гуано, все пак има 1 растение. Защо да тори с нещо, а после да се налага да си оправя почвата? Това е дойна работа. Пък с химия да се тори в дивата природа си е чиста грехота.Sofia Cannabis написа:Asda91 написа: ↑11 Авг 2019, 00:25 Аз вечер като си лягам само за него мисля хд
Хубав ден
Прикачената формула е на Avatar от преди нялколко страници.
Кристалон Жълт - Фаза Разсад И Млади Растения - 3 лева/200г
Кристалон Син - Фаза Растеж - 3 лева / 200г
https://www.plants.bg/kristalon-sin
Несъм почитател на Кристалон и аз лично не бих го използвал, но тук има доста хора които имат добри резултати и е на много добра цена. Органиката тази година не си я сметнал правилно но не е късно да им дадеш малко минерални торове.
Ще трябва да прочетеш как да си оправиш почвата за другата година след употревата на минерални торове тази година, ако решиш да ги използваш.
Аз също съм имал периоди в който съм нямал средства и възможност да отделям ресурси за растенията ми, но спрях цигарите (табака) , и спрях да си купувам коз за да имам средства за гроловете ми. Буквално съм спирал да пуша коз с месеци за да влагам ресурсите в отглеждането си индор за да престана да си купувам. Вместо да си вземеш 20-ка си вземи гуано... Всичко е въпрос на избор.
Това, че няма 20 лева не е оправдание! Пари супер лесно могат да се правят особено в гората, само да ти се бачка... буквално парите ги береш или изравяш от земята ...., аз също съм оставал без пари не само за торове, ама и за храна за себе си. Буквално от билки и плодове (бъз, равнец, липа, орехи и много други) съм изкарвал не веднъж пари, както за храната ми, така и за торове за растенията ми, дори съм събирал пари за да отида на Море. Това са реални случай в който съм оставал без пари за собствената ми храна и след което съм се захващал с бране на билки, които са разрешени от закона и се изкупуват на пунктове, а след това тези билки се сушат и препродават на фармацефтични, козметични или чаени компании. Първата ми поръчка от BetterOrganix е платена с пари събрана от билки.Точно в него период след покупката на къщата на село останахме без пари за храна до края на месеца, а до заплатати имаше бая време. Събирах бъз и го предадох на пункт където го изкупуваха, след което и следващите 2-3 дни продължих да събирам бъз и направих пари не само за храната ни, не само за удоволствията ни, но дори останаха пари да си платя поръчка с К+Амино и RootBetter. Като се има напредвид, че бъза, не е от най-доходоносните билките. Освен този случай много пъти в който съм се изхранвал от билки събрани от гората и предадени на изкупвателен пункт. Както и не веднъж съм ходил на Море със събрани пари от билки.
Ще забележиш, че циганите рядко ходят на работа и че по-вечето ходят за билки. Те не само, че познават билките и знаят за какво се ползват, но и знаят, кои са доходоносни. В смисъл има билки, които им е ниска изкупвателната стойност или бавно и трудно се берът и трудно се правят пари от тях, но има и такива билки които безпроблемно правиш 100 лева за 1 ден, а това си е отлична надница. Дори от орехите, на които последните години им падна цената 3-но все още си заслужава да се събират, а да не говорим, колко прекрасна и полезна ядка за ядене е.
Дори съм имал случай да не познавам билката, да видя познати цигани с каруца и да ги питам на къде отиват и те ми казват, че са тръгнали за определена билкам която за първи път я чувам и ги моля да ми я покажат и да ми дадът 1 стрък от нея за да я разпознавам. След което аз самият да тръгна в друга посока да търся същата билка. От други цигани съм се учил, как се чисти определена билка по най-бързия и лесен начин, както и много други неща. Човек може да научи много неща от циганите, както и от всеки друг човек. Циганите имат контакт с много първични духове, но същите тези първични духове са духове на Природата ...
Във всеки един град има изкупвателен пункт за билки, а дори и в много села в страната има пунктове за билки, плодове и гъби. В много случай дори наемат работници на надница, които да сушат, пакетират и товарят билките и плодовете. Можеш да намериш такъв изкупвателен пункт за билки и да ги попиташ какво изкупуват сега и на каква цена. На много места изкупуват и гъби, но няма как да те посъветвам да ходиш да събираш гъби, защото е опасно .
Avatar ползва тази таблица за кристалона, но тя не е негова... .
.png)